Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השקעה במניות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2314 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים, 

טוב אז אין עבודה כפו עלי חל"ת לצערי וגם אין לימודים כי הכל מרחוק ונחסך לי המון זמן של נסיעות מקווה שלא אשלם על כך בציונים.

נוצר חלל זמן ריק שאין לי מושג איך למלא ואני משער שאצל רבים המצב דומה.

חשבתי לנסות לשחק מעט עם מניות ולנצל את הזמן הפנוי.

אז יש לי כמה שאלות של ילדון סטייל מעריב לנוער שלום ואשמח אם יהיו לכם תשובות לחלק מהשאלות:

1. איך מפקידים כסף לחשבון של בית השקעות במידה ואני פותח אחד? האם ניתן להזרים מהאשראי או שצריך לעשות העברה בנקאית?

2. איך מושכים את הכסף שיש בחשבון? האם אפשר פשוט להעביר אותו לחשבון או שצריך לפתוח חשבון מיוחד בבנק?

3. האם אפשר מאותו החשבון בבית ההשקעות לפצל השקעות ונניח להשקיע חצי מהסכום בצורה אקטיבית ואת החצי השני להשקיע בצורה פאסיבית?

4. אתר\בית השקעות מומלץ?

5. האם יש איזו קורס אינטרנטי שאתם מכירים שמלמד מתחילים כמוני איך להתחיל לשחק עם הכסף?

* חשוב להדגיש! אני לא איזה מתלהב שחושב שיעשה עכשיו מליונים מהשקעות וכו'. לוקח בחשבון הפסד של כל הכסף שהשקעתי ולכן אפקיד רק סכום כסף שאני מוכן להפסיד, אז חסכתי לכם תגובות סטייל "תשמור את הכסף לדלק"

תודה רבה לקוראים ולעוזרים :) שנדע אך ורק בריאות ושהכל יבוא במקומו במהרה.

זה שאתה אוהב את זה, לא אומר שאתה טוב בזה .

אם תשקיע בזה מספיק זמן תהיה מצויין.

פורסם

בימים כאלה כשאתה לא מרוויח שקל, אתה מוכן לסכן סכום כסף סתם לשם השעשוע בשוק שכרגע בסערה? באמת?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

היי דוד,

בשביל התפלאות כזו כתבתי במיוחד שאני אסכן סכום שאני מוכן להפסיד.

שמח מאוד על האכפתיות, אבל כן , אני מוכן לסכן כדי אולי להרוויח כמה שקלים.

זה שאתה אוהב את זה, לא אומר שאתה טוב בזה .

אם תשקיע בזה מספיק זמן תהיה מצויין.

פורסם

"לשחק מעט עם מניות" בצורה שאתה מתכנן לעשות את זה זה נטו להמר. אם כך אתה מתייחס לזה אתה יכול לנסות, תזכור שהסיכוי שלך להפסיד גדול מהסיכוי להרוויח (בגלל עמלות ומסים, כמינימום).

אני אמליץ לך על אלטרנטיבה- הרי בכל מקרה, כמו שאתה אומר, יש לך מלא זמן פנוי והנושא מעניין אותך. אז אם כבר להקדיש לזה זמן, למה לא ללמוד איך להשקיע, משהו שישרת אותך כל החיים?

תתחיל מללמוד את המושגים הבסיסיים (את זה אפשר למצוא בקלות באינטרנט ובכיף נענה לך פה על שאלות) ואז תקרא את הספר "המשקיע האינטליגנטי" של בנג'מין גרהאם, עדיף בגירסה באנגלית.

פורסם

נסיון לתת מענה לשואל: תשובה מתי להיכנס לשוק אין כי הנבואה ניתנה לשוטים. יחד עם זאת השקעה במדדי מניות עדיפה כשמדובר לטווח רחוק. חלק יגידו לך שעכשיו כדאי להיכנס כי חזרנו יותר מדי שנים אחורה, חלק אחר יגיד שעוד לא הגענו לתחתית. רק אורי גלר יודע את התשובה מי צודק.

מסחר עצמאי מתבצע בבתי השקעות. אני נמצא ב-IBI ומרוצה אבל כנראה כולם אותו דבר כי אין לי קשר איתם מלבד הפלטפורמה.

הכסף נכנס ויוצא דרך חשבון בנק פרטי וממנו אל החשבון בבנק המתפעל של בית ההשקעות.

מאיפה מתחילים ללמוד? שאלה טובה. הקורסים המוצעים יכולים להיות מוטים. פנה קודם כל לאתר הבורסה יש משם מידע למתחילים. נסה למצוא סיכומי קורסים אקדמיים. כלומר חפש מקור שלא מעוניין לשווק לך משהו. במקביל קבע פגישה עם יועץ השקעות/פנסיוני ולאחר מכן יהיה לך כיוון שעכשיו אין לך.

בהצלחה וכל הכבוד על היוזמה

• תוכן חדש...