Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פלואנס דיזל או 208 דיזל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפיגו תהיה חסכונית יותר, השאלה היא האם אתה זקוק לרכב מרווח ונוח יותר כמו הפלואנס, אבל גם גדול ומגושם בעיר... הפיגו נוחה גם.

פורסם
אני הגעתי למסקנה שכשאנשים מן היישוב משווים צריכת דלק, יש טעם לדבר רק על צריכה בין עירונית, כי זה הדבר היחיד שקרוב לתנאים מבוקרים.

נסיעה בעיר אומרת דבר שונה לכל אחד. אני גר ביישוב קטן יחסית ו"גבעי", הנסיעות ה"עירוניות" (המעטות) שלי קצרות למדי ועם מנוע קר. יכול להיות שאם הייתי נוסע בעיר כמו באר שבע (שטוחה יחסית, לא פקוקה וגדולה מספיק) הייתי רואה מספרים יותר יפים.

אם רוב השימוש עירוני, לדעתי אין טעם לדיזל. אם נוסעים הרבה בעיר כדאי לחשוב על היברידי.

אני לא נוסע כל יום, וכן נוסע לפחות פעם בשבוע מחוץ לעיר, כך שאין לי סיכוי מעשי למדוד מעל 500 ק"מ עירוני נטו במשאבה, אלא במחשב הדרך בלבד.

60 ליטר מיכל, יוצא בפועל מעל 800-900 ק"מ. גם עוד לא יצא לי לעבור מעל 1000 ק"מ למיכל למרות שזה אפשרי. צריך נסיעה בינעירונית ארוכה מאוד, שלא משלבת קטעים בזבזניים כמו טיפוס מקטעים מעניינים במינון גבוה או עמידה בתור לחרמון וכו'.

מה גם שנסיעה עירונית בעלת אופי מאוד משתנה.

אם אני ממלא מיכל (נניח בסוף נסיעה בינעירונית) ואז יש לי רצף של נסיעות קצרות, מחשב הדרך שמתאפס בכל תדלוק מראה נתון גבוה ב1.5 (8-9 ל100) בנסיעה הארוכה הראשונה הוא ירד מתחת ל-6 וגם המהירות הממוצעת תחצה את ה-30 קמ"ש.

פורסם

קודם כל כל מערכת מוספת היא עוד דבר שיכול להתקלקל.

לכן אם מדובר בבחירה לאדם פרטי שסופג את כל העלויות של התיקון הכל תמיד צריך להיכנס לחישוב הרי הוא פה מחשב את ההבדל בין ב20 קמ"ל ל26 קמ"ל.

פורסם (נערך)

זה נכון שכל מערכת סינון גזים יכולה להתקלקל (וזה לא זול . משאבת אוריאה בקלות תעלה ₪5000) אבל בתחנת דלק נתב"ג : 10 ליטר אוריאה עולה כ ₪29 ואני בטוח שזו לא התחנה היחידה. תלוי בדגם ובנסועה אבל לרוב זה מספיק ל 15000 קמ . כלומר זה סכום זניח לשנה .

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אני גם שקלתי להחליף הונדה סיוויק 2016 (שאוכל יחסית דלק , כי אני לא נוסע באופן חסכוני )

בסופר מיני ואחד הרכבים ששמתי עליהם עין זה ה 208 דיזל , אבל הרבה אומרים שאת הכסף שאני אחסוך בדלק אני יצטרך לשלם במוסך :)

תגובות ?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

פורסם
אני גם שקלתי להחליף הונדה סיוויק 2016 (שאוכל יחסית דלק , כי אני לא נוסע באופן חסכוני )

בסופר מיני ואחד הרכבים ששמתי עליהם עין זה ה 208 דיזל , אבל הרבה אומרים שאת הכסף שאני אחסוך בדלק אני יצטרך לשלם במוסך :)

תגובות ?

מדובר על דגם ידני? אם אתה נוסע הרבה ההפרש יהיה גבוה לטובת הפיגו גם ככה, אז מקסימום תקלה מתישהו... גם ככה הטיפולים בהונדה לא מי יודע מה זולים.
פורסם

ההונדה סיוויק היא אוטומטית מודל 2016 , השאלה אם יש רכב דיזל אוטומט שיכול להגיע לצריכה דלק מעולה ?

פורסם

פאביה דיזל לא זמינה עם גיר אוטומטי.

דווקא חלק מהאוקטביות דיזל הגיעו עם DSG6, והוא נחשב גיר אמין למדי.

בצרפתיות - כמדומני אצל סיטרואן ופג'ו אין משהו מעניין אם אתה מחפש אוטומט או תחליף טוב לאוטומט, ישנם גירים רובוטיים חד מצמדיים כמו שיש ב-2008 או ב-C3 פיקאסו. אם זה לא מפריע לך, כמובן שאלו אופציות אפשריות.

לרנו יש את הפלואנס והמגאן עם מנוע DCI שהוא חסכוני למדי, ומשודך לגיר רובוטי כפול מצמדי שעובד לא רע בכלל. יש פה ושם בפורום דיווחים על תקלות בגיר, מצד שני אני מכיר אנשים שגמעו מעל 100 אלף ק"מ ללא תקלות כלל עם הגיר הנ"ל. בסך הכול הבלאי של גיר רובוטי (ואני משער שגם אוטומטי) תלוי באופי הנסיעות ובנהג.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...