Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אמנם כבן לדור של ההורים שלך (וכנראה אפילו מבוגר מהם בכמה שנים) יש לי כה הערות.

1. עזיבת בית היא תהליך. אתה מתחיל בלשכו דירה ולישון בה כמה לילות בשבוע, אבל חוזר להורים לאכול ארוחת ערב ומביא את הכביסה. לאט לאט מעביר עוד מטלות לדירה שלך.

2. קשה מאד לחזות הוצאות כיון שמדובר בעניין נקודתי מאד. דוד שמש או חשמל? זה, לבד, יכול לעשות הבדל של מאות ש"ח בחודש. ואני ממש לא מגזים. בדירה הקודמת שלי היה דוד חשמל והמזגן בקושי פעל. כמה אתה מפעיל מזגנים? האם יש דוד חשמל או דוד שמש? התשובה לשתי שאלות אלה מסתכמת בכמה מאות ש"ח לחודש.

3. תצטרך להתרגל לירידה משמעותית ברמת הפינוקים שלך. אם יש לך איזו כוונה להקים משפחה, כלומר לגדל ילדים בסביבה סבירה, תצטרך לוותר על הרבה דברים. פתאום הרכב החדש יהפוך למעמסה, המסכים היקרים למיותרים, גם עם הכנסה זוגית של 25 אש"ח בחודש (וזה מובטח?) לא תהיה לך ברירה אלא להיות הרבה יותר מחושב.

אז האם לעזוב את בית ההורים? אם הם לא בועטים בך, וכך גם הורי בת הזוג - קחו את הזמן וקבלו החלטות בלי לחץ. אני לא חושב שיש איזו דרך לדעת מתי הזמן הנכון לעזוב את הקן החמים של אמא ואבא, חוץ מתחושת הבטן שלך (ושל זוגתך). התנאים הפיזיים שאתה מתאר - חדר בתוך חדר ופרטיות לא מספקת - בעייתיים, ולדעתי תומכים בעזיבת בית ההורים. אבל, צד שני , כל חודש אתה חוסך עוד כמה אלפי ש"ח, שיהיו חיוניים בשנים הקרובות. בדרך כלל אני בעד להיות מחושב, ונראה לי שאת זה אתה יודע לעשות היטב. במקרה שלך דווקא התחושות צריכות להיות בעלות משמעות רבה. וכמובן גם מידת התמיכה של ההורים במהלך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
קראתי חצי מהשרשור על המשבר, אבל המצב אצלי שונה. מאוד נוח בבית לכל הצדדים.

זה בדיוק מה שרע.

אתה בחזית ה-LCD... וואו. נורא חשוב ומשמעותי בחיים. צעד קטן ל-HD, צעד גדול...

צא בחוץ ועכשיו, וסדר העדיפות שלך יתחיל להתאפס, עד שתגיע למצב בו תדע שאתה מסוגל להתמסד.

זה הסדר, לא להפך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לדעתי, עד שלא תגורו יחד ותהיו אחד בתחת של השני במשך תקופה מסויימת לא תוכלו לדעת עד כמה מתאים לכם יחד.

אני מניח שיש אולי עוד פקטורים (כמו מי נוהג כך לעומת מי שנוהג אחרת, מבחינת שיוך סוציואקנומי), אבל זוגות שחיים ביחד לפני הנישואים, יש יותר סיכוי שייתגרשו...

מה שבטוח, זה לא מוכיח את עצמו כשיטה להבטחת שהקשר יישמר לאורך זמן.

פורסם (נערך)

יש עוד זוגות שמתחתנים בלי לגור יחד? אני מתכוון לאוכלוסיות לא דתיות.

הייתי רוצה לראות איזה חישוב תסוגה מרובה שלא יזרוק את המגורים יחד באיטרציה הראשונה.

כוונתי היא ששעור הגירושין הגבוה לא נובע מהמגורים יחד קודם הנישואין, אלא שיש איזה גורמים משותפים לשתי ההתנהגויות (מגורים משותפים קודם הנישואין וגירושין), ושהקשרים הסטטיסטיים של אותם מאפיינים לבין שעור גירושין גבוה חזקים מהקשרים בסטטיסטיים בים שעור הגירושין הגבוה למגורים המשותפים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תגגל.

יש מחקרים סותרים.

דבר אחד בטוח, זה לא אמצעי מניעה טוב לגירושים.

פורסם

אני השנה חוגג כרווק שנה שמינית מחוץ לבית של ההורים, למען האמת?? בעד שום טלוויזיה מפונפנת, שירות חדרים או אוכל חם שבעולם לא הייתי חוזר לגור אצל ההורים.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אם אתה חוסך סכומים יפים כל חודש, זה מבורך.

בעניין מעבר דירה:

המלצתי היא לנסות לשכור ביחד יחידת דיור עם כל ההוצאות, לשנה.

לדעתי במהלך כזה תרוויחו 2 דברים חשובים:

1. תראו איך זה לגור ביחד ואם אתה בשלים לשלב הבא.

2. לרוב, יחידות דיור "הכל כלול" יהיו הרבה יותר זולות מהשכרה של דירה + כל ההוצאות מסביב.

חשוב מאוד להיות סבלניים ולחפש יחידות דיור עם מקסימום פרטיות ומקסימום איבזור\תנאים. לא כולן כאלה ויש הרבה פחי אשפה בחוץ, צריך לחפש בסבלנות ולמצוא משהו טוב.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

ראיתי שאתם סטודנטים. מה הסיכוי לשכור חדר במעונות?

שני בנים שלי גרים כרגע עם בנות הזוג במעונות (אחד בת"א והשני בטכניון) ובקו התחתון - מרוצים.

דרך אגב, פאלו - קשר סטטיסטי אינו בהכרח קשר סיבתי. כדי להוכיח קשר סיבתי אתה צריך לעקוב מספיק שנים אחרימספיק זוגות ולבצע Multivariate analysis על מיליון גורמים שמשתנים במהלך השנים, ואז להראות שהמגורים יחד הם אינדיקטור בלתי תלוי לגירושיןץ נראה למי יהיה התקציב והכלים לעקוב 30 שנה אחרי אלפי זוגות, לראיין אותם כל שנה - שנתיים ואז להסיק מסקנות. זה לא בלתי אפשרי - ברפואה מתבצעים מחקרים כאלה - אבל מישהו צריך לממן אותם, ואני מסופק אם יימצא המימון. ואז יהיה לך מחקר על WASP'ים* שממנו לא תוכל להסיק על אף קבוצה אחרת.

* כידוע WASP בארה"ב הוא White Anglo Saxon Protestant. בישראל זה White AShkenazi with Protekzia.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

אין לי הרבה מה להוסיף, רק קח בחשבון את הוצאות החתונה, אם זה אכן הכיוון.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם (נערך)
תגגל.

יש מחקרים סותרים.

דבר אחד בטוח, זה לא אמצעי מניעה טוב לגירושים.

למיטב זכרוני מהמחקרים שעיינתי בהם, מגורים משותפים קשורים סטטיסטית לאחוז נמוך יותר של מקרי כשלון נישואין תוך זמן קצר, ואילו בלא מעט מחקרים אחרים לאחוז גבוה יותר של גירושין בטווח הארוך.

לדעתי בטווח הארוך ההבדלים נובעים מהבדלים בין ישימות ומקובלות הגירושין בין הדורות.

לפות"ש:

עלויות המחייה (השוטפות בלבד) שלי ובת זוגי כשהיינו ללא ילדים (עם כלב גדול) בדירה שכורה בסד"ג של 5,000 ש"ח בחודש ורכב אחד קטן (השני ליסינג) עמדו על כ- 12,000 ש"ח בחודש ללא התנזרויות מיוחדות.

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
פורסם
ראיתי שאתם סטודנטים. מה הסיכוי לשכור חדר במעונות?

שני בנים שלי גרים כרגע עם בנות הזוג במעונות (אחד בת"א והשני בטכניון) ובקו התחתון - מרוצים.

דרך אגב, פאלו - קשר סטטיסטי אינו בהכרח קשר סיבתי. כדי להוכיח קשר סיבתי אתה צריך לעקוב מספיק שנים אחרימספיק זוגות ולבצע Multivariate analysis על מיליון גורמים שמשתנים במהלך השנים, ואז להראות שהמגורים יחד הם אינדיקטור בלתי תלוי לגירושיןץ נראה למי יהיה התקציב והכלים לעקוב 30 שנה אחרי אלפי זוגות, לראיין אותם כל שנה - שנתיים ואז להסיק מסקנות. זה לא בלתי אפשרי - ברפואה מתבצעים מחקרים כאלה - אבל מישהו צריך לממן אותם, ואני מסופק אם יימצא המימון. ואז יהיה לך מחקר על WASP'ים* שממנו לא תוכל להסיק על אף קבוצה אחרת.

* כידוע WASP בארה"ב הוא White Anglo Saxon Protestant. בישראל זה White AShkenazi with Protekzia.

שנינו סטודנטים במכללות שונות. אני במכללה למנהל והיא ברמת גן, אין לאף אחת מהן מעונות ולכן זה לא אופציה.

מה גם שלא בטוח שהייתי רוצה לעבור למעונות (יתכן שזה בגלל חוסר היכרות שלי עם הדבר), אבל זה לא משנה.

אין לי הרבה מה להוסיף, רק קח בחשבון את הוצאות החתונה, אם זה אכן הכיוון.

אין לי יכולת לחסוך יותר מ 5-6 אלף ש"ח לחודש בשלב הזה, כאשר היא לא מצליחה לחסוך בכלל (להערכתי היא לא מצליחה בגלל בזבוז יתר).

אולי אני נאיבי אבל אני מאמין שאם נעבור לגור ביחד נוכל להוריד את הבזבוזים החודשיים ולקזז כמה אלפים מהעלויות שדיברנו עליהם קודם.

אגב, מעבר למגורים משותפים לא אמורים לכרסם יותר מדי מהחסכון הזה. להערכתי מתוך התקציב של 15 אלף שדיברתי עליו בהתחלה, עדיין אוכל לחסוך כמעט 5 אלף ש"ח חודשי.

למיטב זכרוני מהמחקרים שעיינתי בהם, מגורים משותפים קשורים סטטיסטית לאחוז נמוך יותר של מקרי כשלון נישואין תוך זמן קצר, ואילו בלא מעט מחקרים אחרים לאחוז גבוה יותר של גירושין בטווח הארוך.

לדעתי בטווח הארוך ההבדלים נובעים מהבדלים בין ישימות ומקובלות הגירושין בין הדורות.

לפות"ש:

עלויות המחייה (השוטפות בלבד) שלי ובת זוגי כשהיינו ללא ילדים (עם כלב גדול) בדירה שכורה בסד"ג של 5,000 ש"ח בחודש ורכב אחד קטן (השני ליסינג) עמדו על כ- 12,000 ש"ח בחודש ללא התנזרויות מיוחדות.

כלב זה גם משהו שנרצה כאשר נעבור לגור יחד, כבר דיברנו על זה בעבר. לא לקחתי את ההוצאות עליו בחשבון, האם מדובר בהוצאה כבדה?

12 אלף שכוללים רכב אחד נשמע לי המון.

פורסם

[quote name=

אין לי יכולת לחסוך יותר מ 5-6 אלף ש"ח לחודש בשלב הזה, כאשר היא לא מצליחה לחסוך בכלל (להערכתי היא לא מצליחה בגלל בזבוז יתר).

[/quote]

שיניתי את דעתי, צא מהבית ותבינו בתקווה איפה אתם חיים.. ץ

• תוכן חדש...