Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

2 שאלות:

1. היום חזרתי למוסך לבדוק מקור נזילת שמן מנוע. ניקוי שוב את על המנוע מלמטה ואחרי נסיעה של שעה בערב אמרו שנוזל שמן או מאטם ראש מנוע או אחד מעליו או מתחתיו לא זוכר אבל עוד אטם שם בסביבה.

המנהל מוסך אמר שזה לא משהו רציני... הפחד שלי שאם פותחים את הראש פתאום צוללים להרפתקה יקרה.

האם יש דרך לוודא שהכל תקין לפני שפותחים את הראש? כי לספוג ליטר בחודש זה לא נורא.. לשלם כמה אלפי שקלים על שיפוץ ראש מנוע ומאחר וזה מנוע V לדעתי משפצים את 2 הראשים נשמע לי ארוע יקר להחריד.

2. לפני שקניתי את הרכב עשו לו שיפוץ גיר, בקבלות כתבו שמילאו בדקסטרון 3 והמנוע לפי הוראות יצרן צריך ATF4.

האם יש לי עילה לדרוש החלפת שמן מהמכון שביצע את השיפוץ? להבנתי זה סיפור לא זול במיוחד.

תודה.

פורסם

איזה רכב מדובר?

לדעתי המכון ינפנף אותך,זה בעיה קשה במכון גירים בארץ רובם שמים דקסטרון 3 לרוב הרכבים שלא מצריכים תקנים מיוחדים.

במידה והשיפוץ נעשה לאחרונה אתה יכול להחליף בעצמך לשמן הגיר הנכון או לבוא עם השמן הנכון למכון עצמו על מנת "שתישמר האחריות".

פורסם

הייתי מתייעץ עם עוד מוסך לגבי נזילת השמן. די נדיר שיש נזילת שמן מאטם ראש מנוע בדר"כ יש נזילה מאטם מכסה שסטומים וזה משהו לא יקר.

לא פותחים ראש מנוע בגלל נזילה קלה של שמן. צריך לבדוק בדיוק מאיפה בנזילה. לפעמים חיזוק של כמה ברגים גם פותר את הבעיה. אל תמהר לפתוח ראש מנוע.

פורסם

היי.

הרכב הוא קרייזלר גרנד וויגר 2009 מנוע 3.8.

עשינו בדיקה נוספת ולא נצפתה נזילה עכשיו בדרך למוסך לעשות ווידוא אחרון שהכל תקין.

לגבי השמן גיר, התקשרתי למכון גירים ואמרתי לו שצריך ATF4 אמר לי בכעס שמשתמש בשמן דקסטרון 6 של AC DELCO שזה הכי טוב שיש... אמממה... בחשבונית כתוב דקסטרון 3 אז את החוסרים שהיו בנזילת שמן מהקולר השלמתי עם דקסטרון 3...

עכשיו יש לי כ3.5ל דקסטרון 3 והשאר דקסטרון 6... וכל זה במקום ATF4 חבר אמר לי שברמות שמנים האלו זה לא משמעותי שדקסטרון 3 ו6 יודעים להתערבב יחד בלי נזק ושההבדל לATF4 שולי.

האם בכל זאת כדי להוציא הרבה כסף על החלפת השמנים בגיר לATF4?

תודה :)

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

פורסם

צדק מי שאמר לי שבסופו של דבר, מי שהורס את המכוניות זה המכונאים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

תודה :)

את ההגיון הזה עשיתי כבר... פשוט המכון גירים לא התרגש - גם זה שיעשה את ההחלפה לATF4 ובחול קראתי שלא נורא לערבב דקסטרון 3 עם 6 כי זה קורה באופן טבעי בהחלפות שמנים בגיר למעט בשיפוץ כי נשאר בטורק עוד כמות גדולה...

ללכת למכשיר שעושה סירקולציה רצו 2500 ש"ח וספי שוקל לעשות את זה דרך צינורות הקולר מה שנראה לי הכי קרוב למכשיר סירקולציה רק ידני. עכשיו נשאר לי רק להצליח להגיע אליו..

• תוכן חדש...