Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה באמת משווה איכשהו ניסוי על זירת קרח לעומת נסיעה על כביש עם קצת שלג עליו? די, אתה ממשיך להוכיח שאתה לא מבין ומתחפר בעמדה שלך עם כל מיני טיעונים שהקשר שלהם לנושא שנדון כאן הוא במקרה הטוב קלוש. עדיף לפרוש בשיא.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה באמת משווה איכשהו ניסוי על זירת קרח לעומת נסיעה על כביש עם קצת שלג עליו?

צודק. התנאים במבחן קיצוניים מדי.

אבל עדיין, ההבדל העיקרי הוא בין צמיגי החורף לבין צמיגי All-Season, ולא בינם לבין הצמיגים הרגילים. כמובן שאם הכביש יחסית מפונה או שהשלג יחסית דליל אפשר להסתדר עם צמיגי All-Season - כך גם כתבתי בהודעה #28.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

פותה"ש - האם השאלה בכותרת היא קונקרטית? רוצה לשאול בעצם - מה דגם הצמיגים המדויק שאתה מתייחס אליו? ובאיזה רכב?

ישנם צמיגים בעלי הטבעה M+S שכל קשר בינם למציאות (ו/או להיות הדגם "כל העונות") קלוש במקרה הטוב, מה גם שלהבנתי אין פיקוח על ההטבעה הזו והיא למעשה חסרת משמעות מאחר וכל יצרן יכול להשתמש בה כאוות נפשו על כל צמיג (מה שפחות סביר אם מדובר ביצרן מוכר ואמין).

פורסם
צודק. התנאים במבחן קיצוניים מדי.

אבל עדיין, ההבדל העיקרי הוא בין צמיגי החורף לבין צמיגי All-Season, ולא בינם לבין הצמיגים הרגילים. כמובן שאם הכביש יחסית מפונה או שהשלג יחסית דליל אפשר להסתדר עם צמיגי All-Season - כך גם כתבתי בהודעה #28.

שוב, לא נכון.

צמיגי 4 עונות לא מתוכננים לקרח לכן האחיזה שלהם על קרח נמוכה. הם כן מתוכננים להתמודד עם מידה מסוימת של שלג ולכן האחיזה שלהם על שלג טובה יותר. צמיגי חורף מתוכננים ספציפית להתמודד עם שלג וקרח ולכן הם יאחזו טוב על שני המשטחים, אבל על שלג היתרון שלהם קטן יותר אל מול צמיגי 4 עונות. ולכן, המבחן הזה הוא פשוט לא רלוונטי לחלוטין לשאלה שנשאלה. לא בערך, לא כמעט. לא רלוונטי.

פורסם
צמיגי חורף מתוכננים ספציפית להתמודד עם שלג וקרח ולכן הם יאחזו טוב על שני המשטחים

תלוי בהגדרה שלך לצמיגי חורף. ההבדל העיקרי בין צמיג חורף בלי מסמרים לצמיגי קיץ הוא סוג הגומי ועומק החריצים מה שנותן לצמיג אפשרות להשאר גמיש גם בטמפרטורה נמוכה.

לא בדקתי אבל אני מניח שעל קרח חלק בטמפרטורה לא נמוכה מדי צמיג חורף יתפקד די דומה לצמיג קיץ, אין קסם מיוחד בסולייה של הצמיג אלא אם אתה מחבר אליה מסמרים, וגם אז לא מדובר במשהו שדומה לנהיגה קיצית.

כשעוד נהגתי על S40 T5 אוטומטית גם בהילוך שני וצמיגים ממוסמרים (לא איכותיים מדי אני מודה) היא הייתה עם יותר כח ופשוט מפרפרת במקום ומסבסבת בעלייה עם קרח

פורסם
פותה"ש - האם השאלה בכותרת היא קונקרטית? רוצה לשאול בעצם - מה דגם הצמיגים המדויק שאתה מתייחס אליו? ובאיזה רכב?

ישנם צמיגים בעלי הטבעה M+S שכל קשר בינם למציאות (ו/או להיות הדגם "כל העונות") קלוש במקרה הטוב, מה גם שלהבנתי אין פיקוח על ההטבעה הזו והיא למעשה חסרת משמעות מאחר וכל יצרן יכול להשתמש בה כאוות נפשו על כל צמיג (מה שפחות סביר אם מדובר ביצרן מוכר ואמין).

האנקוק S4

עם כל הדיונים פה (לא קראתי אף אחד שכתב "אני נסעתי, וכך וכך...") פשוט אנסה בעצמי פעם הבאה.

תודה :)

פורסם

היי היי היי, זה מעליב שאתה אומר ככה. :-D

מה שהוא אמר.

בקנדה הייתי נוהג עם צמיגי קיץ והנעה קדמית על כבישים שחלקם פונו משלג וחלקם לא. היה בסדר, מדי פעם יצא קצת פיפי מרוב פחד, אבל לא נרשמו תקריות חריגות. אבל זה כמובן במקום שיודע להתמודד עם שלג ולפנות אותו במקומות מועדים לפורענות (בעיקר בעליות/ירידות), ולא מג'דל שמס או ירושלים.

פורסם

הניסיון שלי הוא:

- צמיגי קיץ שחוקים+ הנעה קדמית

- צמיגי חורף + הנעה קדמית

- all season+ הנעה כפולה

כל הנסיעות בוצעו גם בשלג כבד, וגם ב30- לאחר שפינו את השלג.

בוא נגיד ככה, אם לא פינו את השלג לא ממליץ לך לנהוג, במיוחד אם זה אזור הררי, אני דפקתי החלקות ב 5 ק"מש במישור לפני כיכר/ רמזור, וזה עם צמיגי חורף. בקרת משיכה שמהבהבת יותר מהוינקר ומופעלת בכל, אבל כל לחיצה על הגז ואפילו מעבר נתיב (הרכב עולה על פס שלג ומאבד אחיזה).

אם פינו את השלג אז אין חשש, נהגתי גם בטמ"פ שך 30- וכל עוד הכביש פונה משלג, באמת שסגנון הנהיגה והתנהגות הרכב לא מושפעים דרסטית.

יצא לי לנהוג פעם אחת עם צמיגי קיץ+ הנעה קדמית בשלג כבד, אחרי שדפקתי דריפט בכביש מהיר שלא היה מבייש את סטיג על המסלול שלהם עם M5, רצתי בטיל להחליף לצמיגי חורף.

פורסם
האנקוק S4

זה או זה?

בכל מקרה, חברה מוכרת וצמיגים שגם מגיעים עם סימול ה"הר ופתית השלג", מה שאומר שהם עומדים בתנאים מינימליים כלשהם (לא בדקתי מה הם) לנסיעה בשלג.

פורסם

להגיד שצמיגי M+S זה צמיגי חורף זה אותו בלוף, בערך, כמו להגיד שג'יפון עירוני אופנתי זה רכב שטח אמיתי.

הניסיון המועט שלי, בשלג ירושלמי:

1. גולף IV ידנית, צמיגי M+S. קשה מאוד להוציא אותה מהחניה, המון נדנודים קדימה אחורה וחפירה בשלג. לעלות עליה כמעט בלתי אפשרי. לא עוצרת בכלל, ABS עובד כמו מטורף ב5 קמ"ש ולא מאפשר בלימה.

2. פורד גלקסי אקובוסט עם צמיגי קיץ: 200 כ"ס, powershift רטוב, ולא יוצא מהשלג. מגיע מהר מאוד למצב שכותב במסך "טמפרטורה גבוהה מדי בגיר, אסור לנסוע".

3. BMW E46 אוטומטית, צמיגי קיץ וhttps://autosock.com/ בציר האחורי. נוסעת סביר עם בקרת המשיכה. הבעיה שה"גרביים" נהרסות מהר בנסיעה על כביש מפונה.

4. BMW E30 ידנית עם שרשראות שלג בציר האחורי. נוסעת מעולה, אבל מתייחסת להגה כהמלצה בלבד. יחד עם זאת, זה הציוף הראשון שנתן לי ביטחון מלא שאני יכול לנסוע לכל מקום שאצטרך. הבלימה נעשית כמובן בעיקר בציר האחורי והמרחקים בהתאם.

5. טויוטה לנדקרוזר עם צמיגים רגילים לחלוטין - נוסעת מעולה בשלג די עמוק ב4X4 high.

כמובן שהפתרון הכי טוב הוא צמיגי חורף אמיתיים, אלה עם הסימון פתית שלג על הר.

שבוע שעבר הייתי בדאבוס בשוויץ וכל המכוניות היו מצוידות בכאלה, רובן היו עם הנעה לארבעת הגלגלים. לא נהגתי בעצמי, והנהג שלקח אותי יצא מדי פעם לדריפט קטן לא רצוני.

במציאות בארצינו אין להשיג צמיגים כאלה והמחיר של החזקת סט כזה יחסית למספר ימי השלג הוא מוגזם. לכן הפתרון מבחינתי הוא צמיגי קיץ ושרשראות שלג במקרה הצורך.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...