Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז ככה

לפני חודשיים קניתי שברולט אופטרה 2008 ספורט (האצ'בק) מנוע 1.6 מוסבת לגז

אין לי כלכך מושג על הטיפולים

וגם לא עשיתי בדיקה לפני הקניה

הבחור שמכר לי אמר שהוא עשה טיפול לפני הטסט (במאי) והוא נהג פחות מחמש אלף קילומטר מהטסט הקודם (ראיתי ברשיון)

קניתי אותו עם בערך 164400 קילומטר

כרגע עומד על 169400 קילומטר בערך

עכשיו קודם כל לגבי ספר רכב האם יש אפשרות להשיג איפשהו, כי ראיתי במלא מקומות באינטרנט שרשום לשים שמן 5w30 וגם כתוב 5w40 אז אין ל מושג מה צריך לשים

דבר שני האם מישהו יודע אם אני צריך לעשות לו טיפול כל 10 או כל 15, ברמת העקרון הוא אמר לי או כל שנה או כל 15 אבל אנשים אומרים לי בגלל שזה אוטו ישן לעשות כל 10

ובכללי איפה מומלץ לי לעשות טיפול? אני רוצה להשקיע בטיפול שאעשה ואפילו הייתי עושה לבד בשביל להשקיע אם הייתי יודע..

עריכה אחרונה על ידי Ofek Gal
פורסם

טיפול תעשה כל 15 אלף..זה לא רכב כזה ישן. אם אתה לא יודע מה נעשה ומתי זה הזמן להתחיל בשמנים ומסננים. אתה גם יכול לקנות את החלפים בעצמך ולגשת למישהו שירכיב לך זה ממש לא בעיה. ואם חשקה נפדך בללמוד לבד לתחזק אז יש קבוצה בפייסבוק של "תשאלו כנופצון" תוכל דרכם לללמוד בעצמך מעשית.

פורסם
טיפול תעשה כל 15 אלף..זה לא רכב כזה ישן. אם אתה לא יודע מה נעשה ומתי זה הזמן להתחיל בשמנים ומסננים. אתה גם יכול לקנות את החלפים בעצמך ולגשת למישהו שירכיב לך זה ממש לא בעיה. ואם חשקה נפדך בללמוד לבד לתחזק אז יש קבוצה בפייסבוק של "תשאלו כנופצון" תוכל דרכם לללמוד בעצמך מעשית.

אחלה תודה אסתכל בקבוצה

ולגבי השמן?

ספר רכב יודע איפה אני יכל להשיג?

פורסם (נערך)
זה אותו הרכב ללא שינויי משנת 2004-2009

ולאיפה אני נכנס שם לטיפול תקופתי?

ולא נראה לי שזה אותו אוטו.. שם המנוע ל 1.4

שלי הוא 1.6

עריכה אחרונה על ידי Ofek Gal
פורסם

לינק ראשון זה ספר רכב, כשאתה נכנס לאתר יש אפשרות להוריד אותו כpdf ,שם תמצא את שגרת הטיפולים

לגבי הלינק השני זה ספר כמו שיש במוסכים, יש שם הוראות והסברים על כל סוגי המנועים

בת זונה , שמש קופחת רק עליי

פורסם

אני עושה לרכב טיפול כל 10000

כמה דברים שצריך לשים לב ברכב הזה

1. תשלוף אחד מחוטי הפלאגים במכסה השסתומים, אם הוא רטוב בשמן תחליף אטם של מכסה השסתומים

2. אל תעשה ניקוי מצערת בהשפרצה של ספריי קרבורטור לתוך המצערת כשהרכב פועל, זה מוציא מאיפוס את המצערת ורוב המוסכים שתלך ימליצו לך להחליף מצערת במחיר גבוה , יש מכוני דיאגנוסטיקה שמאפסים לך את המצערת ב5 דקות

3. בטח תדלק או נדלקת כבר מנורת מנוע, בסוג הזה של הרכבים יש תקלה של שסתום egr לפעמים ניקוי יעזור(שני ברגים לפירוק) אם תלך למוסך יגבו ממך כ1400 ₪ לחדש . באליאקספרס הוא עולה 100₪ ועובד מצויין מנסיון

4. לא להשתמש במי ברז במנוע

צריך מים אדומים, אפשר גם ירוקים אבל מסוג טוב.

5. תבדוק צינורות ואקום יש להם סופיות מגומי וכשהם מתרחבות הן יונקות אויר והרכב לא עובד חלק . צינור גומי תצטרך כ20 ס"מ יעלה לך אולי 10₪

6. כל החיישנים map וחיישן קרנאק עולים כמה שקלים באליאקספרס כאן בארץ שוחטים אותך

7.אם אתה מרגיש שהרכב טוחן דלק (1:8.5 בעיר זה בסדר ברכב הזה)נתק את החשמל של חיישן הmap תניע את הרכב תדלק נורת מנוע , כבה את הרכב נתק את המצבר לדקה חבר את חיישן הmap שוב ואת המצבר ותניע

8. תבדוק מתי עשו רצועת טיימינג. קריעה שלה יכולה להרוס שסתומים ובוכנות

חוץ מזה אצלי בטיפול נכון הרכב ממש אמין כבר 3 שנים ועשה בערך 60000 ק"מ אצלי ואפס תקלות

בת זונה , שמש קופחת רק עליי

פורסם
אני עושה לרכב טיפול כל 10000

כמה דברים שצריך לשים לב ברכב הזה

1. תשלוף אחד מחוטי הפלאגים במכסה השסתומים, אם הוא רטוב בשמן תחליף אטם של מכסה השסתומים

2. אל תעשה ניקוי מצערת בהשפרצה של ספריי קרבורטור לתוך המצערת כשהרכב פועל, זה מוציא מאיפוס את המצערת ורוב המוסכים שתלך ימליצו לך להחליף מצערת במחיר גבוה , יש מכוני דיאגנוסטיקה שמאפסים לך את המצערת ב5 דקות

3. בטח תדלק או נדלקת כבר מנורת מנוע, בסוג הזה של הרכבים יש תקלה של שסתום egr לפעמים ניקוי יעזור(שני ברגים לפירוק) אם תלך למוסך יגבו ממך כ1400 ₪ לחדש . באליאקספרס הוא עולה 100₪ ועובד מצויין מנסיון

4. לא להשתמש במי ברז במנוע

צריך מים אדומים, אפשר גם ירוקים אבל מסוג טוב.

5. תבדוק צינורות ואקום יש להם סופיות מגומי וכשהם מתרחבות הן יונקות אויר והרכב לא עובד חלק . צינור גומי תצטרך כ20 ס"מ יעלה לך אולי 10₪

6. כל החיישנים map וחיישן קרנאק עולים כמה שקלים באליאקספרס כאן בארץ שוחטים אותך

7.אם אתה מרגיש שהרכב טוחן דלק (1:8.5 בעיר זה בסדר ברכב הזה)נתק את החשמל של חיישן הmap תניע את הרכב תדלק נורת מנוע , כבה את הרכב נתק את המצבר לדקה חבר את חיישן הmap שוב ואת המצבר ותניע

8. תבדוק מתי עשו רצועת טיימינג. קריעה שלה יכולה להרוס שסתומים ובוכנות

חוץ מזה אצלי בטיפול נכון הרכב ממש אמין כבר 3 שנים ועשה בערך 60000 ק"מ אצלי ואפס תקלות

לפי מה שהבנתי יש לך את אותו רכב?

קודם כל יש לי מערכת גז אני נוסע על גז

דבר שני יש לי אפשרות להגיע אליך ואולי תוכל לעזור לי לבדוק את הדברים האלה?

• תוכן חדש...