Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ישורת אחרונה לפני מכירת הרכב שלי, אינני אוכל להשאר הרבה זמן בלי רכב והקניה תצטרך להיות דיי מיידית.

מטרת המכירה והקניה היא להחזיר מעט את ההנאה מרכב + לגדול במימדי פנים של רכב לטובת נוחות.

בהתחלה ננעלתי על מאזדה 6, נכון להיום האקזמפלרים הנורמליים נמכרו, מה שנשאר או יחסית שבור או יקר מאוד כמובן שאין עוררין על האמינות והאחזקה הזולה אבל כרגע אין שום אקזמפלר ששוה על פי נתוניו והתקציב שלי.

לאחר הרחבת החיפוש נמצאה מונדאו טיטניום 2011 עם 130 אלף ק''מ שהינה אחרי החלפת מנוע לפני כ 30 אלף ק''מ ואחרי החלפת גיר מלפני כן. מצד אחד אקבל מכלולים חדשים אך שום דבר לא מבטיח לי אמינות מתמשכת היות ופעם המכלולים העיקריים כבר כשלו והוחלפו ללא עלות מרצונו הטוב של היצרן מה שככל הנראה לא יעשה שוב פעם. לכן ההתלבטות, עלות מנוע ברכב הזה היא כעלות הרכב, עלות הגיר היא כעלות חצי מהרכב. מצד אחד הם אמורים לעבור 60k ק''מ בשקט שזה נסועה של שנתיים אצלי מצד שני לך תדע, עד כה הם מפגינים אמינות לפרק זמן קצוב.

הרכב השני הוא אלפא 159 מנוע 2.2 ידני משנת 2008 עם 110 אלף ק''מ, הדגם הכי מפואר. מצד אחד מנוע אמין וגיר ידני אך עם זאת הבנתי שההחזקה שלהם יקרה בכל מובן, אם זה החלפת קלאץ' שעולה מעל 4000 ש''ח ואם זה כלל החלקים לטיפולים השותפים. באלפא אני לא אטפל במורשה כמובן, טיפולים שותפים אצל חבר מכונאי (שמנים, בלמים ופילטרים) דברים יותר מסובכים ותקלות במוסך אוטואיטליה שפעם הייתי מטפל בו קבוע.

השאלה מה מהשניים יותר נורא? מה מהשניים יותר יקר להחזקה? מה כנראה יהיה יותר אמין? האם ב 159 בכלל ארויח מרווח פנים עדיף מהרנו?

מחכה לדעותיכם!

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לא ניתן לבדוק בוודאות את מצב הקלאץ', רק תחושה וגם זה מעורפל ומשתנה מרכב לרכב!

המעניין פחות משנה היות ושניהם יהיו כפיים והמונדאו אף שימושית יותר.

היות ותדמית המונדאו תהיה בעייתית יותר עם הזמן כי הגירים והמנועים מתחילים להפגין סימני אי אמינות כנראה שלמכור אותה במחיר סביר יהיה קשה יותר (גיר שהלך ומנוע שהלך) כאשר על האלפא נניח ותהיה עם 160 אלף ק''מ יהיו עדיין קופצים היות ומדובר ברכב דיי נדיר וניתן יהיה למכור אותה לאיזה חובב מותג מושבע.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

תחשוב על ההנאה יותר מאשר על המכירה, נראה שאתה בוחר רכב על מדד הסחירות שלו ומעדיף נתון זה על פני ההנאה

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם

אני חושב גם וגם אבל בעיקר על הפרקטיות היות ואשתי כנראה תהיה הנהגת העיקרית ואנחנו עם שני ילדים.

אחרי הרבה מחשבות נוטה למונדאו.

בעבר היתה לי אלפא, היתה גם לנצ'יה. הרכבים הללו כמה שיותר נדירים וכמה שיותר שמורים עוברים ידיים בתוך המועדון. מעט מוזר שרכב כזה שיש בודדים ממנו ועוד עם ק''מ כזה נמוך (אני מדבר על האלפא) הגיע בכלל ליד 2 ולא נחטף על ידי אחד מחברי המועדון, גם המחיר שלו סביר מה שמחזק את העובדה שמוזר שהוא לא נחטף על ידי אחד מחברי המועדון. הבעלים חבר במועדון אלפא כולל מפגשים וכו'.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם (נערך)

אם אתה מחפש פרקטיות, אין מה לדבר המונדאו לוקחת בענק. היא גם נוחה מאוד ואפילו מהנה לנהיגה. נכון, זה לא אלפא, אבל נראה לי שבנסיבות שציינת הפורד מתאימה יותר, מה גם שהיא אוטומטית ואני משער שזו תהיה העדפה של האישה.

אגב, האקזמפלר הספציפי עליו (ה 159) אתה מדבר לא שמור קוסמטית בעליל

עריכה אחרונה על ידי ZvikH
פורסם

קוסמטית מילא זה דיי בקטנה מה שיותר אכפת לי זה המכאני אבל שוב אם הבן אדם מעורבב בכל מועדוני אלפא והרכב שלו לא נחטף כנראה שמשהו שם מסריח.

יום ראשון נדע :-)

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

זה מה שהסקתי כבר.

מתומחרת גבוה היא לא ככל הנראה אז כנראה האופציה השניה שהוא לא שמור.

שוב אני זוכר שבזמנו במועדונים כמו אלפא רכב שמור רק היה צץ ואם במחיר סביר הוא כבר היה נחטף מראש על ידי אחד החברים.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תוכן חדש...