Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3278 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
ישנם רכבים שלא חייב הפעלת מפוח כדי למנוע כניסת אויר חיצונית ולכן קיימת אצלם אםשרות של סירקולציה פנימית בלבד שהוא מגיע בצורת לחצן חשמלי או בורר מכני. ברכב הזה הסירקולציה הפנימית כזכור לי כן מאפשרת חסימת אויר חיצוני ללא מפוח. עד היום לא הבנתי את התיכנון הדבילי הזה של חסימת אויר רק עם מפוח עובד. מה ההיגיון בזה??

האם בדקת ברכבך האם ניתן להפעיל מצב סירקולציה ללא הפעלת המפוח ?

גם אצלי בגולף דור 5 קיים לחצן נפרד להפעלת סירקולציה אבל אם המפוח לא עובד הכפתור לא מעביר למצב סירקולציה פנימית.

אם המפוח לא יעבוד האוויר לא יעבור סינון דרך הפילטר של מערכת המיזוג. ככה זה ברוב הרכבים בימינו.

היסטוריה כרגע לא מעניינת אותנו.

010.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

גם שהמפוח פועל האור של הכפתור עובד אבל זה לא באמת ניכנס חמצב סירקולציה אלה נישאר באותו מצב, מה יכולה להיות הבעיה ואיך לתקנה?

פורסם

איך יכולה להיות סירקולציה פנימית ללא הפעלת מפוח ? הייצרן פשוט לא מאפשר מצב כזה אלא אם הפעלת את המפוח ולכן נכנס אוויר מבחוץ.

תחשוב על זה...

לצורך הפרוטוקול, אצלי באוטו (ברלינגו 2016) זה אפשרי. כיוון שאותו פנל בקרת מזגן קיים בעוד דגמים של פיז'ו וסיטרואן, אני מניח שזה אפשרי גם בדגמים אחרים של היצרן.

מפוח כבוי. בנסיעה נכנס אוויר מהפתחים חופשי. לוחץ על כפתור סירקולציה, לא נכנס יותר אוויר בנסיעה. אני בטוח בזה ב 100%.

פורסם

האם בדקת את העניין לאורך זמן מסויים ? ייתכן שפנל הבקרה אצלך ברכב מאפשר זאת לפרק זמן מסויים עד אשר הוא עובר אוטומטית למצב כניסת אוויר מבחוץ.

פורסם

מרק...גם אם זה עובר אוטומטית לסירקולציה חיצונית ואתה תלחץ על פנימית אז זה יחזור לפנימית. אתה מחפש להיתחכם ואני אומר לך שבלאנסר הצורה הישנה סירקולציה פנימית היא פנימית ללא מפוח וזה הכל. במצב זה יש לפותח השירשור תקלה!

פורסם

לדעתי אין שום בעיה ברכב של פותח האשכול. שיפתח את ספר הרכב וילמד כיצד המערכת עובדת ברכבו.

אם אתה חושב שקיימת בעיה אז תשתף אותנו המתחכמים מהי הבעיה לדעתך וכיצד ניתן לפתור אותה (זה מה שמבקש פותח האשכול).

שאלתי אותך שאלה ואתה מתחמק מלתת תשובה. איך המערכת עובדת אצלך ברכב, האם במעבר לסירקולציה פנימית המפוח מתחיל לעבוד ?

ברכבים מסויימים המערכת לא עוברת למצב סירקולציה פנימית אלא עם עבר זמן פרק זמן מסויים לאחר שנכנס אוויר צח מבחוץ.

לדוגמא: ברכב שלי אם מערכת המיזוג עובדת במצב של סירקולציה פנימית לאחר כיבוי והתנעה המערכת עוברת למצב כניסת אוויר מבחוץ באופן אוטומטי במידה ועברו 20 דקות מכיבוי המנוע.

מכיוון שבוקי כתב שאצלו ברכב יחסית חדש המערכת עובדת במצב סירקולציה פנימית ללא הפעלת המפוח אני סקרן לדעת באיזה ברכבים נוספים קיימת האפשרות הזו.

התשובה כיצד ואיך מערכת המיזוג עובדת ברכבים חדשים היא קצת יותר מסובכות מכיוון שלכול ייצרן יש את ההגדרות שלו ומבלי לבדוק בספרות ייצרן לפעמים לא תגיע לתשובה ברורה.

פורסם

אז אני יכול לומר לך שגם באוקטביה חדשה לאחר בדיקה כמובן הסירקולציה הפנימית עובדת ללא מפוח. לאחר מספר דקות היא עוברת אוטומטית לחיצונית אבל לחיצה שוב על הפנימית ולא ניכנס אויר מבחוץ. בקיצור. הכל תלוי בכפתור הסירקולציה וזה באמת מוזר שאצלך הוא מצריך הפעלת מפוח כדי שלא ייכנס אויר מבחוץ.

פורסם

ממש לא מוזר מכיוון שבדקתי היום גם ב-I20 שנת 2014 שגם בה לא ניתן להפעיל סירקולציה פנימית ללא הפעלת המפוח.

פורסם

שאלה קצת אחרת, האם שמתה לב אם זה קרה אחרי תיקון הRECALL של כריות האוויר?

כי אצלי אחרי התיקון החפרי שלהם המזגן התחיל להרעיש בצורה יוצאת דופן, וכמובן התנערו מכל אחריות, מוסכניקים חובבנים.

פורסם

אני רכשתי לפני שנה את הרכב, ולטענת המוסך אין צורך ברכב שלי, למרות שלא ביצעו את זה. ככה המוסך אמר

• תוכן חדש...