Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. אני צריך רכב אוטומטי בתקציב הנ"ל, שמצד אחד יסחוב בקלות בעליות של הכרמל (רוב השימוש) ומצד שני יתאים גם מדי פעם לנסיעות מהצפון למרכז ולנסיעות ארוכות בכלל (פעם-פעמיים בשנה לים המלח, אבל זה לא הכרחי). הרכב מיועד באופן כללי לשאת אותי ואת בת זוגי. האם יש רכב קטן שיכול לעמוד בצרכים האלה, או שאני חייב מנוע 1600 לפחות? העדיפות שלי היא לרכב קטן, אם אפשר, כי הוא בטח יהיה משנתון מתקדם יותר בתקציב הזה לעומת מכונית משפחתית. האם זה אפשרי? על איזה רכבים תמליצו לי? תודה

פורסם

איך אתה לגבי אמינות? וצריכת דלק? כי לא התייחסת לשני הפרמטרים האלו בכלל.

בהנחה שהם כן מהותיים עבורך, דייהטסו סיריון יכולה להיות פיתרון סביר. היא יותר מרווחת מבפנים מאיך שהיא נראית מבחוץ (רק תא המטען שלה קטן).

אופציה אחרת, אבל קצת גבולית בתקציב תהיה מאזדה 2, רצוי דינמיק (משיקולי בטיחות).

אף אחת מהן לא "תסחוב את העליות של הכרמל בקלות", אבל גם לא תקרטע לאיטה, אם כי זה קצת עניין של הגדרה יותר מדויקת של "בקלות". מצד שני, בתקציב, זה כנראה הכי סביר שיש (שוב, בהנחת אמינות וצריכת דלק כקריטריון חשוב).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

תודה רבה על התגובה. האם הסיריון תוכל גם לנסיעות בין עירוניות ארוכות? ואיזה שנתון שלה אפשר להשיג במסגרת התקציב?

פורסם

החיסכון בצריכת דלק ברכב הקטן מתקזזת מול העלות הראשונית שלו.

אני הייתי הולך על משפחתית 1,600 5 דלתות שנכנסת בתקציב - קאיה ריאו, יונדי I 20, ואם אתה מוכן לשקול צרפתיות, אז בכלל, בחצי מחיר אתה יכול לשים יד על C4 או פיג'ו 307 (רק 110 כ"ס עם גיר פלנטרי 4 מהירויות).

המכוניות האלה ה-רבה יותר נוחות ובטוחות.

בכל מקרה - גם בקטנות (סיריון, גם ניסן מיקרה) - הקפד לקנות רכב עד יד שנייה, שמור מאוד שאתה יכול לקבל היסטוריה מ-לאה שלו, עם עדיפות לרכב שטופל כל ימיו במוסכי רשת היבואן.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

פות"ש, סיריון (שמורה ומתוחזקת) תגיע לכל מקום, גם לים המלח (מניסיון). זה יהיה קצת יותר קופצני מרכב גדול, אבל לא ברמות בלתי סבירות.

יונדאי I20 די גבולית בתקציב, וקיה ריו תהיה מהדור הקודם, שתיהן יהיו עם מנוע 1.4 (או 1.2 בריו הידנית, או 1.5 בדיזל). לא רואה למה הן יהיו טובות יותר ממאזדה 2 לזוג צעיר לתוואי הררי.

אין ספק שה-307 וה-C4 יותר נוחות מסיריון ומאזדה 2 (למרות שה-C4 לא כזו נוחה). אני כן חושב שלפני שרצים להכריז על "ה-רבה יותר בטוחות", כדאי להביא איזשהו רפרנס, בטח ל-307 שעלתה על הכביש ב-2001. אני לא 100% משוכנע שזה נכון, גם בלי ה"ה-רבה". בלי קשר, C4, אם מוצאים אחת שמורה, יכולה להיות אפשרות מעניינת אם לוקחים בחשבון את צריכת הדלק ואת הגיר הפחות רהוט. אבל זה עניין של העדפות אישיות ולא משהו מוחלט. בחיפושי חניה למשל, הן פחות טובות.

ושוב, הארתי פעם, הפסילה הקטגורית של כל רכב מעל יד שניה ברכבים בני עשר עושה הרבה יותר נזק מתועלת, לדעתי (כי אתה נשאר עם מעט מאוד אלטרנטיבות ועלול לפספס אחת עדיפה). חבל להתעקש על זה.

אני מסכים איתך

פורסם

אני מבקש ממך - חדל ללכת אחרי ולפסול דברים שאני אומר. תסתפק בבקשה בעצות שלך. אני לא הולך אחריך ומבקר את דבריך למרות שלא תמיד אני מסכים עמך.

כל אחד ודעותיו, והשואלים רשאים לבחור בתשובה שמתאימה להם.

פות"ש, סיריון (שמורה ומתוחזקת) תגיע לכל מקום, גם לים המלח (מניסיון). זה יהיה קצת יותר קופצני מרכב גדול, אבל לא ברמות בלתי סבירות.

יונדאי I20 די גבולית בתקציב, וקיה ריו תהיה מהדור הקודם, שתיהן יהיו עם מנוע 1.4 (או 1.2 בריו הידנית, או 1.5 בדיזל). לא רואה למה הן יהיו טובות יותר ממאזדה 2 לזוג צעיר לתוואי הררי.

אין ספק שה-307 וה-C4 יותר נוחות מסיריון ומאזדה 2 (למרות שה-C4 לא כזו נוחה). אני כן חושב שלפני שרצים להכריז על "ה-רבה יותר בטוחות", כדאי להביא איזשהו רפרנס, בטח ל-307 שעלתה על הכביש ב-2001. אני לא 100% משוכנע שזה נכון, גם בלי ה"ה-רבה". בלי קשר, C4, אם מוצאים אחת שמורה, יכולה להיות אפשרות מעניינת אם לוקחים בחשבון את צריכת הדלק ואת הגיר הפחות רהוט. אבל זה עניין של העדפות אישיות ולא משהו מוחלט. בחיפושי חניה למשל, הן פחות טובות.

ושוב, הארתי פעם, הפסילה הקטגורית של כל רכב מעל יד שניה ברכבים בני עשר עושה הרבה יותר נזק מתועלת, לדעתי (כי אתה נשאר עם מעט מאוד אלטרנטיבות ועלול לפספס אחת עדיפה). חבל להתעקש על זה.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

אם בכל זאת 1.6 אז שווה לבדוק מאזדה 3 דור ראשון או פוקוס דור 2. חסרונות צריכת דלק לא משהו (1:10) אבל השאלה כמה אתה נוסע שנתית כדי שזה יפגע בך.

לגבי צרפתיות ובכללי כלפי כל מכונית. תמיד אני אומר לאנשים אין בעיה לקנות רכב עם נקודות תורפה (גיר al4) בתנאי שלוקחים זאת בחשבון את העלות הכלכלית. כנל לגבי קניית מכוניות יוקרה ישנות. סיריון אפשר לחיות איתה וכמובן שלסחוב בעליות.

פורסם

תודה לכם. מעיון בהיצע הסיריון ביד 2 ראיתי שבתקציב שלי ניתן להגיע פחות או יותר לשנתון 2008. ראיתי גם 2010, אבל זה נראה לי קצת "חשוד". העניין הוא שבינתיים מצאתי רק כאלה שהיד הראשונה שלהם היתה ליסינג. האם זה אמור להרתיע אותי (אני מניח שככל שמדובר במכוניות ישנות יחסית נושא ירידת הערך הוא לא פרמטר)?

פורסם

יש גם מודעה מליסינג, כשגם הבעלות הקודמת היתה ליסינג. האם יש לזה משמעות? בנוסף, ראיתי שיש דגם "מהודר" ויש דגם בסיסי - מה זה אומר?

פורסם

השוק היום די חלש. מציע לך לחפש רכבים עד 20,000 ש"ח, ואח"כ להתמקח. מעבר לזה, יש תוסף לכרום שנקרא handz שמאפשר לראות כמה זמן המודעה רצה ואיך השתנה המחיר במהלך הזמן - מאוד אפקטיבי להבין מול מי אתה מתמודד וכמה הוא מיואש. רק שים לב שאם המוכר מוריד מודעה קודמת ומעלה חדשה, התוסף לא ידע לקשר ביניהן.

מחיר חשוד יכול להיות באמת חשוד, ויכול להיות סתם מוכר שרוצה למכור מהר. פשוט צריך לבדוק כל מקרה לגופו.

לגבי יד ראשונה ליסינג - כמובן שעדיף שתהיה פרטית. וגם שהאוטו לא עבר 50,000 ק"מ, וגם שהוא בעצם יד ראשונה. וטופל כל 5,000 ק"מ. וחנה רק בחניה מקורה. ועבר ציפו נאנו וטיפולי דיטיילינג. אבל אתה כנראה מחפש לקנות רכב אמיתי ולא חד-קרן, אז אם תמצא יד ראשונה פרטית זה כנראה עדיף, ואם לא - זה מה יש.

אני לא חושב שאיזושהי חברת ליסינג תחזיק היום דייהטסו סיריון בצי - אם כן הייתי מוותר, זה כבר באמת חשוד. צריך רק להבדיל בין רכב שהוא רכב ליסינג, לרכב שנמכר ע"י חברת ליסינג כי מישהו עשה אצלם טרייד אין מהסיריון לרכב שלהם. זה לא אותו דבר.

לגבי רמות אבזור - לא זוכר מה ההבדל, ולא מצאתי בחיפוש קצר. לא חושב שמדובר בהבדלים משמעותיים.

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...