Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פרוייקט לביצוע שמצריך שימוש בחומר במידות של 2 על 10 ס"מ.

זה די מקביל ל-1X4 (אינץ') של האמריקאים.

יש לי חומר רחב יותר, שמצריך חיתוך-= אבל זה מאד לא נוח לביצוע בגלל האורך (מטר וחצי כל יחידה, אין מקום בסדנה לבצע את זה, וזה קצת מפחיד לבצע עם מסור עגול).

היכן ניתן לרכוש, בדומה לפרופילי אלומיניום, חתיכות עץ כאלו? והאם ניתן לחתוך אותן במקום לאורך הרצוי?

איך זה מגיע בכלל? מה אורך כל חתיכה? והאם אפשר לרכוש בכלל בכמויות קטנות? (מעריך שצריך רק 2 יחידות של 1.5 מטר).

עץ לדק יכול להתאים? באיזה מידות הוא מגיע, ומאיפה ניתן לרכוש ביחידות בודדות- ועדיף עם חיתוך כדי שגם ייכנסו לאוטו :lol:

אני מאיזור חיפה והקריות.

תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

קיימים מספר סוגי עצים, חלקם במידה הזו וגם מה שלא הם כן יוכלו לחתוך לך למידה שתרצה במקום שבו תקנה.

לא מכיר באזורך.

בנתניה יש את ויקטור מחסני עץ ורעפים

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

כל מחסן עצים, בערך.

החיתוך יהיה בתשלום כמעט בכל מקום.

מה שידוע לי באזור המרכז לא רלוונטי לאזור שלך - ולא חסרים מחסנים בצפון.

בקיצור, גוגל, דפי זהב ושות׳.

רק אל תתפתה לחשוב שה-2 יהיה בדיוק 2 וה-10 יהיה 10 - כמו במידות האמריקאיות,

זה מאוד בערך, עם שינויי מידות משמעותיים לאחר התייבשות העץ.

ברוחב הזה יהיו בד״כ קורות באורך 3.5-4 מטר, אף אחד לא ימכור לך חלק מקורה

כך שתצטרך לשלם על כולה (השאריות שייכות לך...) - אפשר גם לחתוך בערך למידות שייכנסו לאוטו עם מסור ידני תוך מספר שניות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני רכשתי קורות לדק אצל "חסיד" בנשר, נדמה לי שהן בערך 12 סמ" על 2 ס"מ (אם זה חשוב אוכל למדוד כשאחזור הביתה).

אצלי היה מדובר באיפאה, אם אתה לא זקוק לעץ כה קשה אל תרכוש היות וקשה מאד לעבד אותו והוא כבד מאד.

קורות עץ אורן או עץ "לבן" אפשר לנסות למצוא אצל "אורן" בצ'ק פוסט (מול מזגני "אשוח") או אצל ס.ל.ע. בחטיבת גולני מול מוזיאון הרכבת.

האורך הסטנדרטי בד"כ הוא 4 מטרים (אצל חסיד יש גם 3 מטרים בפרופיל עבה יותר 10X5).

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

אני קניתי אצל ספק חומרי בניין של קבלנים שמוכר גם לבודדים. הוא מחזיק הכל, החל מדוש לבאמבטיה ועד לבאלות של חול, ובין היתר גם עצים לחיתוך (פרופילים, לטות וכו׳)

פורסם (נערך)

קנה עץ לא מוקצע לבניין. הוא יותר זול אבל זו לא הסיבה, אלא בגלל שתקבל 2X10 אמיתי ולא כמעט, שהרי הקורות לאחר ההקצעה מאבדות כמה מ"מ מכל כיוון. זה מגיע באורך 3 מטרים מינימום, ואין בעיה לקנות גם רק קורה אחת.

עריכה אחרונה על ידי tanga
פורסם
כל מחסן עצים, בערך.

החיתוך יהיה בתשלום כמעט בכל מקום.

זה נשמע לי טיפה מוזר, אבל מי אני שאתווכח...הניסיון היחיד שיש לי הוא עם פרופילי אלומיניום, שמגיעים באורך של 6 מטר, ויש מסור לשימוש עצמי במחסן- חתוך כאוות נפשך.

ברח לי השם של המקום, נמצאים ברחוב השיש בחיפה (איזור הצ'קפוסט). אוראלום אולי? לא זוכר... ממש מאחורי "אלמוג ציוד טכני" למי שמכיר.

מיותר לציין שהמסור המסכן נראה בהתאם :wink:

בקיצור, גוגל, דפי זהב ושות׳.

אכן דפי זהב סגרו לי את הפינה עם 3 מקומות בחיפה שמוכרים בכמויות קטנות. אבל, בהודעה של ספיידרמן, למדתי על מקום חדש שקרוב מאד למקום העבודה שלי :-D

רק אל תתפתה לחשוב שה-2 יהיה בדיוק 2 וה-10 יהיה 10 - כמו במידות האמריקאיות,

זה מאוד בערך, עם שינויי מידות משמעותיים לאחר התייבשות העץ.

תיארתי לעצמי. גם האמריקאים מקבלים מידות קצרות בכרבע אינץ' ועם צד אחד מעוגל. כמו רוב הפרוייקטים שלי, מדובר על פרוייקט "גמיש"- כך שמידות מדוייקות הן לא קריטיות. תודה על הטיפ.:mm_yeah:

ברוחב הזה יהיו בד״כ קורות באורך 3.5-4 מטר, אף אחד לא ימכור לך חלק מקורה

כך שתצטרך לשלם על כולה (השאריות שייכות לך...) - אפשר גם לחתוך בערך למידות שייכנסו לאוטו עם מסור ידני תוך מספר שניות.

שאריות! :yum:

אני בהחלט אמצא להן שימוש, הסר דאגה מליבך :lol:

אני רכשתי קורות לדק אצל "חסיד" בנשר, נדמה לי שהן בערך 12 סמ" על 2 ס"מ (אם זה חשוב אוכל למדוד כשאחזור הביתה).

לא קריטי, אין צורך למדוד... תודה. כמו שאמרתי להאנס, הפרוייקטים שלי גמישים ומאפשרים שינוי בהתאם למידות הזמינות. זה מה שקורה כשעובדים לרוב עם חומ"ג שהוא חינמי, כמו משטחים וכאלה, לומדים להתגמש... :lol:

אצלי היה מדובר באיפאה, אם אתה לא זקוק לעץ כה קשה אל תרכוש היות וקשה מאד לעבד אותו והוא כבד מאד.

קורות עץ אורן או עץ "לבן" אפשר לנסות למצוא אצל "אורן" בצ'ק פוסט (מול מזגני "אשוח") או אצל ס.ל.ע. בחטיבת גולני מול מוזיאון הרכבת.

האורך הסטנדרטי בד"כ הוא 4 מטרים (אצל חסיד יש גם 3 מטרים בפרופיל עבה יותר 10X5).

תודה על המידע. מזגני אשוח מאד קרובים אליי, מרחק הליכה ברגל למעשה. בהחלט אבדוק את "אורן" הזה. :mm_yeah:

קנה עץ לא מוקצע לבניין. הוא יותר זול אבל זו לא הסיבה, אלא בגלל שתקבל 2X10 אמיתי ולא כמעט. זה מגיע באורך 3 מטרים מינימום, ואין בעיה לקנות גם רק קורה אחת.

תודה על הטיפ.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...