Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים.

זה נושא שיושב אצלי בראש כבר לא מעט זמן.

שנינו סטודנטים. אני בן 26, היא בת 24. שנה וחצי ביחד, רואים את עצמנו מקימים משפחה ביחד.

כיום כל אחד גר אצל הוריו, היא ברמלה ואני בראשון לציון.

אני לומד מדעי המחשב ועובד במשרה מלאה בתחום, מה שגורר שמשעות הבוקר ועד השעות הקטנות של הלילה אני לא נמצא בבית, למעט תקופת מבחנים.

היא עובדת פחות מחצי משרה ולומדת סיעוד ברמת גן.

אני מאוד אוהב את החיים הטובים, מאוד נוח לי אצל ההורים. אין הוצאות (אלא רק מטלות הבית) מה שמאפשר לי לטוס לחול פעמיים בשנה ולהיות מבחינה טכנולוגית תמיד בפרונט. (אם זה טלוויזית OLED שקניתי לחדר מהיקרות בשוק, מחשב ששמתי עליו עשרות אלפי שקלים במרוצת השנים, תמיד עם האייפון החדש ביותר, mac pro, ipad pro וכו..)

ההורים מאוד תומכים, נותנים את כל מה שצריך כדי שנרגיש בנוח.

שנינו מרוויחים ביחד בסביבות ה 15, ואם נתאמץ קצת יותר זה יהיה בסביבות ה 18-20 נטו.

אני עם רכב חדש (קניתי בתשלומים מהסוכנות לפני שנה וחצי) היא עם רכב שנת 2010. מוציאים על שני הרכבים כולל הכל 5000 שח בחודש.

מעבר לשכירות תעלה לנו עוד כ 3500 שח בחודש.

חשמל (500? אין לי מושג),

אוכל (מניח ש 1000),

מים (מניח ש 100).

תקשורת (300)

נוסיף עוד קצת פנאי (מסעדות, בילויים, בגדים. מניח 1000 לחודש).

הגענו ל 11.5 אלף ש"ח לחודש.

מעולם לא גרתי מחוץ לבית ההורים (מלבד טיול חצי שנה לדרום אמריקה) לכן כל ההוצאות משוערות.

עד עכשיו דחיתי את המעבר בגלל הרצון לחסוך לקניית דירה בעתיד, הצלחתי לשים כ 5000 שח כל חודש והרעיון היה להגדיל כמעט ל 10 אבל עם מעבר לשכירות זה לא יקרה.

ההורים שלנו כנראה יעזרו בקניית דירה ובהוצאות חתונה שיבואו בהמשך, לא יודע להעריך כמה.

האם ההוצאות הכספיות שציינתי הן הגיוניות? יש משהו שלא לקחתי בחשבון?

האם יש דברים נוספים שאני צריך לקחת בחשבון?

ובכלל, האם זו העת לפרוש כנפיים?

פרשתי פה את סיפור חיינו כדי לשמוע מניסונכם.

מאוד מודה לכם :wink:

עריכה אחרונה על ידי Aviv943
  • תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

ראשית,הרבה יאמרו לך - אתה לא מסכן וחי טוב ומשתכר היטב,אז "עוף" מההורים שלך בהקדם ;)

העצמאות וחוסר התלותיות יתנו לך המון (תקרא את השרשור "משבר" פה למטה בעוף...יש שם הרבה דעות למה כדאי לעזוב את ההורים,אפילו שסופר נוח שם)

אני מניח שאתה רוצה למצוא דירה בראשל"צ ? או ברמלה? או בעיר אחרת באיזור?

פעם היו אומרים שפה זול ושם יקר,היום זה חצי נכון,תלוי איפה תגור ובאיזו שכונה.

לדוגמא דירה מעפנה\זבל במערב ראשון,תעלה לא פחות מ4000-5000,בלי להכנס לטיב הדירה ולדרישות בעל הבית

לעומת זאת דירה דומה (נניח בשני המקרים שלושה חדרים) במרכז\מזרח ראשון (לא מדבר על רמת אליהו) - תעלה כמה מאות שקלים פחות.

כמובן שאפשר למצוא יחידות דיור פה ושם,או כל מיני יחידות (אל תלך על מרתף,אפילו לא לבדוק בצחוק) עם חשבונות הכל כלול..אבל זה אומר לגור מתחת לבעל הבית ולהתקל בו כל יום,לפעמים כמה פעמים.

עוד דבר חשוב - בהרבה מקומות אין חניה פרטית ( או שיש,רק צפופה),לא מעט אפילו שוכרים חניה בבנין ליד (סד"ג של 500ש"ח)

לגבי חשבונות (אני ואשתי גרים בדירה דומה במרכז העיר)

שכ"ד - 4000

מים - 90 לחודשיים

חשמל - 200-300 לחודשיים

גז - 35-50 לחודשיים (לא מבשלים הרבה,2-3 פעמים בשבוע גג)

תקשורת (הוט בטלויזיה ובזק בקו טלפון ואינטרנט) - 330 לחודש

שכחת ארנונה וועד בית - תוסיף לך בכיף 650-800 לחודשיים לארנונה ועוד 140-190 לחודש לוועד

אוכל - 1000 לחודש ??? אתם זוג שרק קונה ואוהב לזרוק?? תשקיעו בחומרי גלם ותבשלו רק כשצריך (אם אוכלים בעבודה זה מצמצם משמעותית)

אצלנו הולך סד"ג של 500,כולל הכל (מבקרים בסופר אחת לשבועיים)

לדעתי גם בפנאי הפרזת,אבל כל אחד וכמה שהוא אוהב לבזבז...שיהיה לו לבריאות (אצלנו לדוגמה יוצאים פעם ב-,אבל זה רק כי אשתי בגישה של אמא שלי - "אשרי יושבי ביתך..")

תשבו ביחד ותכינו טבלה של מחירים\הוצאות וכו',אבל אני לגמרי בעד הרעיון לעזוב את ההורים (גם אם במחיר נוחות,או פחות לחסוך לדירה)

עריכה אחרונה על ידי ezuf

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם (נערך)

קראתי חצי מהשרשור על המשבר, אבל המצב אצלי שונה. מאוד נוח בבית לכל הצדדים.

הרעיון בגדול הוא למצוא דירה קרובה למכללה למנהל. קריית גנים/ אשלים/ קריית ראשון (בעדיפות לשתיים הראשונות).

מהיכרות רבת שנים עם האזור, יש 0 חניה. לכן העדיפות היא לדירה ולא יח' דיור שלרוב לא מגיעות עם חניה.

אני מבין שבשביל זה אצטרך לטפס משכר דירה של 3500 לסביבות ה 4000-4500, רשמתי.

ארנונה 650-800 שח לחודשיים? ואו, לא צפיתי סכום כזה.

אנחנו זוג שמאוד אוהב לבשל ופחות לאכול בחוץ, לכן ירידה ל 500 שח במקום 1000 נשמעת הגיונית מדבריך.

כלומר אני עומד כרגע על הוצאות סביב ה 12.5 אלף שח, מתקרב לגבול שבו כבר יהיה מאוד קשה עד בלתי אפשרי לחסוך לדירה :?

פורסם

אוכל 800-1000 זה סכום הגיוני למי שאוהב לבשל. זה הסכום שהייתי מוציא ללא ילדים.

ארנונה בראשון גבוהה, לא יודע עד כמה ואיזה גודל דירה, אני מעריך 800-1000 עבור ארנונה לחודשיים.

חשמל, ממוצע 600 לחודשיים, יש חודשים נמוכים יותר ויש גבוהים יותר (מזגן/דוד)

אני דווקא במצבך (כלומר, השארות לצורך מטרה שאתה ממלא אותה) לגמרי בעד להשאר עם ההורים עוד שנה-שנה וחצי, אבל במחיר קיצוץ המותרות שלך וחסכון משמעותי לדירה

בעיקרון לדעתי הרגלי הצריכה שלך לא הגיוניים לזוג צעיר בשלב זה.

כשאני הייתי גר אצל ההורים של אשתי כדי לחסוך, הוצאות בחודש הסתכמו ביציאות וקצת קניות, 1000-1500 שח לחודש, כל השאר הלך לחסכון.

אתם מרוויחים טוב ובמקום לבנות את העתיד אתם חיים את הכאן ועכשיו, ואז מתלוננים על יוקר המחייה (לא אתה, בכלליות).

פורסם

סגנון החיים שלי די דומה לשל פות"ש (מינוס בת זוג). עובד במשרה מלאה, לומד הנדסת מחשבים, יוצא מהבית מוקדם בבוקר, חוזר בשעות מפגרות.

ההוצאות מחיה שלי הן ככה:

3000 שכ"ד בכפר סבא ליחידת דיור של 80 מטר.

חשמל + מים - יוצא באיזור 200-300 בחודשיים (לא נמצא בבית רוב היום, בגדול בא בעיקר לישון, בד"כ מתקלח בחדר כושר בעבודה). יש לי מכונת כביסה ומייבש.

ארנונה אין (יחידת דיור).

תקשורת - אינטרנט 99 ש"ח לחודש 100 מגה פרטנר (תשתית וספק), פלוס נטפליקס מדי פעם 49, מזמין מנוי אם יש משהו מענייו לראות שם, מבטל כשאין. טלפון יש מהעבודה. מנוי לכבלים אין ולא רוצה.

אוכל - 150 ש"ח לשבוע (בוקר וצהריים, לפעמים גם ערב אוכל בעבודה), לפעמים 250 כשצריך לקנות משהו מעבר לאוכל (חומרי ניקוי, כביסה, הגיינה ועוד), ככה שזה בעיקר אוכל לשבת.

רכב - 2700 לחודש ליסינג מהעבודה (לקחתי כשהייתי נוסע כל יום מחדרה לכפר סבא, השארתי אותו כי כרגע נוח לי שיש לי רכב שלא צריך לדאוג לו, ועדיין יש לי נסיעות ללימודים ולהורים). בעיקרון יכולתי לקחת גם רכב יותר זול (קיה פיקנטו באיזור 2000 ש"ח לחודש), אבל לא רציתי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

עוד שרשור "גוזל שבור" יוצא לדרך?

ופה שוב נתקלים בגוזל הקוקיה!

יש להודעה שלך אך ורק תשובה אחת!

אם אתה אצל ההורים בשביל לחסוך לדירה, אהלן וסהלן.

אם אתה אצל ההורים בכדי לנצל אותם ואת כספם (וברור מההודעה שלך שהתשובה היא כן) ואתה לא חוסך כלום אלא ההפך, מפוצץ מאות אלפים על קישקושים שבכלל לא ראוים למעמדך הסוציו אקונומי, אז קח תתחת שלך ותעיף אותו מהבית של ההורים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מה זה גר עם ההורים?

החברה שלך מתרכבלת עם אמא שלך והן סורגות ביחד בסלון? או שיש לכם יחידת דיור נפרדת לחלוטין מהם ואתם לא מפריעים להם למעט העובדה שאתם כרגע "גוזלים" להם מקור פרנסה (שהם כנראה מלווים לכם ברצון)?

ושוב תשים לב מה בעצם אני אומר - זה בסדר ותקין להתפנק על חשבון ההורים אם הם בסדר עם זה - אבל בסופו של דבר זה "על חשבון" ההורים.

תבחנו את המצב שלכם קודם כל מול ההורים ובאמת תבינו אם יש בעיה של דינמיקה ביניכם - אם כן, בלי שום קשר לשום דבר אתם צריכים לעזוב.

אם לא - אין בעיה כלכלית, אין מצוקה נפשית או דוחק - תיקחו את זה לאט.

כן - 15 נטו לזוג בלי ילדים זה יותר ממספיק ואתם יכולים לחיות טוב גם בפאקינג 2019 - למען האמת זה אפילו מספיק בכדי לחיות עם ילד אחד ועדיין להרים את הראש מעל המים.

מה אתה צריך לקחת בחשבון?

משכנתא\שכירות

חשמל (לפחות 500 לתקופות מעבר ולפחות 1000 לתקופות שיא) -מים (לפחות 200 תשים בצד) - גז (תשריין 50-60 שקלים ליתר בטחון)

ארנונה - תבדוק לפני שאתם קונים דירה או שוכרים דירה לפי המטרז' כמה אנשים בשכונה משלמים

תקשורת (אינטרנט,טלפון,טלוויזיה,ניידים)

מזון ושתיה ומוצרי בסיס (חומרי ניקיון וחומרי גלם לבית כמו אבקת כביסה וכך וכך וכך)

הוצאות תחזוקת רכבים

הוצאות דלק\תחבורה ציבורית

ביגוד והנעלה

בידור - מסיבות, סרטים, מסעדות

טיולים בארץ חול

תיקחו בחשבון שלהכנס לדירה - ריהוט, מוצרי חשמל, מיגון (רשתות, אזעקה וכו' וכו'), שיפוץ (גם דירה חדשה הרבה אנשים עושים עבודות מעבר לקבלן כמו בניות גבס, הכנות למזגנים והלאה והלאה)

פחות או יותר - לא קל לסגור היום חודש, מצד שני שום דבר טוב - לא אמור לבוא בקלות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

משהו חשוב שפוספס - מה תוכניותכם לזוגיות לעתיד הקרוב (שנתיים-3)

כי יפה שאתה חוסך לדירה,אבל אם אתה מתכנן להציע בקרוב,צריך לחסוך קצת גם לחתונה ומסביב (ועוד לא דברתי על הטבעת\אירוסין\חליפה וכו')

נראה לי שאתה צריך להגדיר לעצמך מטרות חסכון,וללכת על זה FULL BOOST,כמו שאמר בגירה - גם במחיר ויתור על מותרות (לא לגמרי,אבל 90%)

15 ביחד אתם יכולים לשכור דירה,כולל חשבונות,ואמור להשאר לכם בצד סביב 2000-3000 לדעתי (עוד לא גרתם ביחד,אז כל דבר נתון לבחינה)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם (נערך)
עוד שרשור "גוזל שבור" יוצא לדרך?

לא מנצל אותם ובטח לא את כספם.

הם מאוד רוצים שנשאר בבית כמה שיותר (אנחנו שלושה אחים) ואפילו חיפשו לעבור לוילה מה שהיה נותן לנו את האופציה להשאר בבית עוד כמה שנים.

מזכיר שאני סטודנט למדעי המחשב ועובד במשרה מלאה מה שגורר שאני רק ישן בבית (לא אוכל בבית ומתקלח בחד"כ).

לגבי החסכון החודשי, כמו שאמרתי, אני כרגע שם 5000 בקרנות כלשהן (הוראת קבע) כל תחילת חודש, והכוונה היא להגדיל ל 10 בתחילת החודש הבא או לעבור לשכירות ולהשאר עם 5000 בחסכון.

פורסם

אתה משלם שכירות?קונה בסופר במקומם? משלם חשמל/ארנונה וכו? אתה עושה בעצמך כביסה (מפעיל מכונת כביסה, לא משפשף ביד) או שזורק הכל שאמא שלך תכבס? אתה שוטף את החדר שלך? או אולי את כל הבית פעם בשבוע?

ממה שאתה אומר, אתה לא.

אז אתה חי על חשבונם או לא?

וכמו שאמרתי, אם זה היה לטובת חיסכון לדירה אז זאת לא נצלנות ולא התעלקות אבל אם זה בשביל רכב חדש +נסיעה לחול פעמיים בשנה+ מסכים מכל סוג וגודל הכי חדישים אז זאת האמ-אמא של נצלנות!

אני מבטיח לך שכשאתה מדבר איתם זה הכל חיוכים.

כשהם מדברים עם החברים שלהם זה "שמע, אני לא יודע מה לעשות, הוא מפוצץ את כל הכסף שלו, לא חוסך וחי כמו גביר על חשבוננו בבית, לא תורם כלום בבית, מטאטא הוא לא לוקח ליד" (אני מנחש...).

אולי תעשה עם עצמך תרגיל, מעבר לחיות לבד יעלה לך 12 אלף בחודש?

יאללה, מהיום תתחיל לתת חצי מזה להורים שלך מידי חודש.

נראה כמה זמן תישאר בבית...:wink:

פורסם (נערך)
מה זה גר עם ההורים?

החברה שלך מתרכבלת עם אמא שלך והן סורגות ביחד בסלון? או שיש לכם יחידת דיור נפרדת לחלוטין מהם ואתם לא מפריעים להם למעט העובדה שאתם כרגע "גוזלים" להם מקור פרנסה (שהם כנראה מלווים לכם ברצון)?

ושוב תשים לב מה בעצם אני אומר - זה בסדר ותקין להתפנק על חשבון ההורים אם הם בסדר עם זה - אבל בסופו של דבר זה "על חשבון" ההורים.

תבחנו את המצב שלכם קודם כל מול ההורים ובאמת תבינו אם יש בעיה של דינמיקה ביניכם - אם כן, בלי שום קשר לשום דבר אתם צריכים לעזוב.

אם לא - אין בעיה כלכלית, אין מצוקה נפשית או דוחק - תיקחו את זה לאט.

אין יח' דיור ולמען האמת הכניסה לחדר שלי היא דרך החדר של אחי הקטן (בן 23).

דירת חמישה וחצי חדרים, קומה אחת עם גינה.

למען האמת זה לא המצב הכי נוח אבל אני רגיל אליו מאז שאני קטן ככה שהמצב בהחלט סביל.

משהו חשוב שפוספס - מה תוכניותכם לזוגיות לעתיד הקרוב (שנתיים-3)

כי יפה שאתה חוסך לדירה,אבל אם אתה מתכנן להציע בקרוב,צריך לחסוך קצת גם לחתונה ומסביב (ועוד לא דברתי על הטבעת\אירוסין\חליפה וכו')

נראה לי שאתה צריך להגדיר לעצמך מטרות חסכון,וללכת על זה FULL BOOST,כמו שאמר בגירה - גם במחיר ויתור על מותרות (לא לגמרי,אבל 90%)

15 ביחד אתם יכולים לשכור דירה,כולל חשבונות,ואמור להשאר לכם בצד סביב 2000-3000 לדעתי (עוד לא גרתם ביחד,אז כל דבר נתון לבחינה)

מניח שזה יבוא בשנה/שנתיים הקרובות.

אומנם לא ציינתי אבל כשאמרתי דירה הכוונה הייתה גם לחתונה.

בכל אופן דירה או חתונה זה לא משנה כרגע, אין לי יכולת לחסוך יותר מ 5-7 בחודש.

נקודת אור היא שאנחנו כרגע סטודנטים אבל ברגע שנסיים עם התואר (בעוד כשנה וחצי בערך) השכר של שנינו יחד יוקפץ לאזור ה 25 אלף (בהערכה גסה).

אתה משלם שכירות?קונה בסופר במקומם? משלם חשמל/ארנונה וכו? אתה עושה בעצמך כביסה (מפעיל מכונת כביסה, לא משפשף ביד) או שזורק הכל שאמא שלך תכבס? אתה שוטף את החדר שלך? או אולי את כל הבית פעם בשבוע?

ממה שאתה אומר, אתה לא.

אז אתה חי על חשבונם או לא?

וכמו שאמרתי, אם זה היה לטובת חיסכון לדירה אז זאת לא נצלנות ולא התעלקות אבל אם זה בשביל רכב חדש +נסיעה לחול פעמיים בשנה+ מסכים מכל סוג וגודל הכי חדישים אז זאת האמ-אמא של נצלנות!

אני מבטיח לך שכשאתה מדבר איתם זה הכל חיוכים.

כשהם מדברים עם החברים שלהם זה "שמע, אני לא יודע מה לעשות, הוא מפוצץ את כל הכסף שלו, לא חוסך וחי כמו גביר על חשבוננו בבית, לא תורם כלום בבית, מטאטא הוא לא לוקח ליד" (אני מנחש...).

אולי תעשה עם עצמך תרגיל, מעבר לחיות לבד יעלה לך 12 אלף בחודש?

יאללה, מהיום תתחיל לתת חצי מזה להורים שלך מידי חודש.

נראה כמה זמן תישאר בבית...:wink:

לא שוטף את הבית (יש מנקה) אבל זה שאחראי שה Irobot יפעל כל יום וישטוף כל יום.

לא מפעיל את מכונת הכביסה אבל זה שתולה אותה בסופ"ש.

לא זה שהולך לקנות את הקניות בסופר אבל זה שמבצע הזמנה כל שבוע דרך שופרסל אונליין.

אני משלם את הכבלים בבית (יס), משלם על נטפליקס והאינטרנט הביתי.

אני זה שקנה את המדפסת לייזר כשראיתי שאבא מדפיס בכמויות עצומות ומבזבז המון כסף על דיו.

זה שקנה את המצנם/ טוסטר/ מגהץ קיטור/ מסחטת מיצים כשהתקלקלו.

זה שאחראי שההשקייה האוטומטית בגינה תעבוד כמו שצריך.

ועוד המון דברים קטנים שלא ניתן לסכום.

במילים אחרות אני לא "חי כמו גביר על חשבוננו בבית, לא תורם כלום".

זה אולי נשמע הרבה, אבל רכב חדש (עם פריסה לחמש שנים) וכמה מסכים חדשים זה לא המון כסף כשאין לך עוד הוצאות.

זה אפילו אחוז דיי זניח מהשכר אם אתה מסתכל על זה לפי מספר חודשים.

פורסם

שמח לשמוע. זה הרושם שהותרת מההודעה הראשונה ושמח שזה לא ככה

פורסם

נשמע לי קצת מוזר שאנשים פה דיברו על 500 שקל בחודש לקניות בסופר... אבל אולי אני זה שלא בסדר פה?

אנחנו זוג, גרים לבד... אוכלים בוקר וצהריים בעבודה, ז״א שארוחות ערב שלנו בבית מסתכמות בסלט, ביצים, ומוצרי חלב למינהם (יוגורט, גבינות וכו׳),

הרבה פירות (לפי פירות העונה בלי לקנות דברים יקרים בלי סיבה) ובשישי שבת לפעמים מבשלים בבית לפעמים אוכלים אצל ההורים שלי או שלה ועדיין אנחנו מגיעים לסדר גודל של 1000-1400 שקל בחודש לזוג (לא אוכלים חטיפים, לא שתיה מתוקה).

איפה בשר? איפה חומרי ניקיון?

כשאנחנו עברנו אבא שלי עזר לי לעשות הערכה כלכלית של עלויות והוא אמר לקחת בחשבון סדר גודל של 1200 שקל בחודש לקניות בסופר (בסה״כ אני יכול להגיד שהוא צדק).

שאר הדברים מאוד משתנים, חשמל לרוב יוצא 300-350 שקל לחודשיים (כאשר לפעמים יש טיפה חריגות בגלל מזגן בקיץ או דוד בחורף אבל לא משהו רציני)

פורסם

אפילו למי שאוכל 2 ארוחות ביום בעבודה, 500 שקל לזוג זה סגפני.

תה וצנימים :lol:

פורסם

יש הורים שמאוד קשורים לילדים שלהם ולא כזה רוצים שיצאו מהבית. אמא שלי התנגדה בתוקף שאצא מהבית בגיל 24 אפילו שזה היה לדירה שהיא במרחק כ-חמש דק׳ נסיעה מהבית שלה. לא תמיד ההורים רוצים שתעוף מהבית בהקדם האפשרי.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

• תוכן חדש...