Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

^ מסכים אתך, מק או-אס היא האופציה העדיפה - יש לי מק ואני עובד איתו כמעט כל הזמן. מערכת ההפעלה מגלמת בתוכה את כל היתרונות של לינוקס בלי החסרונות.

אבל במקומות אחרים, כשאין את האופציה, אני מעדיף בהרבה לינוקס על ווינדוס.

• תגובות 145
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אבל במקומות אחרים, כשאין את האופציה, אני מעדיף בהרבה לינוקס על ווינדוס.

בסופו של דבר בשבילי זה כלי - ומה יביא לי הכי הרבה פרודוקטיביות - אז תלוי מה אני עושה - אני אבחר את הכלי הכי טוב שאני יכול.

(ובמקרה של השימושים שלי - שזה פיתוח iOS , פיתוח Node JS , קצת ריאקט נייטיב וקצת Rails - מק פשוט לוקח בסיבוב / אופציה היחידה עבור חלק מהדברים)

לינוקס בכלליות זו הגדרה רחבה מדי :)

איזה הוצאה ? עבור מה?

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

ליביו ומלכישוע - עם כל הכבוד למק, המחיר פרוהיביטיבי לרוב הסטודנטים. כאשר זה כלי עבודה שמייצר הכנסות זה סיפור אחר. מה גם שלפחות מה שאני ראיתי אצל החבר'ה שלי מחייב עבודה תחת חלונות - האפליקציות ניתנות ברשיון סטודנט חינמי או מוזל מאד תחת חלונות, ואם הן בכלל קיימות למק הרשיון הוא עסקי ויקר מאד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין לי קשר לעולם התכנות, אבל יש לי מחשב בסגנון הזה, שנראה לי עונה על הצרכים שלך לאור ההמלצות שניתנו פה:

https://ksp.co.il/?uin=44001&select=.268..271..159..2183..580..347

רק ששלי מדגם 15 והוא קצת יותר ישן מאלו (עבורי המשקל שלו בסדר). בזמנו עלה 2500.

קניתי בעקבות המלצה של חבר פורום לפני כמעט 3 שנים והוא עדיין מתפקד כמו חדש. אני גם עובד רוב השנה במשרה מלאה במקביל ללימודים, אז אצלי הוא עובד ללא הפסקה. פשוט מכונת עבודה. אני מרוצה מהאמינות ומהתפקוד שלו. סנכרתי (יש מילה כזו?) אותו עם הנייח ואז כל קובץ ותכנה מתעדכנים אחד עם השני ואני יכול לעבוד עם שניהם.

בהצלחה בלימודים!

ממליץ למסור לו שעם כל העומס והלחץ, שלא יישכח ליהנות. זו תקופה שיכולה להיות מאוד יפה, על אף הקשיים.

זה ברור לכולם, אבל כששומעים את זה מאנשים זה מחזק את הרצון.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
ליביו ומלכישוע - עם כל הכבוד למק, המחיר פרוהיביטיבי לרוב הסטודנטים. כאשר זה כלי עבודה שמייצר הכנסות זה סיפור אחר. מה גם שלפחות מה שאני ראיתי אצל החבר'ה שלי מחייב עבודה תחת חלונות - האפליקציות ניתנות ברשיון סטודנט חינמי או מוזל מאד תחת חלונות, ואם הן בכלל קיימות למק הרשיון הוא עסקי ויקר מאד.

לא המלצתי על מק כמחשב לסטודנט. אם תקרא אחורה את ההודעות שלי תראה שאכן המלצתי על הווסטרו שדובר עליו.

ציינתי את ניסיוני עם אחד כזה וכקטגוריות משקל וגודל שונות שיצא לי להתנסות איתן + קלות שימוש במקרים של קורסים מבוססי לינוקס / יוניקס ופיתוח בקטגוריות מסוימות.

אלא אם כן משהו רוצה ספציפית מק או מתכוון ללמוד לפתח למובייל ולווב - אין הצדקה תקציבית - וכמו שציינת - רוב הסטודנטים מקבלים רישיונות לתוכנות (אופיס , ויזואל סטודיו ואפילו Windows עצמה) - רק לPC - יחד עם זאת - כיוון שכל מק מאפשר להתקין גם חלונות (וירטואליזציה או Bootcamp) - זה לא ממש חסם קשיח.

Cost wise - המקים הם מחשבי עבודה שמתחרים בקטגוריות היקרות מול מחשבי עבודה של היצרנים השונים - ובקטגוריות האלו - התמחור שלהם - למה שאתה מקבל לא רע. (לפחות במחירי ארה״ב)

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
בסופו של דבר בשבילי זה כלי - ומה יביא לי הכי הרבה פרודוקטיביות - אז תלוי מה אני עושה - אני אבחר את הכלי הכי טוב שאני יכול.

(ובמקרה של השימושים שלי - שזה פיתוח iOS , פיתוח Node JS , קצת ריאקט נייטיב וקצת Rails - מק פשוט לוקח בסיבוב / אופציה היחידה עבור חלק מהדברים)

לינוקס בכלליות זו הגדרה רחבה מדי :)

איזה הוצאה ? עבור מה?

ספציפית בעברית, על כל המחשבים בדיפולט מותקנת גרסה כלשהי של דביאן (לא זוכר איזו) - גם בחווה לסטודנטים וגם על המחשבים של החוקרים והסטודנטים לתארים מתקדמים.

לטעמי, מק או-אס ולינוקס עדיפות בהרבה על וינדוס לא רק לצרכים שציינת אלא גם לצרכי מחקר (שזה מה שאני עושה בעיקר), מכיוון שרוב הכלים באקדמיה, ובשנים האחרונות גם בתעשיה, מפותחים קודם כל ללינוקס ורק אח״כ אולי מישהו מקמפל גרסה לוינדוס (שבדרך כלל מאבדת תמיכה די מהר). אני מדבר בעיקר על ספריות לפייתון ו/או כלים למחקר ב-machine learning (מה לעשות, זה מה שאני מכיר). וזה לפני שנכנסים לקלות השימוש ב-virtualenv למשל - לחוקר הממוצע זה עושה את החיים קלים בהרבה.

יותר מזה, מניסיוני (המועט יותר, אני מודה) בשלב ה-deployment, מק או-אס/לינוקס עדיפות גם כאן, לפחות בתחומים אותם ציינתי.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם
אין סיבה ממשית לעבוד עם דואל בוט. עדיף רק לינוקס.

בתואר ועוד איך יש סיבה, אחת מהן: עבודות תיאורטיות שדורשים להקליד, עם נוסחאות מתמטיות.

ניסיתי פעם אחת לפתור על דף - ראיתי שכל פעם שעושים תיקון זה גוזל ממני זמן, התחלתי לרשום במחשב, התרגלתי לכל הקיצורים ואני עושה את זה די מהר היום.

ה-Libre office לא ברמה של האופיס של מיקרוסופט.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לדעתי המחשב הזה הוא פשרה טובה בין כל העולמות. לא כבד מדי, לא גדול מדי ולא קטן מדי.

לגבי לינוקס הייתי מתקין ב-VirtualBox.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם כבר, אז hyper-v.

וירטואלבוקס עובד זוועה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בתואר ועוד איך יש סיבה, אחת מהן: עבודות תיאורטיות שדורשים להקליד, עם נוסחאות מתמטיות.

ניסיתי פעם אחת לפתור על דף - ראיתי שכל פעם שעושים תיקון זה גוזל ממני זמן, התחלתי לרשום במחשב, התרגלתי לכל הקיצורים ואני עושה את זה די מהר היום.

ה-Libre office לא ברמה של האופיס של מיקרוסופט.

לא זוכר את הפעם האחרונה שניסיתי להזין נוסחה בוורד.

רק latex.

פורסם

אני חקרתי שעות על גבי שעות (במקום לישון) ועדיין לא הגעתי לשום מסקנה.

ממה שאני רואה שיש בארץ. 16GB וI7 בגודל של 13.3-14 אפשר למצוא בכ5000 ש"ח שזה כ4300 באילת.

עכשיו שעשיתי סקירה על לפטופים כאלה תמיד יש בכל אחד משהו לא בסדר. הASUS מתפרקים בידיים והמקלדת שוקעת בכל לחיצה בגלל פלסטיק גמיש מידי. או/ו סובלים מרעשים סטטיים שכל האינטרנט מתלונן עליהם. ASUS VIVO BOOK מתפרק בידיים עם איכות בנייה מזעזעת. בכל לחיצה על מקש במקלדת כל הפאנל של המקלדת פשוט שוקע לתוך המחשב.

אם רוצים יותר איכות צריך ZENBOOK אבל לZENBOOK יש בעיה חמורה של רעשים סטטיים בלתי נסבלים ורעשי מאורר.

DELL שחשבתי שהם בסדר באמת בסדר אבל המסכים שלהם בלפטופים שהם לא XPS נוראיים ואי אפשר לעבוד איתם בחוץ גם לא תחת שמש ישירה כללה.

HP יש לפטופ אחד למכירה בערך שמתאים לתיאור וזה הPAVILION החדש. ובתור מי שעבד כמה שנים טובות לא ממזמן בחברת HP עם שפע לפטופים של HP ממש לא בא לי להתקרב אליהם. אם יש משהו שHP ממש לא יודעת לעשות אז זה מחשבים ניידים. בPAVILION החדש למרות שהוא זול צריך להוסיף עוד סטיק של 8 GB RAM מה שמייקר את הסיפור. ובסך הכל המסכים של HP גרועים משמעותית מהמסכים שלמשל ASUS משתמשים בהם. ובנוסף יש האומרים שיש לו בעיות התחממות.

פורסם
מכיוון שרוב הכלים באקדמיה, ובשנים האחרונות גם בתעשיה, מפותחים קודם כל ללינוקס ורק אח״כ אולי מישהו מקמפל גרסה לוינדוס (שבדרך כלל מאבדת תמיכה די מהר). אני מדבר בעיקר על ספריות לפייתון ו/או כלים למחקר ב-machine learning (מה לעשות, זה מה שאני מכיר). וזה לפני שנכנסים לקלות השימוש ב-virtualenv למשל - לחוקר הממוצע זה עושה את החיים קלים בהרבה.

יותר מזה, מניסיוני (המועט יותר, אני מודה) בשלב ה-deployment, מק או-אס/לינוקס עדיפות גם כאן, לפחות בתחומים אותם ציינתי.

הכלים שאתה מדבר איתם נכתבו מאז ומתמיד למערכות יוניקס למיניהן ומתקמפלים על לינוקס ומק (שהוא בבסיסו יוניקס) מאוד בקלות.

התמיכה ברובן על חלונות היא ברמת הקוריוז.

ואם אתה מדבר על Deployment ובכלליות פיתוח של מערכות צד שרת - התחום הזה יחסית פצפון על חלונות כשמייקרוסופט רק מתחילה לדגדג שירותי deployment והוסטינג שקיימים כבר שנים על המון פלטפורמות קוד פתוח.

למעשה חלק גדול מההתמודדות שלהן עם הבעיה הזו זה כל עניין ה.net core שרץ על כל פלטפורמה.

משום מה בארץ יש Reality distortion field עצום לגבי מוצרי מייקרוסופט שפשוט לא קיים מחוץ לישראל (בהרגשה שלי ובמפגש שלי עם טכנולוגיה מצד הR&D). ההימור שלי בנושא הוא הרבה תמיכה של מייקרוסופט באקדמיה ובצבא (ברמת ההספקת תוכנה וטכנולוגיה) על מדינה קטנה.

Then dying is forgetting

פורסם

ממה שאני רואה שיש בארץ. 16GB וI7 בגודל של 13.3-14 אפשר למצוא בכ5000 ש"ח שזה כ4300 באילת.

עכשיו שעשיתי סקירה על לפטופים כאלה תמיד יש בכל אחד משהו לא בסדר. הASUS מתפרקים בידיים והמקלדת שוקעת בכל לחיצה בגלל פלסטיק גמיש מידי. או/ו סובלים מרעשים סטטיים שכל האינטרנט מתלונן עליהם. ASUS VIVO BOOK מתפרק בידיים עם איכות בנייה מזעזעת. בכל לחיצה על מקש במקלדת כל הפאנל של המקלדת פשוט שוקע לתוך המחשב.

אם רוצים יותר איכות צריך ZENBOOK אבל לZENBOOK יש בעיה חמורה של רעשים סטטיים בלתי נסבלים ורעשי מאורר.

DELL שחשבתי שהם בסדר באמת בסדר אבל המסכים שלהם בלפטופים שהם לא XPS נוראיים ואי אפשר לעבוד איתם בחוץ גם לא תחת שמש ישירה כללה.

HP יש לפטופ אחד למכירה בערך שמתאים לתיאור וזה הPAVILION החדש. ובתור מי שעבד כמה שנים טובות לא ממזמן בחברת HP עם שפע לפטופים של HP ממש לא בא לי להתקרב אליהם. אם יש משהו שHP ממש לא יודעת לעשות אז זה מחשבים ניידים. בPAVILION החדש למרות שהוא זול צריך להוסיף עוד סטיק של 8 GB RAM מה שמייקר את הסיפור. ובסך הכל המסכים של HP גרועים משמעותית מהמסכים שלמשל ASUS משתמשים בהם. ובנוסף יש האומרים שיש לו בעיות התחממות.

מדוע לא Lenovo Thinkpad? אמינות מוחלטת, מקלדת נהדרת, טא'צפד מעולה.

פורסם

נראה שעשית שיעורי בית...

עבודה בשמש היא לא פקטור.

שום לפטופ או טלפון מצוי מיועד לעבודה בשמש, אז תוציא את זה מהשיקולים אם זה יעזור לך להקל על הבחירה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בשיא הרצינות, למה זה שיקול בכלל? בשנתיים שאני באוניברסיטה אני לא חושב שראיתי פעם אחת מישהו (בטח לא סטודנטים למדמ"ח, ואני מכיר מספיק אנשים מהשנתון שלי, ואפילו חלק מאלו מהשנתונים מעליי ומתחתיי) שיושב עם לפטופ על הדשא בשמש.

בתור סטודנטים למדמ"ח אנחנו לא רואים אור יום גם ככה, אז בשביל לשבת במעבדה או בכיתה ריקה גם דל בסדר ;)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...