Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיבה אפשרית להתפגרות התיבה:

הממממ... סינכרון דפוק?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

הצליל המדובר כנראה נובע מכך שהציר הנעה מסתובב הפוך.

הגלגל שיניים הקטן הזה שהופך את ההילוך נקרא IDLER GEAR.

אין לי מושג איך קוראים לו בעברית...

בכל מקרה! הוא מסתובב כל הזמן אם שכחתם! אז אם הרעש היה נובע מהגלגל שניים הזה אזי שכל הזמן הרעש היה בוקע מתיבת ההילוכים. מכאן שהרעש הוא מסביבוב ההפוך של ציר ההנעה, מה גם שהרעש נפסק כשמעבירים לניוטרל(אבל גם נמצא כאשר הרווס משולב והקלאץ' לחוץ)

למי ששכח: http://static.howstuffworks.com/gif/transmission-5speed-gears.gif

פורסם

סיפור אמיתי:

פעם שאלתי חבר אם הוא יודע למה הגיר מרעיש (גררררררררגררררררר) בנסיעה אחורנית.

הוא ענה לי שזה ברור, המנוע עובד הפוך...

dirty old man

need love too

פורסם
הצליל המדובר כנראה נובע מכך שהציר הנעה מסתובב הפוך.

הגלגל שיניים הקטן הזה שהופך את ההילוך נקרא IDLER GEAR.

אין לי מושג איך קוראים לו בעברית...

בכל מקרה! הוא מסתובב כל הזמן אם שכחתם! אז אם הרעש היה נובע מהגלגל שניים הזה אזי שכל הזמן הרעש היה בוקע מתיבת ההילוכים. מכאן שהרעש הוא מסביבוב ההפוך של ציר ההנעה, מה גם שהרעש נפסק כשמעבירים לניוטרל(אבל גם נמצא כאשר הרווס משולב והקלאץ' לחוץ)

למי ששכח: http://static.howstuffworks.com/gif/transmission-5speed-gears.gif

צודק , את זה באמת שכחתי , כל הגלגש"ים מסתובבים כל הזמן אז כנראה שהבחור צודק .

אבל אל תשכח שיש עוד דברים חוץ מציר ההנעה שמסתובבים הפוך ברוורס , דיפרנציאל , ציריות , לאגרים ... וכל שאר הדבריםפ שמסתובבים גם קדימה

ים long time no

פורסם
מדוע כשמשלבים לרוורס בגיר ידני ונוסעים לאחור, יש צליל כזה של: וייייייייי

ובגיר אוטומטי אין כזה צליל. באוטומטי זה נישמע זהה כמו נסיעה קדימה.

התשובה הנכונה כבר ניתנה:

בתיבה ידנית צורת השיניים על גלגל השיניים שאחראי לנסיעה לאחור שונה מהצורה על שאר גלגלי השיניים,הן ישרות במקום לוליניות. וזה מה שגורם לרעש,הסיבה לשוני-אין לי מושג.

הסיבה לשוני: בניגוד לשאר ההילוכים, לרוורס אין סינכרון שמשתלב אלא גלגל השיניים עצמו משתלב לגלגל שיניים אחר, ובסוג שילוב כזה, של גג"ש לגג"ש, השיניים חייבות להיות ישרות ולא אלכסוניות.

שיניים ישרות-מרעישות.

בגיר אוט' לא מזיזים גג"שים כדי לשלב אלא יש רפידות שבולמות גלגל כזה או אחר לביצוע שילוב של סידור גג"שים כזה או אחר.

• תוכן חדש...