Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשית בשכל. SLI היום בקושי שווה את המאמץ. 1080TI אחד ייתן לך תוצאות הרבה יותר טובות. או אפילו אם אתה רוצה ללכת OVERKILL, תחכה לסדרה החדשה RTX. ראיתי שיש לך גם 16GB RAM, אני הייתי אומר תוסיף עוד 8 אם התקציב מאפשר.

פורסם

הספקתי כבר למצוא עסקה אחרת עם 1080 סטריקס 8gb במקום הזוג האלו, לא היה לי כוח להתעסקות מיותרת שהייתה מניבה עוד 200 300 שקלים לזכותי.

בנוגע למארז חבר המליץ על R5 ונראה כי המארז מתעלה על המארז luce ובהרבה יותר לטעמי.

ודבר אחרון אני יום ראשון אדבר איתם להחליף את הלוח אם אל z370h ולא z370f בגלל שיש שם גם זוג usb אדום שהבנתי שהרבה יותר מהירים. וזהו המערכת תהיה בנויה כאשר אקבל את הרכיבים אעלה לכאן את התמונות ובאנצמארק של המחשב

Amp1: Crescendo 2000.4 Amp2: Zapco ST-2X Mono: Soundqubed 7k DSP: Steg 6TO8 HU:Pioneer X8750BT

Tweeters: Crescendo STS-1 Midbass: Crescendo PWX8 X2

Subwoofer: FI Team4 15" @0.5ohm ALT: JS Alt's 300A

פורסם

שים לב שהמליצו לך על 1080ti בעוד שאתה מדבר על 1080 רגיל.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

1. בחרת במעבד מעולה - 6 ליבות ו 12 נימים זה יישאר איתך לזמן מה ואכן, חשוב שהקירור כמו שבחרת יהיה כמה שיותר טוב ושקט כיוון שזה יאפשר למעבד לעבוד בתדר המירבי שלו לאורך זמן רב מאוד.

לי יש את הקירור בבית מדגם nh-d15 החדש וגם את הדגם הקודם nh-d14, הטוב ביותר שתוכל לקנות מבחינת קירורי האוויר, המחיר בהתאם.

2. כרטיסי 1070 כפי שנכתב באחת ההודעות הם לא מסורסים כלל, ניתן לבצע בהם OC מכובד כגון ~150-200 מגה הרץ לליבה ועוד 500-600 לתדר הזיכרון (מכיר, יודע, היה לי כרטיס כזה והתנסתי ובלי שום קשר יש לי ניסיון עם למעלה מ 15 סוגי כרטיסים).

כיום, יש לי 1080TI.

3. אומנם הכרטיס ב TDP של 150 אבל ב OC או תחת מאמץ מלא מן הסתם יצרוך הרבה, הרבה יותר ויכול לצרוך גם 200 וואט תחת מאמץ ב OC ואף יותר.

בממוצע, הכרטיס יצרוך תחת עומס מלא כ 160-170 וואט ללא OC.

4. ספקי כוח הם הכי יעילים כאשר הם נמצאים באיזור ה 50% הספק שלהם, שזה אומר אם אתה רוצה ספק שייתן לך יעילות חשמלית טובה ואתה צריך 400 וואט? למעשה נדרש ספק של 800 וואט וכן הלאה.

אין שום בעיה לעבוד עם ספקי כוח כאשר מתוך 650 וואט אתה צורך מהם 550-600 אבל, הבעיה הכי גדולה לרוב זה הרעש של מאוורר הקירור וזה משהו שהרבה כאן התעלמו ממנו בכלל.

ספק כוח שמגיע לקצה היכולת שלו ולרוב מעל 75% או 80%, המאוור (גם אם זה 12 ס"מ) יתחיל להסתובב במהירות מירבית כתלות בסוג הספק, המותג וכן הלאה. אתה עלול למצוא את עצמך שומע את רעש הספק היטב ושוב, תלוי מה המותג ואני ממליץ לך להימנע מזה.

היה לי ספק של אנרמקס 650 וואט עם כרטיס 780TI ועם OC קטן, צריך כ 300 וואט (TDP של 250) ואולי אף צרך 350 וואט (2 חיבורי 8 פינים וגרסא מיוחדת).

בקיצור, יחד עם מעבד 4770K ו 4790K הספק 650 שלי, היה רועש כמו מטוס סילון.

שוב, חשוב להדגיש כי יש דגמים ויש דגמים של ספקי כוח, יש גם ספקי כוח עם מאווררים של 14 ס"מ או עם 12 ס"מ שגם ב 75% מהיכולת עדיין יהיו שקטים, יש לך דרך לבדוק את זה מלבד ביקורות ברשת? לי לא.

לכן, ההמלצה תהיה אם אתה יודע שאתה הולך לצרוך 400 וואט, קח ספק של 800 וואט לטובת השקט וכן הלאה, אין ברירה אחרת תמצא את עצמך משקיע במארזים שקטים קירורים שקטים ולבסוף שומע את הספק כוח.

5. דיברו כאן על הכרטיס 1080TI ולא 1080 הרגיל למרות ששוב, 1080 הרגיל בהחלט מתמודד היטב ויפה עם 1070 SLI אבל, זה תלוי במספר דברים:

א. מה רזולוציית המסך שלך? 1070 SLI מיועד יותר עבור רזולוציות של 2K ומעלה.

ב. אם אתה משחק על 1080P, אתה ממש לא תקבל שום תועלת מ 1070 SLI, מן הסתם כמו שכבר הסבירו לך אבל לא הסבירו את הסיבה.

ג. כן עדיף 1080 אחד על פני 1070 SLI ועדיף 1080TI על פני שתי האפשרויות הקודמות, מניסיון.

זוהי ביקורת על 1070 SLI:

https://www.guru3d.com/articles-pages/geforce-gtx-1070-2-way-sli-review,1.html

זוהי ביקורת על 1080:

https://www.guru3d.com/articles-pages/nvidia-geforce-gtx-1080-review.html

וזוהי ביקורת על 1080TI:

https://www.guru3d.com/articles-pages/geforce-gtx-1080-ti-review,1.html

6. 16GB של זיכרון די והותר, מה אתה הולך לעשות עם המחשב? כיוון שגם עם 20 טאבים בכרום ולשחק במקביל ב BF או משחק אחר, לא מגיעים גם ל 16GB, שוב תלוי בשימושים.

כך או כך, הוא יוכל לשדרג בעתיד עם עוד זוג סטיקים אבל יצטרך להשתדל שהסטיקים שלו יהיו במהירות השוות ערך שהוא בחר בה 3000, עדיף.

אם אתה הולך להתעסק בעריכה, 16GB זה מינימום, תצטרך כפול.

7. 970EVO זה מדהים ויטיס לך את המחשב לשמיים ושוב... גם מניסיון אבל קח בחשבון ש 250GB מתמלאים מהר מאוד ואם אתה גיימר (כפי שאני מבין מהכרטיסים) הייתי ממליץ לך על ה 500GB וכן... ברור לי שזה עולה יותר.

למה 500? כי המשחקים כיום חלקם מגיעים לגודל של 50-60-70GB למשחק בודד, תלוי במה אתה משחק.

ואם אתה מתקין 2-3 משחקים אתה למעשה מחסל את כל ה 250GB שלך.

ברגע שיהיה לך 500GB, תוכל להתנהל טוב יותר ולאחסן יותר דברים על כונן C ולמשוך ממנו אבל הכי חשוב - תדאג לגיבויים מעוד HDD ותמיד תעשה עותקים על מספר כוננים של הדברים החשובים לך באמת.

פורסם

לגבי נצילות:

נכון שב50% הנצילות מקסימלית, אבל ה2% האלה לעומת הספק אחר זניחים, מעבר לזה שזמן רב הוא לא משחק ואז הוא היה בנצילות קטנה יותר לעומת ספק עם הספק קטן יותר.

לגבי ההספק:

גם אם 2 כרטיסים הוא רוב הזמן לא היה עובר את ה400W.

לגבי הרעש:

נכון שרוב הספקים מגבירים מהירות עם ההספק ואו הטמפ' אבל לספקים עם הספק גדול יותר יש צורך להוציא יותר חום לכן הפרופיל קירור שלהם באופן כללי יכול להיות אגרסיבי יותר ורועש יותר ברוב ההספקים מספק באותה סידרה עם הספק נמוך יותר.

נכון שאפשר לקנות ספק עם הספק גדול כדי שבחלק גדול מהזמן המאוורר לא יסתובב במידה ותומך.

בקיצור במידה והרעש חשוב צריך לבדוק נקודתית ולא להפריז בהספק דבר שיכול לגרום לזה שהספק יהיה רועש יותר.

מאגר שניתן להשוות רעש במדידה אחידה.

כרגע להבנתי הוא נשאר עם הספק.

https://www.cybenetics.com/

פורסם (נערך)

עלייך להבין שיש דירוגי נצילות שונים והספק הנוכחי שלו, זה שהוא רוצה להישאר איתו מדורג כ 80% GOLD, מה זה אומר?

פשוט מאוד, שיש לו 90% נצילות תחת 20% עומס ו 90% עד 92% נצילות תחת 50% עומס ושוב, ~89% נצילות תחת 100% עומס.

TGQvuYZ.jpg

או שאם תרצה טבלה מלאה תמיד תוכל לגשת לויקיפדיה תחת לשונית ה Efficiency level certifications:

https://en.wikipedia.org/wiki/80_Plus

אז קודם כל, חשוב להבין מה דירוג נצילות הספק וזה תחום אחר לגמריי לעומת יכולת הקירור, סוג הרכיבים וכן הלאה.

בנוגע למה שרשמת שספק מוגדל או עם ביצועים והספק גבוה יותר יהיה אגרסיבי יותר זה דווקא שטויות ויש לכך סיבה טובה, ספק בעל יכולות גבוהות מאוד, יכול למעשה שלא לעשות שימוש במאוורר שלו עד לרמה מסויימת שקבע היצרן, מדובר על 0db או FANLESS MODE או ZERO RPM וכן הלאה.

לדוגמא, בספק כוח של 1000 וואט או 860וואט של CORSAIR המאוורר לא נכנס לפעולה עד ל 40% עומס, מה שאומר 400וואט בספק ה 1000 וואט ו 344וואט בספק ה 860וואט.

וגם אז, כאשר המאוורר כן נכנס לפעולה ב 40%-50%, מדובר על פעולה חרישית לגמריי כי כך תוכנן הספק, אלו הם הרכיבים וכך הוא עובד.

שוב אזכיר, מניסיון עם ספק של 650 וואט שהגעתי איתו ל 500 וואט מבית ENERMAX עם מאוורר 12 ס"מ איכותי, היה מאוד מאוד רועש והגיע למקסימום RPM שלו כי כך תוכנן הספק.

צריך לראות את הגראפים (שכבר לא מפרסמים בחלק מעמודי היצרנים אלה באתר הבדיקות רק למינהם) מתי המאוורר נכנס לפעולה המקסימלית שלו.

מצאתי את הטבלה עבור הספק הנוכחי שלו:

fan_speed.jpg

וכך נראית טבלה של ספק שיש לו ZERO RPM או בעל הספק מוגדל למשל:

description_image_Corsair-AX860-big3.jpg?17492758911843638616

בנוגע לזוג הכרטיסים ושלא היה עובר 400 וואט = גם זה לא נכון.

כל כרטיס 1070 ה TDP שלו הוא 150 וואט, אבל TDP זה לא צריכה מקסימלית או צריכה כלשהי והכרטיס בפועל, יכול לצרוך כ 160-170 וואט במצב רגיל ועם OC שהוא מתכנן או תכנן, הכרטיס יכול להגיע ל 200 וואט בקלות.

2 כרטיסים רק 400 וואט, ללא כל השאר.

עכשיו, מעבד ה 8700K מדורג כ 95וואט TDP אבל בפועל במידה והוא מגיע למקסימום המעבד יכול לצרוך כ 90 וואט או 147-150 וואט לדוגמא תחת עומס מלא של כל הליבות יחד. לרוב מדובר על מבחנים ועל קידוד רציף כבד אבל שוב, חשוב לקחת את זה גם כן בחשבון ומורכבות הלוח אם, הרכיבים שיש במחשב, כל מיני תוספות למינהן.

אז יש לנו פוטנציאל של עד 400 וואט זוג כרטיסים + 100 עד 150 וואט המעבד + כוננים קשיחים + מאווררים = 600 וואט בקלות.

אני ממש לא מחשב על המינימום כי זה משהו טיפשי, תמיד צריך לקחת את המקדמים הנדרשים ולהתחשב בכך שהוא כן יעשה OC, כן יטחן את המחשב ובכל מקרה, המערכת צריכה להישאר שקטה תחת עומס מלא.

מה הטעם במחשב חדש אם תחת עומס מלא הוא רועש?

אבל, הוא כבר רכש 1080 להבנתי כך שהכל בסדר והספק הנוכחי, יספק אותו.

למרות שהמליצו על 1080TI...

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

אני מכיר את הטבלאות האלה בעל פה.

מה הנקודה שלך?

תנסה להבין נקודה פשוטה:

המלצת לו לקנות ספק בהספק כפול ממה שהוא צריך כדי להיות בנצילות מקסימלית.

הנקודה שלי זה שטות, כי ההפרש 2% בנצילות מהספק אחר מנגיד 30% ל50% שאמרת.

לגבי הרעש- לא כל הספקים מפסיקים את המאוורר בהספק או טמפ' נמוכים ולפעמים הפרופיל קירור שלהם אגרסיבי יותר מספקים בהספק אחר.

לגבי הספק כולל:

שוב דיברת שטויות, מדדתי עשרות מערכות מהשקע וההספק בפועל הוא לא הסכום של הTDP של כל הרכיבים, כולל במשחקים הפעלת תוכנות וכו'.

אתה מוזמן לראות פה:

בזמן משחק 470W מהקיר שזה כ420W מה שהספק נותן, עם כרטיסים שצורכים קצת יותר מה1070, זה מה שמקבלים, בשביל לעבור את זה צריך בנץ' סינטטי של למשל furemark שמאמץ את הכרטיס עם prime95.

https://www.tweaktown.com/articles/7166/asus-geforce-gtx-980-matrix-platinum-video-cards-sli/index7.html

לי נמאס (לפני שהיו לי בנות) לשמוע מספרים מאחרים אז החלטתי לבדוק בעצמי.

https://www.tweaktown.com/articles/7166/asus-geforce-gtx-980-matrix-platinum-video-cards-sli/index7.html

פורסם

לא המלצתי לו לקחת ספק בהספק כפול, יש לו כבר 650, לקחת 750 או 800 זה לא נקרא הספק כפול.

שוב, הוא כבר רכש 1080 כך שאין לו צורך בספק אחר, כל הדיון זה בנוגע למה שרשמת ואמרת.

יפה, 470 וואט ללא OC שהוא תיכנן ורצה, מה שיכול להקפיץ את ה 470 מהקיר ל 570 ואף יותר, בקלות ואת זה אתה יודע היטב כיצד מתנהג מעבד וכרטיס מסך תחת OC, ההספקים לא ריאליים.

אבל שוב, יש לו כבר 1080 הוא לא צריך ספק אחר.

רשמתי שלא כל הספקים עובדים במוד של 0DB אלה חלקם ולכן צריך לבדוק פר ספק, גם את זה רשמתי.

פורסם
1. בחרת במעבד מעולה - 6 ליבות ו 12 נימים זה יישאר איתך לזמן מה ואכן, חשוב שה

[/b]לכן, ההמלצה תהיה אם אתה יודע שאתה הולך לצרוך 400 וואט, קח ספק של 800 וואט לטובת השקט וכן הלאה, אין ברירה אחרת תמצא את עצמך משקיע במארזים שקטים קירורים שקטים ולבסוף שומע את הספק כוח.

ברגע שיהיה לך 500GB, תוכל להתנהל טוב יותר ולאחסן יותר דברים על כונן C ולמשוך ממנו אבל הכי חשוב - תדאג לגיבויים מעוד HDD ותמיד תעשה עותקים על מספר כוננים של הדברים החשובים לך באמת.

זה יכול להיות נכון אבל שוב, לא בהכרח, יש ספקים שהמאווררים תמיד מסתובבים, יש כאלה שגם אם מצב ללא סיבוב מבטלים אותו, יש ספקים שמפעילים מאווררים גם לפי טמפ' ואז המאוורר יכול להסתובב רוב הזמן, בספקים כאלה באופן כללי הפרופיל קירור והמאווררים יותר אגרסיבים.

אני לא שולל את זה צריך לבדוק נקודתית.

ה470W זה מהשקע, עבור הספק זה כ420W.

פורסם (נערך)

לגבי הספק כולל עבור 2 gtx 1070.

ספק 650W נורמלי מספיק בקלות מבחינת הספק.

רוב הזמן, מעל 95% לא עוברים את ה400W.

אם עוברים זה בקצת.

המהרות, צריך לבדוק נקודתית כי ההספק גדל ביחס לא ישר להגדלת התדר, המהרות קלות זה יספיק.

רעש?

צריך לבדוק נקודתית, יש ספקים שמרעישים ב400W ויש כאלו ששקטים ב600W.

עריכה אחרונה על ידי none77
פורסם

לא הבנתי למה החלפת 2 1070 על 1080 אחד בודד? ה1080TI הולכים לרדת במחיר (או שירדו, לא בדקתי) כי סדרת הRTX עכשיו יוצאת.2 כרטיסי 1070 שווים יותר מ1080 בודד.

פורסם

כי אם בודקים את טבלאות מבחני הביצועים בפועל של משחקים גם תחת 1440P, לא רואים פערים גדולים בין 1080 לבין זוג 1070.

יש פערים אבל זה פר משחק ולכן, עליו להכנס ללינק ששלחתי לו בהודעות הקודמות למבחנים וביקורת על זוג 1070, שם יש לו טבלאות יחד עם 1080.

ברור שעדיף היה שייקח 1080TI זה לא בליגה בכלל של 1080, אבל עשה את הבחירות שלו.

פורסם

אז בוא ניפגש איתו ונכה אותו על זה.

קנה 1080, שיחיה איתו בשלום.

לגבי השנמוך, תחת 1080P ו 1440P ה 1080 מנצח זוג 1070 בכמעט כל המבחנים וגם כאשר ה 1080 הרגיל מפסיד (בדרך כלל מ 1440P ומעלה), מדובר על אחוזים בודדים - ממליץ לך לבדוק ככה בקטנה את המבחנים לפניי שאתה אומר שהוא עשה DOWNGRADE או לפניי ששנינו בכלל יודעים מהי הרזולוציה שבה הוא מתכוון לשחק.

1080 שוחט את הצורה לזוג 1070 תחת 1080P במרבית המבחנים, כמעט כולם.

זוג 1070 מנצח 1080 רגיל תחת רזולוציית UHD והיכן שדרוש כוח עיבוד גדול במיוחד.

https://www.guru3d.com/articles-pages/geforce-gtx-1070-2-way-sli-review,1.html

פורסם

אבל 1080TI יותר טוב!!

סתם.

שיהיה לפותש לבריאות. החלטה לא חכמה במיוחד אחרי שהוא התייעץ איתנו פה, מזכיר לי את המקרה של הבחור עם הצמיגים מטיפ-טופ. אמרו לו X, עשה Y.

• תוכן חדש...