Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי:-)

אודה מאוד לעזרתכם. אני רוצה לקנות רכב ראשון (עד היום לא נסעתי כמעט... וכשהייתי צריך, שכרתי, או לקחתי ממכר), ולכן אין לי גרגר מושג בקניית רכבים... אז אודה לעזרתכם:

אני מחפש רכב 7 מקומות שייצא לי הכי חסכוני כשמשקללים את כלל העלויות האפשריות, נניח ב-5 10 שנים: עלות הרכב, דלק, אמינות (= לא מתקלקל מהר), עלות חלפים ותיקונים.

אז אציג כמה נתונים שיעזרו למי שירצה לעזור לי;):

1. אסע בו מקסימום שבמקסימום 13-15K לשנה.

2. אני מעוניין שתהיה בו נוחות סבירה.. לא צריך שום דבר מיוחד מעבר...

3. אני לא אמכור אותו כל כך מהר... נראה יהיה איתי הרבה זמן...

4. מעל 50% מהנסיעות יהיו בהרכב יחיד או שניים. אני צריך 7 מקומות בשביל - נגיד - 30-40% מהנסיעות (ליסוע עם משפחה).

5. הוא לא אמור להיות מסחרי, חשבתי לקנות מיני מסחרי רק כי להבנתי זה יוצא הכי זול כשמחפשים 7 מקומות...

6. אם ידני יותר זול - אין לי בעיה עם ידני.

בקיצור: אשמח לשמוע חוות דעת על הדגם (דגם ושנה) הרצוי לדעתכם בשבילי.

(ובשוליים, גם השאלות הכלליות: מפרטי או מליסינג? האם משנה כמה ק"מ עבר, או לא להתייחס לזה יותר מידי?)

המון המון תודה!!8)8)

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי התיאור שלך, מה שיתאים לך זה רנו לוגאן, שיש כאלה ידניות, ופיג'ו 307SW.

בשני המקרים - אסור להתפשר בעניין ההיסטוריה של הרכב - אם, איך ומתי עשו טיימינג, מה מצב תיבת ההילוכים...

אלו מכוניות שבמבט כולל, לטעמי ישרתו אותך היטב.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
נ.ב. אין לי בעיה גם רכב בן 10-12 אם בשורה התחתונה ייצא חסכוני יותר במכלול השקלולים...
רכב מסחרי אחרי 12 שנות עבודה ברוב המוחלט של המקרים זה רכב עדייף ובלוי עם ק"מ בשמיים. הוא זול מאוד לקניה ויקר לתחזוקה.

בצד הזול והבסיסי יש את את רנו לוגאן MCV, (ברנו לוגאן ממליץ יותר על מודל 2011 ידני 87 כ"ס) ברלינגו/פרטנר ארוכה 7 מקומות, מאזדה 5 הישנות 2006-2007 גם עולות זול. מאזדה 5 זה רכב יותר נעים ומאובזר אבל גם יותר צפוף מהשתיים הראשונות.

מה התקציב?

פורסם

אם אתה מתכוון להחזיק אותו לזמן ארוך, אני לפחות הייתי משתדל לקנות רכב חדש יחסית, לא אחד שכבר חוגג 7-8, בטח לא עשר.

בתקציב סביר (סביב 50, ואפילו בפחות) אפשר למצוא דאצ'יה לודג'י סביב 2015, רק חשוב למצוא אחד שטופל לפי הספר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
אם אתה מתכוון להחזיק אותו לזמן ארוך, אני לפחות הייתי משתדל לקנות רכב חדש יחסית, לא אחד שכבר חוגג 7-8, בטח לא עשר.

בתקציב סביר (סביב 50, ואפילו בפחות) אפשר למצוא דאצ'יה לודג'י סביב 2015, רק חשוב למצוא אחד שטופל לפי הספר.

אכן.. יש גם ב40 אלף.. השאלה האם אכן ההפרש הגדול (של 20-25k) במחיר הקניה בין המיני מסחריות הנל לבין לודג'י, יחזיר את עצמו אחר כך בתחזוקת הרכב בשנים הבאות?

פורסם
רכב מסחרי אחרי 12 שנות עבודה ברוב המוחלט של המקרים זה רכב עדייף ובלוי עם ק"מ בשמיים. הוא זול מאוד לקניה ויקר לתחזוקה.

בצד הזול והבסיסי יש את את רנו לוגאן MCV, (ברנו לוגאן ממליץ יותר על מודל 2011 ידני 87 כ"ס) ברלינגו/פרטנר ארוכה 7 מקומות, מאזדה 5 הישנות 2006-2007 גם עולות זול. מאזדה 5 זה רכב יותר נעים ומאובזר אבל גם יותר צפוף מהשתיים הראשונות.

מה התקציב?

בא נאמר כך: אם בשקלול ההוצאות ל10 שנים יצא לי זול יותר לקנות רכב ב40 או 50k אז אלך על זה.., אבל מאידך אם יהיה לי יותר חסכוני רכב ב15k אקפוץ עליו בשמחה. הקו המנחה של השאלה שלי היא: עם איזה רכב (החל מרגע הרכישה ועד תום 7-10 שנים) אני אוכל לומר: הוצאתי מהכיס (על רכישת הרכב, תחזוקה, תיקונים, דלק (שכאמור יהיה מקסימום 13-15k לשנה) הכי פחות כסף מאשר אם הייתי קונה רכב אחר?

פורסם
לפי התיאור שלך, מה שיתאים לך זה רנו לוגאן, שיש כאלה ידניות,....ופגו 307sw.

.

השאלה עד איזה קמ לרכוש? ועד איזה שנה אחואה (בכדי שזה יהיה עדיין במצב מצויין שאוכל ךהלזיק אותו כמה שנים טובות...)?

פורסם
בא נאמר כך: אם בשקלול ההוצאות ל10 שנים יצא לי זול יותר לקנות רכב ב40 או 50k אז אלך על זה.., אבל מאידך אם יהיה לי יותר חסכוני רכב ב15k אקפוץ עליו בשמחה. הקו המנחה של השאלה שלי היא: עם איזה רכב (החל מרגע הרכישה ועד תום 7-10 שנים) אני אוכל לומר: הוצאתי מהכיס (על רכישת הרכב, תחזוקה, תיקונים, דלק (שכאמור יהיה מקסימום 13-15k לשנה) הכי פחות כסף מאשר אם הייתי קונה רכב אחר?

אם אתה בונה על 10 שנים, תקנה את הרכב הכי חדש שאתה יכול להרשות לעצמך, כדי שנקודת הפתיחה שלך תהיה טובה.

פורסם

רנו קנגו יש גירסת שבעה מקומות רק בשנה האחרונה - ל רלוונטי לגביך.

אין כמעט מסחריות 7 מקומות דוגמת ברלינגו ודומיו כי בניגוד להנחתך הן היו מאד יקרות לרכישה ולכן יש מעט מאד כאלה.

הלוגאן היא אכן הבחירה הטבעית למאותגרי תקציב, אם תוכל להרחיב את התקציב ולרכוש לודג'י - עדיף.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
רנו קנגו יש גירסת שבעה מקומות רק בשנה האחרונה - ל רלוונטי לגביך.

אין כמעט מסחריות 7 מקומות דוגמת ברלינגו ודומיו כי בניגוד להנחתך הן היו מאד יקרות לרכישה ולכן יש מעט מאד כאלה.

הלוגאן היא אכן הבחירה הטבעית למאותגרי תקציב, אם תוכל להרחיב את התקציב ולרכוש לודג'י - עדיף.

האם אכן לדעתך לודגי תצא לי יותר זול?(בשקלול כלל ההוצאות ל7 עד 10 שנים נניח. כי כאמור אין לי בעיה להוציא עוד 20 k על הרכישה אם אדע שזה יחזור אלי בחיסכון בתחזוקה וכו')?

ולגבי קונגו וברלינגו - דווקא יש להשיג 7 מקומות (משנתונים 2007-2010) אבל הם דיזל, ומשיטוט ברשת הבנתי שלאלו שלא נוסעים הרבה זה לא כדאי, בגלל התחזוקה היותר גבוהה (וגם הסולר לרוב יקר יותר אז זה מתקזז)

פורסם

קנגו (ולא קונגו) 7 מקומות החלה להימכר רק ב-2017. אם תוצע לך קנגו ינה יותר עם 7 מקומות הרי שמדובר בקומבינה מקומית שלא הייתי מסיע בה את היקרים לי.

סיטרואן ברלינגו (דיזל) ופיג'ו פרטנר (בנזין) מהשנים 2009-2010 נותרו כ-200 יחידות על כבישי ישראל, מעריך שרובן במצב לא מזהיר.

בכל מקרה בקניה של ברלינגו/פרטנר יש לוודא שהמושבים מקוריים וששבעת המקומות מופיעים ברשיון יש לא מעט קומבינות מקומיות שנעשו, שאינן חוקיות ובוודאי שלא בטיחותיות.

תשקיע בקניה - יהיה לך שקט בהמשך. תחסוך בקניה, תשלם כפליים אח"כ.

לו אני במקומך הייתי רוכש לודג'י.

סולר אגב זול מבנזין אם יודעים באיזה תחנה לתדלק.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בפרטנר וברלינגו 7 מקומות המשבים האחוריים הורכבו בארץ, הם לא מקוריים. נדמה לי שהאחורי מתקפל רק כיחידה אחת ולא בחלקים מה שמאוד לא מוח ולא מאפשר לנצל את תא המטען.

כמובן צריכים להופיע ברישיון 7 מקומות כיוון שנמכרו גם גירסאות עם 2 או 5 מושבים.

זה רכב ספרטמי ובסיסי מאוד, רובן נקנו להסעות ולא לפרטי. סיכוי לא גבוה שתמצא אחת מטופלת עם ק"מ נמוך ובכל מצב אחר אי אפשר לבנות על האוטו הזה ל 10 שנים.

הבנזין (1.4 של פיז'ו 206) לא סוחב ולא חסכוני המנוע קטן מידי על הרכב.

• תוכן חדש...