Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא דיברתי בסעיף הזה על DRL בכלל. דיברתי על תאורה דולקת בלוח שעונים בזמן שתאורת חוץ כבויה.

נהג שנוהג ולא רואה את לוח השעונים שלו, מיד מבחין שמשהו אינו כשורה. גם אם בחוץ יש מיליון פנסי רחוב.

אני גם נוהג עשרות שנים, להרגשתי יש היום יותר מקרים של תנועה ללא תאורה מבעשורים הקודמים.

וברור שהנהג אחראי, אבל יחד עם זאת צריך לתכנן את הרכבים ואת הכבישים נכון.

תאורה בלוח שעונים קשורה כמו מזג האוויר בירח, כבר כתבתי קודם - אם אתה צריך להסתכל בלוח שעונים (שזה אגב משהו שגם לא קורה יותר) כדי לדעת אם הנורות דולקות - אתה לא צריך לאחוז ברשיון נהיגה נקודה סימן קריאה.

זה עדיין הורדת אחריות מוחלטת מהנהג, וזו הדרך הכי טובה לייצר נהגים גרועים במהירות.

אולי צריך לתכנן את הכבישים גם שיהיו רק ישרים כל הזמן?

אפשר לחשוב שביקשו להקיף את הרינג ב-7 דקות. להסתכל החוצה וקדימה דרך השמשה ובמידת הצורך לסובב ידית.

זה כנראה תלוי רכב. בכל המכוניות שהיו לי זה לא היה מסנוור ותמיד מכוון למטה ולצדדים. כדי להסתנוור מזה צריך לשכב על הכביש במרחק 3 מטר מהאוטו. זה כמו תאורת גישוש יותר מאשר שיפור הניראות בערפל.

יש תקן לפנסי ערפל, והוא ממש לא כולל כיוון למטה ולצדדים.

ואתה בעצמך כותב שזה יותר תאורת גישוש מאשר שיפור נראות בערפל (שזה התפקיד היחיד הרשמי של פנסי ערפל).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איזה תקן יש לאורות ערפל קדמיים?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עוצמה, מיקום, פיזור אור, טווח הארה, סוגי נורות, חיבורים, אתה לא באמת חושב שאביזר תאורה כלשהו נכנס לרכב באיחוד האירופי או בארה"ב בלי תקן נכון?

זה גם מוטבע על הפנסים עצמם, DOT או CE למיטב זכרוני.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל מה התקן אומר לגבי המטרה שלהם, הם מיועדים להגברת הראות בסביבה הקרובה לרכב או לניראות של הרכב?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

פנסי הערפל נועדו לשיפור הראות של הנהג (וגם הנראות) בתנאי ערפל או תנאים דומים בלבד - תוך גרימת פחות סינוור מפנסי החזית. לכן יש להם אלומה צרה המכוונת כלפי הכביש.

בכל העולם יש איסור על שימוש בפנסי הערפל שאל בתנאי מזג האויר המתאימים - אבל הרבה נהגים מתיחסים אליכם כקישוט ומפעילים אותם גם כאשר אינם דרושים, ובתנאים אלה הם מסנוורים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אבל מה התקן אומר לגבי המטרה שלהם, הם מיועדים להגברת הראות בסביבה הקרובה לרכב או לניראות של הרכב?

התקן לא אומר כלום לגבי המטרה, כלומר עונה על השאלה "איך" ולא "למה".

ה"איך" אומר שהאלומה צריכה להיות מרוכזת על מנת לחדור את הערפל בלי צורה מיוחדת (כמו למשל פנסי החזית שכוללים "פזילה" ימינה במדינות בהן הנסיעה בצד ימין, ושמאלה במדינות בהן הנסיעה בצד שמאל, כלומר לכיוון השוליים).

המטרה שלהם כפולה - גם ראות וגם נראות, בעיקר נראות על ידי רכבים אחרים דרך הערפל.

כלומר דרך הערפל אתה לא תראה שיש רכב שמגיע ממול, אבל כן תראה פתאום שתי נקודות אור בתוך הערפל.

פנסי הערפל נועדו לשיפור הראות של הנהג (וגם הנראות) בתנאי ערפל או תנאים דומים בלבד - תוך גרימת פחות סינוור מפנסי החזית. לכן יש להם אלומה צרה המכוונת כלפי הכביש.

בעיקר נראות, על ידי אלומה ממוקדת שנועדה לחדור את הערפל.

מבחינת ראות אתה מרוויח בעיקר שאתה רואה את צורת הערפל עפ"י התפזרות האור סביבו

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כולכם כתבתם דברים יפים.

רק שכחתם מגזר אחד. מגזר הערס.

אלו שלא מדליקים אורות בכוונה, כי ה DRL נותן להם מראה של מהיר ועצבני 14 מרחוק בחושך.

פורסם

דווקא ציינתי את ההתייחסות לפנסיה ערפל הקישוט.

התופעה הזו חובקת עולם, וכנראה שמסיבה זו יש יצרנים שמוותרים על פנסי הערפל הקדמיים. האחוריים מחוייבים בתקן, אבל לא חסרים נהגים המפעילים אותן מחוסר מודעות או השלי ליקוי במערכת החשמל

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש רכבים שמגיעים ללא פנסי ערפל קדמיים, מסיבה אחרת לחלוטין.

אין חובה על פי תקינה שיהיו. ולכן היצרן יכול למכור אותם כאופציה בתוספת תשלום.

יצרני הרכב מתים על אופציות בתוספת תשלום. הרבה מהרווח שלהם בזה.

בחו"ל יש ללקוחות בדרך כלל הרבה יותר אופציות לבחירה, מאשר בארץ שמביאים לך רק 2-3 רמות גימור עם חבילות מוכנות.

Sent from my Pixel 3a XL using Tapatalk

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
תאורה בלוח שעונים קשורה כמו מזג האוויר בירח, כבר כתבתי קודם - אם אתה צריך להסתכל בלוח שעונים (שזה אגב משהו שגם לא קורה יותר) כדי לדעת אם הנורות דולקות - אתה לא צריך לאחוז ברשיון נהיגה נקודה סימן קריאה.

זה עדיין הורדת אחריות מוחלטת מהנהג, וזו הדרך הכי טובה לייצר נהגים גרועים במהירות.

אולי צריך לתכנן את הכבישים גם שיהיו רק ישרים כל הזמן?

אפשר לחשוב שביקשו להקיף את הרינג ב-7 דקות. להסתכל החוצה וקדימה דרך השמשה ובמידת הצורך לסובב ידית.

בעניין זה לדעתי עמוס צודק במאת האחוזים, ואין קשר להסרת אחריות - הנדסת אנוש טובה מתריעה ומצמצמת הסתברות לטעויות תפעול, עניין תאורת לוח השעונים הוא בפירוש לתת מכשול בפני עיוור!

אני לא יודע היכן ומתי התחילו עם השטות הזו, לוח שעונים חשוך כשהאורות כבויים היה בגרמניות וצרפתיות לפני עידנים וקיים אצלי בפלואנס גם היום, אני חושד שהעניין הזה הגיע מהמזרח הרחוק (?) וכולם יישרו עמו קו. כנ"ל העניין של לשכוח אורות כלשהם דולקים ברכב, בפלואנס אין דבר כזה, ביפניות ובקוריאניות הייתי על בסיס שבועי מודיע לשכן כזה או אחר בבניין ששכח נורה דולקת ברכב.

חזיר דיזל

פורסם

העניין עם תאורת לוח המחוונים נובע כנראה מכך שכיום לפחות חלק מהמחוונים אלקטרוניים, ולפיכך מוארים. מספיק שחלק מהצג יהיה מור מסיבה זו כדי להטעות את הנהג.

פורסם
כולכם כתבתם דברים יפים.

רק שכחתם מגזר אחד. מגזר הערס.

אלו שלא מדליקים אורות בכוונה, כי ה DRL נותן להם מראה של מהיר ועצבני 14 מרחוק בחושך.

אם הם יראו אורות כחולים מאחוריהם זה יעבור להם.

פורסם
זה לא אורות ערפל אלא אורות יום, וכיום ברוב המכוניות המודרניות יש חיישני תאורה שמדליקים את האורות הראשיים אוטומאטית בחושך.

לא רק שלרוב המכוניות על הכביש אין חיישני אורות, אלא לדעתי גם לרוב המכוניות החדשות שעולות על הכביש אין אותם, בטח שלא לרכבי ליסינג בסיסיים למשל.

Drl הן בד"כ לדים יפים לבנים, שאפשר לזהות.

ממש לא נכון לכולם. למשל אצלי ברכב יש DRL אבל זאת נורה צהובה רגילה קצת יותר חלשה מהאור הרגיל, והאלומה אפילו יוצאת מתוך הפנסים הראשיים כך שמי שלא מכיר את הרכב יכול להיות שלא ישים לב אפילו להבדל.

לא, הבעיה זה שאנשים מסתמכים על דברים לא נכונים, אם היה מסתכל על הכביש היה מבין שהתאורה שלו לוקה בחסר ומדליק אורות.

או במילים אחרות - אם אתה צריך להסתכל על הלוח שעונים כדי לדעת אם האורות דלוקים - התקלה בך.

שטויות. עיר ישראלית ממוצעת היא מספיק מוארת כך שכל רמת אורות מתחת לאורות גבוהים פשוט תיבלע על הכביש באור הרחוב. חוץ מבחניון תת קרקעי בדרך כלל אני בקושי רואה הבדל בנסיעה עם DRL או עם אורות דרך, רואים את ההבדל רק אם מכירים את הרכב טוב וממש ממש מחפשים אותו (וגם אז לא תמיד רואים משהו, תלוי עד כמה הכביש הנתון מואר).

ההבדל העיקרי הוא ב*איך רואים אותך*, ולא איך אתה רואה.

בפיאסטה האור בלוח שעונים נחלש שהאורות דולקים

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

הרכב שלי הוא פיאסטה ולא שמתי לב לשום דבר כזה מעולם. אני תמיד יודע על פי הנורה הירוקה שדולקת. בשבועות הראשונים עם הרכב הייתי שוכח להדליק אורות באופן קבוע (הרכב לפני זה היה מהישנים שכל לוח השעונים כבוי אם האורות כבויים אז היה קל לשים לב כששכחת). אבל אחרי שהתרגלתי לשים עין על הנורה הירוקה אני כבר לעולם לא שוכח.

פורסם

כאשר במדינת ישראל אין שום עקיפה אז האזרח שם ז*ן.

אתמול נסעתי בראשון לציון בשעה 7 בערב ונוסעת קיה ספורטאז בלי אורות, כאשר התקרבתי אז ראיתי שרק אור הDRL דולק

ולא רואים אותו בשיט, מאחור ומקדימה לא רואים את הרכב.

התקרבתי ואמרתי לנהגת שתדליק אורות, הבחורה הרימה את החלון והמשיכה לנסוע ללא אורות.

מה שעצוב שאם מישהו יעשה איתה תאונה אז האשמה תתחלק בין שניהם. כי בית המשפט גם דפוק.

• תוכן חדש...