Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מסתדר עם התוכנות האלו :cry:

אני צריך בסך הכל תכנה שתאפשר לי להגדיר שטח בגודל ידוע, וליצור גופים בגודל ידוע בתוכו ע"י הזנת המידות. לא יותר מזה.

תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא מסתדר עם הסקצ'אפ :-(

או עם כל שאר התוכנות בסגנון. ניסיתי ללמוד, באמת שניסיתי, אבל אני לא מצליח להשתלט על זה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

גם אני לא מסתדר עם אף אחת מהתוכנות האלה, ולא משנה כמה ניסיון יש לי ב-3d ובתכנות בכלל.

באם המטרה היא לשימוש פנימי - נייר משובץ ועיפרון עם קצת חישובים בצד עם המחשבון של הטלפון

יבצעו את העבודה מהר יותר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
גם אני לא מסתדר עם אף אחת מהתוכנות האלה, ולא משנה כמה ניסיון יש לי ב-3d ובתכנות בכלל.

באם המטרה היא לשימוש פנימי - נייר משובץ ועיפרון עם קצת חישובים בצד עם המחשבון של הטלפון

יבצעו את העבודה מהר יותר.

אני ברמה יחסית גבוהה בסוליד וורקס ועדיין, כמו האנס, 90% מהזמן, כשאני לא צריך גופים אמורפיים או גיאומטריות מורכבות, ברמת התכנון הראשוני, אין למה ללכת לסוליד וורקס. אני משתמש לבה כדי לייצר פריסות לייצרנים וגופים טרום CNC (אני משאיר את הטולינג למי שיודע) ולייצר הדמיות ללקוחות (וגם אז, הרבה פעמים הדמיה ידנית עובדת יותר [אני עושה את ההדמיות הידניות עם סרגל])

מחשבון נפחים

ממיר מידות

מחשבון טריגונומטרי

סה"כ +- 10$ והגזמתי. ויש גם חינמים. ואפשרי להוריד את כל אלו למחשב היום לווינדוז 10, או לחלויפן אמולטור אנדרויד.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם
אני ברמה יחסית גבוהה בסוליד וורקס ועדיין, כמו האנס, 90% מהזמן, כשאני לא צריך גופים אמורפיים או גיאומטריות מורכבות, ברמת התכנון הראשוני, אין למה ללכת לסוליד וורקס. אני משתמש לבה כדי לייצר פריסות לייצרנים וגופים טרום CNC (אני משאיר את הטולינג למי שיודע) ולייצר הדמיות ללקוחות (וגם אז, הרבה פעמים הדמיה ידנית עובדת יותר [אני עושה את ההדמיות הידניות עם סרגל])

מחשבון נפחים

ממיר מידות

מחשבון טריגונומטרי

סה"כ +- 10$ והגזמתי. ויש גם חינמים. ואפשרי להוריד את כל אלו למחשב היום לווינדוז 10, או לחלויפן אמולטור אנדרויד.

מוזר מאוד מה שאתה כותב. בתור אחד שעבד וגם עובד עם אוטוקאד/סימטרון וגם סוליד וורקס אני לא נוגע בעיפרון או ברפידיוגרף (מה זה ישאלו הצעירים) גם בכדי לשרטט שרטוט פשוט ביותר אלא אם אני מסתובב בריצפת הייצור ואיזה פועל ייצור מצא שגיאה או מבקש לפתוח טולרנס של מידה מסויימת אז אני משנה בצורה ידנית על המקום ולאחר מכן מעדכן את השרטוט הממוחשב.

מי שיש לו מספיק ניסיון בתוכנות תיב"מ מסויימת אין לו שום בעיה בתוך מספר שעות ללמוד כול תוכנה אחרת כי בסופו של דבר קיים דימיון מסויים וגם המושגים די דומים ברוב התוכנות לתכנון מכני.

* דרך אני מתקופת האבן כלומר אלא שעדיין למדו שרטוט טכני בעזרת עיפרון וסרגל T.

איזה כייף לי :)

פורסם

מסכים עם מרק.

גם אני מוציא אפילו סקיצות ישר על סימטרון.

עריכה: דווקא ל cnc א8 לא מדובר בקונטורים מורכבים או משטחים מפוסלים כותב ישר על הבקר ב g code.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני מניח, לפי התיאור שאתה מהנדס. אני מעצב. מתודת החשיבה, לדעתי, שונה בתכלית. סוליד, בגדול, מוליך אותי לפתרונות הקלים לביצוע.

ברוב המקרים גופים מוצקים קלים יותר לעבודה מאשר משטחים אמורפים. קל מאוד לרוץ לסוליד ולהתחיל לייצר צורות. אבל, אני צריך להוריד ללקוח סקיצות קודם כל, רצוי 3 טובות, והשלוש האלו נגיד מצריכות 3 איטרציות קודמות כדי שבאופן מושכל אוכל לבקר את כל אחת ולהחליט מי הטובות בהן. לייצר 9 אובייקטים שונים צורנית בסוליד שונה קשה לי פי כמה מונים כי היד מתרגמת את המחשבות בצורה יותר אינטואיטיבית.

אם אומר לך להעביר לי קונספט למטוס, כמו שאתה חושב שהוא צריך להראות, "קווים מנחים" נקרא לזה, מה יקח יותר זמן?

בהנחה שאתה מבין פרופורציות ויש לך תפיסה מרחבית סבירה, אני חושב שיקח לך פחות זמן לקשקש לי על נייר מה אתה רוצה מאשר לייצר שרטוט תלת ממדי שמעביר את אותו המסר.

כדי להבין נפח של קופסא לא צריך אפילו לצייר אותה. צריך 3 מידות ומחשבון. להעלות את הסוליד יקח יותר זמן.

בסוף כשהסוליד עובד, אז כן, דברים כאלו יקחו 3 שניות. ללמד איך לעשות אובייקטים גיאומטרים פשוטים יקח לי שעתיים אם מדובר על אדם שלא ראה מחשב מימיו,אבל כשלא מדובר על כלי זמין (נגיד, בסדנה...) דף ועפרון יעשו את העבודה, סמרטפון רק ישדרג.

Sent from my VKY-L29 using Tapatalk

Stay tuned

פורסם

שאלה. כמה שנות ניסיון יש לך בתוכנות שרטוט/תיב"מ ? האם מדובר על עבודה יומיומית או במסגרת תחביב ? על איזה תוכנה יש ניסיון ?

ניסיון בתכנות אינו קשור בשום צורה לתכונות שרטוטץ

פורסם
אני מניח, לפי התיאור שאתה מהנדס. אני מעצב. מתודת החשיבה, לדעתי, שונה בתכלית. סוליד, בגדול, מוליך אותי לפתרונות הקלים לביצוע.

היי, לא יודע למי הופנתה התשובה שלך אבל אני אספר לך סיפור קטן בהמשך. אני לא מעצב תעשייתי אלא מהנדס מכונות.

מהנדסי מכונות בתעשיה לפעמים עושים את עבודת העיצוב בזמן תכנון החלק מסיבות מגוונות כגון: חוסר בזמן, כסף וניסיון של המהנדס גם כמעצב פותרת אותנו מעזרה ממעצב תעשייתי לכן רוב החברות לא מחזיקות מעצב תעשייתי אלא עובדים עם חברות חיצוניות לפעמים רק בשביל הליטוש הסופי של המוצר.

חלילה של תחשוב לרגע שזו הדרך הנכונה למוצר הסופי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי סקצ'אפ זו התוכנה הכי פשוטה שיש לשימוש הזה.

קודם כל, כנס לmodel info ותראה שאתה במידות הנכונות (מטרים/אינצ'ים).

אתה בוחר בעיפרון, לוחץ נקודה לא משנה איפה, בוחר כיוון X,Y, אוZ ונותן מידה וזה יוצר קו.

אם אתה עושה צורה סגורה על אותו מישור, זה סוגר אותה למשטח אוטומטית.

אתה יכול ללחוץ קליק ימני על המשטח, entity info ולראות בדיוק מה שטח הצורה שעשית.

אם אתה מצייר צורות שונות על אותו משטח, הן אוטומטית יורדות משטח הצורה הגדולה שעשית. כשאתה לוחץ על המשטח אתה תראה שהן לא נבחרות.

תעשה כמה תרגולים קטנים מסרטוני יוטיוב ותשלוט בזה בקלות, באמת.

זה כמו משחק מחשב, בניגוד לתוכנות תלת מימד מתקדמות יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ברוב המקרים גופים מוצקים קלים יותר לעבודה מאשר משטחים אמורפים. קל מאוד לרוץ לסוליד ולהתחיל לייצר צורות. אבל, אני צריך להוריד ללקוח סקיצות קודם כל, רצוי 3 טובות, והשלוש האלו נגיד מצריכות 3 איטרציות קודמות כדי שבאופן מושכל אוכל לבקר את כל אחת ולהחליט מי הטובות בהן. לייצר 9 אובייקטים שונים צורנית בסוליד שונה קשה לי פי כמה מונים כי היד מתרגמת את המחשבות בצורה יותר אינטואיטיבית.

אם אומר לך להעביר לי קונספט למטוס, כמו שאתה חושב שהוא צריך להראות, "קווים מנחים" נקרא לזה, מה יקח יותר זמן?

בהנחה שאתה מבין פרופורציות ויש לך תפיסה מרחבית סבירה, אני חושב שיקח לך פחות זמן לקשקש לי על נייר מה אתה רוצה מאשר לייצר שרטוט תלת ממדי שמעביר את אותו המסר.

כדי להבין נפח של קופסא לא צריך אפילו לצייר אותה. צריך 3 מידות ומחשבון. להעלות את הסוליד יקח יותר זמן.

בסוף כשהסוליד עובד, אז כן, דברים כאלו יקחו 3 שניות. ללמד איך לעשות אובייקטים גיאומטרים פשוטים יקח לי שעתיים אם מדובר על אדם שלא ראה מחשב מימיו,אבל כשלא מדובר על כלי זמין (נגיד, בסדנה...) דף ועפרון יעשו את העבודה, סמרטפון רק ישדרג.

כשאני נדרש לעצב מוצר (אני מהנדס מכונות ולא מעצב אבל אין מה לעשות ומוצר צריך גם עיצוב פונקציונאלי ואסתטטי) אני עובר למשטחים ושם אפשר תעשות מה שרוצים במישור העיצובי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

מהנדסי מכונות בתעשיה לפעמים עושים את עבודת העיצוב בזמן תכנון החלק מסיבות מגוונות כגון: חוסר בזמן, כסף וניסיון של המהנדס גם כמעצב פותרת אותנו מעזרה ממעצב תעשייתי לכן רוב החברות לא מחזיקות מעצב תעשייתי אלא עובדים עם חברות חיצוניות לפעמים רק בשביל הליטוש הסופי של המוצר.

חלילה של תחשוב לרגע שזו הדרך הנכונה למוצר הסופי.

התגובה היתה מופנית אליך, זכור לי שראיתי שאתה מהנדס איפשהו, או לפחות זה מה שהשתמע מהתגובה שלך.

בקשר לעניין המהנדסים מעצבים, מוכר וידוע. אני אומנם ירוק מאוד בתחום העיצוב, אבל הנושא ריתק אותי שנים, בעיקר כי לא היה לי את התחת הנדרש כדי להיות מהנדס (תירוצים כמו ADD וכיו"ב) אני יודע על כמה חברות שכבר עושות את המעבר לעבודה משולבת של מעצבים ומהנדסים. אבל אני לא פעם נתקל באבחנה המאוד לא נעימה של "אני לא מבין למה אני צריך מעצב/אתה יכול ל"הנדס" את זה?" אני מניח שככל שהזמן יעבור,ההבחנה בין מעצב ומהנדס תשתרש, אבל במנטליות הישראלית של "אני צריך את זה אתמול, ועדיף בזול" זה יקח זמן, לפחות לתחושתי. אני כרגע בתחום הRETAIL והמהירות שבה אנחנו נדרשים להוציא עיצובים היא לא משהו שאני רגיל אליו (הייתי שמח לעבור לתחום הINDUSTRIAL, אבל אני צריך לצבור נסיון. כרגע מנסה להבין איך אני מקדם פרויקטים אישיים שמכילים תכן, כי אני לא רואה איפה אצבור את הידע אחרת)..

אגב.

במחשבה וקריאה נוספת, אני מניח שכאשר אני ליד מחשב, על מנת לייצר ולהבין גופים ומידות כלליות, כנראה הייתי ניגש לסוליד. כשאני בסדנה בסופ"ש, רוב הזמן אני נגיש לחישובים הללו ידנית רק כי העפרון על האוזן והרי ידוע שאין משטח כתיבה טוב יותר מחתיכה דיקט...

כשאני נדרש לעצב מוצר (אני מהנדס מכונות ולא מעצב אבל אין מה לעשות ומוצר צריך גם עיצוב פונקציונאלי ואסתטטי) אני עובר למשטחים ושם אפשר תעשות מה שרוצים במישור העיצובי.

צורנית כן, אבל עבודה במשטח, (כשאתה רוצה להעביר דמיון לצורה במרחב בצורה זריזה, כמובן שיש צורך בכישורים מסוימים) נראה לי מהירה יותר על נייר (אולי אעשה ניסוי בסופ"ש. מעניין. יש למישהו קונספט להפוך לאובייקט?) קשה לי לראות איך משיכה של קווים עם עכבר (אלא אם מדובר על לוח/מסך ציור דיגיטלי), הפיכה שלהם נגיד lofted surface יקח פחות זמן מ"קשקוש על דף"

לצורך העניין, כמה זמן היה לוקח לייצר את האובייקט הבא, ללא פרטים' מידות ורנדורים. רק כקונספט ללקוח

untitled.1.jpg

עריכה אחרונה על ידי urban.racer

Stay tuned

• תוכן חדש...