Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3225 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתר "גלגלים" עשה ניתוח יפה של מאגר מידע ברשותו עם הזמנת מעל 50000 חלקי חילוף.

כמובן שיכולות להיות הטיות לא קטנות במחקר הזה אך גם ניתן להתייחס לסטטיסטיקה כחוכמת המונים (אם אפשר לקרוא לישראלים ככה).

המחקר מתייחס למדינת המוצא של המותג ולא לארץ ההרכבה.

לפי סטטיסטיקה זו בלבד, מצבה של גרמניה בכי רע... (אני מניח שיש בפורום לא מעט אנשים שלא ממש מופתעים).

קישור לכתבה בנושא:

http://cars.walla.co.il/item/3095904

11.JPG12.JPG13.JPG14.JPG15.JPG

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה "מחקר" פחדני משהו.

הבסיס עצמו סביר (יחס הזמנות לנתח שוק) אבל הנתונים הרי מאפשרים לציין שמות של מותגים ספציפיים ואני קצת מפקפק בזה שנתוני החלפת הגירים ומחשבי הגיר/מנוע (שבהם "גרמניה" מציגה נחיתות קיצונית) מתייחסים לגירי ZF הפלנטריים של ב.מ.וו או אפילו לדו-מצמדיים של מרצדס (שמקריאה אגבית נראה שמאפשרים שירות ברמה של החלפת סולנואיד בודד ולא יחידת מכטרוניקה שלמה).

"גרמניה" מתייחס ליצרן ספציפי שהנתונים לגביו כנראה גבוהים עוד יותר מהמתואר בכתבה.

פורסם

לעשות מחקר כזה ע"פ מוצא של רכבים חסר כל תועלת, כי אין קשר ישיר בין יצרני רכב שבמקרה ממוקמים באותה מדינה, ויכול להיות ביניהם הבדל ענק מבחינת אמינות. חוץ מזה, אפשר בקלות למצוא בגוגל סטטיסטיקות אמינות ע"פ יצרנים ספציפיים.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם

זה מחקר מעניין, אבל הוא לא באמת עונה על השאלה "בכמה תוצרת ___ אמינה יותר מתוצרת ___?".

למשל, לפי אחד הגרפים יוצא שמכוניות תוצרת קוריאה אמינות באופן משמעותי יותר ממכוניות תוצרת יפן - שזה נתון שאני לא בטוח שהוא נכון. הייתי דווקא משייך את זה לעובדה שמכוניות קוריאניות מככבות בליסינג ושם מתקמצנים מאוד בהזמנת חלקים.

בהמשך להסבר הזה, מכוניות תוצרת גרמניה שכיחות מאוד בסקטור הפרטי ובמיוחד בסקטור הפרמיום ובסקטור היוקרה - שם נהוג להחליף חלקים בתדירות גבוהה יותר מרכבים בבעלות חברה, למשל.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

המחקר הזה מתדלק את הסטיגמות בצורה חזקה מאוד, אבל נותן מאוד מעט מידע קונקרטי, כי אין התפלגות לפי יצרנים (זה הדבר הכי מענין).

יחד עם זאת, יוצא שיש משהו בסטיגמות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מבלי להגן יותר מדי על הניתוח הזה שהוא מוגבל ביותר (אך יחד עם זאת מנסה להוציא את המיטב מהנתונים שכבר קיימים במאגר),

בקשר ל"גרמניה" - מכירות תאגיד VW משמעותית גדולות יותר מיצרנים הנחשבים אמינים יותר כמו BMW או מרצדס (אפשר גם להוסיף את אופל) ולכן המספרים הלא בדיוק מרשימים מאפילים גם על מותגי היוקרה.

היו בעבר מספר דיונים לגבי ארץ ההרכבה, לדוגמא - האם קורולה "טורקית" פחות אמינה מיפנית בצורה מובהקת סטטיסטית? (האם באמת קיימות סטטיסטיקות מפורסמות ציבורית על ההתפלגות בתוך היצרנים?)

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

רוב רכבי העבודה (משאיות, אוטובוסים, מוניות, רכבי הסעות, מסחריות וטנדרונים, למעט טנדרים) הם אירופאיים - ברור שברכבים כאלה. הבלאי יהיה גדול יותר ורובם ייצאו מתקופת האחריות בגלל קילומטראז ולא תקופה ולכן השחיקה שלהם גדולה ויזדקקו מוקדם יותר לחלפים.

פורסם

מפאת כבודו של הכתב אני אהיה עדין.

להשוות צריכה של כלל החלקים ודרך אתר אחד ספציפי מעידה רק על זה שרצו לאזכר את האתר. לא הורידו חלפים של תאונות, לא הוסיפו רכבים באחריות (הוא "שכח" שלקאיה למשל יש אחריות ל 7 שנים על מנוע וגיר שמביאים יותר אנשים לטפל במורשה ולא לחפש חלפים לבד במשך 7 שנים. אם נוריד את זה יש סיכוי שהקוריאניות אולי יעקפו אפילו את הצרפתיות), אין התייחסות לשווי הרכבים כי מי שמחזיק רכב ששווה 10,000 שקל עושה יותר חיפושים אחרי חלפים זולים ממי שמחזיק רכב ב 100,000, עלות ממוצעת של החלפים שחיפשו (מי שצריך חלק של 15,000 שקל הופך את העולם לחפש משהו זול אבל מי שמחליף אלטרנטור למשל ה 800 שקל לא טורח לחפור) ואפשר להמשיך עוד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עם כל המגבלות שתוארו כאן של הבדיקה הסטטיסטית שנעשתה, על פי חוק המספרים הגדולים אפשר להביו מצוין אילו תוצרות אמינות יותר ואילו פחות.

כעת, נשאר להתווכח עם הקוריאנים אמינים מהצרפתים ב- 80% או רק ב- 50%

פורסם

בדקו רכבים משנת 2015.

כל תוצרת VAG לא באחריות, רוב היצרנים האחרים בסוף האחריות וקאיה עוד עם אחריות ארוכה. סקר מאוד מייצג.

פורסם

לפי הכתבה מבין כל בעלי הרכבים היפניים, והקוראניים, החליפו 3/4 מהם מנועים, וברכבים צרפתיים החליפו בכולן (ובחלקן אף פעמיים) - או לכל הפחות שאלו על מנוע.

פורסם

אל תחוס על כבודי, כתבתי ואני עומד מאחורי זה.

האם יש פה אמת מוחלטת? כנראה שלא, אבל זה הכי קרוב שאפשר להגיע במסגרת הכלים האפשריים.

לגבי הנקודות שהעלית, אני אנסה לענות עליהן כמיטב יכולתי.

1. אם אתר מסוים מוכן להעביר לי נתונים, מדוע שלא יקבל קרדיט על כך? אני יכול לומר לך שיש חברות גרירה או שירות דרכים שלא היו מוכנות לשחרר אפילו את זה.

2. בסקירה לא נכללו חלפים של תאונות כי אין דרך לדעת האם המנוע שחופש נפגע מתאונה, לא מאמין שסביר שתהייה לזה השפעה במספרים הגדולים.

3. לא שכחתי שיש שבע שנות אחריות למנוע ולגיר, אבל הפערים נותרו משמעותיים גם ברכיבים שאינם בסל האחריות המורחבת. לא מזהה מגמה?

4. בלתי אפשרי לנטרל כל משתנה בנפרד, לכן מיקדנו את זה במכוניות משנת 2015 שלא ישנות מדי ולא באחריות. לרדת לרזולוציה של מחיר המכונית והדגם המסויים זה מעניין וייעשה בכתבות הבאות כולל שנתונים מסויימים מכל מכונית כדי לבדוק האם ישנם פערים גם בתוך אותו דגם ולא רק בין יצרניות שונות. בסוף המספרים האלו מתכנסים לממוצע המשותף.

5. לא השווינו בין חלקים יקרים לזולים, אלא בין אותם חלקים. אם במכוניות אירופיות מחירי החלפים גבוהים בנוסף לעמידות פחות טובה, זה כבר עניין אחר לגמרי ושאלה מעניינת בפני עצמה.

א-נ-י, לא חושב שכל האמת אצלי ותמיד. אשמח לקבל הארות ותובנות למאמרים הבאים מסוג זה, בטח מגולשים של קארספורום.

תודה.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

קודם כל לגבי 2 שווה להבהיר את זה בכתבה כי זה לא מובן מהכתוב.

לגבי 3 הנקודה היא לא החלקים שבאחריות אלא שכשלהדיוט יש אחריות הוא מפחד לטפל מחוץ למורשה ולכן נמצא הרבה פחות מהאחרים שצריכים אותם חלפים באתרים האלה.

אין ספק שלא ניתן לנטרל את כל המשתנים אבל כאן נפלתם בתפר שבו רוב הגרמניות מחוץ לאחריות ורוב שהאר כן באחריות. מעניין מה היו הנתונים אם במקום 2014 הייתם בודקים 2013 למשל.

לגבי 5 השאלה מה בדקתם. האם החלטתם שבודקים סל חלפים ספציפי או כלל החלפים. אם בודקים סל ספציפי ברור למה זה לא מייצג ואם בודקים את כלל החלפים צריך לבדוק לגבי סוג החלפים. כמעט כולם יחפשו מנוע, גיר או מחשבים ברשת אבל בודדיםיחפשו סטארטר או אלטרנטור למשל.

ואני אמשיך להשתדל להיות עדין כי אני מעריך אותך ואת פועלך ויודע שאין מניעים נסתרים מאחוריך. זה כמובן לא מונע להעביר ביקורת אבל לגופו של עניין בלבד.

פורסם

אני מאוד שמח על הביקורת, אני שמח אפילו יותר אם היא כזו שמאפשרת לי להשתפר, שמח שבעתיים כאשר היא מגיעה מאנשים שאני מעריך.

לגבי נקודה 2, זה ציטוט מהכתבה: "הבדיקה מתמקדת ברכיבים מכאניים משמעותיים ולא בחלקי מרכב או פח, שאינם משקפים רמת אמינות מכאנית של המכוניות".

לגבי שנתונים מוקדמים יותר, יש בזה משהו, אבל מכוניות משנת 2015 הן לא ישנות מדי ולא חדשות מדי כדי לאפשר קבלת תמונת מצב טובה.

לא נוכל לבדוק את כל החלפים בכל המכוניות, לכן התמקדה הבדיקה באלו המרכזיים והמשמעותיים. להבא, נחפש גם במקומות האחרים, מקבל.

תודה על המחמאה.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

• תוכן חדש...