Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

אני שוקל לבצע התקנת מערכת גפ"מ לקיה סיד 2011 שעשתה 100K ק"מ.

שמעתי תגובות לכאן ולכאן:

מצד אחד תגובות נלהבות ממשתמשים קיימים על החסכון הכספי הגדול בדלק

מצד שני הפחדות על כך שהמערכת פוגעת במנוע, מצריכה טיפולי תחזוקה יקרים ולא כזאת חסכונית כפי שעושים ממנה.

אני נוסע בין 15-20 אלף ק"מ בשנה, בעיקר בכבישים בין-עירוניים.

אשמח להמלצה האם להתקין - ואם כן היכן (גר באשדוד ועובד בחולון) ואיזו מערכת?

האם זה בכלל מתאים לרכב?

תודה!!!!

עריכה אחרונה על ידי shlomi88

הונדה סיוויק ES 2002

פורסם

היי שלומי, מכיוון שאתה כבר בתוך הקבוצה, בלי קשר לאם ואיפה תתקין את המערכת, מציע לך לשאול את ערן (חפש אותו בקבוצה). ערן נחשב למתקין מערכות גפ"מ הכי טוב או לפחות בין הטובים בארץ, ובנוסף הוא גם איש אמין בצורה בלתי-רגילה. פנה אליו בפרטי עם השאלה, הוא יענה לך כשיתפנה (מנסיון הוא תמיד עונה) וייתן לך תשובות הכי ברורות, לגבי התאמה של רכב כזה או אחר למערכת.

מבחינת החיסכון, קח בחשבון ש:

1. הצריכה על גז גבוהה יותר מאשר על בנזין, יש מערכות שאומרים שהצריכה זהה, ויש אנשים שמדווחים על צריכה גבוהה יחסית, ממה שאני יודע (גם מהרכב שלי) הצריכה על גז גבוהה בערך ב 15% מאשר על בנזין. מצד שני גז עולה היום בממוצע (יש פער מחירים של עד שקל ויותר בין תחנות) בערך 2.5 לליטר.

2. מחיר שמן למשמנת ו\או בנזין שהולך בהנעות ולעיתים לרכבים בלי משמנת (כמו אצלי) המערכת מכוונת להזריק בנזין במאמץ על מנת לשמן את השסתומים. בסה"כ אני למשל עם רכב ישן ומנוע בזבזן עושה על גז 1/8 כש 85% בינעירוני, ובנזין בערך 1/80-90 בממוצע. אני נוסע 120 קבוע ומניח שעל בנזין הצריכה הייתה יוצאת לי 1/10. על גז מבחינה מקבילה החיסכון מבחינתי הוא באזור ה 50-60%, בניגוד למה שחושבים שהחיסכון הוא היחס בין מחיר הגז למחיר בנזין. מצד שני יש מערכות ורכבים שצורכים אפילו פחותעם גז ביחס לבנזין כך שהחיסכון יכול להגיע אני מניח לאזור ה 70-80%.

3. מבחינת טיפולים, העלות יחסית לא יקרה. טיפול קטן (כל 15, יש אומרים כל 10) עולה בערך 250 ש"ח. טיפול גדול (2 פילטרים) עולה 350-400 אצל רוב המתקינים ועושים כל 30 ממה שאני יודע. עלות של זה לא נוראית כל-כך לאורך זמן.

בהצלחה!

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

תודה על התשובה המקיפה.

איך אני מגיע לערן?

על איזה מערכת גפמ אתה ממליץ? עם משמנת או בלי? אני רוצה את הטובה ביותר

הונדה סיוויק ES 2002

פורסם

שלחתי לך את המספר שלו בפרטי, נגמר ב 2306.

לגבי איזו מערכת ועם משמנת או בלי, אני לא יודע לענות כי המערכת שלי יחסית ישנה (של Lovato שנחשבת חברה מובילה עד היום, אבל שלי התוקנה לפני 7.5 שנים). ממה שהבנתי לא הרבה השתנה מאז מבחינת פיתוח המערכות אבל בכל אופן הכי טוב להתעדכן אצל ערן.

ספציפית בקשר למשמנת היו ויכוחים בקבוצה מפה עד תאילנד, זה הגיע לעיתים לטונים צורמים ואף בהוצאה של חלק מהמשתתפים, זה נושא רגיש - ספציפית יש מתקינים או לשעברים שאומרים שכל הענין של המשמנת הוא שטות ולא צריך בשום רכב משמנת, ויש כאלה שאומרים שזה תלוי מנוע ספציפי - לכן אני מציע לקבל תשובה מערן בפרטי לגבי כל השאלות. ערן הוא מאלה שאומרים שצריך משמנת וזה תלוי מנוע (אצלי ברכב למשל ובמנועים אמריקאיים דומים, הוא אמר לי חד וחלק שלא צריך).

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

חישוב זריז לנסיעה של 20,000 ק"מ אומר-צריכת גז 2000 ליטר (במחירים של היום איזור ה 5000 ש"ח) לעומת בנזין שלן בערך 1700 ליטר (במחיר של 11,000 נכון להיום)- זה אומר כמעט כפול.

מצד שני,צריך לקחת בחשבון,שהתקנת המערכת והמשמנת לא זולות (6000-8000 ש"ח ומדובר על השקעה של 1/3 בערך ממחיר הרכב) ויש עלויות נוספות של טיפולים מעבר לרגילות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

ובנוסף ישנן המגבלות (שלא כולם ממלאים אחריהן) של איסור כניסה לחניונים מסויימים ועוד , שנובעות מהמצאות מיכל גז ברכב.

• תוכן חדש...