Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין בבן גוריון חוות מחשבים ״כללית״? בעברית יש חווה כזו שמיועדת רק לתלמידי מדמ״ח ולא מתקיימות בה מעבדות, כך שתמיד יש מחשבים פנויים לעבודה (שמותקנים עליהם כל הכלים הדרושים לכל הקורסים במדמ״ח). אני למשל העברתי את כל התואר בלי להשתמש בלפטופ לצרכי לימודים אפילו פעם אחת. בקורסים במתימטיקה ותיאוריה השתמשתי בדפדפות (הרבה יותר נוח לטעמי מכיוון שרוב הכתיבה היא של סמלים מתימטיים).

למעשה, בהנתן חוות מחשבים כמו בעברית, ואם יש כבר מחשב נייח בחדר, אני לא רואה צורך אמיתי בלפטופ בכלל. לפחות לא לצרכי לימודים.

• תגובות 145
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

מצטרף להמלצה של דור לגבי מסך חיצוני - הסטודנטים שלי משתמשים בכאלה ("22-24) בבית, משפר מאד את איכות החיים.

לגבי כתיבה בהרצאות - צודק מלכישוע, יש הוכחות מחקריות שכתיבה עדיפה על הקלדה מבחינת קליטת והבנת החומר.

אני חולק על מלכישוע בעניין הצורך בנייד. כיון שלעתים קרובות הלימודים נערכים מחוץ לבית (למשל בקבוצה בפקולטה או במעונות, או בנסיעה ברכבת), שימוש במחשב נייד מהווה יתרון עצום. אבל יתכן שזה ההבדל בין העשור הקודם או זה שלפניו לבין הנוכחי, אין לשכוח את ההתקדמות ובעיקר את ירידת המחיר של ניידים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
אין בבן גוריון חוות מחשבים ״כללית״? בעברית יש חווה כזו שמיועדת רק לתלמידי מדמ״ח ולא מתקיימות בה מעבדות, כך שתמיד יש מחשבים פנויים לעבודה (שמותקנים עליהם כל הכלים הדרושים לכל הקורסים במדמ״ח). אני למשל העברתי את כל התואר בלי להשתמש בלפטופ לצרכי לימודים אפילו פעם אחת. בקורסים במתימטיקה ותיאוריה השתמשתי בדפדפות (הרבה יותר נוח לטעמי מכיוון שרוב הכתיבה היא של סמלים מתימטיים).

למעשה, בהנתן חוות מחשבים כמו בעברית, ואם יש כבר מחשב נייח בחדר, אני לא רואה צורך אמיתי בלפטופ בכלל. לפחות לא לצרכי לימודים.

יש מעבדות כלליות, אבל אין שם את כל הדברים שצריך סטודנט בשנה ב' ומעלה, כמו לינוקס למשל.

מעבר לכך יש מחשבים בכל מיני מקומות באוניברסיטה, אך לא ניתן לתכנת בהם, הם טובים לעבודה משרדית ותו לא.

מעבר לכך באותן מעבדות כלליות מתקיימות לפעמים הרצאות או שעות קבלה לקורסים (מעיין עזרה, בעיקר בקורס כמו מבוא למדמ"ח למשל).

יש מעבדות שמיועדות רק למדמ"ח, למעשה לא מעט כאלו, אבל אלו בסמסטר ב' מאיישות בדיקות פרונטליות של קורסים של שנים ב' וג', מעבדות, מעבדות השלמה וכדומה, כך שבשעות היום אתה נשאר עם 2-3 מעבדות זמינות למאות סטודנטים. זה לא מספיק.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

^ חבל מאוד. מוזר בעיני הקונספט שסטודנט צריך לדאוג לעצמו למחשב (בלי להכנס לכל עניין העשירים-מול-עניים). לדעתי, המינימום שאוניברסיטה צריכה לספק לסטודנט מדמ״ח זה מחשב זמין (לא פרטי כמובן..) עם כל הכלים הנדרשים ממנו.

פורסם (נערך)
^ חבל מאוד. מוזר בעיני הקונספט שסטודנט צריך לדאוג לעצמו למחשב (בלי להכנס לכל עניין העשירים-מול-עניים). לדעתי, המינימום שאוניברסיטה צריכה לספק לסטודנט מדמ״ח זה מחשב זמין (לא פרטי כמובן..) עם כל הכלים הנדרשים ממנו.

עקרונית יש מספיק מחשבים כנראה, אבל חלק לא עובדים, יש מעבדות וכו' - אז זה לא תמיד פנוי.

יואב, גם המעבדות שלנו לא בלעדיות למדמ"ח, גם הנדסת תוכנה, ביואינפורמטיקה וכל המשלבים והסטודנטים לתארים הכפולים משתמשים במעבדות "שלנו".

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
רק לתקן אותך , החוות בעברית הן לא בלעדיות למדעי החשב אלא גם לתלמידי הנדסה וביולוגיה חישובית.

צודק. תודה על התיקון.

פורסם

לא צריך מחשב עצמתי יתר על המידה. במקרה החריג ביותר יידרש להפעיל מערכת הפעלה וירטואלית (למשל, לינוקס) ולקמפל עליה תכנית קטנה עד בינונית (כמה אלפי שורות קוד).

מה כן? SSD, 8GB RAM, ומשקל נמוך. עדיפות למחשב הבנוי היטב (שהרי סוחבים אותו הגב).

אם התקציב מאפשר, אז הייתי לוקח 16GB RAM, כך שהפעלת המכונה הווירטואלית לא תהיה כבדה מידי.

העדפה אישית שלי היא מסך בגודל 13-14". להעדיף 15.6" אם אין מסך חיצוני לחבר את המחשב.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

אין סיבה טובה לעבוד עם מכונה וירטואלית, זה נוראי.

אני מריץ את זה על שולחני שחזק יותר מהלפטופ שלי וזה לא כיף גדול.

בדואל בוט העסק מתפקד הרבה יותר טוב.

פורסם

בלי קשר לצרכים של סטודנט מדמ"ח - מחשב שקונים היום לדעתי שווה להשקיע בכזה שבא עם חיבור Thunderbolt3.

פיזית זה נראה כמו שקע USB-C, אבל לא כל USB-C תומך TBT3. מי שכן - כמו למשל במקבוקים, זה מאפשר חיבור של כל דבר אפשרי בערך דרך כבל בודד.

אפשר לחבר תחנת עגינה קטנה בכבל קטן בודד, וממנה יוצא כל מה שצריך - חיבור HDMI לשני מסכים 4K, רשת, USB, SD CARD, הכל אפשרי. זה הולך להיות הסטנדרט בשנים הקרובות, וחבל לקנות עכשיו ולהתקע בלי.

הבעיה שהוא נכנס קודם למחשבים היקרים יותר, כמו כל טכנולוגיה חדשה, אבל לדעתי שווה את זה.

לי יש HP SPECTRE X360 13.3 ואני מאד מרוצה (שנה ומשהו). עולה כרגע 5600 בארץ עם 8GB ו-512G SSD, i5 gen8

ו-3 שנות אחריות יבואן רשמי.

בנוסף הוא גם בעל מסך מגע ומתקפל למצב טאבלט, שזה יכול להיות שימושי ונוח במצבים מסויימים.

שלי (דור 7 i7), מחזיק על סוללה בצפיה רציפה בסרט HD כ-5 שעות, בעבודה רגילה 8-9 שעות.

https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=25843

http://www8.hp.com/il/he/products/laptops/product-detail.html?oid=20913134

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
עשית תואר במדעי מחשב? אני שואל ברצינות בלי טיפת ציניות...

אין שום דבר ״תובעני״ בתואר במדעי מחשב - המקסימום שהוא יריץ זה כמה פרויקטים בויזואל סטודיו / אקליפס בגודל מצחיק יחסית לעולם האמיתי - ואפילו קורסים בגרפיקה ממוחשבת וAI יהיו קלילים לגמרי

...

בסוף ההודעה שלי כתוב במפורש שאני כרגע סטודנט למדמח בסמסטר האחרון. כן, אני יודע מניסיון מה צריך סטודנט למדמח. חבל שאתה ממהר לשלול דיעות של אנשים אחרים.. תואר במדעי המחשב תובעני בהחלט ברמת הדרישות. אינסוף הגשות ומשימות. במעט הזמן שישאר לו לעצמו בוא ירצה להיות מסוגל לראות סרטים/ תכניות בצורה סבירה. לכן, כדאי שיתחשב בצרכי מדיה בנוסף לצרכיו האקדמאים..

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

גיא איפה אתה לומד?

כבר שמעתי על מכללות שבהן מריצים דברים יותר כבדים, בבן גוריון לא.

פורסם (נערך)

גיא - אולי אני ממהר לשלול , אבל זה מהניסיון שלי גם בתואר וגם ״בתעשיה״ כשבערך 15 שנה אני עובד עם לפטופים בתור המחשב העיקרי שלי. ועבדתי עם הכל מ15״ כבדים וחזקים ועד 11״ קלילים וכל מה שבאמצע.

(במאמר מוסגר - המחשב שלי כרגע - 15״ פרו רטינה - בהחלט מחשב חזק מאוד - אבל בזבוז מוחלט אם המטרה היתה תואר במדעי מחשב.)

אשמח לשמוע מה אתה מריץ שכבד באמת וסדר הגודל של הפרוייקטים שאתה מדבר עליהם.

מה גם שהמחשב שהוצא הוא (לטעמי) בהחלט לא מחשב על הצד החלש.

מעבד מודרני , SSD , מסך FHD ויחד עם 8 גי׳גה זיכרון וכרטיס מסך חיצוני - אני לא רואה איך זה לא מספיק.

מכונות וירטואליות אגב מסתדרות עם חצי ג׳יגה זיכרון - והקצאה מראש של מקום בדיסק (במקום הקצאה דינאמית) וגירסא רזה של לינוקס - ירוצו אחלה גם על מחשבים חלשים.

עריכה אחרונה על ידי Liviur

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
אין סיבה טובה לעבוד עם מכונה וירטואלית, זה נוראי.

אני מריץ את זה על שולחני שחזק יותר מהלפטופ שלי וזה לא כיף גדול.

בדואל בוט העסק מתפקד הרבה יותר טוב.

אין סיבה ממשית לעבוד עם דואל בוט. עדיף רק לינוקס.

פורסם
אין סיבה ממשית לעבוד עם דואל בוט. עדיף רק לינוקס.

אין סיבה להתעסק בכל החרא של תאימות והתקנת חבילות של לינוקס - עדיף רק מק :) רק שזה כבר עובר לבעיית תקציב.

(וזו הסיבה שברוב המקומות שמפתחים בקאנדים שהולכים לשרתי יוניקס / לינוקס וטכנולוגיות מובייל משתמשים במקים - גוגל , פייסבוק , טוויטר , IBM ועוד המון חברות משתמשים ה מ ו ן במק בתור המחשב הסטנדרטי לפיתוח)

(במאמר מוסגר - כשכולם הזיעו קשה עם להתקין לינוקס , להתחבר לשרתי יוניקס מרחוק כדי לקמפל עבודות וכו - היה תענוג לעבוד ישירות על מק ושהכל פשוט עובד - וWindows היה במכונה וירטואלית בשביל הכמה קורסים שהיו ב.net)

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...