Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא סתם העלתי את המפרט, יש המון הבדלים

פגושים שונים, יחידות תאורה שונות - לד מלא

אף אחד לא טען שיש פנסי לד מלאים, מצפה ממך לקצת הבנה בנושא, שכן פנסים כאלו ניתן להשיג רק ברכבים שעולים 200K ומעלה.

אתה רואה את הסתירה כאן? או שאני מפספס משהו?

הקישוטים לא עושים לי שום דבר, אני מנסה להסביר שבעלות של 3000 שח אין שום סיבה הגיונית לקחת את דגם הEX, בייחוד שהגג הנפתח, האיתות במראות צד, הגאנטים וכו וכו' כל תוספת כזו בפני עצמה תעלה כמו עלות השדרוג או אפילו יותר.

פרט לגג הנפתח (שאפשר להתווכח על האטרקטיביות שלו, אבל בוודאי אי אפשר להתווכח על זה שהוא לחלוטין תוספת אבזור), יש פה בעיקר תוספות עיצוב, כלומר, לא משהו שמשנה את הפונקציונליות של הרכב (ולכן זה לא תוספת אבזור).

אמרתי כבר, אבל כנראה שצריך להגיד שוב, צמיגים בחתך נמוך יותר גורעים מהנוחות של הרכב, ולכן לדעתי זה שנמוך.

ואם הקישוטים לא עושים לך את זה, אז למה להוציא עוד 3,000 ש"ח? כי אתה לכאורה מקבל משהו שאמור לעלות יותר? זה טיעון לא נכון כלכלית אם אין לך שום שימוש במשהו הזה.

לא מבין מה קשור להפוך את הנושא הזה לכך שהקיה פיקנטו לא ספורטיבית.

ידוע לכולנו שהגרסא הנ"ל היא שדרוג חיצוני ופנימי של מראה הרכב, רוב בעלי הרכב ירכשו אותו מפני שהוא רכב צעיר, מאובזר מאוד ויפה חיצונית בלי מתחרים, אם אתה חושב שרכב שנראה ספורטיבי חייב מנוע אימתני, כנראה שאתה חלק מאלו שחושבים שאיביזה מנוע ליטר עם טורבו ואגזוזי כרום מזוייפים היא רכב ספורט אימתני.

זה פתח לדיון ארוך על מהות מול תדמית. כדינוזאור עם תעודות, אני מאלו שחושבים שתוספות עיצוב שנולדו מצורך אמיתי ברכבים ספורטיביים אמיתיים, על קיה פיקנטו, זה לגמרי מיותר (כי זו תדמית בלבד, בלי שום מהות). כנראה שבנקודה הזו נצטרך להסכים שלא להסכים.

לא הבנתי איך האיביזה מנסיכת הכפר קשורה לדיון הזה. אם זה משנה, אני נגד אגזוזי כרום מזוייפים, גם על איביזה וגם על פיקנטו.

בסופו של יום, על טעם וריח אין להתווכח אבל עבור כל מי שמתלבט, תוספת 3K תפיק המון בעת מכירת הרכב וגם בזמן הבעלות עליו.

זו אולי הסיבה היחידה לקנות את ה-gt line - אם תקבל מזה משהו במכירה. אבל אני לא יודע אם להשקיע היום 3,000 ש"ח כדי אולי לקבל חלק מזה עוד כמה שנים זו השקעה מוצלחת.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי בהמשך אנשים יחפשו לקנות את הgt דווקא בגלל המראה והאיבזור הנוסף, שכן ההבדל במחיר בין הex נמוך.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני נוהגת על האיביזה החדשה הידנית מסוף 2017, ובעיני אל מול פיקנטו אוטומטית (שעליה אני נוהגת לעתים בעבודה) האיביזה מעניקה תחושה של יותר. יותר יציבה על הכביש, יותר חזקה, יותר מרווחת מבפנים, יותר חסכונית בדלק, יותר בטיחותית. קטגוריה אחת מעל.

עבורי מאובזרת בדיוק במה שצריך.

הייתה לי התלבטות דומה לפני הרכישה ומובן לי הפיתוי של רכב אוטומטי ומאובזר יותר במחיר דומה...אבל בסופו של דבר רכב בעיני אמור לשרת אותי ככלי תחבורה ולא להלהיב אותי ע"י גימיקים, ואם זה בא אחד על חשבון השני אני העדפתי להשקיע את הכסף שלי בחווית נהיגה טובה ובטיחותית יותר, ולא באבזור שכנראה גם לא אשים לב אליו אחרי שבועיים..

לעניין הביטוח היקר - עם קצת כושר התמקחות אפשר לבטח את הרכב במחיר דומה אם לא זהה לרכבים אחרים. אם אין לך היסטוריה בעייתית זה לא צריך להוות בעיה.

בהצלחה!

פורסם

לפני רכישת רכב,היות ואתה נהג צעיר לפחות (עד 24-אלא אם השתנו חוקי חברות הביטוח),בדוק היטב מחירי ביטוח.

רכב חדש מחייב לבטח את הרכב בביטוח מקיף.,במיוחד אם נרכש בהלוואת מימון,תדרש לשעבד פוליסת ביטוח מקיף לטובת חברת המימון-אם מדובר ברכישה בבנק לא יודע אם הנוהל זהה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)
אתה רואה את הסתירה כאן? או שאני מפספס משהו?

שוב אין סתירה, אנחנו מדברים כאן על מכוניות בקטגוריית מיני, ציינתי לד מלא תוך ידיעה שיבינו אותי אבל אם לא אסביר, בין גרסת הGT לEX יחידות התאורה שונות, כלומר בGT כל יחידות התאורה משתמשות בתאורת לד עם פרוגקטורים בפנסים קדמיים, תוכל לראות את ההבדל גם בדגם הקודם, אין להשוות את האיכות בין יחידות התאורה שכן הלד מפיק הרבה יותר נראות\חוזק ומראה.

כמובן שיש הבדלים בין הפנסים מלבד שימוש בתאורת לד לעומת הEX, תוכל לראות בשלל תמונות ברשת.

פרט לגג הנפתח (שאפשר להתווכח על האטרקטיביות שלו, אבל בוודאי אי אפשר להתווכח על זה שהוא לחלוטין תוספת אבזור), יש פה בעיקר תוספות עיצוב, כלומר, לא משהו שמשנה את הפונקציונליות של הרכב (ולכן זה לא תוספת אבזור).

אמרתי כבר, אבל כנראה שצריך להגיד שוב, צמיגים בחתך נמוך יותר גורעים מהנוחות של הרכב, ולכן לדעתי זה שנמוך.

ואם הקישוטים לא עושים לך את זה, אז למה להוציא עוד 3,000 ש"ח? כי אתה לכאורה מקבל משהו שאמור לעלות יותר? זה טיעון לא נכון כלכלית אם אין לך שום שימוש במשהו הזה.

1. נוחות - דבר סובייקטיבי שמתחילים להבין אותו רק בעשור ה3\4, אני בטוח שעד שלא עוברים לגייפון מפנק כל נושא הנוחות לא משמעותי, במיוחד במכונית שתפקידה הוא נסיעה משולבת ובעיקר עירונית, הנוחות בקיה מעולה, בגרסת הGT מקבלים מושבים קדמיים בריפוד מיוחד, כך שאתה מרוויח נוחות ותמיד ניתן לשדרג מכלולים ברכב למי שסובל נורא.

2. מקבלים צמיגים 195/45/16 לעומת 185/55/15, מרוויחים אחיזה ואולי עוד איזה כמה מ"מ של גובה, החסרון היחידי כרגע שמבדיקה זריזה הצמיג של הGT יקר יותר ב100 ש"ח (TOYO), מאמין שהדבר ישתנה כשהדגם יופיע הרבה במחוזות ארצנו.

3. על תוספות האבזור דיברתי רבות, גג נפתח זוהי לא התוספת היחידה שציינתי, היא ערך מוסף להרבה אנשים, אני לא בניהם, איתות במראות, ריפוד וגימור חיצוני ופנימי, אלה דברים שעבורי יעשו את ההבדל, בייחוד יחידות התאורה המשודרגות וכפי שאמרתי הרשימה עוד ארוכה.

זה פתח לדיון ארוך על מהות מול תדמית. כדינוזאור עם תעודות, אני מאלו שחושבים שתוספות עיצוב שנולדו מצורך אמיתי ברכבים ספורטיביים אמיתיים, על קיה פיקנטו, זה לגמרי מיותר (כי זו תדמית בלבד, בלי שום מהות). כנראה שבנקודה הזו נצטרך להסכים שלא להסכים.

לא הבנתי איך האיביזה מנסיכת הכפר קשורה לדיון הזה. אם זה משנה, אני נגד אגזוזי כרום מזוייפים, גם על איביזה וגם על פיקנטו.

מדובר על גרסת FR של סיאט איביזה שנת 2018,לא נסיכת הכפר, מומלץ לעשות גוגל.

זה קו העיצוב החדש, אנחנו חיים במדינת ישראל, מכוניות ספורט לא יהיו לנו כאן בתקופה הקרובה ובטח שלא בתקציבים נורמלים, צעירים לא יכולים להרשות לעצמם קופרה או S3, אז אם ניתן לקבל רכב בעיצוב קרבי למה לא? מעדיף את זה על שאר האיביזות עם האגזוז המוגדל והפצפוצים המזוייפים.

זו אולי הסיבה היחידה לקנות את ה-gt line - אם תקבל מזה משהו במכירה. אבל אני לא יודע אם להשקיע היום 3,000 ש"ח כדי אולי לקבל חלק מזה עוד כמה שנים זו השקעה מוצלחת.

שוב, חוזרים על אותה נק', מראיה כלכלית אין סיבה הגיונית לא לקחת את הGT, אלא אם אתה ממש חרד לסוג העיצוב ויש כאלו.

כמות התוספות שבעיקר מתמקדות בעיצוב שווה המון כסף ואילו אני בתור בעל פיקנטו LX\EX הייתי רוצה לשדרג את רכבי הייתי נפרד מהמון כסף.

זה לא אומר שכמות המכירות של הEX\LX ירדו אך אם היו שואלים אותי, הייתי הולך על הGT, בסוף היום הדגם הזה יהיה מבוקש ויימכר בקלות רבה יותר.

מאמין, שפותח הדיון קיבל מידע מספק משנינו ונשאר לו רכב לבחור, שיהיה בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי belior
פורסם
אף אחד לא טען שיש פנסי לד מלאים, מצפה ממך לקצת הבנה בנושא, שכן פנסים כאלו ניתן להשיג רק ברכבים שעולים 200K ומעלה.

הקישוטים לא עושים לי שום דבר, אני מנסה להסביר שבעלות של 3000 שח אין שום סיבה הגיונית לקחת את דגם הEX, בייחוד שהגג הנפתח, האיתות במראות צד, הגאנטים וכו וכו' כל תוספת כזו בפני עצמה תעלה כמו עלות השדרוג או אפילו יותר.

לא מבין מה קשור להפוך את הנושא הזה לכך שהקיה פיקנטו לא ספורטיבית.

ידוע לכולנו שהגרסא הנ"ל היא שדרוג חיצוני ופנימי של מראה הרכב, רוב בעלי הרכב ירכשו אותו מפני שהוא רכב צעיר, מאובזר מאוד ויפה חיצונית בלי מתחרים, אם אתה חושב שרכב שנראה ספורטיבי חייב מנוע אימתני, כנראה שאתה חלק מאלו שחושבים שאיביזה מנוע ליטר עם טורבו ואגזוזי כרום מזוייפים היא רכב ספורט אימתני.

בסופו של יום, על טעם וריח אין להתווכח אבל עבור כל מי שמתלבט, תוספת 3K תפיק המון בעת מכירת הרכב וגם בזמן הבעלות עליו.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

פנסי לד מלא {ראשיים} יש גם בפיגו 308 פרמיום שעולה הרבה פחות מ-200,000 ש"ח..

פורסם
פנסי לד מלא {ראשיים} יש גם בפיגו 308 פרמיום שעולה הרבה פחות מ-200,000 ש"ח..

צודק, אבל המושג "פנסי לד מלא" זה מושג שאני שואף לקחת מרכבים שבה הטכנולוגיה של הפנס היא גם מתקדמת מאוד, לא רק פנס עם תאורת לד, וזה קיים לצערי רק ברכבים במחירים שציינתי.

בנוסף אל תשכח ששיווק הפגו בארץ קשה מאוד, כך שאין ברירה אלא לשווק טכנולוגיות מתקדמות בזול.

ולדעתי אנחנו סוטים מהנושא ומדברים על דברים שלא עוזרים לבחור להחליט.

פורסם

תשמע האיביזה לוקחת מבחינת ביצועים בעיקר בגלל המנוע המשודרג שלה אבל מבחינת בטיחות, אחריות יצרן יותר גדולה ואבזור הפיקנטו יותר שווה היא גם יותר זולה ממנה בכמה אלפי שקלים טובים.

פורסם

טיפ קטן: לכתוב משהו באדום מודגש לא הופך אותו לנכון יותר. אפילו אם אתה לא מסכים.

שוב אין סתירה, אנחנו מדברים כאן על מכוניות בקטגוריית מיני, ציינתי לד מלא תוך ידיעה שיבינו אותי אבל אם לא אסביר, בין גרסת הGT לEX יחידות התאורה שונות, כלומר בGT כל יחידות התאורה משתמשות בתאורת לד עם פרוגקטורים בפנסים קדמיים, תוכל לראות את ההבדל גם בדגם הקודם, אין להשוות את האיכות בין יחידות התאורה שכן הלד מפיק הרבה יותר נראות\חוזק ומראה.

כמובן שיש הבדלים בין הפנסים מלבד שימוש בתאורת לד לעומת הEX, תוכל לראות בשלל תמונות ברשת.

כשאתה מתכוון למשהו, תכתוב אותו. אם אתה כותב לד מלא, הכוונה היא שכל יחידת התאורה מורכבת מלד. אם טעית, מותר להגיד שטעית. לא צריך ללכת למה אולי אנשים היו חושבים שהתכוונת. ו-DRL זה מאוד רחוק מלד מלא.

לא מצאתי תמונות ברשת על כמה ה-DRL הזה משנה את התאורה, אני מניח שיש אפקט מסוים, ואני גם מניח שהוא רחוק מאפקט של לד אמיתי. אם אתה חושב אחרת, במקום לזרוק סיסמאות, פשוט תביא לינקים.

1. נוחות - דבר סובייקטיבי שמתחילים להבין אותו רק בעשור ה3\4, אני בטוח שעד שלא עוברים לגייפון מפנק כל נושא הנוחות לא משמעותי, במיוחד במכונית שתפקידה הוא נסיעה משולבת ובעיקר עירונית, הנוחות בקיה מעולה, בגרסת הGT מקבלים מושבים קדמיים בריפוד מיוחד, כך שאתה מרוויח נוחות ותמיד ניתן לשדרג מכלולים ברכב למי שסובל נורא.

2. מקבלים צמיגים 195/45/16 לעומת 185/55/15, מרוויחים אחיזה ואולי עוד איזה כמה מ"מ של גובה, החסרון היחידי כרגע שמבדיקה זריזה הצמיג של הGT יקר יותר ב100 ש"ח (TOYO), מאמין שהדבר ישתנה כשהדגם יופיע הרבה במחוזות ארצנו.

סובייקטיבי או לא, מאיזה גיל והאם "ג'יפון מפנק"הוא שיא הנוחות זה יפה, אבל לא קשור לעניין. העובדה הברורה היא שמקבלים כאן צמיגים בחתך נמוך משמעותית מהצורך האמיתי, וזה באופן וודאי פוגע בנוחות. עד כמה הפגיעה הזו חמורה זה עניין באמת אישי, אבל אי אפשר להגיד שהיא לא קיימת סתם כי בא לך. מכיוון שלא ישבתי בקיה הזו אני לא יודע איזה "ריפוד מיוחד" מקבלים פה, ואני לא יודע להגיד כמה הוא תורם לנוחות. ניחוש שלי - נוחות לא היתה בראש סדרי העדיפויות של מי שתכנן את הרכב הזה.

ד"א, איזה מכלולים אפשר לשדרג? או ששוב, זו סיסמה יפה שקל לזרוק. ולהגיד שהנוחות בפיקנטו מעולה, נו, אתה פשוט צריך פרופורציות. לסגמנט היא בוודאי לא רעה, אפילו טובה, עד למעולה יש עוד קצת מרחק.

3. על תוספות האבזור דיברתי רבות, גג נפתח זוהי לא התוספת היחידה שציינתי, היא ערך מוסף להרבה אנשים, אני לא בניהם, איתות במראות, ריפוד וגימור חיצוני ופנימי, אלה דברים שעבורי יעשו את ההבדל, בייחוד יחידות התאורה המשודרגות וכפי שאמרתי הרשימה עוד ארוכה.

באמת? איתות במראה? זה הפיצ'ר החשוב פה? זה מה שמעניין ברכב? בגלל זה חבל "להתענות" עם איזו איביזה? אולי פעם אחת במקום לכתוב "והרשימה עוד ארוכה" פשוט תכתוב מה היא מכילה? או שהיא לא כל כך ארוכה?

מדובר על גרסת FR של סיאט איביזה שנת 2018,לא נסיכת הכפר, מומלץ לעשות גוגל.

זה קו העיצוב החדש, אנחנו חיים במדינת ישראל, מכוניות ספורט לא יהיו לנו כאן בתקופה הקרובה ובטח שלא בתקציבים נורמלים, צעירים לא יכולים להרשות לעצמם קופרה או S3, אז אם ניתן לקבל רכב בעיצוב קרבי למה לא? מעדיף את זה על שאר האיביזות עם האגזוז המוגדל והפצפוצים המזוייפים.

תראה, לא יודע כמה אחורה אתה הולך, המצב מבחינת רכבי ספורט מעולם לא היה טוב יותר. החל ממפלצות כמו פרארי ולמבורגיני (אישית ראיתי את שתיהן עם מס' צהוב) ועד רכבים זולים (יחסית) שאפשר למצוא משומשים במצב סביר לגמרי בתקציב של הפיקנטו הזו (208GTI, קורסה OPC). אם זה מה שאתה מחפש, אין לך מה לעשות עם הפיקנטו הזו.

שוב, חוזרים על אותה נק', מראיה כלכלית אין סיבה הגיונית לא לקחת את הGT, אלא אם אתה ממש חרד לסוג העיצוב ויש כאלו.

כמות התוספות שבעיקר מתמקדות בעיצוב שווה המון כסף ואילו אני בתור בעל פיקנטו LX\EX הייתי רוצה לשדרג את רכבי הייתי נפרד מהמון כסף.

זה לא אומר שכמות המכירות של הEX\LX ירדו אך אם היו שואלים אותי, הייתי הולך על הGT, בסוף היום הדגם הזה יהיה מבוקש ויימכר בקלות רבה יותר.

בוודאי שיש, וקוראים לה 3,000 ש"ח שאתה משלם היום. אולי עבורך זה סכום סמלי, לרובינו (בטח לקהל היעד של רכבים כאלו) זה עדיין סכום משמעותי שהם יצטרכו לעבוד בשבילו לא מעט.

לעניין, אני ממש לא מבין למה לכל חייל משוחרר נהיה פתאום נורא דחוף לזרוק עשרות אלפי שקלים על ירידת ערך של רכב חדש (אבל כאמור, דינוזאור עם תעודות וזה). מה רע בפיקנטו בת 3-4? פיג'ו 208 ידנית באותו גיל? מאזדה 2 קצת יותר ישנה? איביזה ידנית בת כמה שנים? כמה מוסכים כבר תראה עם רכב בן 4? כמה הזמן שלך יקר?

אם הייתי צריך לבחור רק בין שתי האופציות האלו, לנסיעה בין-עירונית בתוואי הררי (מעלה אדומים - ירושלים), אני אישית הייתי בוחר באיביזה. הפיקנטו פשוט לא מיועדת לזה. למרות הקישוטים.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
טיפ קטן: לכתוב משהו באדום מודגש לא הופך אותו לנכון יותר. אפילו אם אתה לא מסכים.

.

1. ההדגשה באדום נועדה ע"מ להקל על קריאת ההתייחסות שלי לנושא עליו דיברת, אבל בסדר כבר הבנתי אחרי שהדגשת שוב ושוב אתה דינוזאור.

2. לא אתייחס לטענת ה"לד מלא", שכן החופש הגדול התחיל וכנראה שדעתם של אנשים מתערערת.

כל מי שמכיר את הקטגוריה ובייחוד את הבדלי הגרסאות בקיה פיקנטו הבין מהר מאוד מה הכוונה בתאורות מסוג לד לעומת יחידות תאורה רגילות בדגם, אם המילה "מלא", כל כך מפריעה לכם, חוזר בי, לא אתווכח עם..

3. יחידות התאורה לא מאופיינות רק בDRL, אם מכל המידע ברשת לא מצאת הבדלים, ממליץ לך לבקר בסוכנות, יש הבדלים, אבל הצגתם כאילו ניפחתי אותן לגודל של "דינוזאור", אז כשתגיע בטח מאוד תתאכזב, כי לא תגלה שם טכנולוגיית לייזר ומטריקס כמו שיש ביצרניות מגרמניה.

4. נוחות לא תהיה בראש סדרי עדיפיות של יצרני קיה פיקנטו, כי אין מה לעשות הרכב לא נועד לנוחות מקסימלית, הרכב נוח אבל שוב הדבר ישתנה מאדם לאדם וכנראה שעניין הגיל גם יהיה גורם משמעותי אך לא בהכרח.

5. ישנם מכלולים מסויימים שניתן לשדרג, אני בטוח שאתה מבין יותר ממני (מתלים, קפיצים וכו').

בעיקרון זה כן סיסמא, אבל אם תרצה אין זו אגדה.

6. העלתי מפרט, לא משלמים\לא משעמם לי כדי שאתחיל לכתוב הכל, מעוניין לדעת, בהצלחה.

7. המצב מעולה, אתה צודק שיש אפשרויות יד שנייה במחירים מפתיעים, אך רכב ספורט דורש תחזוקה, מרבית הצעירים אינם יכולים לעמוד בתחזוקה, אם לא מרביתם אז לפחות אני.

8. כשמדברים על רכישת רכב חדש, הסכום 3K לדעתי מתגמד לעומת כמות התוספות, אבל אתה צודק שיש אנשים שיראו בכך הזדמנות פז, כמוני ויש אנשים שיסתפקו בEX בגלל שאין להם צורך\מראה.

9. כולם זורקים אלפי שקלים על רכבים חדשים, כי הכסף זול, לצערנו יש אנשים בכל המעמדים שנופלים לאוברדראפט אבל זו כלכלת ישראל לזמן הקרוב.

10. איביזה רכב מעולה, לנסיעה בין עירונית בתוואי הררי - הפיקנטו והאיביזה בתוואי הררי יתנהגו באופן זה, אבל אסור לשכוח זה לא רכבים שמיועדים לתוואי הנ"ל, שתיהן יצרחו בעליות, אבל לפחות הפיקנטו תעשה את זה מהר יותר (צוחק).

מצטער על גסות הרוח, אם הייתה כזו.

פורסם

איביזה והפיקנטו לא נסעו באופן דומה בכביש הררי, במצב שהפיקנטו תתקשה האיביזה לא תבין על מה המהומה.

למנוע טורבו כמו שיש באיביזה לא משנה באיזה מסלול הוא נוסע, כוח יהיה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
איביזה והפיקנטו לא נסעו באופן דומה בכביש הררי, במצב שהפיקנטו תתקשה האיביזה לא תבין על מה המהומה.

למנוע טורבו כמו שיש באיביזה לא משנה באיזה מסלול הוא נוסע, כוח יהיה.

מה נפח המנוע של האיביזה?

מה היה הסלד בעת עליות בתוואי הררי?

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

פורסם

1.0 ליטר.

לא זוכר סלד אך נסעתי עם הרכב מהר ללא שום בעיות, המנוע לא צווח.

כשיש מנוע חזק עם גיר 7 הילוכים לא צריך להגיע לסלד גבוה כמו בפיקנטו בעלת 4 הילוכים ומנוע משמעותית חלש יותר.

• תוכן חדש...