Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ב5 השנים האחרונות נוסעת בליסינג והגיע הזמן לקניית רכב חדש.

אני לא מבינה ברכבים ( ולצערי גם הסביבה הקרובה שלי לא) ואני מתלבטת מאוד לגבי קניית רכב.

מבחינת שימוש:

- נוסעת יחידה

- 5 ימים בשבוע נוסעת לעבודה ( כ10 ק"מ לכיוון)

- בסופי שבוע נסיעות בינעירוניות ( מת"א לאשדוד\ הרצליה\ נתניה וצפונה)

- עם הליסינג נסעתי בשנה באיזור ה25 אלף ק"מ 

מבחינת תקציב:

- הייתי שמחה אם לא היה עובר את ה80 אלף.

דברים שחשובים לי:

- לא זללן דלק

- יציבות

- הייתי שמחה שתהיה מערכת בלימה אוטומטית ( היה לי בקיה פיקנטו), מערכת מובילאיי וחיישני רוורס 

- בטיחותי

ההתלבטות שלי מתחילה בהאם לרכוש רכב חדש? רכב 0 ק"מ או רכב יד2 (ואם יד2 דרך סוכנות או פרטי?)

קראתי את הפוסט הנעוץ על הרמאויות והזדעזתי... שוב היות ואין לי הבנה ברכבים אני מפחדת מאוד שיעשו עלי סיבוב. מצד שני גם סוכנויות רכב עושות את אותן הטריקים.

חשבתי על מספר אופציות:

1. מיצובישי ספייס סטאר חדשה

2. טויוטה יאריס יד 2 ( לחדשה לא נראה לי שיהיה לי תקציב)

3. יונדאי i20

4. סוזוקי סוויפט יד 2

אשמח לכל המלצה \ הצעה שיש !

פורסם

הייתי בודק שברולט ספארק מליסינג 0 ק״מ, הוא זריזה בין רכבי המיני, יש בלימה אוטונומית ו10 כריות אוויר.

לדעתי נוחה בסך הכול.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפי הנתונים הייתי ממליץ לך לקנות רכב חדש עם אחריות ארוכה ככל הניתן, ובתקציב שלך.

ראיתי פיג'ו 208 שנכנסת בערך בתקציב שלך, 

https://www.carbuy.co.il/רכב-חדש-0-ק-מ/פיגו-208-אוטומט

תבדקי עלויות ביטוח בנוסף למחירי הרכבים

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

שים לב שהיא ביקשה שהתקציב לא יעבור את ה 80 אלף, ה208 כולל אגרה תעלה כבר 88 אלף.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ברוכה הבאה

קודם כל, לפי מה שמתאים לך, את רוצה רכב קטן. חשוב שתבדילי בין 2 קבוצות/קטגוריות של רכבים קטנים:רכבי מיני ורכבי סופר-מיני.

רכבי מיני הם הכי קטנים, הכי זולים, לרוב עם צריכת-דלק מצויינת, ומותאמים לנסיעה וחניה בעיר (בת"א אם את נמצאת באזור בעייתי מבחינת חניה, זה קריטי).

רכבי סופר-מיני הם גם רכבים קטנים אבל כבר בקטגוריה מעל - הם גדולים יותר, מרווחים יותר, וחזקים יותר. הם מתאימים פחות לנסיעה בעיר מאשר רכבי מיני, ומתאימים יותר לנסיעה בין-עירונית מרכבי מיני(זה לא שרכבי מיני לא יכולים לנסוע בדרכים ביו-עירוניות, פשוט רכבי סופר מיני יותר יציבים ונוחים במהירות גבוהה). וכן, הם גם עולים יותר ולרוב מצויידים במערכות-בטיחות מתקדמות יותר (תיקון סטיה מנתיב, זיהוי תמרורים וכו').

מהמכוניות שצוינו  ספייס-סטאר, קיה פיקנטו ושברולט ספארק הם רכבי מיני,

טויוטה יאריס, יונדאי i20, סוזוקי סוויפט ופיג'ו 208 הם רכבי סופר-מיני.

אם היה ניתן, הכי טוב זה אם היית יכולה לבחון את הרכבים, איך הם מתאימים לך אישית, אבל למיטב הבנתי, לא ניתן לרכבים חדשים (אולי את יכולה לנסות להתקשר ולתאם).

לגבי משומש, אם תוכלי לבקש נסיעת-מבחן ולנסוע עם מלווה, עדיף מלקנות ללא בדיקה.

אני מניח שאין לך יותר מדי דרישות מהרכב מבחינת כח/נוחות, כי הסתדרת מצויין עם קיה פיקנטו (תקני אותי אם אחרת).

לגבי בלימה אוטומאטית במקרה חירום - בגדול לרוב הרכבים החדשים הקטנים (אם לא כולם) יש בלימה אוטונומית, רק יש כאלה שהיא מוגבלת למהירות נמוכה (30-50 קמש) ויש כאלה שהבלימה גם עובדת במהירויות יותר גבוהות.

אולי  אכפת לך משווי שוק/ירידת-ערך וכאלה, ולכן אני מציע שתבדקי במחירון יד2 איך מחירי הרכבים ירדו. אם המחירון שלהם ירד, סביר שהמחירון שלהן יירד באותו קצב גם בעתיד אם תקני רכב חדש.

לפי זה, בגדול  רכבים יפניים מאבדים פחות (טויוטה, הונדה, מאזדה. ניסאן יוצאת מהכלל במקרה זה), אחריהן הקוריאניות (יונדאי-קיה שזה אותו יצרן למעשה ,אבל עם יבואנים שונים), ולבסוף כל השאר, שגם שם יש הבדלים בדגמים/רמות-גימור.

לגבי i20 - הרכבים זכו במכרז של צהל ויש צפי שהמחירים שלהם יירדו יותר בעוד מספר שנים, בגלל שבעוד מספר שנים, רכבי צהל אלה יוצעו גם הם למכירה ביד2 (כמה אלפים).

אם את תהיי סגורה על i20 - השתדלי לבחור רמת-גימור גבוהה כי כנראה רוב הרכבים שצהל ייקח הם ברמת הגימור הנמוכה, וכך תבדלי את עצמך מהשאר ותוכלי להשיג מחיר טוב יותר.

בהצלחה

פורסם

פיקנטו חדשה ברמת גימור ex נכנסת בתקציב  (עם קצת מיקוח מול נציג המכירות). היא מאובזרת יותר מדגם הליסינג (LX) שהיה לך. גם באביזרי נוחות וגם בטיחות. 

הרכב מגיע עם 7 שנות אחריות (3 מלאות ועוד 4 על מכלולים עיקריים כמו מנוע וגיר). 

נהנת משוק יד שניה מצויין ואמינות מוכחת. 

הספארק אכן חזקה ומרווחת מעט יותר. אבל סובלת מירידת ערך גבוהה יותר ואחריות קצרה יותר. 

i20 בדגם הליסינג 0 קילומטר מאוד פשוטה ומחסירה אבזור בטיחותי. 

לסוזוקי אין מערכות בטיחות. 

יאריס אופציה טובה. נסי בטויוטה סלקט טרייד אין של יבואן טויוטה. שימי לב מה מכיל הרכב שיציעו לך מבחינת אבזור בטיחות (לא בכל הדגמים יש מערכות בטיחות). 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם (נערך)

לדעתי (ורק לדעתי), במצב הנוכחי מתחילות לצוץ "מציאות" פוטנציאליות כמעט חדשות.

אם את נוסעת 20 ק"מ ביום לעבודה, את עושה בערך 5,000 ק"מ בשנה לעבודה. אני מניח שאת רוב שאר ה-20 את עושה מחוץ לעיר. במצב כזה, רכב מיני אמנם יהיה נוח יותר בקצת לחניה, אבל הרבה פחות נוח בנסיעות בין עירוניות. אני הייתי מעדיף סופר מיני, אלא אם באמת יש לך מצוקת חניה אינסופית.

מכל הסופר מיני, לדעתי סיטרואן C3 יכולה לענות לך בכלל לא רע על הדרישות - היא יחסית חסכונית (במיוחד כשנוסעים רגוע), בטיחותית (בלימה אוטונומית, התראה על סטיה מנתיב וזיהוי שטח מת) בגרסה המאובזרת (shine PK) ומצלמת רוורס. מעבר לזה יש לה מנוע וגיר סבירים לגמרי (בניגוד לרוב רכבי המיני) אז היא תעקוף הרבה יותר בקלילות ולא תרעיש נורא בכל עליה, והיא די נוחה ומעוצבת. יש לה גם 5 שנות אחריות יצרן (למיטב זכרוני, מחייב בדיקה).

לחובתה, התדמית של סיטרואן שמאפשרת לך לקנות אותה היום יחסית בזול, אבל היא גם תימכר בעתיד בזול. די מעצבן כשקונים חדש, פחות נורא כשקונים יד2.

את יכולה לדעתי למצוא אחת מאובזרת מ-2019 באזור ה-80, למשל: https://www.yad2.co.il/s/c/kwz27s. אני מאמין שגם אחרים יתגמשו לאזור המחיר הזה, בכל זאת, המצב, אבל תצטרכי קצת אסרטיביות  במ"ומ. (אין לי כמובן שום קשר ו/או הכרות עם הרכב הספציפי).

מובילאיי כבר לא מותקן היום ברוב הרכבים החדשים כי הם באים עם בלימה אוטונומית וזיהוי (או תיקון) סטיה מנתיב מהיצרן. הרבה יותר טוב בשבילך, פחות התקנות חאפריות בארץ (וגם עובד יותר טוב).

בת"א יש לך את מוסך גבע (לא מורשה) שמתמחה בצרפתיות ומומלץ מפה ועד מחר, שאולי יוכל לבדוק לך רכב יד2 לפני קניה בצורה מאוד מקצועית. שווה בדיקה מולם.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear
  • רעיון טוב! 1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

יש גם את זה במחיר שבקשת, רכב מזכייה במפעל הפיס:

https://www.yad2.co.il/s/c/8tmxqe

***שוחתי עם המוכר, יש פה הזדמנות נדירה****

עריכה אחרונה על ידי Michazzz

פורסם

לא יודע מה המחיר, אבל אם מגיע לאזור שלך, הגם שמתקשה להאמין, מצטרף להמלצה על ה C3. אוטו מאוד נינוח, נעים לנסיעה, חזק וחסכוני וגם מצויד יופי במערכות בטיחות. גם עיצובו בפנים ובחוץ מצוי ברמה שונה לחלוטין מהמתחרים לטעמי. עדיף על המתחרה מבית ה 208 שאוטוטו מתחלף.

פורסם
לפני 7 שעות, pooh-bear כתב:

את יכולה לדעתי למצוא אחת מאובזרת מ-2019 באזור ה-80, למשל: https://www.yad2.co.il/s/c/kwz27s

קצת מצחיק שהוא כותב במודעה שהמחירון 87 אבל לאור המצב הוא מבקש 82 כאילו בימים שבתיקונם כולם רבים לתת מחירון על ה C3.

בכל מקרה מסכים עם פו ומיכה, אני חושב שהאופציה הכי טובה בימים אלו עבורך זה לקנות משומש כמעט חדש ביד 2 ולקבל רכב הרבה יותר טוב במחיר כמעט זהה לאופציות של המיני מ 0 קילומטר. אנחנו בתקופה שלא תחזור מבחינת ההזדמנויות שצצות בשוק.

אישית, למרות שה C3 קצת יותר מתאימה לדרישות שלך (נוחה יותר וכו׳) הייתי נראה לי הולך על ה 208 ממפעל הפיס, אולי לא נוחה כמו ה C3 אבל נוחה מספיק, נראית טוב ומתנהגת טוב יותר מה C3, ובעיקר, חדשה לגמרי, זה כמו לקנות מהיבואן, יש פה כמעט 0 סיכון.

זה שהיא מתחלפת זה לא אומר משהו רע עליה, הדור החדש יעלה הרבה יותר, המחירים של הדור הקודם גם אחרי שהחדשה תגיע לא ירדו לדעתי מתחת למחיר הנוכחי שאת מקבלת עקב זה שמדובר ברכב מזכייה בימי קורונה.

• רעיון טוב! 3
פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות ועל ההסברים!!

הרבה מידע שאני קוראת ומעכלת..

אחרי קריאה מרובה, אני חושבת שאכן אלך על הסופר-מיני ( מטעמי בטיחות, כמות הנסיעות הבין עירוניות  והרצון שהאוטו יהיה קצת יותר יציב על הכביש - בהשוואה לפיקנטו שהייתה לי ).

ניסיתי להכניס להשוואות רכב כאן:

השוואה דרך אתר גיר

יש משהו שחשוב לשים אליו לב חוץ מצריכת הדלק? ( אני רואה לדוגמא כל מיני השוואות של גלגלי סגסוגת ?! וכו')

אציין שאני לא אגיע למהירויות גבוהות, לא מחפשת להאיץ בכמה שניות למקסימום או שיהיה לי חלון גג או משהו...רק אוטו יום-יומי טוב ובטיחותי :)

פורסם

רק עוד נקודה למחשבה - כח זמין הוא לא (רק) בשביל "משוגעים" שאוהבים להאיץ מהר, הוא מאפשר לפעמים לתקן טעויות (עקיפות לא נכונות, למשל) והוא בכלל הופך נסיעות להרבה יותר שקטות ורגועות, בטח בשטח הררי.

זה לא שהסופר מיני שהוצעו כאן הן רכבי מירוץ מטורפים - פשוט לא חלשות נורא כמו רכבי מיני (למעט הספארק, שיש לה מנוע קצת יותר סביר). במהירויות בין עירוניות סטנדרטיות לגמרי בכביש 6, לרכבי מיני כבר קצת נגמר האוויר, וזה הופך גם נסיעה רגועה ושגרתית לפחות נעימה ויותר רועשת.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

הסיטרואן רכב מאוד נוח, מעוצב, מאובזר טוב ובטיחותי.

הגיר שם לדעתי יכול להיות חיסרון מסוים, בעיר לפעמים העברת הילוכים הייתה מורגשת מידי, מה שאותי עיצבן זה הרעידות בהאצה קלה בכביש בין עירוני עקב סלד נמוך מידי, גם במבחן שנערך פה באתר דווחו הרעידות שמורגשות בסרק, חלק יותר רגישים חלק פחות.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, אילה1989 כתב:

ניסיתי להכניס להשוואות רכב כאן:

השוואה דרך אתר גיר

יש משהו שחשוב לשים אליו לב חוץ מצריכת הדלק? ( אני רואה לדוגמא כל מיני השוואות של גלגלי סגסוגת ?! וכו')

אציין שאני לא אגיע למהירויות גבוהות, לא מחפשת להאיץ בכמה שניות למקסימום או שיהיה לי חלון גג או משהו...רק אוטו יום-יומי טוב ובטיחותי

ממליץ לך לעבוד עם אתר icar אפשר ליצור שם השוואות והוא הרבה יותר נוח ונעים לעין.

גם יש מבחני השוואות בין רכבים אם תרצי לקרוא, כולל בקטגוריית המיני והסופר מיני.

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם

לא רוצה להיות נודניק, אבל מציע לך ללכת להתרשם מהפיג'ו שהמלצתי לך מיד 2 שעשתה 1600 ק"מ והיא חדשה לגמרי, אל תפספסי עסקה כזו בלי שלפחות הלכת לראות.

• רעיון טוב! 2

• תוכן חדש...