Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מניח שגם אתם נתקלתם בזה

רובוט של שיאומי עם הדרישות להרשאות המוגזמות שלו

כמובן שאני לא אישרתי אבל כל פעם מחדש הוא מקפיץ התראה - למרות שאמרתי שלא יקפיץ!

פשוט עושה לא אבל עדיין זה מעצבן

איך מתמודדים עם זה?

פורסם

המיקום נדרש רק לצורך התאמה ראשונית של הרובוט עם האפליקציה.

לאחר מכן ניתן לבטל את הרשאת המיקום - יעבוד פיקס.

פורסם

למה לגוגל יש מפה מדויקת של כל נקודה בה היית עם הנייד? פייסבוק כנ״ל? מדוע שומרים הוראות קוליות שניתנו לניידים ומכשירי בית חכם? ועוד?

תחשוב איזה מידע יש למי ששיווק מיליוני יחידות כאלה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

קיבלתי הודעת בחירות ממפלגה חרטאכלשהו בתור תושה רמת גן. הקשר היחיד שלי לרמת גן הוא שקיבלתי לפני שנה דו"ח חניה שם.

עכשיו תעשה את החשבון לבד מאיפה המטה הבחירות של המפלגה השיגו את המספר שלי.

הנקודה היא שמידע שווה כסף, והרבה, ואם עיריות עושות בו שימוש למטרות כסף, אז בטוח שכול חברה תעשה את מירב המאמצים להוציא כמה שיותר מידע.

פורסם

אתה רציני שאתה משווה היסטוריית מיקום מאפליקציה שצריכה את המיקום שלך לאפליקציה שלא?

חוץ מזה שגם לפייסבוק אני בחיים לא אתן גישה למיקום...

אין שום סיבה שאפליקציה שלא צריכה הרשאה כלשהי תקבל אותה

זה א-ב באבטחת מידע

פורסם

אני בכלל נזהר מלרכוש מותגים סיניים. אני מאמין שזו דרך שקטה לאסוף עלינו מידע.

לאחרונה הטמענו בעבודה FW חדשים והתחלנו להעביר מספר סגמנטים שלא עברו דרך ה-FW מטעמים היסטוריים. ברגע שהעברנו את סגמנט הטלפוניה של המוקד דרך ה-FW גילינו שהטלפונים פונים ל-Alibaba ולעוד כתובות בסין. כאשר ניסינו למצוא את ההגדרות האלו בממשק WEB של הטלפונים, לא מצאנו שום דבר. מסתבר שמסתתר קוד סמוי מאחורי הממשק. הטלפונים ממותג Yealink אם מישהו רוצה לדעת.

עכשיו תחשבו על כל המוצרים הסיניים שאתם מכניסים לבית. תתחילו לנטר את הרשת שלכם ואני מאמין שתגלו לא מעט.

תחשבו על מכרז שרשות מקומית או ממשלה מוציאה למערכות ניטור על ידי מצלמות ומערכות. מגיע אחד שמציע את ההצעה הזולה ביותר וזוכה. הוא מביא את הציוד מסין במחיר עלות, אין לו מושג מה הציוד הזה עושה ופשוט מתקין את הציוד ברחובות, במשרדי ממשלה ועוד.ואופס, הסינים כבר מתחילים לעקוב אחריכם ברחובות למשל. להזכירכם, הרשתות של משרדי הממשלה רק בתקופה האחרונה באמת מתחילות להיות מוגנות, אבל כמה באמת אנשים מקצועיים שאכפת להם באמת עובדים במקומות האלה?

נסו לצמצם חשיפת מידע. זה קשה ומאתגר, אך זה אפשרי.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

לא כזה מעניין ברמת המשתמש הפרטי, יותר מעניין ברמת המדינה-עיר-ממשל

אם יש לכם מצלמות או מיקרופונים אז זה ברור, תמיד תפנו אותם הצדה

פורסם

באמת? לא מעניין?

ומה אם אני אגיד לך שהאקרים סינים יוכלו לפרוץ בקלות למצלמות שהתקנת בבית או לשחק עם כל מיני מתגים חכמים שקישרת אותם לרשת שלך בבית?

זוכר את הבית החכם של בזק? זוכר שהמצלמה שאנשים מיהרו להתקין אותה פשוט הייתה פתוחה לעולם והיה אפשר בקלות להכנס אליה?

היום כמעט כל מוצר IOT מתחבר לענן של החברות. כל הקישוריות עם הסמארטפון או טאבלט או כל דבר אחר מתבצעת דרך ענן. תחשוב כמה מידע אתה מעביר בכל רגע נתון.

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

אפליקציית mi home משמשת לתפעול מגוון מוצרים. את חלקם שיומי מייעדת לשווקים שונים. זוהי אמנם הגנה טפשית אבל האפליקציה מאפשרת תכונות לפי המיקום שרשמתם. אם רכשתם mi wifi repeater האפליקציה לא תזהה את הרפיטר אלא אם תכתבו שהמיקום הוא סין.

:turn-l:
פורסם
באמת? לא מעניין?

ומה אם אני אגיד לך שהאקרים סינים יוכלו לפרוץ בקלות למצלמות שהתקנת בבית או לשחק עם כל מיני מתגים חכמים שקישרת אותם לרשת שלך בבית?

זוכר את הבית החכם של בזק? זוכר שהמצלמה שאנשים מיהרו להתקין אותה פשוט הייתה פתוחה לעולם והיה אפשר בקלות להכנס אליה?

היום כמעט כל מוצר IOT מתחבר לענן של החברות. כל הקישוריות עם הסמארטפון או טאבלט או כל דבר אחר מתבצעת דרך ענן. תחשוב כמה מידע אתה מעביר בכל רגע נתון.

אתה פשוט בחרת להתייחס למשפט אחד שרשמתי ולהתעלם בהפגנתיות מהמשפט האחר

פורסם

אוי באמת, אז הסינים יכבו לכם את האור כשאתם עושים קקי בשירותים. מספיק לחשוב שכל אחד מכם הוא מינימום ג'יימס בונס ושהוא בכלל מעניין מישהו בממשלת סין.

אתם רוכשים מוצר, חלק מהפוקנציה שלו היא להתחבר לשרתים סיניים ולשלוח לשם מידע. אתם לא חייבים לרכוש את המוצר הזה, יש עוד הרבה מוצרים בשוק.

פורסם (נערך)
אני בכלל נזהר מלרכוש מותגים סיניים. אני מאמין שזו דרך שקטה לאסוף עלינו מידע.

לאחרונה הטמענו בעבודה FW חדשים והתחלנו להעביר מספר סגמנטים שלא עברו דרך ה-FW מטעמים היסטוריים. ברגע שהעברנו את סגמנט הטלפוניה של המוקד דרך ה-FW גילינו שהטלפונים פונים ל-Alibaba ולעוד כתובות בסין. כאשר ניסינו למצוא את ההגדרות האלו בממשק WEB של הטלפונים, לא מצאנו שום דבר. מסתבר שמסתתר קוד סמוי מאחורי הממשק. הטלפונים ממותג Yealink אם מישהו רוצה לדעת.

בדיוק בשביל זה מגדירים VLAN נפרד בסוויטש.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

מבלי לזלזל בך ובהודעתך, אבל אנחנו הרבה אחרי VLAN בסוויץ..

• תוכן חדש...