Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתחיל מהסיבה שבגינה פתחתי את השירשור- קניתי לכה מסוג "לזור 2000" בגוון אגוז.

אני לא מרוצה...

הגוון רחוק מלהיות דומה לאגוז המובטח (אחרי שכבה אחת, השנייה מתייבשת לה ברגעים אלו).

לא אהבתי את התוצאה. אין בעיניי הבדל בין הלכה לבין צבע בתרסיס. או, יותר מדוייק, אני מעדיף צבע. הלכה גורמת לעץ להיראות כמו עץ עתיק שעבר הברקה עם "רסס-נגב" לפני שניסו למכור אותו בתמורה לנזיד עדשים ב"יד2" (+הכיתוב "לא ראה שטח").

נכון להיום, הגימור החביב עליי הוא דונג דבורים לרהיטים (משהו תוצרת הארץ). מדובר על נוסחא יחסית מאד נוזלית לעומת הדונג שאני מכיר מחו"ל, אבל נותן את הגימור הכי "נקי" וחודר היטב לעץ.

ניסיתי גם את הלכה שמוכרים באיקאה.

הלכה הזו מרגישה נורא למגע אחרי שהיא מתייבשת (כמו עור יבש ומתקלף על רגל של תרנגולת. בערך) ומקבלת גוון צהוב זוועתי. :-(

רכשתי בעבר גם מיכל של שמן פשתן מבושל (ייעודי לגימור עץ). לא מצליח להבין למה הוא דאקינג ירוק. ונחשו מה? הוא נותן גוון ירקרק לעץ... טוב אולי לגימור של עץ-חג-המולד :lol:, ייראה "חי" יותר.

המצב משתפר אחרי מספר חודשים, והגוון הדוחה הזה נעלם.

אה, כן- לא מומלץ להשתמש בגימור הזה למסגרות של תמונות. לוקח לשמן הזה זמן רב להתייבש. תשאלו אותי איך אני יודע. :cry:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ההמלצה הקבועה שלי: "שמן טיק" של יעקובי.

בגדול מדובר בשמן פשתן מבושל *אמיתי* פלוס כמה תוספות.

קל ליישום ומעניק עומק + ברק לעץ. מעניק עמידות יפה נגד ייבוש אבל אפס עמידות לחבטות ע"ע לכה.

עוד לא מצאתי לכה מגוונת טובה, זה אכן נראה כמו סתם צבע עם גוון לא מוצלח.

החומר של איקאה זה זבל טהור, בושה וחרפה.

עוד גימור מוצלח מאוד למראה אך בעל עמידות בינונית - שלאק או בעברית פוליטורה.

אם צריך גימור עמיד כלשהו אני משתמש בלכה פוליאוריתנית על בסיס מים. לא מתקרב יותר ללכות מסורתיות מבוססות כל מיני חומרים נדיפים מסריחים למיניהם. פשוט אין שום צורך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

נצל"ש...

אשמח להמלצות על חומר/לכה להגנה על ריהוט חוץ. מתכנן לבנות משהו מסנדוויץ' וקורות עץ שיעמוד במרפסת שאומנם מקורה אבל עדיין יחטוף שם רסיסי גשם והרבה שמש.

פורסם
ההמלצה הקבועה שלי: "שמן טיק" של יעקובי.

תודה. זה יהיה הניסיון הבא שלי. אני למדתי להעריך את המוצרים של יעקובי, מניסיון.

עוד גימור מוצלח מאוד למראה אך בעל עמידות בינונית - שלאק או בעברית פוליטורה.

זה לא רעיל קצת הרבה? :lol: איפה משיגים בארץ?

אם צריך גימור עמיד כלשהו אני משתמש בלכה פוליאוריתנית על בסיס מים. לא מתקרב יותר ללכות מסורתיות מבוססות כל מיני חומרים נדיפים מסריחים למיניהם. פשוט אין שום צורך.

אשמח להמלצה ללכה שכזו. תודה.

א-לקס.

המלצה מניסיון אין לי עבורך, אבל אני הייתי שוקל להשתמש בגימורי שמן למיניהן, מהסיבה שהשמן יחדור לעץ גם בכל חידוש (וכן, תצטרך לחדש את הגימור פעם בתקופה) וישמור עליו מנזקים מצטברים.

בהחלט ייתכן שאני טועה- ולכן אשאיר את העצות לבעלי הניסיון בתחום.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

שלאק משמש לציפוי כל מיני מאכלים, בעיקר ממתקים. בקיצור, אתה יכול לאכול אותו אם בא לך.

בגרסה הנוזלית הוא מרחף לו בתוך כוהל מפוגל, אז לא, אל תשתה אותו... אחרי הייבוש מצדי תכרסם את הרהיט.

פוליטורה עדיין אפשר להשיג בטמבוריות למיניהן,

בגרסת ההרד-קור שהיא פתיתים שאתה ממיס לבד באלכוהול 95% נמצאת ב"פיגמנטים" בת"א ובמספר חנויות בודדות ברשת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...