Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

FedEx ועמלות שקריות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני דווקא משועשע כאן מחלק מהתגובות ועוד מאנשים כביכול "רציניים".

חלקם ליצנים שלא מכירים את חוקי המדינה והחלק השני, מכיר את החוקים ומנסה להסביר שכרגע, זה המצב במדינת ישראל.

היתר ממליצים לאחרים מהניסיון האמיתי (ואתם מזלזלים) לנסות לשחרר לבד ושיש אפשרות כזאת אבל יום חופש והכל ביחד עולה הרבה יותר מהחבילה לפעמים - להם אף אחד לא מקשיב אפילו.

*** עריכה: חברה בין לאומית למכירות ביגוד לקחה חברה גדולה אחרת לשילוח ועל אחריות הקונה לוודא מה הם העמלות והמיסים וכל מה שכרוך בהבאת הסחורה לארץ ואותו אדם מפיל את זה על החברה חזרה, זה ממש ילדותי צר לי, כמו לקנות משהו ולא לקרוא את החוזה או האותיות הקטנות.

תנסו לקרוא כל אחד את מה שהשני רשם, זה מגוחך.

בקיצור, אלו הם החוקים, אלו הם התקנות וכרגע? אלו הן חברות השילוח הקיימות.

להזכירכם, גם הממשלה כרגע שחוקקה את כל זה, נבחרה על ידנו ואתם רוצים לעשות שינוי מאיזה 3 עמודי פורום של אדם מתוסכל שלא מכיר את חוקים (ובחייך, בהחלט הזמנת פעם ראשונה דרך חברת שילוח, חביבי... אנשים כאן עושים את זה כבר 12 שנים והם לא חצו את גיל ה 30 אפילו ולא קרוב, זה ישן) ואתה עוד מתווכח איתם.

כן, גם לי היו חבילות "לא מעטות" ויש המון טריקים, אפשרויות ודברים - הכל זמין ברשת.

היה לי מקרה לדוגמא, שבו גבו ממני מיסים עבור עלות כוללת והפקידה? לא שמה לב כי ישנן 2 שורות, שורה עבור המוצר ושורה עבור המשלוח משמע? לא משלם מיסים ומע"מ וכו' מעל סכום מסויים - קיבלתי זיכוי (שיחררתי קודם את החבילה ולאחר מכן פניתי לשירות לקוחות במייל מסודר עם הניירת).

זו המציאות לעת עתה, ביבי בשלטון אחריי הכל.

לוחמי מקלדת אחריי הכל.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
  • תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יפה שמצד חברת שליחויות שעושה ג'סטה ללקוח (שבמקרה הזה פות"ש) ששלחה בצורה אווירית חבילה מסוימת (שבמקרה הזה בד) לבד במטוס.

עכשיו ברצינות: אני איש לוגיסטי, ובטח לא מכיר את כל תהליך המכס. אבל אם אמזון יכולה להגיע להבנה מול המכס, ולהגיע להבנה שהלקוח הקצה צריך להיות מרוצה מבלי תשלומים מיוחדים, אין סיבה בעולם שהלקוח (או במקרה הזה האזרח) לא יקבל שירות טוב יותר אם הוא יוכל להתנהל לבד מול המכס.

אין סיבה שאני אזמין בגדים מסוימים (שאגב, אני לא מבין למה אנשים מזמינים בגדים מבלי למדוד, אבל זה שרשור אחר), ולצהיר על החבילה כאשר החבילה בדרך לישראל.

אני מודה לאמזון ארה"ב שעושה את העבודה הזו במקומי, באמת. יש חברות אחרות וקטנות שעושות את השירות: מבקשים קבלה לשחרור מהיר כאשר החבילה בדרך למכס. אין סיבה שחברות הגדולות לא יעבדו בשיטה הזו.

אמזון לא עושה שום דבר במקומך. היא משלמת לחברת השילוח עבור DPD ומשלמת את עלויות השחרור.

גם אתה יכול להשתמש בשרות הזה במשלוח לחו"ל, אבל כלקוח פרטי זה יהיה מאוד יקר.

פורסם

בדיוק, משלוחים מאמאזון מוגדרים באופן ספציפי כפי שצויין וכל העלויות וההפרשים, הם עליהם.

היו לי מקרים שקיבלתי בטעות SMS עם בקשה לתשלום והתקשרתי לברר ואמרו לי "אויי סליחה אתה לקוח DPD ואין לך שום תשלום, זאת טעות מערכת".

דרך אגב, אמאזון מזכה את הלקוח לאחר 60 ימים מיום המעבר במכס במידה והתשלום היה נמוך מהצפוי (קיבלתי לא מעט זיכויים) אך במידה והתשלום היה גבוה מהצפוי? זה "נספג" על ידם.

קל ופשוט.

פורסם

חלקם ליצנים שלא מכירים את חוקי המדינה

כן, סליחה שלא קראתי את טריולוגיית "חוקי יסוד", "חוקי רשות המסים - המיטב" ו-"דיני ייבוא במדינת ישראל" טרם הזמנתי חולצה ותחתונים

והחלק השני, מכיר את החוקים ומנסה להסביר שכרגע, זה המצב במדינת ישראל.

היתר ממליצים לאחרים מהניסיון האמיתי (ואתם מזלזלים) לנסות לשחרר לבדושיש אפשרות כזאת אבל יום חופש והכל ביחד עולה הרבה יותר מהחבילה לפעמים - להם אף אחד לא מקשיב אפילו.

*** עריכה: חברה בין לאומית למכירות ביגוד לקחה חברה גדולה אחרת לשילוח ועל אחריות הקונה לוודא מה הם העמלות והמיסים

אחריות החנות לספק פירוט וכמה שיותר מדוייק של עלויות הקניה ולא להפתיע את הקונה הממוצע, אנחנו לא ב1998 שבודדים היו יודעים מה זה קניות באנטרנט, היום לכל אחד זה נגיש לקנות חולצה וזה לגיטימי לדרוש לקבל שקיפות מלאה על המחיר הסופי, או לפחות מחיר משוער, הרי כמו שאמרתי כשאתה קונה חולצה בחנות אתה משלם עליה ולא משלם גם לעובדת "מס קיפול", אני יודע שיש מס ואני יודע שיש עלויות אבל מה תגיד על זה שאפילו הנציגה של פדקס הופתעה מהמחיר? אולי הם ממשיכים לדפוק מחיר כי אנשים כמוך ממשיכים לשלם, אני לא מתכוון לשלם את זה ושילמדו בדרך הקשה, הם לא היו שקופים איתי ואני לא אהיה איתם

וכל מה שכרוך בהבאת הסחורה לארץ ואותו אדם מפיל את זה על החברה חזרה, זה ממש ילדותי צר לי, כמו לקנות משהו ולא לקרוא את החוזה או האותיות הקטנות.

כשנרשמת לפורום קראת את כל התקנון? אשמח אם תזכיר לי מה היה כתוב בשורה 18

להזכירכם, גם הממשלה כרגע שחוקקה את כל זה, נבחרה על ידנו ואתם רוצים לעשות שינוי מאיזה 3 עמודי פורום של אדם מתוסכל שלא מכיר את חוקים (ובחייך, בהחלט הזמנת פעם ראשונה דרך חברת שילוח,

אתה יכול לקבוע מה שאתה רוצה, כבר קיבלתי עלויות שחרור ממכס על חבילה יקרה וכבדה מזאת עם פריטים בעייתיים הרבה יותר, העלויות היו הרבה הרבה יותר נמוכות ממה שקיבלתי כאן

חביבי... אנשים כאן עושים את זה כבר 12 שנים והם לא חצו את גיל ה 30 אפילו ולא קרוב, זה ישן) ואתה עוד מתווכח איתם.

כן, גם לי היו חבילות "לא מעטות" ויש המון טריקים, אפשרויות ודברים - הכל זמין ברשת.

היה לי מקרה לדוגמא, שבו גבו ממני מיסים עבור עלות כוללת והפקידה? לא שמה לב כי ישנן 2 שורות, שורה עבור המוצר ושורה עבור המשלוח משמע? לא משלם מיסים ומע"מ וכו' מעל סכום מסויים - קיבלתי זיכוי (שיחררתי קודם את החבילה ולאחר מכן פניתי לשירות לקוחות במייל מסודר עם הניירת).

כן כי אם זה היה מישהו אחר בשילטון אז המכס היה בחינם ולא רק זה - היו משלמים לי, לא? ועוד במזומן

לוחמי מקלדת אחריי הכל.

באדום

פורסם

תראה, היופי אצלך הוא שאתה נטפל לקטנות ולשורות 17 או 18 בכל מיני תקנונים אבל נופל בגודל בהבנה הבסיסית של הכל.

כך או כך, מהשרשור הזה תצא עם הבנות טובות הרבה יותר משאר האנשים סביבך וזה יתרון גדול וזו מטרת הפורום, אבל אתה עם "ראש בקיר" כאילו שאין מיסים ועמלות במדינת ישראל.

אז כן, חברות השילוח רוכבות על זה, למי אכפת? לא נראה שלישראלים שמזמינים במיליארדי שקלים לידיעתך (עובדות) מחו"ל, משנה להם הנושא הזה.

המשלוח אומנם חינם אבל יש מיסים ועמלות במדינת ישראל, אותי לא צריך לשכנע שלא בדקת את זה קודם לכן ונפלת בזה ואתה מופתע מכך.

פורסם (נערך)
תראה, היופי אצלך הוא שאתה נטפל לקטנות ולשורות 17 או 18 בכל מיני תקנונים אבל נופל בגודל בהבנה הבסיסית של הכל.

כך או כך, מהשרשור הזה תצא עם הבנות טובות הרבה יותר משאר האנשים סביבך וזה יתרון גדול וזו מטרת הפורום, אבל אתה עם "ראש בקיר" כאילו שאין מיסים ועמלות במדינת ישראל.

אז כן, חברות השילוח רוכבות על זה, למי אכפת? לא נראה שלישראלים שמזמינים במיליארדי שקלים לידיעתך (עובדות) מחו"ל, משנה להם הנושא הזה.

המשלוח אומנם חינם אבל יש מיסים ועמלות במדינת ישראל, אותי לא צריך לשכנע שלא בדקת את זה קודם לכן ונפלת בזה ואתה מופתע מכך.

אני מופתע מהסכום, לא מזה שהייתי צריך לשלם, אם לשלם 100 דולר על משלוח של 100 דולר נראה לך הגיוני, בבקשה, אם כל העמלות האלה נראות לך הגיונית חכה שתשמע שרצו לעשות לי הנחה כי הנציגה בעצמה הודתה שהמחיר גבוה מהרגיל, אז כשצריך להוזיל פתאום אפשר? הניירת כבר לא יקרה כל כך?

על חבילה של 400 ש"ח בעברי שילמתי 150 שקלים למדינת ישראל, אלה היו תוספי מזון כבדים ולא שוקלל המס טרם הקניה כמו שנעשה באמזון, לכן אופי הקניה היה דומה לקניה שביצעתי עכשיו שכן גם שם הייתה חברת שילוח מהירה או משהו בסגנון.

אז שוב פעם אל תגיד לי מה אני לא הזמנתי ומה אני לא ייבאתי,

בעברי גם ייבאתי טלפון בעלות של 120 דולר (טרם פטור ייבוא על סלולר) עם הצהרת מס שיקרית (כך פעל המוכר בלי שביקשתי ממנו), קיבלתי דרישה לשלם מס שיצא לי סך הכל באזור ה60$ (אני מאמין גם קנס או משהו בסגנון כלול בתוכו), כלומר 180$ כולל מיסים, ועדיין יותר זול מבארץ! שילמתי בלי למצמץ.

אף אחד לא עשה לי בלאגן ולא הייתי צריך להפסיד ימי עבודה, איך זה אפשרי פתאום? קסם אה?

נכון שאתה צודק שיש חוקים, מסכים איתך, אבל יש דרך גם להגיד דברים, הצורת התבטאות שלך מתנשאת, לנפנף לי עם המחירוןן של פדקס כאילו מדובר בלוחות הברית ולהתפלא איך לא ידעתי לעזאזל על עמלת מחשב זה מאוד מאוד לא עוזר במקרים כאלו, ושוב, מבחינה רציונלית אתה צודק שטעיתי אבל עדיין.

אני את השיעור שלי למדתי, מהיום רק אמאזון או 74.99$, אם מדינת ישראל רוצה שיתרמו לה שתחשוב על דרך יותר טובה ממה שקורה עכשיו.

עריכה אחרונה על ידי Gattuso8
פורסם (נערך)

*** עריכה: חברה בין לאומית למכירות ביגוד לקחה חברה גדולה אחרת לשילוח ועל אחריות הקונה לוודא מה הם העמלות והמיסים וכל מה שכרוך בהבאת הסחורה לארץ ואותו אדם מפיל את זה על החברה חזרה, זה ממש ילדותי צר לי, כמו לקנות משהו ולא לקרוא את החוזה או האותיות הקטנות.

לוחמי מקלדת אחריי הכל.

לא ממש יודע איך לענות לך אבל מנסיוני במהלך 12 שנים וקצת בקניות באיביי ומחברות אלקטרוניקה בחו"ל צברתי לא מעט ניסיון עם חברת השילוח ויש לי מה להוסיף.

חברות האלקטרוניקה כמו MOUSER/RS/FARNELL ועוד מציעות לך אפשרות של בחירה של חברת השילוח או חברה שאתה כבעל עסק עובד איתה במעמד התשלום עבור ההזמנה וכול המיסים והחיובים בארץ הם של מזמין החבילה כלומר עלייך.

מה קורה תאכל'ס כאשר החבילה מגיע לארץ ?

ב-8 החודשים האחרונים יצא לי לבצע 13 הזמנות של חלקי אלקטרוניקה ומכניקה מחברת ARROW (ראה צילום מסך של ההזמנות) בסכומים שונים החל 20 דולר ועד 100 דולר להזמנה.

כול ההזמנות נשלחו לארץ חינם אין כסף דרך DHL או FEDEX כאשר במעמד התשלום יש לי את האפשרות לבחור את המשלח כאשר בפועל בחרתי כול פעם חברה אחרת כי המשלוח חינמי.

כול ההזמנות עד ההזמנה ה-10 הגיעו אלי עד הבית ללא שום חיוב נוסף והייתי מאושר עד הגג עד הזמנה מספר 11 חברת FEDEX ביקשה תשלום עבור שחרור מהמכס+מע"מ+רשומון סה"כ של 140 שקלים על חבילה שעלותה כ-100 שקלים.

התקשרתי לאחד המנהלים של FEDEX בכדי לבטל את רוע הגזרה אבל תאכ'לס הוא המציא באותו הרגע כול מיני סיבות לא מציאתיות אשר ששללתי את כולם אבל לא וויתרו לי על אגורה שחוקה ושילמתי את העלויות שדרשו ממני. שאר החבילות שהזמנתי לאחר המקרה הזה שוב דרך FEDEX ו-DHL לא גבו עליהם אגורה שחוקה.

לסיכום: בלעתי את הגלולה של תשלום על סה"כ 140 שקלים לחברת FEDEX אבל עדיין שווה לי להמשיך להזמין דרך חברות השילוח DHL/FEDEX ואחת למספר הזמנות הם ייחיבו אותי בעמלות לפי החוק+עמלת שקר כולשהי אבל בשורה תחתונה שווה לי לרכוש מחברת ARROW עם משלוח חינמי כי המחירים שלהם יחסית מעוד נמוכים ובלי חיוב של מע"מ.

הטיפ היומי שלי...כאשר אתם מזמינים באופן קבוע מחברה או מחברות מסויימות מוצר או מוצרים תעשו את החשבון האם שווה לכם להזמין את המוצר גם אם בסופו של דבר תיפלו על חיובים של חברות השילוח בארץ הכוללים מיסים+אגרות ולפעמים גם אגרת שקר כולשהי.

untitled.JPG

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

מחכה שתבין את ההבדל בין המיסים והעמלות של מדינת ישראל לאלו של חברת השילוח.

פורסם

אתה תחכה הרבה זמן, זה אתה שלא מזמין דרכם שום דבר וחי בפחד, לא אני.

רשמתי מספר פעמים, חברות השילוח רוכבות על הגל ועושות הרבה דברים כרצונן.

חשוב להפריד ולהבין מה זה משלוח חינם מלא או מה זה טיפול במיסים ועמלות כאשר זה נדרש כאן בארץ.

מרק נתן דוגמא מלאה שככל הנראה, חברת ARROW הגיע להסכם מסויים איתם ויש לו פריטים שעולים 100$ ללא חיובים, זו דוגמא לכך שהחברה ההיא משלמת או נמצאת בהסכם מסויים כלשהו עם החברות.

במקרה של פותח השרשור, אם היה מצוין שרק המשלוח חינם והמיסים ועמלות זה עלייך, זה משהו אחר.

פורסם

אני הזמנתי, נכוותי, למדתי לקח.

מרק עבר מתחת לראדר כמה פעמים וזומבר פעם אחת.

אני לא אוהב את זה ולכן לא אזמין דרכם אלא אם כן אין לי ברירה ( קרה).

אתה בעצמך אומר שהם "רוכבים על הגל" ועושות הרבה דברים כרצונן.

אז מה בעצם אתה טוען לטובתם?

פותח השרשור היה תמים, נפל בפח.

אתה בוחר להאשים את הבן אדם שנפל לבור המכוסה.

אני בוחר להאשים את מי שהסתיר את הבור.

גישות שונות.

פורסם

מרק עבר מתחת לראדר כמה פעמים וזומבר פעם אחת.

12 פעמים עברתי דרך הרדאר ופעם אחת נתפסתי אבל שורה תחתונה אני לוקח את הסיכון הזה בתחשיב ההוצאה הכספית ועדיין זה יוצא לי משתלם.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
אמאזון לא צריכה הבנות עם המכס.

לפי התקנות, כל חבילה שהערך המוצהר עליה הוא מעל 75 דולר חייבת בתיק שחרור פרטני. זו לא המצאה של Fedex. כך מתנהל המכס. מדובר בבדיקה מהו הפריט, סיווג שלו, הכנת תיק ושידורו למכס. המכס בודק את המסמכים, מתיר את החבילה ואז חברת השילוח יכולה להוציא את החבילה שלך החוצה מהנמל. עוברת רק ניירת. עבור עבודה זו גובה המכס עמלת מחשב ועוד איזו עמלת קשקוש, וגם חברת השילוח גובה כסף עבור השירות שעמיל המכס נותן. אגב, אם החבילה שלך עולה נופלת לבדיקה פיזית מדגמית של המכס, התשלום גבוה יותר שכן נציג של חברת השילוח צריך להגיע פיזית לחבילה שלך, ולעמוד ליד פקיד המכס כאשר הוא פותח את החבילה. תמיד אתה לבקש מחברת השילוח (מראש!!) לא לשחרר ממכס ולהעביר לך את המסמכים ברגע שהחבילה מגיעה. אתה יכול לקחת את המסמכים, לגשת למכס בנתב"ג ולשחרר לבד. גם זה עולה לך כסף, עמלת העברת מסמכים, אבל בד"כ הרבה פחות (בזמנו היה כ 80-90 ש"ח).

חבילה שאתה רוכש באמאזון במשלוח האיטי, מגיעה לארץ בעזרת חברת I-Parcel, הניירת מועברת לחברת געש שמבצעת את השחרור ממכס. לחברת געש יש מן הסתם הסכם שנתי לכמויות גדולות מול Amazon או I-Parcel, ובמקום לשלם נניח 200 ומשהו ש"ח לעמילות, משלמים 10 ש"ח. או 20 ש"ח - או כמה שלא יהיה. מן הסתם בתור אזרח פרטי שעושה עסקה חד פעמית איתם, אתה חוטף *** ומשלם מחיר גבוה מאוד.

בסופו של דבר אתה מקבל שירות מהם ולפיכך הם גובים תשלום, ונניח בצד את גובה התשלום שבעיני מופקע בעליל.

השאלה למה צריך את זה השירות הזה ולמה לא מאפשרים איזה שירות אונליין בו אזרח מצהיר מראש על חבילה שהוא הולך לקבל, מגיש את כל המסמכים ומשלם את המיסים (ואולי עמלה קטנה) מראש? זו שאלה שאתה צריך להפנות לממשלה שלך, ולא קשורה בכלל ל- Fedex.

אהבתי את הפירוט. ניכר שאתה קצת בקיא בעניין.

עכשיו יתכבד כבודו ויסביר לי למה לא צריך לשלם לאף אחד עמלת שקר כלשהו כאשר החבילה מגיעה בדואר רגיל?

יצא לי יותר מפעם אחת להזמין חבילות של הרבה מעל 75$ דרך הדואר, ועבור חלק מהחבילות ש"נתפסו" במכס נדרשתי לשלם בדואר במעמד קבלת החבילה את המיסים (מע"מ, תשלום חשמל מחשב ולעיתים גם מכס) בלבד, בלי עמלות עמילות שונות ומשונות.

אם מה שאתה אומר נכון, וכל חבילה שעוברת במכס צריכה לעבור הליך בירוקרטי ארוך ויקר, אז למה זה לא תקף לחבילות שמגיעות בדואר הרגיל?

לי זה נדמה שהסיבה שחברות השילוח גובות את העמלות הנ"ל דומה לסיבה שבגללה הכלב מלקק לעצמו את אשכיו.

עריכה אחרונה על ידי KoF-sHeLeG
פורסם
12 פעמים עברתי דרך הרדאר ופעם אחת נתפסתי אבל שורה תחתונה אני לוקח את הסיכון הזה בתחשיב ההוצאה הכספית ועדיין זה יוצא לי משתלם.

זה בסדר גמור.

כל אחד והתחשיב שלו.

פורסם

לא יודע איזה דואר רגיל ומופלא יש לך, אלא אם כן כל החבילות מגיעות עם הצהרה שקרית של עלות.

אצלי ב-15 השנים האחרונות היו גג שתי חבילות שעברו ללא בדיקת מכס וללא דרישת תשלום

למרות שהיו ״זכאיות״ לכך.

כל השאר שעלו מעבר ל-75$ קיבלו דף יפה עם דרישת תשלום עבור מכס ועמלות אחרות (הקצאת אשראי וכיו״ב).

כנראה שזה אותו תהליך פסיכולוגי שבו אנשים מדווחים על תוצאות דימיוניות של צריכת דלק -

זוכרים רק מקרים יוצאי דופן, והמוח מדחיק לגמרי את הנפילות או את ה-1:7 בעיר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אהבתי את הפירוט. ניכר שאתה קצת בקיא בעניין.

עכשיו יתכבד כבודו ויסביר לי למה לא צריך לשלם לאף אחד עמלת שקר כלשהו כאשר החבילה מגיעה בדואר רגיל?

יצא לי יותר מפעם אחת להזמין חבילות של הרבה מעל 75$ דרך הדואר, ועבור חלק מהחבילות ש"נתפסו" במכס נדרשתי לשלם בדואר במעמד קבלת החבילה את המיסים (מע"מ, תשלום חשמל מחשב ולעיתים גם מכס) בלבד, בלי עמלות עמילות שונות ומשונות.

אם מה שאתה אומר נכון, וכל חבילה שעוברת במכס צריכה לעבור הליך בירוקרטי ארוך ויקר, אז למה זה לא תקף לחבילות שמגיעות בדואר הרגיל?

לי זה נדמה שהסיבה שחברות השילוח גובות את העמלות הנ"ל דומה לסיבה שבגללה הכלב מלקק לעצמו את אשכיו.

אתה טועה. הדואר הינו / היה רשות ממשלתית כפוף לאמנות כאלה ואחרות ומשחק לפי כללי משחק אחרים לחלוטין. החבילות נדגמות אקראית, או על פי סממנים של חבילה, שיקוף או השד יודע איך. הדואר אינו חייב כלל להגיש רישומון יבוא על פריט והפקיד המטפל מסתמך על התווית על החבילה בלבד.

אלו התרים שיש לדואר בלבד, ולאף חברה אחרת אסור לעבוד בצורה כזו.

לפני אי אילו שנים כשהדואר הפך להיות חברה במקום רשות ממשלתית היתה כוונה להכפיף אותם לאותם כללים של חברות הבלדרות אולם הדבר יצר התנגדות ומהומה אדירה בציבור, כך שהרעיון נגנז, וחברת דואר ישראל ממשיכה להנות מהיתרים לעשות פחות או יותר מה שבא להן.

מה שעובר דרך הדואר פרוץ כמעט לחלוטין. בדיקה כמעט לא קיימת, אין התייחסות לפריטים החייבים בתקנים או רגולציה של משרד תקשורת, משרד הבריאות או משרד התחבורה כי כמעט כל החבילות עוברות ללא בדיקה.

חברות הבלדרות משחקות במגרש משחקים אחר וקשוח, בו כל חבילה מעל סף המכס חייבת הגשת מסמכים פרטנית ובדיקה פרטנית של פקיד המכס. למיטב ידיעתי גם חבילות מתחת ל 75 דולר חייבות להיות מוגשות ברישומון קולקטיבי שזה תיק אחד להרבה פריטים. בעבר כמדומני גם שם היו משלמים עמלה כזו או אחרת נמוכה יותר. היום לדעתי חלק או כל החברות סופגות בעצמן את העלות של התיק הקולקטיבי.

אתה יכול לראות כאן למשל כמה מתרגזים על התחרות הלא הוגנת מול הדואר:

https://www.themarker.com/consumer/1.6008634

קיצור, זה לא אותו דבר ואי אפשר להשוות בכלל.

• תוכן חדש...