Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לפני כחצי שנה בעקבות שינוי גיאוגרפי גדול ולחוץ רכשתי רכב, כנראה בלי לעשות את המתמטיקה עד הסוף.

קניתי פיאסטה 2013 ידנית, וזה רכב נהדר. אני מפיק ממנו 1:15 בצריכת דלק, שזה נחמד מאוד.

העניין הוא שאני נוסע 90 ק"מ ביום רק לעבודה, ועוד כל מיני נסיעות קטנות פה ושם, ואני מרגיש שאני מעמיס קילומטרים ומפסיד כסף. בחצי שנה שהרכב אצלי הוא עשה מעל 10K ק"מ ועוד הגלגלים נטויים.

בחישוב גס אני עושה 23-25 אלף בשנה.

האם אני צריך לשקול מעבר לדיזל? יש למישהו הפניה למחשבון יעיל בנושא?

אין לי שום מושג בעניין עלות רישוי שנתי ו/או טיפולים ו/או ביטוחים.

תודה רבה.

פורסם (נערך)

אין אגרות מיוחדות לדיזל. הדיזל אולי יתן לך 1:20 . יש פה אחד שפרסם שרשור על 208 דיזל ידנית והוא משיג צריכה מצויינת: 1:24.

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=5611669

מחיר לליטר סולר הינו כ ₪6 . (ניתן למצוא גם יותר בזול). עכשיו תעשה חישוב מול מחיר ליטר בנזין וההפרש בנסועה ותבין לבד

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אנחנו מדברים על הפרשים של 200-300 שקל בחודש, אם מחירי הדלק/ביטוח/טיפולים/רישוי זהים.

זה לא מעט כסף.

יותר מכך, אני יכול להחליף את הרכב השני שלי (פוקוס 2010, מנוע 2 ליטר) וכך לעבור לשני רכבים זולים יותר מבחינת דלק. אני חושב.

פורסם

אין שוני מובהק במחירי הביטוח/רישוי/טיפולים ולכן אתה יכול להתעלם מהם בחישוב שלב זה. אתה צריך לחשב ל-X שנים קדימה (בחר X כרצונך) מה ההפרש בצריכת הדלק, ומצד שני כמה תעלה לך ההחלפה (כסף שתצטרך להוסיף והפרש בירידת ערך בסוף התקופה). זה שאתה יודע להשתמש ברגל שמאל זה יתרון גדול - 208 דיזל ידנית או קקטוס דיזל ידני יתאימו לך כמו כפפה. אם יש משהו שהצרפתים יודעים לעשות היטב, זה דיזלים ידניים קטנים.

הנסועה שלך לא מאוד גדולה, ומצד שני הפיאסטה לא רכב צמא במיוחד, לכן אני לא בטוח בכלל שההחלפה כדאית, אלא אולי אם תתמיד בתסריט המתואר לתקופה ארוכה (נקודת האיזון לפי דעתי נמצאת בטווח 4-5 שנים, לפני שחישבתי).

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

החישוב שלי מסתדר עם שלכם, ונראה שירשמו הפסדים על מכירה וקניה של כמה אלפים.

הבעיה הכי גדולה עם המהלך הזה היא המצאי בשוק שיתאים לתקציבים שלי. משנתונים 2012-2013 קשה למצוא רכב מתאים, לפחות במבט ראשון

עריכה אחרונה על ידי Guru_shastri
  • תוכן חדש...