Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באמת תודה על העצות.. תגידו רק: דיזל או בנזין, האם נכון שמי שלא נוסע יותר מידי לא שווה דיזל בגלל תחזוקה יותר יקרה?

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תלוי על איזה דגם אתה מדבר. לא תמיד יש מבחר, חלק מהדגמים קיימים רק עם בנזין או רק עם דיזל.

פורסם

השאלה עקרונית... מה עדיף.. כי עוד לא החלטתי על דגם..

שאלה חשובה: מישהו (שמתעסק עם מכירות..) אמר לי "להתרחק" מכל האירופאיות, כי התחזוקה שלהם תהיה יותר יקרה, ולכן "המליץ" על מיצובישי גרנדיס, בטענה שההחזקה תהיה יותר זולה. מה דעתכם?

פורסם

ידידי היקר - אי אפשר לאכול את העודה ולהשאיר אותה שלמה.

הגרנדיס כבודו במקומו מונח. הגרנדיסים החדשים ביותר בני שמונה שנים, וחלקם הגדול עבר חיים לא קלים.

ההפרש בהוצאות האחזקה בין בנזין לדיזל במנועים המודרניים לא משמעותי. אני חוזר על המלצתי לרכוש מה שיותר חדש, לעניות דעתי בנזין או דיזל זה לא ממש משנה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
השאלה עקרונית... מה עדיף.. כי עוד לא החלטתי על דגם..

שאלה חשובה: מישהו (שמתעסק עם מכירות..) אמר לי "להתרחק" מכל האירופאיות, כי התחזוקה שלהם תהיה יותר יקרה, ולכן "המליץ" על מיצובישי גרנדיס, בטענה שההחזקה תהיה יותר זולה. מה דעתכם?

אתה חייב להתמקד. מינוואן יעודי שתוכנן מראש להסעת נוסעים, עם מנוע גדול , מזגן מפוצל וגיר אוטמטי הרבה יותר מתאים לנסעת נוסעים ממסחרית עם מושבים בהתקנה מקומית, דלת אחת שמשמשת את כל הנוסעים וללא שום איבזור נוחות.

תהיה יותר ספציפי, מה בדיוק אתה רוצה?

לא כ"כ קשור ליפני או אירופאי - ככל שהרכב פשוט יותר מכאנית - מנוע בלי טורבו, גיר ידני או אוטומטי פשוט, בלי שום טכנולוגיות מורכבות - כך הסיכוי שתוכל לתחזק אותו בעליות סבירות לטווח רחוק, גדול יותר.

להתחיל מרכב בלוי עם ק"מ בשמיים זה לא רעיון טוב לדעתי.

פורסם
אתה חייב להתמקד. מינוואן יעודי שתוכנן מראש להסעת נוסעים, עם מנוע גדול , מזגן מפוצל וגיר אוטמטי הרבה יותר מתאים לנסעת נוסעים ממסחרית עם מושבים בהתקנה מקומית, דלת אחת שמשמשת את כל הנוסעים וללא שום איבזור נוחות.

תהיה יותר ספציפי, מה בדיוק אתה רוצה?

לא כ"כ קשור ליפני או אירופאי - ככל שהרכב פשוט יותר מכאנית - מנוע בלי טורבו, גיר ידני או אוטומטי פשוט, בלי שום טכנולוגיות מורכבות - כך הסיכוי שתוכל לתחזק אותו בעליות סבירות לטווח רחוק, גדול יותר.

להתחיל מרכב בלוי עם ק"מ בשמיים זה לא רעיון טוב לדעתי.

אתה צודק חח... בקיצור אתה מחדד לי את מה שאני צריך להתמקד: רכב הכי פשוט שיש!

תגיד לי רק: האם לאור כך עדיף לי למשל פזו פרטנר מאשר דציה לודגי? (כי היא כנראה עם חלקים פשוטים יותר?) שאלה נוספת: האם לאור כך שברצוני לחסוך בעלויות, עדיף להמנע מטורבו (לאור עלויות אחזקתו) למרות שהוא חוסך בדלק?

תודה!!!:)

פורסם

לוג'י יותר חדשה תהיה עדיפה.

למעשה מדובר בחלקים מרנו (דגמים קודמים).

ללא טורבו כבר לא מייצרים רכבים מסחריים. 7 מקומות לא תמצא ללא טורבו בכלל.

ללא טורבו - רנו לוגאן בנזין ידני. זה רכב פשוט מאוד וזול לקניה. אבל שווה לקחת אותו רק אם תמצא אחד במצב שמור. אחרת - לוג'י ( אני יודע שאני חוזר על מה שנכתב כבר ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

דווקא יש פיז'ו פרטנר בנזין 7 מקומות בלי טורבו מהשנים 2009-2011.

יש לרכב הזה כמה חסרונות:

לא סוחב.

לא חסכוני.

לא שימושי להובלת מטען.

לא מאובזר בכלל, זה כמו אוטובוס ציבורי קטן.

עיצוב לא יפה.

עיצוב פנימי גם לא יפה.

דלת צד אחת שמשמשת את כל הנוסעים.

יתרונות - מרווח מאוד ונוח מבחינת רכות מתלים, מכאניכה פשוטה, מבוסס על פיז'ו 306 משנות ה 90.

אם תמצא כזה מוטופל עם ק"מ סביר, ואין לך בעיה עם החסרונות אז אולי...חלקים שלו יחסית זולים וזולים יותר משל רנו.

כמו שכבר נכתב, נמכרו בארץ מעט כאלה. אני הייתי מעדיף משהו אחר, החסרונות לדעתי גדולים.

פורסם

הפיג'ו פרטנר האחרונה שנמכרה כאן עם 7 מקומות עלתה על הכביש אי שם ב-2010. 87 יחידות נותרו על כבישי ישראל, מתוכם שלושה עומדים למכירה כרגע, טחונים למדי.

הלודג'י מגיעה עם טורבו בכל הדגמים, ואחת משנת 2015 תשאיר לך עודף מ-50K ש"ח. יש כאלה 7 למכירה ביד 2.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
דווקא יש פיז'ו פרטנר בנזין 7 מקומות בלי טורבו מהשנים 2009-2011.

יש לרכב הזה כמה חסרונות:

לא סוחב.

לא חסכוני.

לא שימושי להובלת מטען.

לא צריך כל כך הובלת מטען... אבל אם זה לא חסכוני אז מה יש לי לקנות אותו? אני מחפש חסכוני!

פורסם

אני באמת ממש מודה על הרצון שלכם לעזור... אני אסכם בשאלה אחת:

לאור כל הדברים יש לי בעצם 3 ברירות: או רנו לוגאן ללא טורבו במצב שמור (אם אמצא) , או לודג'י עם טורבו (כי אין בלי) או פרטנר עם טורבו (כי בלי טורבו, נאמר לעיל שלא סוחב ולא חסכוני) = תסדרו לי את סדר העדיפויות של שלושתם לדעתכם. המון תודה!!!!

פורסם
= תסדרו לי את סדר העדיפויות של שלושתם לדעתכם. המון תודה!!!!

אני מתכווין - תדרגו לי את שלושתם, מה לדעתכם עדיפות א , מה ב, ומה ג = במקרה שאני מוצא את שלושתם במצב סביר ?

ועוד משהו: האם שווה לקנות מחברות שמוכרות רכבים (כמו אלדן אייסקאר וכו), או להעדיף לקנות מפרטי

פורסם

דירוג שלי:

1. לודג'י דיזל ידני.

2. לוגאן MCV ידני. במודלים 2009-2010 יש מנוע יותר חזק וספסל אחורי מקורי, מודל 2011 מנוע יותר חלש, ספסל אחורי הרכבה מקומית, פחות מאובזר. מודל 2011 מוגדר רכב מסחרי מודלים 2009-2011 פרטי.

השלישי בגדול לא אופציה (זאת אומרת לא תמצא כזה עם ק"מ סביר ומטופל לפי הספר).

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אני צריך רכב שאסע בו גג 11k לשנה. כ30% מהנסיעות עם 6 7 נפשות. חשוב לי דבר אחד: עלות כוללת הכי נמוכה. זה אומר: שאם אצרף את כל העלויות החל מרכישת הרכב ועד 10 שנים קדימה,(כולל עלות רכישה, ביטוח, דלק, עלויות תיקונים וחלפים) אצא הכי זול.

יש לי 2 אופציות. או רנו לוגאן. 2009, 195k ק''מ, יד שניה(לפני כן ליסינג). תקינה בהכול (בדוק) חיסרון שלה: מנוע מתחמם בימים חמים בעליות בינעירוניות. מחיר: 14k. כ11 קמ לליטר.

או דאציה לודגי ליסינג יד 1, 2015. 115k. טורבו דיזל . 20 קמ לליטר. מחיר: 45k

מה עדיף? עם מה כנראה אצא עם חור יותר קטן בכיס

תודה!

שאלות נלוות וחשובות:

האם שווה טורבו דיזל בקילומטרז הצפוי?

האם יהיה לי שווה להחליף לגפמ (במידה ואקח את הרנו) בקילומטרז הצפוי?

המון המון תודה

פורסם

הדאצ'יה.

איך הלוגאן תקינה בהכל, חוץ מזה שהמנוע מתחמם?

אתה הולך להחזיק רכב ל-10 שנים ומעל 100,000 ק"מ. לא הייתי מתחיל מראש עם רכב בן 9 וכמעט 200,000 ק"מ, ש"רק המנוע מתחמם בעליות". שום דבר טוב לא יצא מזה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...