Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי daihatsu terios 2008 מתנה מבן משפחה לכבוד זה שהוצאתי רישיון ונהגתי עליו כבר חצי שנה והבעיה היא שהוא אוטו ישן וצורך מלא דלק ואני לא עובד במשרה מלאה ומתחיל לימודים בעוד יומיים ואני נורא רוצה לעשות טרייד על האוטו ולהחליף אותו באיביזה עכשיו השאלה היא איך אני משכנע את ההורים לקנות איביזה ומה היתרונות והחסרונות שלה או השוואה של סיאט איביזה לדייהטסו טריוס מבחינת בטיחות, צריכת דלק, חלקי חילוף או אמינות, תודה

***הודעה אדמין: נא להקפיד על כתיבה ראויה, שנבין את התוכן. זה אומר פיסוק כמו שצריך, מעברי שורה וכוליי.****

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל מה זה צורך מלא דלק? כמה ק"מ אתה עושה על ליטר?

דבר שני, יכול להיות שצריכת הדלק שלך מושפעת מסגנון נהיגה ו\או מאופי הנסיעות.

לנוכח הנתונים שאתה מציין כאן אני מניח שאתה בכיתה י"א - י"ב, מה השיקול בהחלפת הרכב? על איזו איביזה מדובר?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בחור - מבחינתך ההחלטה על החלפת רכב היא רגשית. מבחינת מי שצריך לשלם - זו החלטה כלכלית.

אני לא יודע מה שווה הדייהטסו שלך, ואין לי מושג באיזה רכב אתה רוצה להחליפו. אבל אני מניח שמדובר בהוצאה של לפחות כמה עשרות אלפי ש"ח. לא הוצאה שאדם מן היישוב מבצע כלאחר יד כי "מתחשק" לבן שלו. ולא מדובר רק ברכישת הרכב, גם ההוצאות השוטפות יותר גדולות - הרי ההבדל בין ביטוח צד ג' (אני מניח שזה מה שיש לך לדיהטסו) לביטוח מקיף לאיביזה הוא כמה אלפי ש"ח לשנה. הרבה יותר מההפרש בצריכת הדלק (בהנחה שאינך נוהג 100,000 ק"מ בשנה).

אתה בחור צעיר ונהג חדש. תגיד תודה שיש לך רכב שלך, ושאינך נדרש "להסתפק" ברכב המשפחתי. תהנה מהדייהטסו, וכאשר יהיה לך תקציב מתאים בדוק האם החלפתו ברכב אחר מוצדקת ונמצאת במקום מספיק גבוה בסדר העדיפויות.

והערה קטנה: נסה לכתוב בצורה קצת יותר ברורה. לכתוב בלשון מתאימה ולא בלשון דיבור, לפסק את המשפטים כדי שיהיו להם התחלה, אמצע וסוף ברורים, ולכבד את עצמך ואת שאר החברים כאן. א םההערכה של כותב ההודעה מעלי לגבי גילך נכונה הרי שאתה במסלול למבחני הבגרות, ותרגול כאן יסייע לך לקבל ציונים יותר גבוהים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למה שתשכנע את ההורים שלך לקנות לך רכב? אני סטודנט ונוסע בספארק שקניתי כסף מזומן שעבדתי בשבילו. חלק גדול מהסטודנטים הם ללא רכב כלל ככה שאם קיבלת רכב תגיד תודה כי אין שום הצדקה הגיוני לקנות את האיביזה שאתה רוצה.

לגבי צריכת דלק, כמו ברוב, המקרים, ממליץ לבדוק את הנהיגה שלך לפני שאתה מאשים את האוטו.

נתחיל בזה שנשאל מה צריכת הדלק שאתה מקבל מהדייטסו?

מה תוואי הנסיעה? עירוני/בין עירוני/ משולב?

מתי הרכב טופל ומה הוחלף בו?

האם אתה יודע לנהוג נכון? תכנון נסיעה וכל זה?

הטריוס הנ''ל דווקא רכב מצוין לסטודנט. מצד אחד די זול להחזקה ומצד שני מעניק ערך מוסף מסוים של טיולי שבילים ככה בסופשים. לא הייתי מחליף אותו באיביזה אם שקט נפשי והעדר הפתעות כלכליות נמצא בראש מעינותיי.

פורסם

הבחור מתחיל ללמוד ב-1 בספטמבר. שנה"ל האקדמית מתחילה בסוף אוקטובר. לפיכך כנראה מדובר בנער בן 17-18.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אנחנו בטח נשמעים לך כמו זקנים טרחנים, אבל יש קצת הגיון מאחורי מה שהחברים אומרים לך פה.

החלפה כזו תסתכם בכמה עשרות אלפי שקלים. איני יודע מה המצב הכלכלי של הוריך וזה גם לא כל כך משנה. אם אתה צריך לחשוב על דרך לשכנע אותם - זה כנראה כי הם לא מסוגלים לרכוש את הרכב הזה כרגע.

בנימה אישית - טריוס זה רכב מעולה. מה שאתה חושב שאתה מבזבז בדלק, תתאכזב לגלות כמה תשלם באחזקה של איביזה.

לא גדלתי במקום עם מצב סוציואקונומי נמוך בכלל ועדיין אני יכול לספור על כף היד את כמות התלמידים שהיה להם רכב משלהם.

תנסה להנות ממה שיש לך. תמיד אפשר להתקדם ולהתחדש, השאלה על חשבון מה זה?

פורסם

אני מניח שחישוב רציני יגלה שגם אם הדאיהטסו שתיינית יחסית, עדיין העלות הנוספת של הדלק קטנה מהעלות של רכב חדש יותר.

לא רק הרכישה אלא גם ירידת הערך, ביטוח וכו'.

כמו הרבה פעמים הכי כלכלי זה להמשיך עם הרכב הישן. זאת כל עוד הוא אמין סך הכל ואין לו בעיות תחזוקה משמעותיות.

וכן, תיקונים ב 2000-4000 שח זה גם לרוב זול יותר מרכב חדש יותר שכל חודש מאבד 1000-1500 שח מערכו.

רוצה טיעונים להורים? הנה שניים:

1. בטיחותית. אני לא מכיר נתונים אבל סביר שהג׳יפון הקטן והישן הזה פחות בטיחותי מסופר מיני חדשה יותר.

2. יהיה לך יותר כיף לצאת לדייט ובכלל לנהוג עם איביזה.... זה אולי לא טיעון כזה חזק כי בתכלס רכב משלך זו פריבילגיה בגיל כזה. אבל גם לאמת יש כח.....

Sent from my MI 5 using Tapatalk

פורסם

אם בענייני דייטים עסקינן, לבחורות פחות חשוב הרכב, יותר חשוב מי שישוב בתוכו. תתחיל לשפץ את הלשון שלך (הנושא כבר עלה, כולל על ידי), ויש סיכוי טוב שביחד עם זה תשפץ את ההתנהגות שלך, את הידע שלך, את הסבלנות שלך את יכולת התקושרת שלך, ועוד דברים אחרים שאנשים - ונשים - מחפשים בחברים שלהם.

פורסם

יש לכם את זה ביותר מתנשא??

שאל שאלה, הפלתם עליו את כל תחלואי החברה הישראלית.

מזכיר את הפוסט של הבחור עם ה m240 בנס הרים שברח מפה.

סתם יוצרים אנטיגוניזם לדעתי.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

פורסם

למה מתנשא? אנשים מנסים להבין את השיקול בהחלפת הרכב ולהסביר לו שכנראה במצבו הנוכחי לא משתלם לו להחליף את הרכב. מה הבעיה?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...