Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הנ"ל עשה 114000 ק"מ, נוסע נסיעות קצרות בעיר.

מזה תקופה די ארוכה אני שם לב שהביצועים ירודים מאד.

צריכת דלק גרועה ביותר של 1ליטר ל 5ק"מ. ריח של שרוף - משהו בשריפת הדלק לא תקין. המנוע מגמגם מדי פעם. (טיימינג החלפתי, וגם חוטי הצתה גרמניים ופלגים הוחלפו לפני שנתיים)

יש סימנים של שמן על פילטר האויר ועל הפלגים.

אני מירושלים ולא מצליח למצוא מוסך שיטפל בבעייה, ביקשתי מהמוסכניק שלי לפרק את המצערת לנקות אותה. חשבתי גם על ניקוי באינפוזיה,

לעשות איזשהו טיפול כדי לשפר את הביצועים ולמנוע הדרדרות במצב.

מה דעתכם?

פורסם

מטופל בקביעות עם שמנים שעומדים בתקן?כל שנה או כל 15KKM?

איך הנסיעות שלך איתו, מניע נוסע 5-10 ק"מ ומכבה?

now: Honda Jazz 2011 1339 i-vtec 99 HP CVT

past: Honda Jazz 2009 1339 i-vtec 100 HP manual

opel corsa C 2001 EcoTec 75HP manual

פורסם

מקפיד על שמנים טובים - גם 150 ש"ח לגלון.

האמת שאני מושך טיפולים יותר משנה.

הרכב עושה בערך 7000 קמ לשנה אולי פחות

פורסם (נערך)

מושך לכיוון השנתיים או שנה וחודשיים?

המנוע רועש כאשר הוא מונע ועל ניוטרל?

נשמע לי כמו מקרה של בוצה במנוע. שמן טוב מונע זאת אבל אחרי כשנה בתנאים קשים כאלו (של נסיעה עירונית מועטה) גם שמן ברמות הגבוהות ביותר מאבד מתכונותיו ויכול לגרום לבוצה, ולכן צריך להחליפו כעבור שנה או בתום נסיעה בק"מ שהיצרן קבע.

עריכה אחרונה על ידי abl155

now: Honda Jazz 2011 1339 i-vtec 99 HP CVT

past: Honda Jazz 2009 1339 i-vtec 100 HP manual

opel corsa C 2001 EcoTec 75HP manual

פורסם
כמה זמן הרכב אצלך? לרכב יש היסטוריית טיפולים? נשמע ק"מ נמוך מאוד מאוד לשנה הזו.

כי הרכב נוסע רק נסיעות קצרות בתוך העיר, כמה קילומטר כבר תצבור בדרך הזאת?

פורסם

צוין שקיים שמן על הפלאגים ופילטר האויר. ייתכן וקיימת בעיה של מנוע מנפח ובעיות של רינגים ולכן זה כל מה שאתה חווה. האם הרכב מעשן בלחיצה על הגז עשן אפור? כחול? גש מישהו שיש לו ציוד יעודי שייבצע לך בדיקת קומפרסיה ואף בדיקת לחץ הפוך לשלול בעיה של חוסר אטימות בצילינדרים ורינגים גמורים.

פורסם
כי הרכב נוסע רק נסיעות קצרות בתוך העיר, כמה קילומטר כבר תצבור בדרך הזאת?

ואיך בדיוק היה אפשר להבין את זה מההודעה הראשונה?.

ואגב למשוך טיפולים זה לא תמיד טוב, המנוע הזה נחשב למאוד אמין, במיוחד עם גיר רגיל.

פורסם

אני עם מאור אם כי הזוי שזה קורה בק"מ יחסית נמוך(ככל שהוא אמיתי ולא עשו שם קומבינה כמו החלפת לוח שעונים/הורדת ק"מ).

לדעתי,יש פה שעלוב של בעית מנוע קלאסית בתוספת לתקלה במע' הדלק (חיישן חמצן/ממיר קטליטי),שיכולה להסביר צריכת דלק מזעזעת שכזו כפי שתיארת בהנחה ונמדדה במשאבה במדויק (כפי שהוסבר פורום).

על אף המרחק,ממליץ לך להתאמץ ולנסוע למוסך רון בת"א לאחר תיאום טלפוני מראש עמו - רון מומחה לרכבי הקונצרן ויאבחן את הרכב במדויק- לקולא או לחומרא.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
ואיך בדיוק היה אפשר להבין את זה מההודעה הראשונה?.

הוא כתב בעצמו שאופי הנסיעות שלו הוא עירוני בעיקר אז נראה לי הגיוני להסיק מזה את הקילומטראג׳. בכל אופן לא נסטה מנושא הדיון מעבר לזה.

פורסם

בפעם האחרונה באמת משכתי המון זמן את החלפת השמן לא לקחתי בחשבון את הפיח שנוצר במנוע...

סמכתי על השמן של מוביל כנראה יותר מדי :)

וכן, הרכב נוסע מעט מאד ולכן קמ נמוך.

תודה על התגובות, אחשוב על נסיעה לתא לרון.

פורסם

בכל מוסך צריך להיות ציוד לבדיקה שהזכרתי, לא צריך לנסוע במיוחד מירושלים לתל אביב, תעשה סבב מוסכים באיזורך ושאל אותם ספציפית על בדיקות אלה. מה גם שיש פה לא מעט ירושלמים תן להם את הצאנס להוכיח שהם מכירים כמה מוסכים טובים בירושלים.

• תוכן חדש...