Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כרגע אני משכיר רכב והחודש נגמרת התקופה וצריך לקבל החלטה.

אני נוסע בשנה כ16k קילומטר

עכשיו יש לי 2 אופציות ואני לא בטוח מה עדיף:

1. להשכיר בתפעולי מלא רכב 2020 לשנתיים בכ55 אלף סה"כ(כ2200 לחודש)

2. לקנות רכב יד 2 ממגרש במימון בסכום של כ50 ולחלק את התשלומים לשנתיים ואחרי שנתיים להישאר עם הרכב אצלי(וכנראה אני יצטרך לקחת שירות של יעוץ כי אני עם 0% ידע בנושא ומאוד לחוץ בזמנים)

אשמח לדעתכם, אני נוטה לאופציה 2 כי אחרי שנתיים אני נשאר עם רכב מאשר להישאב להשכרה אינסופית, מצד שני הרואה חשבון ואנשים נוספים מייעצים לי דווקא על אופציה 1

עריכה אחרונה על ידי boynet
פורסם

עוד לפני הכסף צריך להבין את ההבדלים.

כשאתה שוכר רכב אתה "ראש שקט" לחלוטין, אין טיפולים, אין תיקונים, אין תקלות ואין התעסקות בקניה מכירה.

אתה מניע ונוסע, מקסימום אם יש בעיה אתה מתקשר ומביאים לך רכב אחר.

כל השירות שציינתי לעיל עולה כסף.

לגבי אופציה 2, אם תקנה רכב בסכום ההשכרה תוסיף על זה גם עלויות ביטוח, תיקונים טיפולים וכו, לכן הפערים מצטמצמים.

בסוף בסוף אם אתה בענייני חיסכון - תקנה. אם אתה בענייני נוחות אז לך על הליסינג.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, yuvalganim כתב:

עוד לפני הכסף צריך להבין את ההבדלים.

כשאתה שוכר רכב אתה "ראש שקט" לחלוטין, אין טיפולים, אין תיקונים, אין תקלות ואין התעסקות בקניה מכירה.

אתה מניע ונוסע, מקסימום אם יש בעיה אתה מתקשר ומביאים לך רכב אחר.

כל השירות שציינתי לעיל עולה כסף.

לגבי אופציה 2, אם תקנה רכב בסכום ההשכרה תוסיף על זה גם עלויות ביטוח, תיקונים טיפולים וכו, לכן הפערים מצטמצמים.

בסוף בסוף אם אתה בענייני חיסכון - תקנה. אם אתה בענייני נוחות אז לך על הליסינג.

היי תודה רבה על התשובה, אכן פישטת את זה הראש שקט זה מה שקנה אותי מההתחלה אבל ב4 שנים זרקתי כבר כ100k על זה

יש נוסחה לפשט את אופציה 2 למספרים? אני יודע שזה משתנה ותלוי אם אני יפול על רכב טוב וכו' וכו' אבל אם אני קונה רכב ב50k יחזיק אותו כ3 שנים ואז ימכור יש דרך בערך לחשב כמה זה אמור לעלות לי כולל טיפולים? הכוונה לקנות רכב אמין(בשביל לחסוך על מוסך ותיקונים) ואחרי זה על כל השאר ולהחליף אותו כל כ3 שנים

פורסם
לפני 39 דקות, boynet כתב:

ומאוד לחוץ בזמנים

לא קונים רכב תחת לחץ. 

זה אבי אבות הטעויות של רוכשי רכב. 

אני הייתי קונה רכב, ובתקציב של 50.0 אש"ח אפשר למצוא מכוניות מצויינות. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 47 דקות, discoTD5 כתב:

לא קונים רכב תחת לחץ. 

מסכים מצד שני נקלעתי לסיטואציה בגלל טעות שלי שלא שמתי לב לזמנים שאין לי ברירה כי אני חייב אוטו

פורסם
לפני כשעה, boynet כתב:

היי תודה רבה על התשובה, אכן פישטת את זה הראש שקט זה מה שקנה אותי מההתחלה אבל ב4 שנים זרקתי כבר כ100k על זה

יש נוסחה לפשט את אופציה 2 למספרים? אני יודע שזה משתנה ותלוי אם אני יפול על רכב טוב וכו' וכו' אבל אם אני קונה רכב ב50k יחזיק אותו כ3 שנים ואז ימכור יש דרך בערך לחשב כמה זה אמור לעלות לי כולל טיפולים? הכוונה לקנות רכב אמין(בשביל לחסוך על מוסך ותיקונים) ואחרי זה על כל השאר ולהחליף אותו כל כ3 שנים

תשמע אני אגיד לך על בדיקות שעשיתי עבור עצמי.

השוויתי בין ליסינג לבין רכישת רכב חדש מהיבואן:

כמעט בכל הרכבים (ובדקתי 6-7 רכבים עם טבלאות אקסל מסודרות) יצא לי שהליסינג היה יקר יותר בערך ב-5,000 שקלים לשנה (כלומר 15,000 שקל לעסקת 36 חודשים), היה רכב אחד חריג שההפרש בין ליסינג לקניה עמד על כמעט אפס.

עכשיו אם תשווה את זה אל מול רכב משומש הפערים (לרעת הליסינג) רק יגדלו. לכן, ברור שכלכלי הרבה יותר לקנות רכב ב-50,000 שקלים.

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

אם רואה החשבון ממליץ על אופציה 1, אולי הוא יודע משהו שאנחנו לא יודעים במספרים.

תמיד הליסינג מימוני/תפעולי יעלה יותר. תבדוק מחיר ביטוח (לפעמים יש נהג חדש שמחיר הביטוח שלו יקר מאוד), צחיר טיפול, אופי נהיגה (בליסינג מתחרעים לעומת פרטי שאולי שומרים עליו יותר ולא יורדים לשבילים)

תבדוק איזה סוג רכב מתאים לך, וכל כמה זמן תחליף אותו.

הכרתי אדם מבוגר שכל שנתיים קנה טויוטה קורולה חדשה, אמנם ידע שיפסיד מעט כסף - אבל נהנה מרכב עם ריח חדש ובאחריות מלאה. קנה ב 135, מכר ב 110.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

אם אתה בעל עסק , והרכב משמש את העסק ונקנה לעסק , אולי כדאי להקשיב לרואה חשבון ... 

mazda2 2008-> אצלי מ2017 ->עדיין אצל ההורים עם מעל ל200KKM
civic 2016 1.8-> נמכרה ->  שודרגה בשביל קצת יותר כח 

A1 192HP  2016 Sport 1.8T ->  נמכרה -> החזקתי חצי שנה נמכרה בשביל קצת יותר מרחב פנים.

A3 2.0T 190HP 2018 -> נוכחת חיה ובועטת.

פורסם

רואה החשבון מסתכל על זה מנקודת מבט של החזר הוצאות והכרה למס.

אם הרכב הוא לעסק - לך על ליסינג

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)

תודה לכולם בחרתי בסוף בהשכרה למרות שהתחושה שלי אומרת שעדיף לקנות

אבל אני עם 0 ידע ומאוד לחוץ בזמנים וכמו ש discoTD5  רשם לא לקנות תחת לחץ

אז לפחות פה אני אקבל רכב חדש עם בטיחות אקטיבית(יונדאי איוניק) ועוד שנתיים כשיגמר אני אקנה רכב אבל אני יתחיל ללמוד את השוק כמה חודשים לפני לא כמו עכשיו

• תוכן חדש...