Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חייב להודות שלמרות שאני מהצד המרוויח מהתוכנית הזאת - היא לא צודקת.

הזכאים צריכים לעמוד גם באיזשהו מבחן הכנסה, הרבה אנשים כמוני שלא ממש זקוקים להטבה הזאת מקבלים אותה על חשבון הרבה כאלה שבאמת צריכים. אין לי נוסחה מנצחת ובטוח שגם בשיטה הזאת יהיו מקרים של אי צדק, אבל הרבה פחות לדעתי.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
נכון, ובכל המדינות האלה מישהו אחד משלם יותר כדי שמישהו אחר יוכל לשלם פחות. מושלם? לא, רחוק מזה. אבל ככה זה פועל בכל מקום, אז אמירות כמו של פיץ' הן מיותרות וחסרות תוכן.

אתה משווה קשישים באוטובוס לאנשים עם קופרה חדשה מהסוכנות שמקבלים סבסוד לקניית דירה חדשה-דנדשה מקבלן?

(מיסטר ב, זה הכל מקנאה).

משכנתא זה קל

• חברי המעגל הראשון
פורסם
נשמע פנטסטי, 2 דירות בקומה זה מעולה, שני כיווני האוויר אחד מול השני מה שאמור ליצור אחלה בריזה בקיץ.
בבתים של 2 דירות בקומה יש 3 כ"א לכל דירה (אם הם לא צמודים אחד לשני) ואוורור הבית תלוי גם הסידור הפנימי של הדירה ולא רק בכמות הפתחים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אתה משווה קשישים באוטובוס לאנשים עם קופרה חדשה מהסוכנות שמקבלים סבסוד לקניית דירה חדשה-דנדשה מקבלן?

(מיסטר ב, זה הכל מקנאה).

ברור שכן. זה בדיוק אותו דבר. הענקת הטבה כזו או אחרת על בסיס פרמטר אחד בודד. במקרה הזה "מחוסר דיור" ובמקרה ההוא "גיל X ומעלה". חסרים קשישים שלא צריכים הנחה באוטובוס אבל מקבלים אותה בכל זאת? נניח כאלה שבוחרים לא לנהוג או לא יכולים בגלל בעיה בריאותית ולגמרי יכולים לנסוע במוניות כל הזמן אבל בוחרים לנסוע באוטובוס כדי לשמור את הכסף לילדים או משהו.

בכל תוכנית מענק הטבות יהיו אנשים שיקבלו את ההטבה למרות שהם לא "באמת צריכים", ומצד שני, גם אנשים עם קופרה חדשה מהחברה שעד היום לא קנו דירה, כנראה שהייתה סיבה טובה שהם עשו את זה, ולכן גם הם היו צריכים את ההטבה הזו. עדיין, אל תשכח שבעלי הקופרה החדשה היום, אלה ש"לא צריכים" את ההטבה הזו, משלמים על דירה היום הרבה יותר ממה ששילמו על דירה מקבילה בעלי קופרה חדשה לפני 10 שנים ללא ההטבה. אז בחשבון הכללי הם עדיין לא "דפקו את המערכת".

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

בפן האישי - אני שמח מאוד בשבילך מיסטרבי. נשמע שעשית עסקה מצוינת ואני מאמין בסבירות גבוהה שזה ישתלם לך מאוד בטווח הרחוק.

מוכרח גם לציין שזה מרשים לראות שבניגוד להרבה אחרים, אתה לא מבצע הצדקה לתכנית רק בגלל שהרווחת ממנה. אינטגריטי ftw.

בפן המאקרו - אתה מקרה בוחן שמציג את כל מה שחולה בשיטה הפופוליסטית של כחלון. לוקחים כסף מכלל הציבור, ומחלקים מתנה בשווי מאות אלפי שקלים באופן די רנדומלי - למי ש*כרגע* רוצה דירה במקומות ספציפיים מסוימים, יאללה בוא, יש בחירות.

לשמחתו של כחלון (ותואמי כחלון) יש מספיק מצביעים-שימושיים שאשכרה מאמינים שזו שיטה נבונה להתנהלות כספית של מדינה, הם לא חושבים שני צעדים קדימה אלא כאן ועכשיו, כאילו מסים זה כסף שזאוס מפליץ על משרד האוצר - למה לקיים מדיניות מוניטריות אחראית? גם ככה יש מגזרים שמרוויחים אז למה שאני לא ארוויח (וכו').

"אני ואפסי עוד" + "לא לצאת פראייר" - תמצית הישראליות כיום, והרוח שמניעה את המפרשית של כחלון.

אלו אותם טיעונים, הן בתוכן והן ברמה, של אלן שתמכו (תומכים?) בפנסיות תקציביות לכשהיו כאלו. קחו המון כסף, חלקו באופן שרירותי לאנשים מסוימים עפ"י קריטריונים חסרי שחר, בצורה שגורמת להפסדי עתק לאורך זמן אבל בצורה עקיפה (סדר שני) כך שישראל ישראל לא באמת ישים לכך לב.

מדהים לראות שזה עדיין עובד - אפילו בימינו כשהמידע זמין יותר לציבור הרחב. סחטיין על כחלון, מקווה שיהיו לו עוד כמה מנדטים אולי הוא יתחיל עם איזו יוזמת "צמיג למתדרפרפט" במסגרתה אנשים עם שיער שחור ורכבי ספורט אחורית יקבלו הנחה של 80% ברכישת גומי ולא של קונדומים.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

עוד פעם התחלנו עם הדמגוגיה? בסופו של דבר, אם התכנית תמשיך לרוץ עוד שנים, הצעירים ואלה שכבר לא כל כך, אך כל אלו שלא יכלו לרכוש דירה יגיעו לדירה משלהם. עדיף על להבריח אותם מהמדינה או לגרום להם להעלים הכנסות מהמדינה או סתם לדכא אותם או כל דבר שלילי אחר. מי שיכול גם ללא התכנית וממש מצטדק, שלא ישתתף וזהו.

פורסם

ומה עם הציעירים החדשים שנכנסו במהלך השנים האלה לגיל שבו מקבלים זכאות? ומה עם הילדים שלהם, מי ידאג להם לדירה כאשר להורים שלהם יש משכנתא מפלצתית 30 שנים על הראש? ומה עם הילדים של הילדים שלהם? אתה מבין לאיזה כיוון זה הולך.

למשהו יש נתונים כמה זכאים נותרו בסדרה א' ו-ב'? לא חייב להיות נתון נכון להיום אלא נקודת זמן מסויימת (רוצה לחשב את קצב הסגירות).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

כן, אבל בימים שלאף פוליטיקאי אין אינטרס להוריד מחירי דיור כדי לדאוג לכלל הציבור, גם תכנית כזאת זה עדיף על כלום. מבחינתי שזה יהיה משהו קבוע לעשרות שנים קדימה. במסגרת התכנית מחירי הדירות מייצגים כמות משכורות סבירה יחסית.

בסדרה א נשארו עדיין כ-13.3 אלף אנשים שלא זכו, בסדרה ב כ-40 אלף. עדיין יותר מדי מסדרה א בתוך המשחק לצערי.

פורסם

תכנון לטווח רחוק זה טוב ויפה רק שבפועל מה שקורה זה שיש בחירות/איזושהי קומבינה פוליטית וכל התכנית הלכה לפח. גם אם זה נראה עקום לפעמים, זה שיש פעולה כלשהי לבעיה מאוד קשה זה כבר צעד מבורך.

פורסם
בפן האישי - אני שמח מאוד בשבילך מיסטרבי. נשמע שעשית עסקה מצוינת ואני מאמין בסבירות גבוהה שזה ישתלם לך מאוד בטווח הרחוק.

מוכרח גם לציין שזה מרשים לראות שבניגוד להרבה אחרים, אתה לא מבצע הצדקה לתכנית רק בגלל שהרווחת ממנה. אינטגריטי ftw.

בפן המאקרו - אתה מקרה בוחן שמציג את כל מה שחולה בשיטה הפופוליסטית של כחלון. לוקחים כסף מכלל הציבור, ומחלקים מתנה בשווי מאות אלפי שקלים באופן די רנדומלי - למי ש*כרגע* רוצה דירה במקומות ספציפיים מסוימים, יאללה בוא, יש בחירות.

לשמחתו של כחלון (ותואמי כחלון) יש מספיק מצביעים-שימושיים שאשכרה מאמינים שזו שיטה נבונה להתנהלות כספית של מדינה, הם לא חושבים שני צעדים קדימה אלא כאן ועכשיו, כאילו מסים זה כסף שזאוס מפליץ על משרד האוצר - למה לקיים מדיניות מוניטריות אחראית? גם ככה יש מגזרים שמרוויחים אז למה שאני לא ארוויח (וכו').

"אני ואפסי עוד" + "לא לצאת פראייר" - תמצית הישראליות כיום, והרוח שמניעה את המפרשית של כחלון.

אלו אותם טיעונים, הן בתוכן והן ברמה, של אלן שתמכו (תומכים?) בפנסיות תקציביות לכשהיו כאלו. קחו המון כסף, חלקו באופן שרירותי לאנשים מסוימים עפ"י קריטריונים חסרי שחר, בצורה שגורמת להפסדי עתק לאורך זמן אבל בצורה עקיפה (סדר שני) כך שישראל ישראל לא באמת ישים לכך לב.

מדהים לראות שזה עדיין עובד - אפילו בימינו כשהמידע זמין יותר לציבור הרחב. סחטיין על כחלון, מקווה שיהיו לו עוד כמה מנדטים אולי הוא יתחיל עם איזו יוזמת "צמיג למתדרפרפט" במסגרתה אנשים עם שיער שחור ורכבי ספורט אחורית יקבלו הנחה של 80% ברכישת גומי ולא של קונדומים.

אתה כותב יפה, ומתנסח פגז, אבל אולי די עם ההגזמות הפראיות והדמגוגיה בגרוש (זאוס מפליץ מיסים, אני ואפסי)?

יש לך רעיון יותר טוב? תחלוק איתנו. בינתיים נראה שהתוכנית הזאת כן עושה איזה dent בשוק (יכול להיות שזה צירוף מקרים עם עוד גורמים ויכול להיות שלא), אז למה האנטי?

נ.ב: ההשוואה לפנסיות תקציביות די תלושה מהמציאות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי תכנית שתאפשר שכירות לטווח ארוך תהייה טובה יותר מהגרלות של כספי ציבור.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אבל אנשים לא רוצים לשכור. הם רואים בזה "לזרוק כסף לפח" ועושים את זה מתוך חוסר ברירה טוטלי ואף אחד לא עושה את זה מבחירה (אני לא רציני, זה הלך הרוח). במשך אלפי שנים ישראלים מבוגרים אכלו לישראלים צעירים את המוח עם "חייבים לקנות דירה".

חוץ מזה, אני לא יודע כמה מחירי שכירות נמוכים היו מושכים את מחירי הדירות בשוק החופשי למטה כי גם שם היו את אותם טיעוני "המפרט נמוך, אין כיווני אוויר" וכו'. מחירי רכישה כמובן גוררים מחירי סחירות למעלה, אבל אני בספק שזה עובד הפוך.

• תוכן חדש...