Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפני חצי שעה נהגתי לעבודה בדרום תל אביב. נכנסתי לתל אביב דרך כביש 1, לאחר מכן פניתי שמאלה בצומת לה גארדיה, המשכתי ישר ופניתי ימינה לכיון דרך הרכבת.

פתאום שני רוכבי אופניים חשמליים כמעט נכנסו לי מתחת לגלגלים. במזל הבחנתי בהם בזווית של העין והספקתי לבלום בעוד מועד.

almost accident.jpg

לקחתי תמונה מ-Google Maps. מסלול שלי מסומן בצבע אדום ומסלול של רוכבי אופניים מסומן בצבע כחול.

רוכבי אופניים באו מהכיון הזה:

almost accident2.jpg

מי כאן החולה נפש? אני יודע בוודאות שעברתי ברמזור ירוק. מאחורי ובצד שמאל שלי נסעו מכוניות.

יש מצב שהיה רמזור ירוק גם לפונים ימינה מכיון רחוב המסגר וגם לממשיכים ישר מכיון לה גארדיה? או שאותם רוכבי אופניים פשוט עברו ברמזור אדום.

איך אפשר להפיק לקחים לעתיד?

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

אפשרי שהיה לשניכם ירוק, אבל לא סביר, כי אחרת למה לשים רמזור בכיוון של רוכבי האופניים?

בכל מקרה אין לזה מענה אמיתי בתקנות התעבורה, כי אתה עובר נתיב (ולכן לכאורה עליך לתת ז"ק לתנועה באותו נתיב), אבל גם הם עוברים נתיב (ולכן לכאורה עליהם לתת ז"ק לתנועה באותו נתיב).

ההיגיון אומר שזכות הקדימה שלך מכיוון שאתה עובר ימינה (כלומר יוצא מהכביש) והם נכנסים אליו, אבל זה לא כתוב בשום מקום, זה פשוט לקונה קיימת.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לדעתי ברור שזכות הקדימה שלך, ובכל מקרה בתור רוכבי אופניים עליהם להיזהר שבעתיים.

אבל לגבי רוכבי אופניים ודו גלגלי בתל אביב פשוט אין חוקים. לא ראיתי בכלל שמישהו מהרוכבים מתייחס לצבע הרמזור בכלל.

בתור נהג צריך להיות שם בשיא העירנות, כי הם מפתיעים אותך מכל כיוון.

אותו דבר כמו עם הולכי רגל בביתר עילית או ברחוב צאלח אדין במזרח ירושלים, שמשום מה בטוחים שזכות הקדימה לעולם שלהם ושהם יותר חזקים מרכב מנועי.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לא סביר שמשני הכיוונים היה אור ירוק. פשוט רוכבי האופניים חושבים שהם מעל החוק, וחוקי התנועה לא חלים עליהם.

לעניין זכות קדימה, כאשר נניח הרמזורים לא עובדים, מכיון תנועתם של רוכבי האופניים יש שלט של תן זכות, אין קשר נתיב של מי נחתך.

• אחראי פורום
פורסם

נניח שמישהו מנסה ללמוד מהאמריקאים (שמאפשרים ירוק ימינה גם כשלתנועה החוצה יש ירוק) וזה מה ש-נניח- קרה פה,

הרוכבים החמודים בעצם המשיכו ישר ולא לקחו את הימינה שהיו צריכים.

מאחר ואין מצב שהשיטה האמריקאית תתפוס פה, הם פשוט עברו באדום.

רוכבי אופניים משום מה חושבים שידם על העליונה, שמישהו באמת רואה אותם.

גם בתוך הערים וגם כקבוצות מחוץ לערים, תופסים שוליים פלוס נתיב כאילו יום כיפור ולא ידעתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

הצומת הזאת מסוכנת מאוד. בתור הולך רגל שחצה אותה כבר אולי אלפי פעמים, כמות ה״כמעט דריסות״ שחוויתי פשוט בלתי נתפסת.

נהגים שעושים את אותו מסלול של פותש, רואים שיש להם אור ירוק ומתאבדים על הגז כי פקקים של הבוקר, כולם בהיסטריה וזה.

מה שהם לא רואים, זה שבפניה ימינה שאחרי הרמזור, יש מעבר חציה עם זכות קדימה להולכי רגל (רמזור כתום מהבהב). מיותר לציין שאף אחד אפילו לא מאט שם, ובתור הולך רגל קשה להבין מאיפה יצוץ הטייס החדש.

דבר אחד מעולם לא הבנתי. גם אם אתה בתור נהג בטוח במיליון אחוז שאתה צודק, למה לדהור ולנסות לדרוס בכוח את מי שכבר נמצא במעבר חציה?

עריכה: ההודעה כמובן לא מופנית לפותש. זו סתם פריקת קיטור מיומנו של הולך רגל ממוצע שמנסה לשרוד בג’ונגל תחבורתי שקורה כאן בכבישים.

עריכה אחרונה על ידי iluxxxa
פורסם

צ׳מגיא אתה מפתיע. ממתי חוקי התעבורה מעניינים רוכבי אופניים, קורקינטים, או כל שיט אחר שנועד לנצח את השיטה ולחסוך פקקים?

אני יכול לספר לך, אם זה מנחם אותך, שאני פעם פעמיים בשבוע בא מהצד השני, ופונה מהרכבת לבגין. 100% מהפעמים שם בשנה האחרונה הייתי צריך או לבלום או מלכתחילה לנסוע ב0 קמש, כי רוכבי אופניים מבגין המשיכו ישר באדום.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
גם אם אתה בתור נהג בטוח במיליון אחוז שאתה צודק, למה לדהור ולנסות לדרוס בכוח את מי שכבר נמצא במעבר חציה?

אם הייתי דוהר הייתי יושב עכשיו בתחנת משטרה עם עורך דין ולא במשרד מתחת למזגן. הסיבה שאותם רוכבי אופניים בחיים היא כי נהגתי במהירות נמוכה מה שאפשר לי להגיב ולבלום בזמן.

פורסם

בס"ד

אם לך היה ירוק ולהם יש תמרור תן זכות קדימה, כל השרשור מיותר, האשמה שלהם.

גם חלילה במצב תאונה, ברגע שקיים השלט, הם יהיו בנקודת פתיחה מאוד מאוד נמוכה.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

מכיר היטב את הצומת (6 שנים, 3 פעמים בשבוע, אבל מי סופר).

כשיש תנועה מכיוון הגשר לרחוב הרכבת, הרמזור המסומן הוא בוודאות אדום.

לפעמים גם נהגים ״רגילים״ שורפים אותו וכמעט דורסים אותי על הדרך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

איך אפשר להפיק לקחים לעתיד?

לקח אחד פשוט שגם אני למדתי בדרך הקשה- להלן הסיפור:

עת היותי תלמיד נהיגה, אחרי השיעור ישבתי בצד הנוסע, והמורה (תלמיד שני תכלס) עצר לי בתחנת אוטובוס (שהייתה מימיני. ואני יושב מימין.).

אמרתי תודה, שילמתי, באתי לצאת- פותח את הדלת, והופ- נכנס בה קטנוע :shock::evil:.

בדלת הימנית של רכב שעומד קרוב מאד לשפת המדרכה, בצד ימין, בשטח של תחנת אוטובוס, שהיא בצידו הימני של הכביש.

אם הייתי מעיף מבט במראה לפני שיצאתי הייתי רואה אותו.

הלקח שנלמד, כמו שנאמר ע"י מורה הנהיגה שלי:

תמיד. לעולם. כל פעם. תסתכל!!! ולא משנה איפה אתה נמצא ולאן אתה זז. תמיד תהיה מודע לכל הסביבה שלך.

אתה יכול להיות הנהג הכי טוב על הפלאנטה, ועדיין יכול ליפול עליך מטוס...:lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
הרוכבים החמודים בעצם המשיכו ישר ולא לקחו את הימינה שהיו צריכים.

לפי השרטוט דווקא נראה שהתנועה שלהם תקינה, פנו ימינה לנתיב השתלבות ועברו לנתיב שממשיך ישר.

הבעיה היא שהם עשו את כל זה לא כשהכביש פנוי.

אם לך היה ירוק ולהם יש תמרור תן זכות קדימה, כל השרשור מיותר, האשמה שלהם.

התמרור תקף אך ורק כשהרמזור שמעליו אינו תקין.

כשיש תנועה מכיוון הגשר לרחוב הרכבת, הרמזור המסומן הוא בוודאות אדום.

וזה סוגר את הפינה.

-----------------------------

אגב מה שכתבתי קודם זה בהנחה ושני הרמזורים ירוקים בו זמנית, או לחילופין יש עומס בפנייה ימינה מה שלא מאפשר יציאה של פות"ש ימינה ושל הרכבים שנמצאים שם שמאלה (כולל אופניים, קורקינט או סוס ועגלה)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
הלקח שנלמד, כמו שנאמר ע"י מורה הנהיגה שלי:

תמיד. לעולם. כל פעם. תסתכל!!! ולא משנה איפה אתה נמצא ולאן אתה זז. תמיד תהיה מודע לכל הסביבה שלך.

אתה מבסוט מהלקח שלמדת? תחשוב איזה לקח הקטנוען לקח איתו :)

כמגיא - כמו שהאנס אמר, שני החבר'ה הטובים נסעו באדום. בוודאות. הרמזור שלהם הוא חלק ממערך הרמזורים של צומת לה-גווארדיה כי הוא מאפשר כמו שציירת נסיעה שמאלה לרח' ראש פינה. אחרת לא היה שם בכלל צורך ברמזור והפניה ימינה הייתה מאפשרת יציאה רק ימינה לרח' הרכבת.

אם אתה נוסע שם קבוע, תתקין מצלמה באוטו. כי אין שילוב יותר מסוכן מאשר דרום-תלאביבניקים על אופניים בתוך צומת סואנת.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אתה מבסוט מהלקח שלמדת?

יותר ממאד. הלקח הזה מלווה אותי לאורך כל שנות הרישיון שלי והציל אותי (ולא רק אותי) יותר מפעם אחת. או חמש.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...