Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות קשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן אנשים שמי דודו ואני חייל משוחרר  אני בדילמה מה כדאי לי להתחיל ללמוד אחרי שנעבור את התקופת הקורונה ונחזור לשגרה 

מתבלט בין לימודי חשמלאי מוסמך או חשמל רכב ומערכות שמע ומיגון , מה כדאי לי יותר 

מה עבודה פיזית יותר  , מה יותר קשה, מה יותר מעניין ומאתגר בין שניהם,  ואיזה אפשרויות קידום אפשר לפתח מהמקצוע , תודה רבה אנשים .

עריכה אחרונה על ידי דדה
פורסם

חשמלאי מוסמך זאת עבודה קשה ומסוכנת יותר כי אתה עובד עם מתח גבוהה 

אתה יכול להתקדם בלימודים + ניסיון מעשי עד "בודק מערכות חשמל רמה 3" ברמה הגבוהה וזה מקצוע מאוד מעניין ומאתגר.

בתור התחלה אתה יכול לעבוד כעצמאי או כשכיר בעיקר בתחום האחזקה יש בזה לא מעט עבודה.

בחשמל רכב מערכות שמע ומיגון 

זה תחום שמניסיוני מתחלק לשניים "חשמל רכב" - "מערכות שמע ומיגון"

חשמל רכב מקצוע לא קל מאתגר ודורש היכרות עם מערכות רכב מורכבות 

רוב העבודה היא כשכיר במוסכים וסדנאות לחשמל רכב או כאיש שירות נייד 

אופציה לקידום כעצמאי או כשכיר מומחה בתחום עם השנים.

מערכות שמע ומיגון 

מקצוע פחות מורכב דורש היכרות עם מערכות חשמל רכב בסיסיות יחסית 

ברמה של מיגון מדובר בעבודה דיי סזיפית שחוזרת על עצמה 

בעניין מערכות שמע זה עולם ומלואו שכולל גם תחום יצירתי לא קטן ברמות הגבוהות.

אופציה לקידום כעצמאי או כשכיר מומחה בתחום עם השנים.

זאת דעתי בעניין.

פורסם

אני יכול להעיד לגבי החשמלאי מוסמך-הייתי ממליץ לעשות את הקפיצה להנדסאי (אם לא למהנדס אפילו).
אני בעצמי לקראת סוף לימודי הנדסאי.
בלימודי חשמלאי מוסמך אתה מקבל רק רישיון עוזר בהתחלה ורק לאחר שנה או שנתיים אתה יכול לבקש רשיון מוסמך.
בתור הנדסאי עם סיום הלימודים אתה זכאי לתעודת מוסמך (שאני אומר שתכלס לא מגיעה למי שמסיים, הרמת לימודים לא נראה לי כל כך מאפשרת לבן אדם שרק סיים לימודים לגשת למערכות מורכבות ולתקנן)
ותיקון טעות לבחור מעליי רשיון בודק רמה שלוש מקבל רק מהנדס
הנדסאי יכול לקבל רשיון זה רק לאחר כחמש שנים כבעל רשיון הנדסאי חשמל 3*630

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

אין כמו הבית (קארס פורום) :-)

פורסם (נערך)

תודה , ולגבי הלימודי חשמל רכב מיגון ושמע, זה קורס שמצאתי דרך חיילים משוחררים שזה שני מקצועות בקורס אחד כביכול, עדיין בהתלבטות, דווקא אפילו דיברתי עם חבר של אבא שלי שהוא במקצועו חשמלאי מוסמך שנים רבות והוא המליץ ללכת יותר בכיוון של הרכב אמר לי שזאת עבודה פחות קשה ופיזית יש פחות עבודות סבלות כמו בחשמל בית ותעשיות .. 

הוא הסביר לי שאפשרי אחלה להתקדם במקצוע של החשמל כי מיום ליום הטכנולוגיה של עולם הרכב מתקדמת והכל נהפך לטובת החשמל ומערכות אלקטרוניות כך שיש ביקוש לבעלי מקצוע שמתמחים בזה ספציפית ואפשר להכנס לחברות רכב כמו טויוטה לקסוס שאפשר להתקדם שם ממש ולקבל אחלה משכורות וקריירה רווחית  

עריכה אחרונה על ידי דדה
פורסם (נערך)

ממה שידוע לי, לימודי הנדסאי לחיילים משוחררים ממש זולים (כמעט בחינם). אם אתה לא רוצה ללמוד 4 שנים הנדסה, ולקבל רישיון מספר בשלב התחלתי (חשמלאי מוסמך), זה בהחלט כדאי ולא לעשות קורסים שתצא עם רישיון נמוך יותר (עוזר/מעשי).

לגבי חשמל לרכב: העולם הזה עובר מהפכה בימים האלו. לכן כדאי להסתכל על הסיליבוס לפני תחילת הקורס בשביל להבין אם הלימודים אקטואלים לטכנולוגיות של היום ושל המחר.

אני משוחד, כי אני מתעסק יותר בתחום החשמל, שלדעתי שם יש יותר אפשרויות התקדמות: ברישיון או בתפקידים השונים. כרגע מקימים הרבה תחנות כוח פרטיות, אז אחרי ההקמה אנשים יצטרכו להקים. בנוסף חברת החשמל מקימה תשתיות מתח על ועליון, וחלק מהחברה מופרטת (גם התחנות וגם כנראה קווי חשמל מסוימים). גם תשתיות של הקמת תחנות טעינה לרכבים חשמלים גם דורשים אנשים שמתעסקים בחשמל, ופחות חשמלאי רכב. לכן אני חושב לטווח הארוך, בתחום הזה יש הרבה עבודה לשנים הקרובות.

לגבי רישיונות:

הנדסאי: כאשר מסיים את הלימודים הוא מקבל רישיון חשמלאי מוסמך, אחרי שנתיים יכול להיבחן ולקבל רישיון חשמלאי ראשי. לאחר שנתיים עם רישיון חשמלאי ראשי, אפשר להיבחן לבודק 2.

מהנדס: כאשר מסיים את הלימודים, הוא מקבל רישיון חשמלאי ראשי, אחרי שנתיים יכול להיבחן ולקבל רישיון חשמלאי מהנדס. לאחר שנתיים עם רישיון חשמלאי מהנדס, החשמלאי ראשי להיבחן לבודק 3.

ההבדל בין רישיון הוא אחריות על עבודה תחת זרם מסוים. כל המידע מופיע בספר חוק החשמל.

עריכה אחרונה על ידי gbguy
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...