Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ לגבי אאודי A3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מפתיע אך יש מצב שאתה צודק לגבי DSG6 בשילוב עם 1.8 TSI לפני שנת 2008

הכי טוב שתשתף כאן את מספר ה-VIN של הרכב המדובר, כדי שנוכל לוודא שאכן הוא מגיע עם DSG6 ולא DSG7.

פורסם

אכן עד מתיחת הפנים בסוף 2008, נובמבר אם אני לא טועה, הגיעו דגמי 1.8 טורבו משודכים לגיר DSG6.

היתה בבעלותי 2.0T שנת 2008, היה לי את הרכב קצת מעל ל3 שנים,ומכרתי לפני כחצי שנה, אצלי אישית הרכב לא נסע הרבה והיה מטופל בזמן, טופל אצל רון ככה שהמחירים היו סבירים בהחלט, ביטוחים לא בשמים גם.

לפניה היתה לי מאזדה 3 2.0 ליטר 2008, והשוואתי את אחזקת הרכבים לאורך השנים, לא יכול להגיד שהאאודי היתה יקרה בהרבה יותר, חוץ הביטוח שעלה טיפה יותר, אלף שקל לשנה אולי, צריכת דלק היתה דומה (אני לא התגרזנתי עם ההאודי) והטיפולים פלוס מינוס היו דומים, מאזדה טופלה אצלי במורשה.

לדעתי בהחלט היה שווה את זה.

פורסם
אכן עד מתיחת הפנים בסוף 2008, נובמבר אם אני לא טועה, הגיעו דגמי 1.8 טורבו משודכים לגיר DSG6.

היתה בבעלותי 2.0T שנת 2008, היה לי את הרכב קצת מעל ל3 שנים,ומכרתי לפני כחצי שנה, אצלי אישית הרכב לא נסע הרבה והיה מטופל בזמן, טופל אצל רון ככה שהמחירים היו סבירים בהחלט, ביטוחים לא בשמים גם.

לפניה היתה לי מאזדה 3 2.0 ליטר 2008, והשוואתי את אחזקת הרכבים לאורך השנים, לא יכול להגיד שהאאודי היתה יקרה בהרבה יותר, חוץ הביטוח שעלה טיפה יותר, אלף שקל לשנה אולי, צריכת דלק היתה דומה (אני לא התגרזנתי עם ההאודי) והטיפולים פלוס מינוס היו דומים, מאזדה טופלה אצלי במורשה.

לדעתי בהחלט היה שווה את זה.

אז אם היה לך את הרכב אתה יכול להמליץ לי אם כדאי לקנות? כי אנשים אומרים פה שלא כדאי רכב בן 11 שנים ואני רואה שגם לך היה והכל היה בסדר מה אתה אומר?

פורסם

שמע, אתה תעשה טעות גדולה אם תקנה את האיי3.

השיקולים שלך רגשיים וחסרי הגיון.

אם היה לך כסף לתחזק איי3, לא היית "יכול" למתוח את התקציב בעוד 5 אלף. אתה מאמין לגמרי שאם תקנה את הרכב יהיה שקט, מה שאתה ךא יודע זה שיכול להתרחש מצב בו שבוע לאחר הקניה תמצא את עצמך מוציא 5 אלף שקל על טיפולים, אם לא יותר.

רד מהעץ של השופוני, תחפש רכב לא מתוחכם מדי אבל שגם נראה טוב עם ביצועים טובים (לא חסר כאלו) שהוא לא אאודי והוא יותר אמין.

ואני חשבתי שהפורום בחגים זה לא כמו בחופש הגדול

פורסם
שמע, אתה תעשה טעות גדולה אם תקנה את האיי3.

השיקולים שלך רגשיים וחסרי הגיון.

אם היה לך כסף לתחזק איי3, לא היית "יכול" למתוח את התקציב בעוד 5 אלף. אתה מאמין לגמרי שאם תקנה את הרכב יהיה שקט, מה שאתה ךא יודע זה שיכול להתרחש מצב בו שבוע לאחר הקניה תמצא את עצמך מוציא 5 אלף שקל על טיפולים, אם לא יותר.

רד מהעץ של השופוני, תחפש רכב לא מתוחכם מדי אבל שגם נראה טוב עם ביצועים טובים (לא חסר כאלו) שהוא לא אאודי והוא יותר אמין.

ואני חשבתי שהפורום בחגים זה לא כמו בחופש הגדול

אחי שום שופוני ושום בטיח אני בא לבקש ייעוץ ועזרה ושאלתי אם יש עוד רכבים דומים שיכולים להכנס לתקציב אבל אתה לא עוזר פה, לכל רכב יש את הבלאי שלו במיוחד שהוא גם ישן להוציא מהחברה אין לי תקציב אבל לתחזק רכב אני מרוויח מספיק כדי להחזיק רכב ומה לא אמין באאודי תסביר את עצמך, ואני לא מאמין שיהיה שקט אני לא הראשון שקונה רכב יחסית ישן מין הסתם שעם הזמן יהיה תיקונים, ועל איזה חגים אתנ מדבר לא הבנתי

פורסם

לפעמים צריך להשתמש בנקודות, ולא רק בפסיקים.

אתה בעצמך אמרת שרכב כמו סיוויק או פיגו לא באים בחשבון כי "אתה לא מתחבר לרכב". זה טיעון רגשי ולא פרקטי בכלל.

אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה, אבל לפי דעתי אתה פועל מתוך הרגש, והפעולות האלו עלולות להביא אותך להוצאות של אלפי שקלים, בסבירות לא נמוכה.

אני עד כה הבנתי שצרכייך מהרכב מאוד מצומצמים: נסועה נמוכה, נהג יחיד עם עוד 1-3 חברים. נו בסדר, כל רכב יכול לתת לך את הצרכים האלו.

אתה רוצה גם סמל יפה? אין בעיה, תבין שזה עלול לעלות לך הרבה כסף.

פורסם

בעיקרון כשקניתי את הרכב הוא היה בן 6-7, אם הרכב טופל כראוי אין שום מניעה לשקול לחיוב, זה כולה אאודי A3, הרכב הכי קטן בהיצע שלהם באותם שנים, זה לא פרארי קליפורניה, ואתה לא תצטרך למשכן את הבית אם משהו יקרה.

יש צורך לבדוק את הרכב במוסך שמבין ברכבים כאלו, לבדוק שהוחלפה שרשרת תזמון אם זה TSI וכ"ו.

הבעיה היא למצוא רכב במצב נורמלי, בזמנו לקח לי כמה חודשים טובים למצוא רכב סביר, רובן היו שחוטות כבר אז, אז אני מנחש מה המצב כיום.

פורסם
לפעמים צריך להשתמש בנקודות, ולא רק בפסיקים.

אתה בעצמך אמרת שרכב כמו סיוויק או פיגו לא באים בחשבון כי "אתה לא מתחבר לרכב". זה טיעון רגשי ולא פרקטי בכלל.

אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה, אבל לפי דעתי אתה פועל מתוך הרגש, והפעולות האלו עלולות להביא אותך להוצאות של אלפי שקלים, בסבירות לא נמוכה.

אני עד כה הבנתי שצרכייך מהרכב מאוד מצומצמים: נסועה נמוכה, נהג יחיד עם עוד 1-3 חברים. נו בסדר, כל רכב יכול לתת לך את הצרכים האלו.

אתה רוצה גם סמל יפה? אין בעיה, תבין שזה עלול לעלות לך הרבה כסף.

נכון הם לא באים בחשבון כי אם אני יקנה רכב אני יקנה אחד אני אוהב ושאני יאהב ליסוע בו וזה שכתבתי שאפשר לחרוג ב 5 אלף הכוונה הייתה שאם יש רכב יותר נורמלי גם ב 50 אשמח שתציעו לי, נכון הצרכים שלי נמוכים מהרכב לא יסע הרבה אבל גם חשוב לי שהרכב יהיה אמין ויפה ורכב שאני יאהב.

לא קונה בגלל שהסמל יפה אתה עדיין לא מבין אני רוצה כי נטו אהבתי את הרכב את איך שהוא ניראה והביצועים שלו, ולמה הרבה כסף כי זה אאודי זה כמו כל רכב גרמני אחר פחות או יותר ואחד פה כתב לך למעלה שהטיפולים לא רחוקים ממאזדה 3

פורסם

פות"ש, אתה עושה את הטעות הקלאסית ומתעלם מגיל הרכב.

גם לטויוטה קורולה בת 15 יהיו תקלות, ומן הסתם גם לאאודי הזו.

תבין שלהחזיק רכב כזה מגיל 7 עד 10 לא בהכרח דומה ללהחזיק אותו מגיל 10 עד 13, פשוט כי הרכב ישן יותר.

ברכב בגיל כזה זה הרבה עניין של מזל. יכול להיות שהכל יהיה תקין, ויכול להיות שכל חודשיים שלושה תהיה במוסך.

היתרון ברכבים ישנים הוא שלרוב מחיר הקנייה שלהם מאוד נמוך ולכן גם ירידת הערך שלהם מאוד נמוכה, וזה מפצה על עלויות הטיפולים. במקרה שלך זה לא המצב, ואתה עלול לספוג ירידת ערך משמעותית בנוסף לעלויות טיפולים גבוהות. או שלא - אבל אי אפשר לדעת מראש.

לרכב הזה יש שני יתרונות עיקריים - המותג, והזריזות. לגבי מותג, שיקול שלך כמה אתה מוכן לשלם עליו והסיכון לתקלות שאתה מוכן לקחת. לגבי זריזות - רק תזכור שאם אתה בונה על התגרזנות קבועה, קח בחשבון עלויות לא זולות של צמיגים וברקסים, ומעבר לזה עוד קצת (או הרבה) הפתעות פוטנציאליות בגלל שהרכב ישן.

שוב, לדעתי - 308 מ-2014 תהיה הרבה הרבה יותר רכב באותו מחיר, עם סיכוי נמוך משמעותית לתקלות יקרות (בתנאי שמקפידים על החלפת רצועת טיימינג, מעבר לטיפולים שוטפים כמובן). לחובתה, היא לעולם לא תהיה אאודי, והיא בוודאי פחות זריזה, אבל לא באופן מבאס.

לדעתי האישית, עדיף לחכות קצת עם מותגי הפרימיום עד שתוכל לקנות משהו שבאמת ירגיש פרימיום, ולא גולף עם סמל של אאודי (שזה לא רע, פשוט לא הרבה יותר טוב מגולף).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
בעיקרון כשקניתי את הרכב הוא היה בן 6-7, אם הרכב טופל כראוי אין שום מניעה לשקול לחיוב, זה כולה אאודי A3, הרכב הכי קטן בהיצע שלהם באותם שנים, זה לא פרארי קליפורניה, ואתה לא תצטרך למשכן את הבית אם משהו יקרה.

יש צורך לבדוק את הרכב במוסך שמבין ברכבים כאלו, לבדוק שהוחלפה שרשרת תזמון אם זה TSI וכ"ו.

הבעיה היא למצוא רכב במצב נורמלי, בזמנו לקח לי כמה חודשים טובים למצוא רכב סביר, רובן היו שחוטות כבר אז, אז אני מנחש מה המצב כיום.

ברור אני לא ממהר לקנות אותו עד שאני ימצא אחד טוב, לקחת לבדיקה אני יקח זה אין שאלה, לבדוק תמיד טוב מקסימום אני ירד מי זה אם הכל באמת יהיה שחוט

פורסם

יכולות להיות שם כמה תקלות מאוד מאוד יקרות. אם זה החלפה של שרשרת טיימינג, טורבו שילך אחרי ככ הרבה שנים שתפרו אותו, בעיות בגיר dsg ועוד. לא סתם ממליצים לך במצבך לא לקנות. מי שסבבה לו להחזיק את הרכב אין לו שום בעיה ״למתוח״ את התקציב.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
פות"ש, אתה עושה את הטעות הקלאסית ומתעלם מגיל הרכב.

גם לטויוטה קורולה בת 15 יהיו תקלות, ומן הסתם גם לאאודי הזו.

תבין שלהחזיק רכב כזה מגיל 7 עד 10 לא בהכרח דומה ללהחזיק אותו מגיל 10 עד 13, פשוט כי הרכב ישן יותר.

ברכב בגיל כזה זה הרבה עניין של מזל. יכול להיות שהכל יהיה תקין, ויכול להיות שכל חודשיים שלושה תהיה במוסך.

היתרון ברכבים ישנים הוא שלרוב מחיר הקנייה שלהם מאוד נמוך ולכן גם ירידת הערך שלהם מאוד נמוכה, וזה מפצה על עלויות הטיפולים. במקרה שלך זה לא המצב, ואתה עלול לספוג ירידת ערך משמעותית בנוסף לעלויות טיפולים גבוהות. או שלא - אבל אי אפשר לדעת מראש.

לרכב הזה יש שני יתרונות עיקריים - המותג, והזריזות. לגבי מותג, שיקול שלך כמה אתה מוכן לשלם עליו והסיכון לתקלות שאתה מוכן לקחת. לגבי זריזות - רק תזכור שאם אתה בונה על התגרזנות קבועה, קח בחשבון עלויות לא זולות של צמיגים וברקסים, ומעבר לזה עוד קצת (או הרבה) הפתעות פוטנציאליות בגלל שהרכב ישן.

שוב, לדעתי - 308 מ-2014 תהיה הרבה הרבה יותר רכב באותו מחיר, עם סיכוי נמוך משמעותית לתקלות יקרות (בתנאי שמקפידים על החלפת רצועת טיימינג, מעבר לטיפולים שוטפים כמובן). לחובתה, היא לעולם לא תהיה אאודי, והיא בוודאי פחות זריזה, אבל לא באופן מבאס.

לדעתי האישית, עדיף לחכות קצת עם מותגי הפרימיום עד שתוכל לקנות משהו שבאמת ירגיש פרימיום, ולא גולף עם סמל של אאודי (שזה לא רע, פשוט לא הרבה יותר טוב מגולף).

תודה רבה על העזרה אחי, אני לא בונה על לקרוע את הרכב ולא לעשות פתיחות וכל השטויות האלה אני נוסע רגוע ושומר על האוטו.

זה לא רכב ראשון שאני יסע עליו, אני יבדוק עוד אופציות תודה שוב

פורסם
יכולות להיות שם כמה תקלות מאוד מאוד יקרות. אם זה החלפה של שרשרת טיימינג, טורבו שילך אחרי ככ הרבה שנים שתפרו אותו, בעיות בגיר dsg ועוד. לא סתם ממליצים לך במצבך לא לקנות. מי שסבבה לו להחזיק את הרכב אין לו שום בעיה ״למתוח״ את התקציב.

מתחתי את התקציב שתציעו רכבים אחרים עד 50k לא דווקא אאודי

פורסם

אני קונה רכב אני רוצה עד 50k אבל בעיקרון אני חוסך בסביבות ה 75k לביטוח טסט אם צריך או טיפול וכסף שישאר לי וכמובן שממשיך לעבוד ולהכניס כסף

• תוכן חדש...