Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה אוקטביה 2015

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מתלבטת לגבי קניית סקודה אוקטביה שנת 2015 ואשמח לעצתכם. שמעתי שיש בעיות עם גומיות הגיר החוזרות על עצמן כל כמה עשרות אלפי קילומטרים, בעיקר בגלל החום הישראלי. הבנתי שכל תיקון כזה יכול לעלות בסביבות 5000 שקלים. רציתי לשאול האם זה אכן בעייה מוכרת ונפוצה.

תודה רבה מראש על העזרה!

פורסם

לא "גומיות" גיר אלא מצמדים

האוקטביה מצויידת בגיר רובוטי כפול מצמדים (הנקרא DSG) - מה זה אומר? שהגיר המתוחכם מורכב משני גירים סטנדרטיים (כל גיר דומה לגיר ידני) מבוקרים ע"י רובוט - גיר אחד אחראי על ההילוכים האי-זוגיים והגיר השני על ההילוכים הזוגיים. המצמדים מחברים את הגיר למנוע. מצמד הוא רכיב מתבלה, ועלות החלפתם היא כ-3000 ש"ח לערך.

אם תוואי הנסיעה שלך רבוי בפקקים מהזן של עצירה - התקדמות איטית מאד (התקדמות תוך לחיצה עדינה על דוושת הבלמים) - עצירה, אז גיר כזה פחות יתאים לך כיוון שבתנאים כאלה צפוי שהמצמדים ישחקו יותר.

באופן כללי, גיר ה-DSG הוא הנפוץ ביותר בארץ ויש לא מעט מעבדות גירים שהתמחו בהחלפת מצמדים.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

אני מניח שאת מדברת על דגם בנזין 1.2 ליטרים (כי דיזל זה לרוב גיר אחר ).

בבנזין

הגיר הזה נקרא גם dsg7 יבש.

תת מודל : dq200 .

אם תעשי חיפוש קצר על האותיות הללו תגלי שזה אחד הגירים המושמצים ביותר בפורום.

אין בעיה לקנות כזה כל עוד לומדים איך לסוע איתו ומה הסיכון.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

זה גיר שהיו לו מחלות ילדות (שיווקו החל לפני 10 שנים) ורב התלונות בפורום מתייחסות לשנים עברו (הדור הראשון של הגיר שווק עד 2014 - עם המעבר לפלטפורמת MQB הגיר עבר שדרוג). בשנים האחרונות, יש מעט תלונות יחסית לכמות המאד גדולה של מכוניות ששווקו עם הגיר הנ"ל (VAG מוכרים קרוב ל-40K מכוניות כל שנה...)

פורסם

תודה רבה על המענה המקיף!

רוב הנסיעות שלי הן אכן בפקקים. כל כמה ק"מ בממוצע אני צפוייה להחליף מצמדים בהתחשב בסוג הנסיעה?

פורסם (נערך)

זה מאד תלוי איך תנהגי עם הגיר. ניתן ל"שרוף" את המצמדים תוך 1000 קמ בפקקים או בעליות בקלות בלי להבין. בדרך כלל הוא שורד כ 30000 קמ בניסיון שלי. כלומר פעם בשנתיים שלוש תחליפי מצמדים.

זה בלי להזכיר בורר ידית הילוכים שגם זו תקלה נפוצה לדגם.

יש פה אחד שהצליח לעשות 154000 קמ לפני שהגיר התפרק (הוא שיאן הפורום).

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

יש פה אחד שהצליח לעשות 154000 קמ לפני שהגיר התפרק (הוא שיאן הפורום).

אני מכיר אישית עוד אוקטביה או שתיים שעברו 150K ק"מ עם הגיר הזה - רב האנשים לא כותבים בפורום ומעדכנים כמה זמן החזיק להם הגיר...

פורסם

במקום עבודתי יש כ10 אוקטביות וראפיד מודלים 16,17 שעשו בין 75 ל110 אלף קמ. תמהיל בין עירוני חזק. ללא בעיות עד עכשיו. נראה שיש שיפור באמינות הגירים מסוג dsg.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם (נערך)

כמו שרשמתי קודם,בבין עירוני אכן המצב יותר טוב. מעביר הילוכים מעט פעמים .

עריכה אחרונה על ידי save
  • 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מצטט את עצמי ומעדכן.
אותן מכוהיות כבר עברו 150 ללא תקלות כלל. בהחלט נראה שמודל 17 והילך מראה אמינות משופרת מאוד לעומת דורות קודמים

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

• תוכן חדש...