Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

יש לי מיצובישי ספייס סטאר 2015.

כחלק מטיפול שנתי (3 שנים) אמרו לי במוסך שצריך להחליף רפידות בלמים - סה"כ הגיוני - עברו 3 שנים ומעל 30 אלף ק"מ. במוסך טענו שהמחיר הוא 660 שקל - שהיה נשמע לי מופרז, אך הם טענו שאלה המחירים ובאמת חיפוש קצר באינטרנט הראה לי שזה בערך מחיר ממוצע של טיפול הכולל החלפת רפידות (כשזה טיפול נפרד, ולא כחלק מטיפול שנתי). אך כאשר קיבלתי את החשבונית ראיתי שהרפידות עולות 400 שקל והם לקחו לי 250 שקל על העבודה.

הטיפול השנתי שולם מראש (שילמתי מראש לפני 3 שנים על חבילה של 3 שנים של טיפולים וכו') - שילמתי על החבילה הזו בערך 3000 שקל - כלומר בממוצע 1000 שקל לטיפול.

לפי דעתי זו הייתה חוצפה מצידם לקחת לי תשלום נוסף על ההחלפה - הרי על מה אני משלם להם את ה1000 שקל האלה אם לא על דברים כאלה??

מה דעתכם? האם זה נהוג? האם אני צריך לדרוש את הכסף הזה חזרה?

בנוסף הם בכלל לא השאירו לי רשימה של מה נעשה לרכב שלי כחלק מהטיפול - אני לא יודע בכלל מה הם עשו... החליפו שמן? החליפו פילטרים? לא ברור לי ההתנהגות המוזרה הזו של המוסך... ככה נהוג? או שזה באמת משהו חריג ולא קורה בדרך כלל?

אין ספק שאני שמח שנגמרו ה3 שנים ששילמתי להם ולא אחזור לשם יותר.

עריכה אחרונה על ידי alonsh
  • תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אכן כן, במוסכי יבואן החלפת רפידות מקוריות ,לא תחליפי כ-900 שקלים כולל עבודה. גם אני רגזתי אבל זאת המציאות. גם לי היה טיפולים ללא תשלום שלוש שנים. חתונה קתולית.

פורסם

קראתם שניכם מה כולל החוזה ל"טיפולים ללא תשלום" ? (מעניין - מה רשום בו ?)

אני מניח ששמנים + פילטרים - אולי כן.

רפידות, מצמד, ואולי עוד כאלה דומים - לא.

alfa 156 2.5.

פורסם

בדר"כ הדברים שהוחלפו לך יהיו מונחים לך בתוך האוטו, לפחות לי זה היה ככה כשעשיתי טיפולים ב"מאיר" והוחלפו לי הבלמים ופילטר המזגן.

Peugeot 208 GTI 2014

פורסם

למה רכשת חבילת טיפולים ל 3 שנים?! במה זה עוזר לך? ואם היית צריך יותר משלש טיפולים במהלך 3 השנים, הם היו עושים בחינם? כנראה שלא, אז מה הטעם לשלם מראש ולהיות לקוח שבוי (וגם לא לקבל פירוט עבודה)?

בקשר לזה שהם לקחו כסף עבור החלפת הרפידות, כך לצערנו זה נהוג, למרות שהצדק אתך, הרי בכל מקרה הם אמורים לפרק גלגלים ולבדוק את עובי הרפידות, זה חלק משגרת הטיפולים, לכן באופן עקרוני, לא היו צריכים לגבות עבור העבודה.

אגב, 400 שקל עבור רפידות זה מחיר גבוה. לא יודע אם שמו לך רפידות מקוריות או לא, בכל מקרה רפידות טובות תחליפיות עולות כ 100 שקלים. תעשה חשבון לבד.

פורסם

אני החלפתי במוסך רגיל רפידות כולל עבודה בעלות של כ 300 שקל.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הטיפול ל3 שנים ,הוא חלק מההטבות שנותן היבואן או סוכן משנה. יש פה סבסוד מסויים. הרפידות הן מקוריות ובטח לא עולות 100 שקלים כמו שכתב המגיב הקודם.

פורסם

אין סיבה לשלם על רפידות 400 שקל.

תזמין לבד מותג טוב ותשלם רק על עבודה.

אם הרכב לא באחריות הייתי מוותר על החלפת רפידות וצלחות במורשה,במוסך רגיל עולה שליש.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

טיפול הוא טיפול מוגדר לפי הוראות יצרן של זמן/ק"מ שכולל בתוכו פילטרים ושמנים אך לא כולל בלמים/קלאץ'/מגבים(מכלולים מתבלאים, כמו שלרוב אין אחריות יצרן על מכלולים אלו).

תקרא מה רשום בחוזה.

פורסם

ככל שאני מבין שיגרת טיפולים לא כוללת אצל אף יצרן החלפת מכלולי בלמים.

היא כוללת רק בדירת המכלולים לאחר פירוק הגלגלים. לדעתי לא מפרקים את הרפידות כדי לבדוק את מידת השחיקה שלהן. אני בכל אופן לא נתקלתי בפירוק כזה אלא אם כן נראה למוסכניק מבלי לפרק שיש שחיקה רצינית.

לדעתי זוג רפידות טוב יעלה 300 ש"ח ומעלה. אולי 400.

לגבי עבודה: במוסך מורשה יבואן הם עובדים לפי שעתון קבוע. במוסך שהולך לקראתך והמוסכניק הוא גם בעל הבית אולי היו נותנים לך הנחה על העבודה.

פורסם

הרכב אמור להיות מטופל אחת לשנה ושילמת מראש 1000 שקל לשנה, זו שנת הטיפולים האחרונה מתוך השלוש אם הבנתי נכון ?

מעניין על מה שילמת 1000 שקל לטיפול עד עכשיו. באמת כדאי שתעיין בחוזה שלך מולם.

פורסם
ככל שאני מבין שיגרת טיפולים לא כוללת אצל אף יצרן החלפת מכלולי בלמים.

היא כוללת רק בדירת המכלולים לאחר פירוק הגלגלים. לדעתי לא מפרקים את הרפידות כדי לבדוק את מידת השחיקה שלהן. אני בכל אופן לא נתקלתי בפירוק כזה אלא אם כן נראה למוסכניק מבלי לפרק שיש שחיקה רצינית.

לדעתי זוג רפידות טוב יעלה 300 ש"ח ומעלה. אולי 400.

לגבי עבודה: במוסך מורשה יבואן הם עובדים לפי שעתון קבוע. במוסך שהולך לקראתך והמוסכניק הוא גם בעל הבית אולי היו נותנים לך הנחה על העבודה.

דעתך לא נכונה. סט רפידות מעולה כדוגמת פרודו פרימייר עולה מקסימום 250 שקלים.

פורסם

אצלי בספייס יש רפידות של רמסה ב 120 שקל.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...