Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז ככה, זה יהיה ארוך אז מתנצל מראש.

יש באפשרותי להחליף רכב ברכב ללא תוספת מצידי. שניהם יד ראשונה בתוך המשפחה.

הפיאסטה בת קרוב ל7 עם 97K על השעון במצב מצוין. שימשה ומשמשת אותי נאמנה ב5 שנים האחרונות.

הC4, לאחר מתיחת הפנים, בת קרוב ל5 עם 113K על השעון במצב סביר, פירוט ובעיקר חששות בהמשך.

סיבת ההחלפה היא בעיקר רצון במרווח גדול יותר הן במושב האחורי והן בגזרת תא המטען ואם אפשר להתקדם מעט בשנים. (כרגע יש ילד אחד עם מחשבה על הרחבת המשפחה).

שני הרכבים מטופלים באופן קבוע במוסכים מורשי יבואן.

ברצוני להחזיק את הרכב זמן ארוך ככל הניתן (לא מעוניין להיכנס להוצאות של רכישת רכב חדש או כמעט חדש ב8 שנים הקרובות). מקווה שזה לא נשמע אופטימי מידיי.

אני עושה קרוב ל10K בשנה כאשר מרב הנסועה היא בתוואי עירוני, כ70%.

לכן, אני מעריך שתצרוכת הדלק תישאר דיי דומה, כ-1/10. בשני הרכבים מדובר בגירים עצלים בעלי 4 הילוכים.

עכשיו, החששות בעיקר לגבי הC4 הן, לצערי, בגזרת האמינות והאם זה ראלי להחזיק ברכב את התקופה שציינתי ללא הוצאות מטורפות על תקלות משביתות או פטאליות.

הסיבות שמביאות אותי הן עקב המנוע, מנוע פרינס 1.6 120 כ"ס ללא טורבו אבל ידוע כבעייתי.

בעיות שהתחילו בחצי השנה האחרונה מתבטאות בהידלקות נורה צהובה של חוסר שמן מנוע דבר שהצריך כמובן הוספת שמן. פעם אחרונה הייתה שהיה צריך להוסיף כליטר שמן. לדברי המוסך מדובר בבעיה ידוע וצריך לחיות איתה.

הוחלפו בתקופת האחריות רכיבים שונים שכשלו, ביניהם בית פיוזים, פקד מיזוג וכן פעמים משאבת מים.

אשמח לדעתכם בדבר כדאיות המהלך או פשוט לוותר ולהישאר עם הפיאסטה?

עריכה אחרונה על ידי samg
פורסם

המלצה חמה מהתנור- לא לעשות עסקים עם משפחה ובמיוחד עסקים שעלולים להיות כושלים ושעלולים להשפיע על היחסים במשפחה.

אף מכונית ב 16 שנים שאני נוהג לא עברה אצלנו בתוך המשפחה מאחד לאחד -זה עיקרון ישן של אבא שלי אבל הוא די צודק כי אין לו כח לנקיפות וייסורי מצפון אם תצוץ תקלה כזו או אחרת ועל אף,שחשקתי בבלנו והלנטיס שלו לשעבר והיה לי את התקציב לשלם לו במזומן,הוא העדיף למכור לפרטיים גם במחיר הפסד של כמה אלפים בכל מכירה אבל השקט המשפחתי נשמר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לא הבנתי, מישהו לוקח ממך את הפיאסטה הבעייתי (שהוא מודע לזה שהיא בעייתית), ונותן לך רכב צעיר יותר ללא תקלות ותקין?

לך על זה שניהם לא שיא האמינות, והפיאסטה כבר מג'עג'עת...

פורסם (נערך)

הפיאסטה במצב מצויין וגם ציינתי את זה.

אף אחד לא לוקח לי כלום. יש לי אפשרות למכור את הפיאסטה ולקבל במקומה את הC4. שאלתי אם זה כדאי לאור הנתונים.

אני יכול להישאר ולהמשיך ולהחזיק בפיאסטה. אני יגיד יותר מזה, אם זה היה תלוי בי לא הייתי חושב על החלפה, הרכב נוח לי, אמין והחיסרון המשמעותי שאני יכול להצביע עליו זה העצלות של תיבת ההילוכים בעיקר מה שמצריך ללחוץ על הגז מה שמגדיל את צריכת הדלק אם נוהגים מעט נמרץ מהרגיל כמו שאני נוהג. שאגב מהתרשמותי המצב לא ישתפר בהרבה בפן הזה עם הC4. אבל' עצם זה שישנו רצון להרחיב את המשפחה זה יהיה נוח שיהיה אוטו גדול יותר. שוב, לא על חשבון האמינות כמובן.

עריכה אחרונה על ידי samg
פורסם
המלצה חמה מהתנור- לא לעשות עסקים עם משפחה ובמיוחד עסקים שעלולים להיות כושלים ושעלולים להשפיע על היחסים במשפחה.

אף מכונית ב 16 שנים שאני נוהג לא עברה אצלנו בתוך המשפחה מאחד לאחד -זה עיקרון ישן של אבא שלי אבל הוא די צודק כי אין לו כח לנקיפות וייסורי מצפון אם תצוץ תקלה כזו או אחרת ועל אף,שחשקתי בבלנו והלנטיס שלו לשעבר והיה לי את התקציב לשלם לו במזומן,הוא העדיף למכור לפרטיים גם במחיר הפסד של כמה אלפים בכל מכירה אבל השקט המשפחתי נשמר.

עיקרון טיפה תמוה.

אני נוהג ברכב שהיה של אבא שלי (ואני נוהג בו עוד מהימים שהוצאתי בהם את הרישיון הנהיגה, ככה סיבוב פה ושם בסופש"ים) והרכב אוטטו מגיע לגיל 20 ללא רבב. אני מאוד מרוצה מהרכב וגם אבא שלי, כאשר לעיתים נדירות אני מסיע אותו פה ושם מופתע מכמה שהרכב ממשיך לנסוע היטב לאחר ש"נפטר ממנו". זה מרשים עוד יותר בהתחשב שמדובר ברכב שלרוב נוטה לעבור המון ידיים בקרב צעירים ולכן תמיד "משובר" ושחוט.

בקיצור - אולי בקרב משפחה פחות קרובה, אני רואה סיבה למה זה יכול לפגוע ביחסים, אבל אבא ובן, ברוב יחסי האבא ובן שאני מכיר זה דווקא נשמע לי מהלך מעולה ועדיף הרבה יותר מלקנות מאדם זר שתמיד עלול להיות מעוניין בלהפטר מלימון על חשבונך ולהסתיר ממך את המצב האמיתי של האוטו.

• תוכן חדש...