Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הערכה גסה כרבע שעה כולל הרינדורים ומידות ראשוניות.

עריכה: במשטחים אתה יוצר קוי מתאר בדומה לסקיצה ידנית ו"מושך" את המשטח איפה שאתה רוצה כמה שאתה רוצה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שאלה. כמה שנות ניסיון יש לך בתוכנות שרטוט/תיב"מ ?

נקרא לזה זניח עד אפסי - אוטוקד בעבר הרחוק וכמה גיחות בסקצ'אפ שכל פעם נזנח בתסכול. הגבתי מתוך הזדהות עם ברווז משום ששנינו באים מאותה נקודת מוצא - חוש טכני סביר וידיים סבירות. זה לא מספיק. :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
מוזר מאוד מה שאתה כותב. בתור אחד שעבד וגם עובד עם אוטוקאד/סימטרון וגם סוליד וורקס אני לא נוגע בעיפרון או ברפידיוגרף (מה זה ישאלו הצעירים) גם בכדי לשרטט שרטוט פשוט ביותר אלא אם אני מסתובב בריצפת הייצור ואיזה פועל ייצור מצא שגיאה או מבקש לפתוח טולרנס של מידה מסויימת אז אני משנה בצורה ידנית על המקום ולאחר מכן מעדכן את השרטוט הממוחשב.

מי שיש לו מספיק ניסיון בתוכנות תיב"מ מסויימת אין לו שום בעיה בתוך מספר שעות ללמוד כול תוכנה אחרת כי בסופו של דבר קיים דימיון מסויים וגם המושגים די דומים ברוב התוכנות לתכנון מכני.

* דרך אני מתקופת האבן כלומר אלא שעדיין למדו שרטוט טכני בעזרת עיפרון וסרגל T.

צר לי לאכזב אותך, אבל גם הים לומדים שירטוט ידני.

פורסם

^ רק שהיום (או לפני 10 שנים) קוראים לו גרפיקה הנדסית כי זה יותר סקסי :lol:

ברווז, תוכל לפרט את השימושים שלך? למה אתה קורא תכנון שטח?

פורסם

גרפיקה הנדסית זה לא 'שרטוט ידני'

לומדים הנדסת תיאורית וקצת חתכים ושרטוט איזומטריות.

לא לומדים את עקרונות השרטוט (הטכני), זה לומדים בעזרת מחשב.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

פורסם
צר לי לאכזב אותך, אבל גם הים לומדים שירטוט ידני.

אתה כנראה לא ממש יודע מה זה שרטוט ידני. תשאל את ההורים שלך :cry:

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

ברווז, תוכל לפרט את השימושים שלך? למה אתה קורא תכנון שטח?

תכנון של הצבת ריהוט בחדר. למשל.

תודה על התגובות, סוג של התייאשתי.

אקח קרטון, נחתוך למידה לפי קנ"מ 1:10, נחתוך את הצורות הרלוונטיות לפי אותו הקנ"מ, ונשחק טטריס בעולם המוחשי וזהו :lol: אין כח לשבור את הראש על תוכנות שלא עושות מה שאני רוצה כי אני לא יודע לעבוד איתן:wink:

(ואין כח או זמן או רצון אמיתי כרגע ללמוד אותן)

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני עם אותה בעיה כמו פות"ש.

אחת לכמה שנים עובר / משפץ דירה.

רוצה פשוט לשרטט את הדירה ואת הרהיטים, ולהזיז אותם וירטואלית. בדו מימד בלבד. נייר ועיפרון לא יעזור כי צריך גם מספריים ואני לא בגן.

אני לא מהנדס ולא אדריכל, אבל עדיין צריך כלי ברמה חובבנית שלא קשה מדי ללמוד אותו.

לאחרונה עברתי על כמה תוכנות חינם / גירסאות דמו ולא מצאתי פתרון נוח לשימוש.

חזרתי לארכיון הדיסקים שלי והוצאתי דיסק של office 2003 שיש בו visio. זה עדיין עובד.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
הערכה גסה כרבע שעה כולל הרינדורים ומידות ראשוניות.

עריכה: במשטחים אתה יוצר קוי מתאר בדומה לסקיצה ידנית ו"מושך" את המשטח איפה שאתה רוצה כמה שאתה רוצה.

פאק. רבע שעה? לכל זה? יש לי עוד הרבה מה ללמוד :shock:

זה פרויקט שלי משנה ב' שלקח יום יומיים. אני מניח שהיה לוקח לי משהו כמו שעה שעתיים לייצר את כל הסרפסים ועוד רבע שעה חומרים+רנדור בסיסי... ידני זה היה לוקח לי עשר דקות +- לגוש ראשוני.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

מצאתי פתרון אפשרי, אתעמק בו מאוחר יותר.

הצייר של הווינדוס- ניתן לכוון אותו ליחמ"ד של ס"מ. מפה ועד לתחימת שטח לפי מידות קיימות הדרך קצרה. כנ"ל לגבי יצירת "צורות" בגודל ידוע.

קובץ>מאפיינים.

פורסם

יש לי לתרום קופסאת בדידים לצורך בניית הדירה לדוגמא

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
תכנון של הצבת ריהוט בחדר. למשל.

)

אז למה לא אמרת ישר :-P

ממליץ על roomsketcher.com - אפליקציה וובית (מלשון web) מצוינת שאני משתמש בה כבר כמה שנים. מאפשרת גם הפקת תמונה תלת-מימדית של התוצאה. שים לב שיש מגבלה לכמות הפרויקטים שניתן לעשות בחינם. תנצל בכל פרויקט את אופציית הלבלים (קומות) בשביל להרוויח עוד שתי גרסאות פר פרויקט.

בעבר השתמשתי גם ב-home plan pro שהורדה באחד הטורנטים. אך זה דורש התעסקות עם תוכנות פירטיות או תשלום ולכן ויתרתי.

פורסם

והנה שתי תמונות מאחד התכנונים שלי בשביל לפתוח לך את התיאבון:

room.JPGroom2.JPG

יש מלא אפשרויות ריהוט ופריטים מובנים ולכל אחד אפשר לשנות מידות כדי לייצג את הפריט שיש לך בפועל.

פורסם

בסופו של דבר, ניגשתי לתוכנה של איקאה בעקבות המלצה שקיבלתי. הרהיטים הם לא כולם דווקא מאיקאה, אבל המידות קרובות מאד למידות של מה שיש להם. מאד קל לשימוש ואינטואטיבי, אם כי קצת מוגבל בכמויות הרהיטים שיש שם- עבורי זה לא מגבלה, כי מה שיש להם זה בדיוק מה שאני צריך מסתבר :wink:

פורסם
פאק. רבע שעה? לכל זה? יש לי עוד הרבה מה ללמוד :shock:

זה פרויקט שלי משנה ב' שלקח יום יומיים. אני מניח שהיה לוקח לי משהו כמו שעה שעתיים לייצר את כל הסרפסים ועוד רבע שעה חומרים+רנדור בסיסי... ידני זה היה לוקח לי עשר דקות +- לגוש ראשוני.

אני בכל זאת עם יותר מ 20 שנות ניסיון.

לקבלת מושג, ברז כיבוי אש כמו שאתה רואה ברחובות לקח לי שעתיים כולל כל החלקים הפנימיים ושרטוטי ייצור (מרעיון למוצר. לא העתקה של מוצר קיים).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...