Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אפשר אז פורום המאגד את כל הנושאים הללו, אבל שיהיה רציני ולא רוחני מדי.

משהו יציב, הגיוני עם 2 רגליים בקרקע (באינטרנט). משהו אשר בו אנשי מקצוע ורפואה הם נותני התשובות.

תודות.

פורסם

לא תמצא כזה. ה"רפואה האלטרנטיבית" היא הבל ורעות רוח, משהו שמכניס לעוסקים בו הרבה כסף אבל נותן מעט מאד תמורה. רק השבוע פורסמה ידיעה על מחקר שבו נמצא כי חולי סרטן שפנו לרפואה האלטרנטיבית חיו בממוצע 2.5 שנים פחות מאלה ששענו על הקונבנציונאלית. או סיפור החיסונים שהופיע בערוץ 10 (או 2?) לפני כ-10 ימים.

יוצא מכלל זה כמה טיפולים בכאב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפני מספר ימים ראיתי בטלויזיה ראיון עם רופא שדיבר על הנושא.

הרופא אמר דבר כזה -

(אני מביא כאן את רוח הדברים לפי מיטב הבנתי...)

מה ההבדל בין טיפול אלטרנטיבי לטיפול קונבנציונאלי ?

טיפול אלטרנטיבי זה טיפול שלא ניתן להראות שהוא אפקטיבי באופן עקבי.

מדוע?

כי אם הוא אכן אפקטיבי באופן עקבי הוא כבר לא אלטרנטיבי אלא קונבנציונאלי...

פורסם

בדיוק הפילוסופיה שלי.

הבעיה היא שהמטפלים ה"אלטרנטיביים" מונעים בדיקה של שיטותיהם בשיטה המדעית המקובלת (כאשר השיטה הנחשבת לאמינה ביותר היא בדיקה השוואתית, מבוקרת אקראית וכפולת סמיות).

מעבר לכך המונח "טבעי" הוא מונח מסחרי ולא מדעי, ולדעתי מטעה. למשל - ימכרו לך יוגורט "טבעי", אבל עדיין לא שמעתי על פרה שעטיניה מפיקים יוגורט.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

גילוי נאות : אני מצדד בדעות קודמיי, ואף נמצא בשלב מתקדם בלימודים בתחום הרפואי.

בד"כ ב"רפואה" האלטרנטיבית יש גישה מוטעה עד כדי רמאות.

נותנים תכונות טובות לחומר טבעי, אך כל חומר שאינו טבעי - אוטומטית הוא "רעל"/ בעל תכונות רעות.

ובכן, זאת גישה די ילדותית (למשל צמח הרדוף הנחלים הוא טבעי לחלוטין, ולמי שיטרח לאכול ממנו מובטח ביקור במיון, במקרה הטוב מאחר ולמרות היותו טבעי ב-100%, הוא גם די רעיל. כנ"ל ארס של נחש וכו').

מעבר לכך - היא גם מטעה. יש לא מעט חומרים סינטטיים שיעילותם עולה על היעילות של החומר הטבעי (למשל אנטיביוטיקות למיניהן).

יש לא מעט אנשים בתחום ה"רפואה" האלטרנטיבית המציעים פתרונות ייחודיים לכל מזור ובעיה (גם אם אלו דברים שאין ביניהם שום קשר) - למשל פתרון לאיידס, סרטן וסוכרת - הכול בבת אחת, רק תקנה את המרקחת עם הנוסחה הסודית שהמצאתי, ושלאף אחד אחר אין את המתכון שלה...(דוגמא לרמאות בריש גלי).

בעיה נוספת שאף אחד מהתחום האלטרנטיבי לא מספר לך (סביר להניח כי אינם יודעים), שלעיתים יש אינטרקציות שליליות בין ה"תרופות" הטבעיות שלהם לבין תרופות בהם משתמשים או סתם השפעה לא בריאה (למשל תה טיבטי - יגרום לך להרזות. אבל יש בעיה אחת "קטנה" - הוא גורם לשלשולים (לכן אתה מרזה), ובדרך גורם לבעיות במאזן אלקטרוליטים, התייבשות, הפרת מאזן חומצה-בסיס בגוף ועוד. גורם לך להיות רזה, ועם קצת חוסר מזל - תסיים באישפוז. עם הרבה חוסר מזל - תהיה לקוח של חברת קדישא ).

עריכה: קצת שיניתי את הניסוח הקודם של דבריי, ומאחר ויש מצבים מעטים בהם "רפואה" אלטרנטיבית מציעה פתרון שנמצא כיעיל (אני מדבר על דיקור במצבים ספציפיים של שיגרון).

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

מעבר לכך המונח "טבעי" הוא מונח מסחרי ולא מדעי, ולדעתי מטעה. למשל - ימכרו לך יוגורט "טבעי", אבל עדיין לא שמעתי על פרה שעטיניה מפיקים יוגורט.

כל דבר מורכב מחומרים שנמצאים בטבע בסופו של דבר, גם אם זה חומצה הידרופלואורית, ציאניד או קולה זירו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תודה לכולם.

אני פחות מדבר על האלטרנטיבית מבחינת טבעי וכו'.

לאחותי (בת 50+) יש בעיות רק בצד אחד של גופה, צד שמאל במיקרה שלה. כל בעיה שצצה נמצאת בצד שמאל. ואני מדבר למשל על תפיסת גב צד שמאל + אישיאס (לחץ על העצב והקרנה לרגל שמאל), אקנה מבוגרת שצצה לפעמים בצד שמאל של הפנים וכו'. היא בנאדם בריא באופן כללי, אבל כאשר צצה בעיה, היא תהיה בצד שמאל. האמת שאני הוא זה שעלה על הענין ובאמת כולם הסכימו: צד שמאל.

עכשיו, אני מאד מעונין לעזור לה ולדעתי ביקור אצל רופא משפחה לא יעזור, יש לי הרגשה שהוא לא יתייחס לענין הצד.

אז זהו, סליחה שפירטתי אולי קצת יותר מדי, אבל זה המצב.

מה דעתכם? לאן עליה לפנות?

ענין הרפואה האלטרנטיבית היה רעיון שלי, סתם, לא שאני בטוח שזה יעזור, ואולי (בתיקווה) יש בכל זאת גורם רפואי בקונבנציונליות שהוא הוא הכתובת.

פורסם

הסיפור של צד שמאל נראה אקראי לחלוטין. הפנה אותה לרופא עור ולאורתופד, תן להם לאבחן את הבעיה ואז לחפש טיפול מתאים.

פורסם (נערך)
לא תמצא כזה. ה"רפואה האלטרנטיבית" היא הבל ורעות רוח, משהו שמכניס לעוסקים בו הרבה כסף אבל נותן מעט מאד תמורה. רק השבוע פורסמה ידיעה על מחקר שבו נמצא כי חולי סרטן שפנו לרפואה האלטרנטיבית חיו בממוצע 2.5 שנים פחות מאלה ששענו על הקונבנציונאלית. או סיפור החיסונים שהופיע בערוץ 10 (או 2?) לפני כ-10 ימים.

יוצא מכלל זה כמה טיפולים בכאב.

אחי הצעיר רופא וכך כמה מבני משפחתי הקרובה והרחוקה.

לטענתם, יש קשר מובהק בין גוף ונפש.

כאשר הנפש לא בריאה, כך גם הגוף. לכן לא הייתי שולל על הסף את הרפואה האלטרנטיבית.

אגב, אחד העובדים שלי היה חסר אונים אל מול בעיה רפואית והתייעץ עם אחי. אחי המליץ לו לנסות דיקור סיני בבעיה שאף רופא לא הצליח לטפל. אחרי סדרת טיפולים הבעיה פסקה.

תודה לכולם......

ענין הרפואה האלטרנטיבית היה רעיון שלי, סתם, לא שאני בטוח שזה יעזור, ואולי (בתיקווה) יש בכל זאת גורם רפואי בקונבנציונליות שהוא הוא הכתובת.

נסה את ד"ר ליאון גלעד מירושלים. עובד עם קופת חולים כללית, כך שתקבלו החזר.

הוא מומחה לבעיות עור.

עריכה אחרונה על ידי NirLevi
פורסם
לטענתם, יש קשר מובהק בין גוף ונפש.

כאשר הנפש לא בריאה, כך גם הגוף.

לכן לא הייתי שולל על הסף את הרפואה האלטרנטיבית.

המרחק בין הציטוט הראשון לשני רחוק שנות אור.

הקשר בין גוף ו"נפש" כבר מזמן ידוע ומגובה בממצאים פיזיולוגיים. למשל, ליוגה ומדיטציה השפעה על פעילות הואגוס וכתוצאה מכך ירידה בלחץ הדם ובקצב תפוקת הלב.

הטענה השנייה נשענת על סיבתיות שגויה. משתמע שרפואה אלטרנטיבית היא טיפול לנפש אל מול רפואה קונבנציונלית שהיא לגוף וכמובן שזה לא נכון.

מי שיש לו מחלת נפש מוזמן לפנות לטיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי ואולי לקבל הקלה בסימפטומים הגופניים.

ייתכן ויש טיפולים יעילים למקרים מסוימים, שטרם התקבלו על ידי הרפואה הקונבנציונלית והם אכן יעילים, אני לא שולל, כי אני לא מכיר. אבל, המרחק בין הדברים האלו לבין תאכל 2 כפיות כורכום ביום ויעבור לך האקנה רב מאוד.

אז רק להדגיש שוב, אני לא שולל שום דבר שמביא לתוצאה חיובית, ברמה העובדתית, כולל פלצבו. אבל, הרפואה הקונבנציונלית נותנת מענה לבעיות גופניות ונפשיות כאחד.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

קשר מובהק בין גוף ונפש? כנראה שיש. אבל זה לא קשור להוקוס פוקוס. יש טיפולים שלא מובן כיצד הם פועלים, אבל הוכח במחקרים השוואתיים שהם פועלים, אז הם מקובלים. ויש טיפולים שנראים הגיוניים, אבל המחקר הוכיח שאינם פועלים ואף מזיקים, אז הם נפסלים. זו דרכה של הרפואה הקונבנציונאלית. ה"רפואה האלטרנטיבית" (ולי קשה לקרוא לה רפואה) אינה מעמידה את האמצעים שלה לבדיקה מדעית.

אתה יודע היו אפילו מחקרים שבדקו באופן מדעי אם תפילות מסייעות בריפוי? היו והתפרסמו בעיתונות המדעית מהשורה הראשונה. דרך אגב, התפילות לא עזרו.

תביא בחשבון שקשה ללמוד ממקרה בודד, שכן יתכן שהבעיה היתה חולפת גם בלי הדיקור. בגלל זה יש רמות שונות של איכות מחקר, ויש דרגות שונות הנחיות רפואיות, שכוללות בתוכן גם התיחסות לאיכות המחקרים עליהן מבוססת ההנחיה.

פורסם

הטענה השנייה נשענת על סיבתיות שגויה. משתמע שרפואה אלטרנטיבית היא טיפול לנפש אל מול רפואה קונבנציונלית שהיא לגוף וכמובן שזה לא נכון.

אולי משתמע כך מדברי, אך לא טענתי ולא כתבתי שהרפואה האלט' מטפלת בבעיות ו/או מהווה טיפול לנפש.

תביא בחשבון שקשה ללמוד ממקרה בודד, שכן יתכן שהבעיה היתה חולפת גם בלי הדיקור. בגלל זה יש רמות שונות של איכות מחקר, ויש דרגות שונות הנחיות רפואיות, שכוללות בתוכן גם התיחסות לאיכות המחקרים עליהן מבוססת ההנחיה.

אינני רופא והמרחק ביני לבין התחום, כפי שהנך בטח יודע, הוא כמזרח ומערב.

נתתי דוגמה למקרה פרטי. מניסיונם של אחרים שמנוסים בתחום, הם לא שוללים באופן מוחלט.

פורסם
תודה לכולם.

אני פחות מדבר על האלטרנטיבית מבחינת טבעי וכו'.

לאחותי (בת 50+) יש בעיות רק בצד אחד של גופה, צד שמאל במיקרה שלה. כל בעיה שצצה נמצאת בצד שמאל. ואני מדבר למשל על תפיסת גב צד שמאל + אישיאס (לחץ על העצב והקרנה לרגל שמאל), אקנה מבוגרת שצצה לפעמים בצד שמאל של הפנים וכו'. היא בנאדם בריא באופן כללי, אבל כאשר צצה בעיה, היא תהיה בצד שמאל. האמת שאני הוא זה שעלה על הענין ובאמת כולם הסכימו: צד שמאל.

עכשיו, אני מאד מעונין לעזור לה ולדעתי ביקור אצל רופא משפחה לא יעזור, יש לי הרגשה שהוא לא יתייחס לענין הצד.

אז זהו, סליחה שפירטתי אולי קצת יותר מדי, אבל זה המצב.

עושה רושם שאחותך צריכה לפנות לנוירולוג.

אם בעיות מופיעות קבוע רק בצד אחד של הגוף, עושה רושם שיש בעיה כלשהי במערכת העצבים.

פורסם

אגב, אחד העובדים שלי היה חסר אונים אל מול בעיה רפואית והתייעץ עם אחי. אחי המליץ לו לנסות דיקור סיני בבעיה שאף רופא לא הצליח לטפל. אחרי סדרת טיפולים הבעיה פסקה.

.

כפי שרשמתי בהודעה הראשונה שלי, ישנם מקרים ספציפיים בהם נמצא שדיקור עשוי לעזור.

להסיק מכך שדיקור או "רפואה" אלטרנטיבית עוזרים בבעיות נוספות - זאת כבר הסקת מסקנות נמהרת (כמדומני שמישהו כבר רשם שנמצא כי בהרבה מקרים "רפואה" אלטרנטיבית דווקא עשויה לגרום נזק).

פורסם
כפי שרשמתי בהודעה הראשונה שלי, ישנם מקרים ספציפיים בהם נמצא שדיקור עשוי לעזור.

להסיק מכך שדיקור או "רפואה" אלטרנטיבית עוזרים בבעיות נוספות - זאת כבר הסקת מסקנות נמהרת (כמדומני שמישהו כבר רשם שנמצא כי בהרבה מקרים "רפואה" אלטרנטיבית דווקא עשויה לגרום נזק).

היכן כתבתי או הסקתי?

"נתתי דוגמה למקרה פרטי"

• תוכן חדש...