Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר נסיעה קצרה ברכבי, מאזדה 3 06, אני מבחין ברעש של דליפת אויר, ובמעט עשן לבן יוצא מפתח האוורור, בנוסף העשן יוצא מפתח מכסה המנוע קרוב לצד הנהג, פתחתי את מכסה המנוע ואני מבחין בסוג של בוץ ודליפת עשן מאיפשהו, מה זאת יכול להיות ומה החומרה אפשר לסוע ככה?

IMG-20190913-WA0085.jpg

IMG-20190913-WA0092.jpg

פורסם

נראה כמו מים מעורבבים עם שמן שדולפים מאיזה צינור.

תפתח פקק של רדיאטור ותראה מה המצב של המים.

ותחכה לעוד מישהו שיציץ אולי יראה משהו שאני לא רואה.

כשאני מסתכל שוב זה נראה כאילו זה יוצא מהמדיד שמן, תוציא את המדיד כדי לבדוק שמן כביכול ותראה אם יוצא מדיד עם שמן או מדיד עם מילקי.

Sent from...somewhere

פורסם

מיכול העיבודי ריק לגמרי עם צבעים של טחינה, בדקתי את המדיד נראה שיש שמן, אבל כשפתחתי את פקק מילוי השמן, נראה ריק שם, אני רואה גם מים ירוקים מעורבבים עם הקצף טחינה.

מזה אומר ששמן התערבב עם נוזל הקירור, המנוע הלך?

פורסם

ממה שאני מנסה לראות מהתמונות זה נראה שהתפוצץ הקולר גיר ויש מעבר של שמן גיר למערכת הקירור.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

אל תיסע ברכב יותר אתה תגרום נזק אם כבר לא נהיה.

צריך לפרק מנוע כנראה אטם ראש,בתקווה שלא נגרם כבר נזק גדול יותר.

Sent from...somewhere

פורסם
אל תיסע ברכב יותר אתה תגרום נזק אם כבר לא נהיה.

צריך לפרק מנוע כנראה אטם ראש,בתקווה שלא נגרם כבר נזק גדול יותר.

Sent from...somewhere

זה המדיד של השמן גיר. אין קשר לאטם ראש מנוע.

פורסם

אוקיי יש מצב שזה השמן גיר מעורבב עם המים, בכל מקרה יכול להיגרם נזק למנוע כי המים כבר לא מים נטו.

וגם לגיר אם זה השמן גיר יכול להיגרם נזק אם כבר לא נגרם.

כנראה הצינור שמן גיר שעובר ברדיאטור התפוצץ ומתערבב מים עם שמן.

Sent from...somewhere

פורסם

אני מניח שזה מקורר בעזרת הרדיאטור כך שתצטרך להחליף את הרדיאטור, בהנחה וזה שמן גיר ולא מנוע.

אם לנסוע או לא החלטה שלך, לפי התמונות המצב לא טוב בלשון המעטה.

קח בחשבון שצריך להחליף שמן גיר ופילטר לשמן גיר ( בהנחה ויש וניתן להחליף) .

Sent from...somewhere

פורסם

ראשית, אם יש חשד של חדירת מים או נוזל קירור לתוך תיבת ההילוכים, אז לא לנסוע עם הרכב יותר.

בדוק מפלס המים ואת צבעו של הנוזל קירור, האם תקין? או נראה כמו בוץ?

פורסם

ב 99% מהמקרים כאשר קולר גיר נפרץ יש צורך בשפוץ גיר אוטומטי מכיוון שהדסקיות של הגיר ספחו מים ואינם מתפקדים כראוי.

כמה זמן נסעת לאחר שזיהית את העשן?

אני גם ממליץ לגרור את הרכב ולא להניע אותו בכדי לצמצם נזקים. זה הולך להיות תיקון לא זול לדעתי.

פורסם

מעולה!

גרור את הרכב למוסך שלך, יש לבצע החלפת רדיאטור (או מעקף לחיבור מקרן חיצוני), פלאשינג של מערכת הקירור מנוזל תיבת הילוכים, פלאשינג של תיבת ההילוכים משאריות של נוזל קירור ואז לבדוק בנסיעה את תפקוד תיבת ההילוכים האוטומטית ולקוות שלא נפגמה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון - הוחלף רדיאטור + קולר גיר בוצע ניקיון ראשוני למערכת, בהמשך יבוצע ניקיון נוסף לאחר כמה ק"מ של נסיעה, לאחר שלקחתי את הרכב מהמוסך בדקתי את מפלס שמן הגיר ושמתי לב שחסר, מיד קניתי בקבוקון שמן גיר הוספתי מעט, חשבתי על החלפה מלאה של כל תכולת השמן ופילטר גיר, מה אומרים?

• תוכן חדש...