Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז בניתי לעסק החדש שלי אתר בסיסי (כאן למי שמעוניין לראות), פתחתי עמוד בפייסבוק עם שני פוסטים (בינתיים), פתחתי עמוד חברה בלינקדאין, אבל בינתיים התנועה לעמוד הפייסבוק דלילה, כמה חברים עשו לייק לעמוד, וגם בוסט שעשיתי לאחד מהפוסטים בפייסבוק הניב מעט מאוד לייקים רלוונטיים בינתיים.

אז כן, אני יודע שזה חדש (עניין של כמה ימים), והדברים האלו לוקחים זמן עד שנבנה בסיס משתמשים רחב יותר, אבל זה בדיוק הזמן עבורי לשמוע טיפים, רעיונות, עצות, והצעות לגבי איך יוצרים חשיפה טובה, ממוקדת, ומשמעותית, הן לעמוד עצמו, והן לפוסטים בתוכו (אני מעריך שזה יגיע ביחד).

אני לא יודע אם זה משפיע - מעריך שכן - אבל מדובר בשירות יעוץ עסקי, ולא במוצר mass market או תחום B2C דומה אחר.

קדימה, רעיונות, בואו נראה את חוכמת ההמונים בפעולה.

פורסם

שני קהלי יעד עיקריים:

1. חברות (מכל תחום - לאו דווקא הייטק) שעובדות באופן אינטנסיבי מול חו"ל ורוצות לתת לעובדים שלהן כלים לשיפור יכולתם להבין ולעבוד עם אנשים מתרבויות שונות משלנו. כרגע זה קהל היעד העיקרי שלי.

2. חברות זרות שרוצות להיכנס לארץ (בכל צורה שהיא), ומעוניינות להכיר את התרבות הישראלית, לבחון את התאמת ההיצע שלהן לתרבות שלנו, להכין אנשים שהולכים לעשות רילוקיישן לארץ לעבודה בתרבות שלנו, וכדומה. כרגע - פשוט מסיבות של נגישות - זה קהל היעד השניוני שלי.

פורסם

לדעתי דף פייסבוק זה מעולה והכרחי בעיקר בעסק B2C.

במקרה B2B כמו שלך לדעתי דווקא לינקדאין יותר רלוונטית ונכונה.

בתוך החברות האלה שאתה פונה אליהן, מי מחליט על מהלך כזה איתך? משאבי אנוש? מנהלי שיווק?

כך או כך זה קהל יעד שתמצא בלינקדאין ופחות בפייסבוק.

פורסם

פייסבוק פתחתי קודם פשוט כי זה היה יותר נוח (עמוד הלינקדאין נמצא פה). מסכים לגמרי שלינקדאין יותר חשוב במקרה הזה, אם כי אני מודה שאין לי מספיק ניסיון בשימושים עסקיים במדיה חברתית - אני לומד את זה תוך כדי תנועה.

מי מחליט על מהלך כזה?

שאלה לא פשוטה: קהל היעד הטריויאלי זה מנהלי/ות משאבי אנוש ומנהלי/ות פמ"א (פיתוח משאבי אנוש) - אבל זה יכול להיות גם מנכ"לים/סמנכ"לים, מנהלי שיווק, מנהלי מחלקות פרויקטים/תמיכה, וכל הדרגים המקצועיים שרוצים לתת כלים נוספים לעובדים שלהם שעובדים עם לקוחות בחו"ל להתמודד עם שוני תרבותי.

אני חייב לומר שלמרות שבעולם נושא ההבדלים הבין-תרבותיים בקונטקסט העסקי צובר תאוצה, המודעות לחשיבות הנושא בארץ נמוכה, ואני מקבל הרבה תשובות בסגנון של "אני כבר עובד עם חו"ל ולא ראיתי בעיות", "כולנו מדברים אנגלית, ומסתדרים".

פורסם

קודם כל באתר חסר לי טלפון וכתובת. אולי בגלל שאני זקן אבל עסק ללא כתובת וטלפון לא משדר לי רצינות.

שנית, יותר פירוט בנושא השירותים (גם יקפוץ במנועי החיפשו כשמחפשים את השירות.

בקופירייט למטה הייתי מוריד בינתיים את השנה. זה כמו להגיד אני חדש אז בואו ותנו לי להתגלח על הזקן שלכם.

לגבי קידום אתרים אני לא בקיא בתחום אבל צור קשר עם מכון היצוא כדי להציע שירותים דרכם. שירות שיכול להיות מאוד יעיל ושימושי בעיקר לארגונים מתחילים בתחום היצוא זה עריכת קטלוגים ואתרי אינטרנט. קשה מאוד לישראלי (או למישהו מחו"ל) לנסח חומר כזה בשפה ובמנטליות המתאימה למדינות זרות.

דבר נוסף שאני מאמין שיקח קצת זמן ובטח בתכנית שלך זה שפות נוספות מעבר לאנגלית. אם אני רוצה לחדור למשל למדינה דוברת ספרדית הסיכוי שאפנה לחברה שהאתר שלה לא מכיל ספרדית הרבה יותר קטן כי אניח שזה לא שוק היעד שלה.

עריכה: את ההכי חשוב שכחתי. שיהיה בהצלחה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

באונליין לא מספיק להצהיר "הינה אני" ולא משנה כמה חזק תצעק (בוסטים ומימון) אתה לא תמצא לקוחות בגלל שקהל היעד שלך מאוד מאוד מצומצם.

מכיוון שזה לא סתם עסק זותר ולהגיע לקהל היעד שלך יצריך הרבה חשיבה יצירתיות וניסיון בכלים הפרסומיים שקיימים און ליין הייתי מציע לך לפנות לחברת פרסום בתור מישהו שעובד עם זה אני יכול להגיד לך שכנראה יקח לך מעל שנה ללמוד לעשות את זה ושכר הלימוד שלך יהיה יקר יותר מלהשכיר שירותים של חברת פרסום.

מה שכן בתחום הפרסום באינטרנט יש המון "חלטורניקים" (כאלו שראו סרטון שתיים ביוטיוב השכירו משרד והחליטו שהם הכי טובים בארץ) או כאלו שבעיקר למדו תקשורת חזותית והעבודה שלהם כלפי חוץ נראת מצויין אך לא באמת מביאה לקוחות וזה מה שחשוב.

לכן תקפוץ על המשרד פרסום הראשון שיבטיח לך תוצאות כלומר אתה משלם רק על לקוח שבא ולא על לייקים ולא על שום דבר אחר.

פורסם

אגיב מזווית שונה ולא ישירות לנושא השרשור

אם אתה רוצה תנועה לאתר שלך, אתה צריך שיהיו מספיק אנשים שירצו לעקוב אחריך

שזה אומר פוסטים מעניינים, אבל באמת, כתובים וערוכים בטוב טעם, שנונים, מושחזים, וכו'.

אם אתר כלשהו נותן לי ערך אני שם אותו במועדפים. סתם אתר עם מידע *על העסק* שלך אבל לא *על התחום* שלך, לא מעניין אותי.

לשם המחשה, לא אעקוב אחרי אתר של מתווך פלוני (אלא אם כן אני מחפש דירה באזור) שרק מעלה פרסומות לדירות שיש לו. אבל כן אעקוב אחרי אתר של מתווך פלמוני (גם אם הוא לא באזור שלי בכלל), אם הוא מעלה מאמרים טובים, ראיונות עם מומחים בנושאים שונים סביב הנדל''ן, וכו'.

הדוגמא אמיתית אגב.

בהצלחה!

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

מה לגבי פרסום ממוקד לקהל היעד שלך?

לדוגמא, פודקאסט 'עושים עסקים', עיתונים כלכליים וכו'.

Sent from my M3s using Tapatalk

• תוכן חדש...