Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמעו,

אתם מנסים ליצור פה מצג שווא כאילו מישהוא שחורש ולומד מקצוע טוב ורלוונטי (מהנדס/ רופא וכו) או אפילו מי שמחליט כיום להיות שיפוצניק או אינסטלטור או לפתוח חנות נעליים לא יכול להתפרנס ואם כן, בדוחק.

זה קישקוש!

אם הבן אדם נחוש וחרוץ, אין שום דבר בתקופה המודרנית הזו שמונע ממנו להצליח ואפילו זה יותר קל מאי פעם (האשראי קל, שיווק רישתי מהיר וזול וכו').

עכשיו נחזור לשאלה ששאלתי מקודם, כמו אחוזים מדור ה Y הם באמת כאלה עצלנים/נהנתנים/תבוסתנים/רוצים הכל קל ומהר כמו שמנסים לצייר את כל הדור?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 321
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני חוזר למה שנכתב אתמול. כל דור מקטר על הדור הבא. אין לי ספק שאם תבדוק סטטיסטית (באיזה כלים?) תגלה התפלגות דומה של מרבית התכונות. עם זאת יתכן שיהיה שינוי מסויים (ומדורג) ברלוונטיות שלהן בשוק העבודה.

ולא לשכוח את השינויים בחינוך (ובמיוחד במערכת החינוך), לטוב ולרע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
פערים חברתיים מוגזמים זה רע. גורמים מרמור וקרעים בחברה.

היעדר קביעות מאפשר לצמצם פערים כאלה.

מי שהיום נכנס כדור ג' לכל מקום עבודה הוא בפער חברתי משמעותי לעומת דור א' הקביעותי.

לא יודע איך להגיד לך אבל ימי מפא"י לא יחזרו.

איפה שאין פערים חברתיים, אנשים מסודרים בטור ומחכים ללחם.

איפה שיש, לחמים מסודרים בטור מחכים לאנשים.

עכשיו נחזור לשאלה ששאלתי מקודם, כמו אחוזים מדור ה Y הם באמת כאלה עצלנים/נהנתנים/תבוסתנים/רוצים הכל קל ומהר כמו שמנסים לצייר את כל הדור?

כמו בדור הX ובדור לפניו.

מי שעושה את הרעש זה העצלנים/נהנתנים/תבוסתנים/רוצים הכל קל ומהר.

מי שבאמצע תואר רפואה או מדמ"ח אין לו זמן לזה.

משכנתא זה קל

פורסם

סתם דוגמא בשלוף, צמוד לעסק שלי יש פאב, 3 חברים צעירים אחרי צבא, קרעו תתחת שלושתם בשיפוצים, חסכו המון כסף (עובד טוב בשיפוצים עושה היום יומית של 700 שקל ומעלה) פתחו ביחד פאב שעובד כבר שנתיים.

איפה הבעיה?

הבעיה שלייל ולבכות ולהאשים את הדור שלפניך בגזל זה מה זה הרבה יותר קל...

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

גם אני מצטרף לעובדה שהעבודה המאורגנת רק משאירה אותנו למטה בהרבה תחומים. מי יתן ומישהו יחריב את ההסתדרות.

ביום שבו יתאגדו בחברה שלי זה היום בו אני מרענן.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

ספריאל,

היסטורית וגם היום, ארגוני עובדים קמו לא כדי לייצר מחויבות של העובד למקום העבודה. בדיוק להפך. המעסיק תמיד נתפס כזה שיש לו את כל הכח, ולפעמים ארגון ואיגוד של כל העובדים ומאבק משותף זו הדרך היחידה להשיג שינוי כלשהו - לטוב ולרע לחברה. בהתאם, עבודה מאורגנת לא ייוצרת שום סולידריות חברתית.

אני רחוק מלטעון שאין בהם צורך אף פעם, כי העובדים בעולם לא שווים בכח שלהם מול המעסיק ממיליון סיבות. אבל לא צריך להפריז.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

התיקון אי השוויון הוא היוצר את הסולידריות. לעובד הבודד חסר כוח. לארגון יש כזה.

אני טוען שעובד שאינו חושש מהגחמות של כל מעסיק יפזוך פחות לצדדים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
היעדר קביעות מאפשר לצמצם פערים כאלה.

מי שהיום נכנס כדור ג' לכל מקום עבודה הוא בפער חברתי משמעותי לעומת דור א' הקביעותי.

לא יודע איך להגיד לך אבל ימי מפא"י לא יחזרו.

איפה שאין פערים חברתיים, אנשים מסודרים בטור ומחכים ללחם.

איפה שיש, לחמים מסודרים בטור מחכים לאנשים.

כמו בדור הX ובדור לפניו.

מי שעושה את הרעש זה העצלנים/נהנתנים/תבוסתנים/רוצים הכל קל ומהר.

מי שבאמצע תואר רפואה או מדמ"ח אין לו זמן לזה.

עדיין יש בדור הy משהו שכנראה קשה לנו להבין, וזו לא בהכרח עצלנות:

אמנם זה אנקדוטלי אבל-

ידידה טובה למדה מדמ"ח, עבדה במקצוע, הרוויחה טוב מאוד, עבדה כמה שנים באותו מקום. בשלב מסויים נשבר לה, עברה להתנדב בהוסטל לפגועי נפש, ואחר כך התחילה לעבוד שם (במשכורת מינימום)

אני (ואתה?) כנראה לא נבין את זה, אבל דבר אחד בוודאות אני יכול להגיד לך- עצלנית היא לא. היא כן סובלת כרונית מfomo והרבה דברים בסדרת הטלוויזיה מתלבשים עליה כמו כפפה, אז אני משער שמדובר בדוגמה אנקדוטלית אבל כן מאפיינת.

פורסם (נערך)
שמעו,

אתם מנסים ליצור פה מצג שווא כאילו מישהוא שחורש ולומד מקצוע טוב ורלוונטי (מהנדס/ רופא וכו) או אפילו מי שמחליט כיום להיות שיפוצניק או אינסטלטור או לפתוח חנות נעליים לא יכול להתפרנס ואם כן, בדוחק.

זה קישקוש!

אם הבן אדם נחוש וחרוץ, אין שום דבר בתקופה המודרנית הזו שמונע ממנו להצליח ואפילו זה יותר קל מאי פעם (האשראי קל, שיווק רישתי מהיר וזול וכו').

אני חושב שבדור שלי התרחשו שלושה תהליכים מרכזיים:

א. גיל ההתבגרות התארך משמעותית. אם בעבר התחתנו בגיל 22 והלכו לעבוד היום הרווקות נמשכת הרחק לשנות ה-30. החלפת עבודות, משרות, חוסר התמדה זה סימפטום של גיל התבגרות ארוך יותר.

ב. עלייה של רשתות חברתיות. נכתבו על זה אינספור מאמרים. היום בעידן פייסבוק/אינסטוש/לינקדאין אנשים נחשפים בצורה מאוד אינטנסיבית לחיים של אנשים אחרים. זה גורם להם להרגיש פחות טוב עם עצמם גם אם אין לתחושות האלה שום ביסוס במציאות.

ג. אני חושב שהדור הזה מרגיש באופן כללי שהם קיבלו את ה-short end of the stick. זו תופעה נפוצה בכל העולם. אנשים היום מצפים לקבל את הדברים שיש לדורות קודמים, אבל בלי לשלם את המחיר שאותם דורות שילמו.

לדוגמא בישראל צעירים פותחים עיניים על מחירי נכסים בערי לווין של תל אביב וכועסים שאין להם סיכוי לקנות שם דירה. ברור היום הקרקע יקרה, אבל לפני 40 שנה כלב לא רצה לחיות שם. קל לפתוח עיניים על בתים יפים, דשא ירוק וחינוך איכותי בשנת 2019, אבל שוכחים שאנשים שם אכלו הרבה מאוד חרא לאורך הרבה מאוד שנים.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

האשלייה שמגיע לך רמת חיים מסויימת כסטנדרט בלי לעשות כלום היתה עוד הרבה לפני רשתות חברתיות בפרסומות, תכניות טלויזיה וסרטים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני (ואתה?) כנראה לא נבין את זה, אבל דבר אחד בוודאות אני יכול להגיד לך- עצלנית היא לא. היא כן סובלת כרונית מfomo והרבה דברים בסדרת הטלוויזיה מתלבשים עליה כמו כפפה, אז אני משער שמדובר בדוגמה אנקדוטלית אבל כן מאפיינת.

האם היא יושבת ומבייבת על כך?

אני מניח שלא.

זה ההבדל.

מי שמייבב זה זה שעובד בהוסטל לפגועי נפש ובוכה על זה שבהייטק יש ארטיקים במקרר.

משכנתא זה קל

פורסם
הייטק מוכיח שיש בישראל מקום שבו אפשר להתפרנס בכבוד, ולהתקדם בזכות כישורים ומוסר עבודה, ולא בגלל שאתה הבן של/אח של/דוד של/מאהבת של

דבר איתי כשתגיע לגיל 50

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אתה היית בחריש פעם? אם יש מקום שרואים עליו שכל מה שהוא הולך לייצר זה דיכאון, אבטלה וערסים, כשהטירוף של מחירי הדיור יירד, אז זה זה.

אופקים כבר שם, ועוד הרבה עיירות פיתוח בצפון/דרום.

.

ההבנה שלך לצערי בנדל"ן שואפת לאפס.

טרם החלטתי אם לאפס הרגיל או לאפס מוחלט.

נתראה בעוד 10 שנים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
דבר איתי כשתגיע לגיל 50

כשאגיע לגיל 50, לא אהיה אומפה לומפה שאפשר, כמו פילטר אוויר של קורולה, להחליף ב5 דקות עם הפסקת ג׳וינט באמצע.

ההבנה שלך לצערי בנדל"ן שואפת לאפס.

טרם החלטתי אם לאפס הרגיל או לאפס מוחלט.

נתראה בעוד 10 שנים.

אוקיי, תאיר את עיניי.

נניח ויש לי הון עצמי ואישור למשכנתא.

מה המוטיבציה שלי להגיע לגור במקומות האלה?

אוקיי, נניח והייתי מספיק טיפש להשתכנע לקנות שם דירה ולהשתעבד ל30 שנה.

עכשיו מה אעשה עם הדירה הזאת במקום שאין בו תעסוקה מעבר לעבודות בשכר מינימום? בתי ספר נורמליים? מקומות בילוי?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...