Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי רנו קליאו 2010 אוטומטית מנוע 1600(K4M) ובזמן האחרון המנוע מראה סימני גימגום\משחקים בסלד.

זה בא לידי ביטוי בעיקר בבוקר אחרי מספר שעות שהרכב עמד ובמיוחד כשקר בחוץ.

אחרי שאני מתניע את הרכב יש קפיצת סלד למשך כמה שניות עד שהוא מתאפס לסרק.

בנוסף לזה, אם אני נוסע במהירות נמוכה יש לפעמים קפיצות ממש קטנות בהאצה מרגיש כמו האצה בקטעים.

בדרך כלל אחרי שהרכב מתחמם התופעה יורדת מעט אבל מי שנוסע ברכב באופן יומיומי ירגיש שמשהו לא תקין.

לפני כשבועיים אחרי התנעה שגרתית והתופעה שציינתי מעל, התווספה לה נורת צאק אנגין מהבהבהת למספר שניות עד שנעלמה.

חיברתי OBD וסריקה מהירה הראתה לי MISFIRE באחד או יותר מהצילינדרים (P0300). קפצתי למוסך שלי והוחלט להחליף מצתים כעזרה ראשונה.

לצערי, התופעה לא נעלמה אבל קוד התקלה כן התאפס.

אני לא יודע אם יש קשר אבל קרה לי מקרה חד פעמי לפני כמה ימים בו הרכב פשוט כבה אחרי שהתנעתי אותו.

האם יש צורך בחוטי הצתה\מזרקים\ניקוי מצערת?

אשמח לעזרה תודה רבה לכולם!

פורסם

הוא לא בדיוק משתנק

התנעה נעשת ללא בעיה פשוט בשניות הראשונות אחרי ההתנעה יש קפיצות סלד.

בנוסף, הרכב לא מאיץ בצורה חלקה אלא בקטעים עד שאני מגיע למהירות נסיעה רגילה ואז המנוע נוסע חלק לגמרי.

מרגיש שבעיקר בהתנעה ובמהירות נמוכה יש את הקפיצות הנל.

לשאלתך הרכב כבר תקופה ככה פשוט בזמן האחרון מהבהבת נורת בדוק מנוע לכמה שניות ונעלמת.

תודה על המענה!

פורסם

אזור 800-1000

בהתנעה קרה יש קפיצות סלד כלפי מעלה פלוס נורה מהבהבת לכמה שניות

וכמו שציינתי האצה נעשת בקטעים לא בעליה חלקה של הסלד.

אני לא יודע אם יש קשר אבל גם התווספו ויברציות בתוך המרכב שככל הנראה באות מהמנוע למרות שהחלפתי תושבת מנוע לפני שנה.

פורסם

יש כמה סיבות לקוד תקלה.

נראה שיש לך פיספוס הצתה.

סליל הצתה או חוט קרוע יגרום לתופעה, תפתח מכסה מנוע כשהוא עובד ותנסה לשמוע מין קליקים כמו של קצר חשמלי אולי גם תצליח לראות ניצוץ שבורח, לא לגעת בכלום.

עם מחשב מתקדם יותר אפשר לראות באיזה צילנדר יש פיספוסי הצתה.

פורסם

תודה רבה!

האם חוטי הצתה (אלה שמחוברים לכויל) חשופים גם יכולים לגרום לבעיה?

הסתכלתי על עוד מנועים דומים לשלי ונראה שאצלם החוטים עטופים בפלסטיק שחור ואצלי הם חשופים כמעט לגמרי.

לגבי קצר חשמלי לא הצלחתי להבחין, רק תקתוקים כנראה בגלל הויברציות מהמנוע עצמו.

פורסם

אין חוטי הצתה ברכב הזה. יש צורך לבצע בדיקה מעמיקה לפני החלפת חלקים שלא לצורך לא כל missfire קשור למערכת ההצתה בוודאי שלא ברכב הזה.

לעיתים ישנה בעיה אחרת למשל מזרק דלק תקול.

פורסם

אם סל"ד הסרק כשהמנוע קר הוא עד 1000 כפי שכתבת, למה שהנסיעה תהיה חלקה? בהמשך המנוע מתחמם ויותר קל לו לעבוד. ניקוי מצערת+מנוע צעדים?

פורסם

יש לי קליאו דור קודם (2003) מנוע 1.2 עם בעיות דומות לשלך, החלפתי סליל הצתה והבעיה נפתרה עד לזמן האחרון ששוב חזרה להופיע. בין היתר מופיעים לי הקודים P0300, P105e עם איזכור לחיישן TDC.

תנסה לבדוק את הכיוון של חיישן TDC

פורסם

חיישן קראנק לא מכוונים, זה כולה מגנט שיושב בנק' קבועה.

ממליץ על השיטה הבאה:

למיטב זכרוני ההצתה אצלך היא בשיטת coil-on plug, אז אין חוטי הצתה.

תאפס תקלות, ברגע שהאוטו יתן גמגום אמורה להירשם תקלה, היא אמורה להצביע על ציל' ספציפי, ואז פשוט מחליפים בין הקוילים ואם התקלה זזה אז זה הקויל, אם לא - יתכן ומדובר בחיווט או בבעיה אחרת.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
חיישן קראנק לא מכוונים, זה כולה מגנט שיושב בנק' קבועה.

ממליץ על השיטה הבאה:

למיטב זכרוני ההצתה אצלך היא בשיטת coil-on plug, אז אין חוטי הצתה.

תאפס תקלות, ברגע שהאוטו יתן גמגום אמורה להירשם תקלה, היא אמורה להצביע על ציל' ספציפי, ואז פשוט מחליפים בין הקוילים ואם התקלה זזה אז זה הקויל, אם לא - יתכן ומדובר בחיווט או בבעיה אחרת.

קוד התקלה במקרה הנ"ל לא נותן מידע באיזה צילנדר מתרחש הפספוס הצתה כך שהחלפה בין סלילים לא תעזור.

עם מחשב מקורי או אחד כזה שיכול להראות את מספר פיספוסי ההצתה בכל צילנדר בנפרד אפשר יהיה להתמקד יותר.

עוד כיוון - בדיקת התנגדות למזרקים.

• תוכן חדש...