Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ספוקלציות חסרות טעם וללא שום בסיס מוצדק. אף אחד מכם לא ממש יודע את רמת העובדים והמיומנות שלהם בתורכיה לעומת יפן או כול מדינה אחרת.

אתם יודעים מהי הרמה של מבקרי האיכות באותם מפעלים ? יש לכם סטטיסטיקה רשמית של אחוז התקלות ברכבים בשני המדינות ?

האם מישהו מכם עבד במפעל מודרני ולא מסגריה בתחום המכניקה או בפס ההרכבות של מפעל מסויים בארץ או בתורכיה ? לאו דווקא בתחום הרכב ?

אפשר הפעם - לשם שינוי - לדלג על שלב 'גילוי המסמכים'?

ביקרתי במספר פסי ייצור של רכב, צפיתי כמעט בכל תכנית שעוסקת בתחום, אלה עיקר טענותיי:

1. בכל פס ייצור - גם המתקדם ביותר - ישנן מספר מטלות רב שמבוצעות בידי פועלים בשר ודם, חלק מהמטלות דורשות מיומנות טכנית לא מבוטלת.

מכאן שכל אחד יסיק את מסקנותיו באם מקום פס הייצור משפיע איכות המוצר או לא.

2. ישנם מיקרים שבהם רכיבים מסופקים בידי ספקי משנה שונים כתלות באזור הגאוגרפי, האם איכות המכלול זהה ואחידה אצל כל ספקי המשנה?

לדעתי לא, אם כי ברור לי שיהיו כאלה שיטענו טענה הפוכה.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

למה ריקול ? זו לא בעיה בטיחותית. ינסו פשוט להחריש אותה.

כבר פוסט שני השבוע של טיוטה 2014 שב 50K שובקת

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

מתוך היכרות קודמת עם דרכי העבודה של היבואן זה בדיוק מה שהוא יעשה. יתקן את התקלה בשקט, ללא שום וויכוח ובנדיבות.

הלקוח ישתכנע שקרתה לו תקלה ייחודית כי "טויוטה לא מתקלקל" ובזה ייסגר הסיפור.

פורסם
אפשר הפעם - לשם שינוי - לדלג על שלב 'גילוי המסמכים'?

ביקרתי במספר פסי ייצור של רכב, צפיתי כמעט בכל תכנית שעוסקת בתחום, אלה עיקר טענותיי:

1. בכל פס ייצור - גם המתקדם ביותר - ישנן מספר מטלות רב שמבוצעות בידי פועלים בשר ודם, חלק מהמטלות דורשות מיומנות טכנית לא מבוטלת.

מביקור וצפייה בפסי הייצור אתה לא יכול להסיק שום מסקנות אלא.

2. ישנם מיקרים שבהם רכיבים מסופקים בידי ספקי משנה שונים כתלות באזור הגאוגרפי, האם איכות המכלול זהה ואחידה אצל כל ספקי המשנה?

לא קיים הבדל באיכות מסיבות רבות אלא אם ספקי המשנה רמאים. - הסברים נוספים בערב.

לא בא לך לגלות פרטים מאיפה אתה שואב את הביטחון לגבי הדברים שכתבת אז סבבה.

אנוכי בתור אחד שעבד בתעשיה המכנית כמהנדס מכונות בתכנון בין היתר ביצעתי סקר אצל חברה בתורכיה אשר ייצרה עבור ECI מסדים וזיווד אלקטרוני כאשר חלק גדול מהעבודה כרוכה בהרכבות ידניות ולשמחתינו לא היה הבדל באיכות ההרכבה בין חלקים שהורכבו בארץ לעומת תורכיה.

הדוגמא שהבאתי אינה דוגמה בודדת ממקרים רבים שבהם נדרשתי לבדוק קבלני משנה גם בארץ בתחום העיבוד השבבי בחברות שונות שעבדתי.

איזה כייף לי :)

פורסם

איפה אני יכול למצוא את הפוסט הראשון ? זה בדיוק מה שאני מחפש ! תודה מראש

פורסם

מרק, אין כאן עניין של ביטחון אלא של אמונה. ציינתי את העובדות הידועות ומכאן כל אחד מוזמן להסיק את המסקנות שלו בהתאם לאני מאמין שלו ובכפוף להשפעתן של הדעות הקדומות שישנן אצל כולנו - אפילו אצל אלה שטוענים שאצלם אין.

גם הדוגמה שהבאת מוכיחה מה בדיוק? שישנה חברה בטורקיה שמיישרת קו עם האיכות הישראלית, הטיעון הזה לא רציני בדיוק כמו טיעון הפוך שאוכל להביא בדבר הבוצה שהייתה בקורולות הטורקיות משנת 2003.

זה טיעון לא רציני וגם זה לא רציני.

נתוני אמת ישנם רק אצל יצרן הרכב והוא מין הסתם לא יזדרז לפרסם אותם.

פורסם

לגבי בטיחות : כל אחד יסיק מסכנות לבד .

כשאתה נוסעה במהירות 100 קמ"ש וברכב משפחה יקרה

מנוע נכבה

הגה הופך להיות קשה

לא ניתן לפנות

בלמים לא עובדים (מנוע כבוי)

ניתן לעצור רק עם בלם יד / עלייה אם ישנה / שיפשוף במדרכה/מעקה.

זה כמו התחלה סרט אימה "יעד סופי - קורורלה 2014":twisted:

פורסם (נערך)

אני בטוח ששמעת על המושגים תקני איכות/בקרת איכות, מפרטי ייצרן, תקנים, סקר תקופתי ובקרת איכות בזמן תהליך הייצור שנוצרו בין היתר לשמור על איכות של מוצר מסויים ולא משנה היכן הוא מיוצר.

ספקי משנה בתחום המכניקה ובתחום הרכב נדרשים ברוב המקרים לספק דוחות בקרת איכות של המוצר שאותו הם מייצרים עבור המזמין וכמובן גם דוחות פסילה. המזמין מצידו מבצע מעת לעת בדיקות מדגמיות של חלקים שמיוצרים על ייצרני משנה בכול העולם ובדרך כלל אם נמצא חריגה מסויימת או איכות מוצר לא מתאימה למפרט של הייצרן בדרך כלל ניתנת לייצרן הזדמנות שנייה או אפילו שלישית ולאחר מכן הייצרן 'עף' מרשימת הספקים וגם משלם קנס כספי.

הדברים שאני כותב הם תאכל'ס מהשטח ולא 'אני חושב' או דיון פילוסופי או אמונה עיוורת.

קיימים חלקי אלקטרוניקה/מכניקה שכול החלקים עוברים ביקורת איכות ולא רק מדגמית לכן כאן ברוב המקרים אין כשלים אלא אם התכנון המקורי כושל.

לסיכום תבחר להאמין למה שאתה רוצה כי לי אישית נמאס לדון ולהתווכח עם מנוע החיפוש הנקרא גוגל.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

מה הפואנטה של השרשור הזה? תקלות קורות אצל כל היצרנים. מה לעשות.

מה אתה מנסה להשיג? פיצוי מהיבואן? תביעה ייצוגית? הרכב באחריות יצרן, תן לו לשבור את הראש ולסדר את זה. מה איכפת לך אם אתה האדם היחידי שזה קרה לו או שכל קורולה חמישית סובלת מהתקלה הזו? לא מבין :roll:

ולידיעתך, גם כאשר הרכב נכבה הוא עדיין ניתן לשליטה, גם אם זה אומר שקשה יותר לסובב את ההגה או ללחוץ על הבלמים.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אני חושב שהבעיה של פות"ש שהרכב יצא מאחריות.

פותח הנושא כתב שהרכב באחריות יצרן בשורה השנייה.

פותח הנושא- המקרים הקודמים היו תקלות בגיר הרציף של הספייס ורסו ולא ראיתי עדיין שרשורים עם תקלות על מנועים של קורולה -לפחות לא מהשנתון הזה (היו ב 2003-4 בעיות בוצה בקורולות מתורכיה והיבואן החליף הרבה מנועים על חשבונו).

תמיד אפשר לעשות חיפוש בפורום כאן או בגוגל ולמצוא פורומים אחרים שבהם אולי יש אנשים שהתלוננו על תקלה זו או אחרת.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לפי דעתי שום תקלה ודום נעליים. הקורולה הכי נפוצה כרכבי ליסינג משטרות וכם פרטיות. יוצא מזה שטויוטה זה פשוט טויוטה, ולא רק בארץ למדו את זה מזמן גם בארה"ב.

אז יש כשל ברכב ליסינג שפתחו לו תצורה או לחילופין ברכב שעבר חיי גהינום והתעללויות וכן זה יכול להיות גם תקלה בייצור שעליה יישלם היצרן את מלוא המחיר.

הדגם הזה של הקורולות זה דגם מוצלח שאין כמוהו נוסע פגז בהשוואה לדגמים קודמים אין בכלל מה להשוות ומי שניסה יודע, ומי שלא אז לא. סה"כ יש חלופות בשוק ואף אחד לא משכנע, יש קיה יונדאי רנו סיטרואן אחלה רכבים.

טויוטה חרא אל תקנו.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

וההגנה הזו, החומתית, של בעלי הטויוטות כאן על המוניטין של האוטו שלהם, למרות שחלקם חוו תקלות לעדותם, מדגימה היטב כיצד זה סקרי שביעות הרצון, שהם כזכור המסד המוצק לאמונה שאין על האמינות של המותג, שווים מעט מאוד.

• תוכן חדש...