Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לפני רכישה של רכב חדש למשפחה חשבתי שיותר נכון לנסות להעריך כמה יעלה הרכב לאורך 5 שנים (תקופה משוערת להחזקת הרכב) כולל דלק (לפי צריכה ממוצעת בשנים האחרונות), טיפולים, ביטוח וירידת ערך (לפי מחירונים פחות 10 אחוז).

לדוגמא:

איוניק:

[TABLE=width: 334]

[TR]

[TD]מחיר[/TD]

[TD] 140,000[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]אחרי 5 שנים[/TD]

[TD]57,512[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]דלק[/TD]

[TD]23,384[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]ביטוחים[/TD]

[TD]22000[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]עלות כוללת[/TD]

[TD]127,871[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]חודשי[/TD]

[TD]2,131

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

פיג'ו 3008:

[TABLE=width: 252]

[TR]

[TD]מחיר[/TD]

[TD] 167,800[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]אחרי 5 שנים[/TD]

[TD]68,614[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]דלק[/TD]

[TD]22,105[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]ביטוחים[/TD]

[TD]26500[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]עלות כוללת[/TD]

[TD]147,792[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]חודשי[/TD]

[TD]2,463[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

בחישוב שלי ההבדל בין הרכבים הוא 300 ש"ח בחודש.

אלו מחירי הרכבים שקיבלתי בסוכנויות אחרי מיקוח, מערכות מיגון וכולי..

כמובן שאני לא באמת יודע להעריך כמה הרכבים יהיו שווים אבל הסתכלתי על מחירונים של רכבים זהים בתקופה של 5 שנים.

וכמובן שזה לא מתחשב בבלתמים שונים ומשונים.

אבל זה כן נותן מושג מסויים שמצביע על הפרשים לא גבוהים בין הרכבים.

בעיקר סעיף הדלק שמשפיע מאוד על החישוב...

אשמח לשמוע את דעתכם.

פורסם

איך אתה יודע, כמה יהיו שווים הרכבים האלה אחרי 5 שנים?

איזה דגם של פיג'ו בדקת שיוצא לך פחות הוצאות דלק מאשר באיוניק ?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

הציניים שבינינו יכתבו כי הפיג'ו יעמוד במוסך ובמצב זה לא יצרוך דלק.

אבל, ברצינות, מדובר ברכבים שונים ומתוך הנתונים שהעלה פות"ש כלל לא ברור מה יהיה השימוש בו וכיצד חישב, למשל, את צריכת הדלק או עלות הביטוח. שלא לדבר על הניסיון לנבא את ערך הרכב כעבור 5 שנים. אני הייתי מתיחי לכל חישוב מסוג זה בזהירות רבה ומביא בחשבון כי הסטיה בו עשויה להיות גדולה מההפרש בעלויות המצטייר מתוך התחשיב.

גם הערתו של פות"ש על משמעות סעיף הדלק בתחשיב מוזרה - מדובר בכ-200 ש"ח לשנה, כלומר מיכל אחד. סטיה חסרת משמעות בהתחשב בעלות הכוללת. אבל אולי יש כאן איזו השואה בין רכב היברידי בנזין לבין רכב דיזל ונתוני צריכת דלק רשמיים (ולא מעשיים).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

את צרכת הדלק חישבתי כך:

ק"מ לשנה ממוצע שאני נוסע בשנים האחרונים (14000)

ממוצע של נתוני צריכת דלק אמיתיים של נהגים ואתרים שבדקו (19 במקרה של האיוניק ו17 במקרה של הפיג'ו)

מחיר ליטר בנזין היום (6.3) ומחיר ליטר דיזל היום (דיזל לפי הסכם עם חברות סונול, דלק ופז שביררתי) 6.01 לליטר.

הערכת ירידת הערך מסתמכת על דגמים קרובים, לדוגמא חישבתי את ירידת הערך של האיוניק לפי I30 (מתוך חישוב מושכל שהרכבים יתנהגו פחות או יותר דומה).

בכלל, רוב המשפחתיות מתנהגות דיי דומה לאורך השנים...

ברור שיכולה להיות סטייה בנתונים אבל אני מנסה לעשות ניחוש מחושב.

פורסם (נערך)

צריכת דלק אופטימית מדי לשני הרכבים, שמירת ערך אופטימית מדי לשני הרכבים .

שאלה: מה סוג הנסיעות שלכם?

אם רוב הנסיעות בעיר/פקקים, צריכת סולר של 3008 תהיה 1:12, צריכת דלק של איוניק תישאר מעולה. בנוסף, כאשר נוסעים רק בעיר, מסנן חלקיקים של 3008 יכול להיהרס.

לנסיעות מחוץ לעיר הייתי מעדיף את 3008.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

זה בלתי אפשרי לעשות את החישוב שעשית.

מה גם לא הכנסת טיפולים ובלאי, שזה לבד יכול לשנות את המשוואה (שגם ככה לא הייתי סומך עליה יותר מדי עכשיו).

שים לב שאתה משווה רכב מסמגמנט גבוה יותר שלא נותנים עליו הנחות מי-יודע-מה בסוכנויות בגלל הביקוש לבין רכב מסגמנט נמוך יותר שנפוץ בליסינג. ההבדל, כפי שאתה כתבת, עוד לפני ה 0 ק"מ הוא 27 אלף כבר בקנייה.

האיוניק נמכרת בערוצי 0 ק"מ ב118 אלף. התחרות העתידית שלך צריכה להיות מול אלו.

אז אם מתחילים את התחרות בהפר של כמעט 50 אלף שקל בין הרכבים. לאיפה עוד אתה רוצה להגיע ?

תקנה רכב יקר יותר - העלות תיהיה יקרה יותר.

תקנה רכב זול יותר - העלות תיהיה זולה יותר.

כלכלית ? קנה רכב יד2 בן 3, עדיין באחריות. גם אם יעלה 50 אלף ואחרי 5 שנים יהיה שווה ברזל, עדיין יהיה יותר כלכלי כמעט פי 3 מאשר לעשות קנייה של אחד מהרכבים האלו שציינת.

קנה רכב לא מבוקש, בן 3 כמו סאנדרו, או C1, ב30, והמשוואה אפילו מתחילה להיות עוד יותר אופטימית. אם אין לך בעיה עם ידני, כלכלית אתה על הגל.

עריכה אחרונה על ידי stum
  • תוכן חדש...