Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מחפש יורש לסוויפט 2010 שלי. עברתי היום על 10 הדפים הראשונים של הפורום, במטרה להבין את רוח הדברים ולמצא את הרכב האולטימטיבי.

דרישות: משפחה עם 3 ילדים (9, 14 ו 16). 90% מהנסיעות בעיר. 10% מחוץ לעיר, כאשר אנחנו לעיתים לוקחים את הסוויפט גם לנסיעות בינעירוניות לטיולים, כי היא פשוט 'בונבון...'.

נסועה של 15-20,000 ק"מ לשנה. מחפשים רכב אמין, אוטו', עדיפות עם בקרת שיוט, ולמנוע start-stop (אין כמו שקט ברמזורים...)

תקציב - 70,000 ש"ח ואעדיף תמיד את הדגם המאובזר.

הנה סיכום האלטרנטיבות שמצאתי. ניסיתי לסדר אותם לפי האטרקטיביות שלהם:

המומלצות

- הונדה ג'אז: עדיפות לגירסת הקומפורט. מצד שני, אין יותר מדי היצע ביד 2

- מזדה 2: עדיפות לדינאמיק, המאובזרת יותר, ובעלת 6 כריות אוויר (האם יש בקרת שיוט?)

- פיג'ו 208: עדיפות למנוע 1.2 עם 6 הילוכים. מצד שני, אמינות ומחירי טיפולים לא צפויים להיות זולים כמו הסוויפט. גם ירידת הערך והביקוש הבעייתי במכירה (אני מכיר את זה אישית מפיקאסו C4 שנמצאת אצלי 5 שנים, וצניחת מחיר בשוק המשמשות - בטירוף. גם אין הרבה ביקוש במכירה - מה שמוריד את המחיר עוד יותר...). האם יש בקרת שיוט?

בהתלבטות

- איביזה: עדיף עם מנוע 1.0 מהתקופה המאוחרת של 2015. מכונית מעולה, אך הגיר הרובוטי פחות מתאים לפקקים. כמו כן, המגדש הינו רכיב נוסף העלול להתקלקל

אין יחס תמורה-מחיר גבוה, אז לא בעדיפות

- טויוטה יאריס: ללא בקרת שיוט. רכב פשטני, אך אמין. לא שווה את המחיר.

- בלנו: רכב ש'מרגיש' מיושן, אם כי מרווח יותר מהסוויפט ועם בקרת שיוט

- מיצובישי ספייססטאר: מנוע רועש במאמץ (בשיוט די שקט). אי מניעת בידוד רעשי סביבה. זול לתחזוקה.

לא מצאתי הרבה מידע ו/או המלצות עליהן, אז ללא דירוג

- פאביה: לא מאובזרת (לא מצאתי עליה הרבה חוות דעת)

- פולו (לא מצאתי הרבה חוות דעת עליה)

- טויוטה ספייס ורסו: גיר רציף שגורם לביצועים פחותים. זול לתחזוקה וחסכוני

ושאלת השאלות:

האם כדאי להחליף את הסוויפט? הדבר האחרון שאני רוצה זה להחליף את הרכב במשהו נחות ממנו. אני די מרוצה מהסוויפט (אמינות, מרווח פנימי, נוחות וכו'). אין לי בעיה להמתין עם ההחלטה שלי שנה-שנתיים ולהישאר בינתיים עם הסוויפט.

תודה

פורסם

היית יכול להמשיך פשוט בשרשור הקודם שפתחת.

דין איביזה כדין פאביה , אותם מכלולים מכאניים, כנ"ל פולו. אני אישית פחות חושש מהמגדש אם הרכב תוחזק כנדרש.

ב208 יש בוודאות בקרת שיוט בגרסאות אקטיב.

האם כדאי זה תלוי בך ובצרכים שלך.

לדעתי אם יש לך רכב שאמין וממלא את כל צרכיך ואתה לא מרגיש שחסר לך משהו מהותי (למשל אולי קיימת לדגם שלך בקרת שיוט בחול והיא פשוטה להתקנה, שווה לחפש בגוגל) אז אין ממש סיבה להחליף.

אם מיצית את האוטו וממש בא לך להחליף זה משהו אחר.

פורסם

נכון לעכשיו אין בעיות ידועות בנושא האמינות ב-208, בסך הכול היצרנים הצרפתיים עשו שיפור גדול בשנים האחרונות, זה לא מה שהיה פעם.

מעבר לכך, אני מניח שמדובר במאזדה 2 מהדור הנוכחי? אמורה להיות בחירה טובה גם כן, עם גיר אוטומטי 6 הילוכים. המנוע הזה סוחב בצורה סבירה על מאזדה 3, על 2 הוא יסחוב טוב יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
היית יכול להמשיך פשוט בשרשור הקודם שפתחת.

דין איביזה כדין פאביה , אותם מכלולים מכאניים, כנ"ל פולו. אני אישית פחות חושש מהמגדש אם הרכב תוחזק כנדרש.

ב208 יש בוודאות בקרת שיוט בגרסאות אקטיב.

האם כדאי זה תלוי בך ובצרכים שלך.

לדעתי אם יש לך רכב שאמין וממלא את כל צרכיך ואתה לא מרגיש שחסר לך משהו מהותי (למשל אולי קיימת לדגם שלך בקרת שיוט בחול והיא פשוטה להתקנה, שווה לחפש בגוגל) אז אין ממש סיבה להחליף.

אם מיצית את האוטו וממש בא לך להחליף זה משהו אחר.

תודה: האמת שאת הסיכום עבורי :-)

פיג'ו 208: ראיתי ביד 2, במחירון, 3 דגמי פיג'ו 208 אקטיב 1.2. מה ההבדל בינהם? מה זה אקטיב פרו?

מזדה 2: האם בגירסת הדינאמיק משנת 2015 יש בקרת שיוט?

פיגו 208.png

• תוכן חדש...