Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פלואנס דיזל או 208 דיזל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יש הבדל מהותי בצריכת דלק? בסוף ברור שמדובר ב2 קטגוריות שונות של רכבים מבחינת גודל ומחיר, אבל המנוע אותה יחידה - השאלה עד כמה בא לידי ביטוי ההבדל בצריכה?

פורסם

המנוע הוא לא אותו מנוע.

עם הפלואנס בתנאים בין-עירוניים בממוצע 20-24 ק"מ לליטר כתלות בכובד הרגל על הגז, נוסעים\מטען, מזגן, מזג האויר ושאר משתנים איזוטריים.

208 ואחיותיה, כפי שאני למד מדיווחים כאן, יותר חסכונית, במיוחד בעיר. זה נובע קודם כל מכך שהפלואנס גדולה וכבדה יותר, אבל כנראה שהמנוע של פז'ו גם חסכוני יותר באופן כללי.

חזיר דיזל

פורסם

2 הרכבים מעולים

השאלה אם ה 208 משמעותית חסכונית יותר

מחפש רכב חסכוני דיזל לנסיעה של 35000 קמחי בשנה. ידני. לא קריטי לי הגודל והיות והמחיר של שניהם די דומה, רציתי לדעת אם משמעותית ה 208 ידנית דיזל חסכונית יותר.

אשמח לדעה

פורסם

חישבתי הפרשי צריכת דלק.

נניח הממוצע של הרנו 1/20 והממוצע של הפג'ו 1/23.

ההפרש במחיר הדלק(במחיר הנוכחי) הוא 1400 ש"ח בשנה.

שהם כ-120 ש"ח בחודש לטובת הפג'ו-סכום דיי זניח.

אתה מעדיף רכב מרווח ונוח יותר או רכב קטן שקל להתנייד איתו בעיר?

תסע ב2 הרכבים ותחליט בעצמך-נוחות המושב,ההרגשה של המצמד.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
2 הרכבים מעולים

השאלה אם ה 208 משמעותית חסכונית יותר

מחפש רכב חסכוני דיזל לנסיעה של 35000 קמחי בשנה. ידני. לא קריטי לי הגודל והיות והמחיר של שניהם די דומה, רציתי לדעת אם משמעותית ה 208 ידנית דיזל חסכונית יותר.

אשמח לדעה

מדיווחים שקראתי כאן, בנסיעה בין עירונית ארוכה עם קקטוס אנשים דיווחו על 25-26 קמ"ל (לא במוד סבתא). כמו כן דווח על כ-16 קמ"ל בתנאים עירוניים. קשה לי להאמין שה-208 צורכת יותר דלק, אלא אם חירבנו את המצב עם יחסי העברה שונים בגיר.

נוח לי עם הפלואנס, בעיקר כי אני צריך את הגודל, אבל מחוץ לעיר כדי לקבל 25 קמ"ל צריך לעבור למוד סבתא ולכבות מזגן. בעיר לא הצלחתי להוציא ממנה יותר מ-12 קמ"ל (בחורף, בלי מזגן). אלמלא הייתי זקוק לגודל שלה, כנראה כבר הייתי עם 208 דיזלית.

חזיר דיזל

פורסם

הנתון לגביי הקקטוס נשמע לי הגיוני. בגרמניה שכרתי 308SW עם 120 כ"ס (על פניו אותו מנוע של הקקטוס וה-208 רק עם הספק גדול יותר) ולמרות נסיעה בדרך הררית, האצות מהירות ונסיעות במהירויות שלא כדאי לדבר עליהן בארץ ממש, הרכב עשה כמעט 1:26.

אגב, לפי האתר של פג'ו ה-208 דיזל מגיעה עם גיר 6 הילוכים, כמדומני הקקטוס מגיעה עם גיר של 5 הילוכים.

ולגביי צריכת הדלק אצלך בפלואנס - במגאן שהייתה לנו שתואמת ברוב הדברים לפלואנס, צריכת הדלק בעיר ישבה על 1:15-1:16 בנהיגה רגועה עם מזגן. 1:12 זה נתון מביך לרכב דיזל, ועוד בלי מזגן, אלא אם כן מדובר בעיר מאוד פקוקה כמו תל אביב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני הגעתי למסקנה שכשאנשים מן היישוב משווים צריכת דלק, יש טעם לדבר רק על צריכה בין עירונית, כי זה הדבר היחיד שקרוב לתנאים מבוקרים.

נסיעה בעיר אומרת דבר שונה לכל אחד. אני גר ביישוב קטן יחסית ו"גבעי", הנסיעות ה"עירוניות" (המעטות) שלי קצרות למדי ועם מנוע קר. יכול להיות שאם הייתי נוסע בעיר כמו באר שבע (שטוחה יחסית, לא פקוקה וגדולה מספיק) הייתי רואה מספרים יותר יפים.

חזיר דיזל

פורסם

בנסועה כמו שלי הרוב היא בינעירונית.

לפי מה שאתם אומרים פה הקקטוס אף יותר חסכונית מהפלואנס ומה 208?

מה לגבי הדאצ'ה - אותה יחידת דיזל לא?

פורסם

הדאצ'יה חולקת יחידת הינע עם הפלואנס ומדובר ב1.5 טורבו דיזל.

ב208 ובקקטוס מדובר 1.6 טורבו דיזל, ואני בספק שהקקטוס יהיה חסכוני יותר מה208 כי הוא פחות אווירודינאמי ממנה.

פורסם

לי יש את הדאציה סטפווי דיזל 2017 הממוצע שיוצא לי בנסיעה משולבת 17 קילומטר לליטר, לפיממה שאני קורא תמיד על המנועים של פיגו סיטרואן המנועי דיזל שלהם יותר חסכוניים

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

• חברי המעגל הראשון
פורסם

-- ^ --

לפני כמה חודשים, 10 ליטר אוריאה עלו פחות מ 39 ש'ח. מספיקים לכ 12,000 ק'מ. מכיוון שזו המלצה שלך להוסיף את זה לחישוב העלות,

אני משאיר את המתמטיקה ומשמעותה לך.

פורסם

Come on, 39₪ ל-12 אלף ק"מ? זה לא ראוי לחישוב אפילו.

מדובר פה על 120₪ בשנה לפי הנסועה שלו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...