Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לפני רכישת דירת גן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל עוד לא עבר בשכונה הוריקן או שאתה מתגורר בשכונה מוכת גראדים, מה יש לתחזק בגג?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רעפים שנשברים.

מרזבים שנסתמים.

דוד שמש שצריך טיפול תקופתי.

לפני שבועיים היה כאן דודאי ששטף את הקולט ותיקן משה במעגל של התרמוסטט, לפני שבוע הגגן ניקה מרזבים והחליף צינור "2 לצינור "4, ובשבוע הבא צריך להשלים כמה עבודות איטום וגימור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ממה "נשברים" רעפים?

מהגגן שמטייל עליהם פעם בשבוע?

גגן שמנקה עכשיו מרזבים זה נוכל!

מנקה לקראת מה?

עד שירד גשם המרזב כבר יהיה סתום לחלוטין מחדש ( במידה ובכלל יש שם צמחיה שסותמת אותו בעלווה שלה).

מרזבים בודקים ומנקים לקראת הגשמים, לא לקראת האין גשמים ועד שירד גשם ייסתם שוב.

תחליף לגגן הגון ותגלה שאין כל צורך בהגעה של יותר מפעם ב 5 שנים וגם זה בהגזמה.

דוד השמש כמובן לא קשור לגג מעבר לזה שהוא נמצא שם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

לא כאשר אתה גר בין עצים.

כנראה שהתנאים במקום בו אתה גר שומים מאשר אצלי. מכל מקום, היתה לי בעיה של חדירת רטיבות - כנראה בעיה כרונית בבניין - והתברר כי מי שבנה את הבניין לפני 30 שנה חיבר את המרזב גבוה מדי, כך שבתעלת הניקוז הצטברו מים שלא נוקזו. אני מקוה שעם תיקון הליקוי הזה בעית הרטיבות תפתר, אבל את זה אדע רק בחורף הבא.

וזה מעבר לכך שאותו גגן עשה לי עוד כל מיני עבודות, כאלה המצריכות מיומנות וציוד. מה לעשות, אני לא אסתכן בטיפוס על גג או סולם גבוה, ועם המיומנות שלו הוא ישלים עבודות ברבע הזמן שיקח לי גם אם אני אזדרז והוא יתעצל.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני רוצה להבין משהו, מצאתי קוטג' שמצא חן בעיניי באזור שדרות.

קוטג' מאוד יפה, מסודר עם פרגולה וכו'.

ממה שהבנתי מהסוכן, הקוטג'י שאני מעוניין בו נבנה מלפני הרבה זמן, וכול בעל בית בנה עוד משהו (ככה בכול הטור של הקטוג'ים ברחוב).

הסוכן אמר שעד לפני כמה שנים כול אחד יכל לבנות ללא היתר מעירייה.

הסוכן הסביר לי שאם היום אני קונה קוטג' שבו בוצעה הרחבה (לפני החוקים), העירייה לא תטריד אותי.

הסוכן הסביר שאם אני אקנה קוטג', ואני ארצה לעשות שינוי אז כן אצטרך לקבל היתר בניה, שמאי וכול הפרוצדורה.

הסוכן גם אמר לי שהעירייה לא תטריד אותי לגבי הרחבה שלא רשומה בטאבו.

כמובן שאני אפנה לעורך דין בשביל בירור העניין.

אבל גם אשמח לקבל את חוות דעתכם לגבי מילותיו של הסוכן, ועל המידע שקיבלתי לגבי הקוטג'?

אם עשו הרחבה לקוטג' לפני כמה שנים, ואני קונה את הבית, העירייה תטריד אותי או תתן לי קנס על ההרחבה הלא מאושרת? או שאולי כן היה צריך אישור ומישהו "מערבב" אותי?

למרות שאז בשנים הקודמות לא היה צריך אישור.

תודה

פורסם

מה זה ״העירייה לא תטריד אותי״.

הוא מוכן להתחייב שלא יהיו לך בעיות עם חריגות הבנייה בכתב? ובמידה בכן לשאת בכל העלויות הכרוכות בכך ולשלם לך פיצוי הולם במידה ותהיה דרישה ממך להרוס אותם?

אתה בעצם הולך לרכוש בית שחלקו לא חוקי. גם ליואב גאלנט לא היו בעיות מעולם עם ההרחבות בנייה.

בסוף הוא איבד את הרמטכלות ואת השטח שפלש אליו בגלל זה.

פורסם

ממה שהבנתי מהסוכן, הקוטג'י שאני מעוניין בו נבנה מלפני הרבה זמן, וכול בעל בית בנה עוד משהו (ככה בכול הטור של הקטוג'ים ברחוב).

הסוכן הסביר לי שאם היום אני קונה קוטג' שבו בוצעה הרחבה (לפני החוקים), העירייה לא תטריד אותי.

הסוכן הסביר שאם אני אקנה קוטג', ואני ארצה לעשות שינוי אז כן אצטרך לקבל היתר בניה, שמאי וכול הפרוצדורה.

אבל גם אשמח לקבל את חוות דעתכם לגבי מילותיו של הסוכן, ועל המידע שקיבלתי לגבי הקוטג'?

אם עשו הרחבה לקוטג' לפני כמה שנים, ואני קונה את הבית, העירייה תטריד אותי או תתן לי קנס על ההרחבה הלא מאושרת? או שאולי כן היה צריך אישור ומישהו "מערבב" אותי?

תודה

לא רק שהמתווך מערבב אותך, הוא גם משקר ביודעין.

כל מה שנאמר, אם נאמר, ע"י המתווך יכול לגרור נגדו תביעת נזיקין במאות אלפי ש"ח.

אני יודע, כי זה אני שכותב את חוות הדעת השמאיות מטעם בית המשפט נגד מתווכים שמשקרים ללקוחות.

אני יכול לכתוב מגילה ארוכה ולסתור את כל מה שהמתווך אמר, אך אחסוך ואומר שכל מה שנאמר לך אלו שקרים מצוצים מהאצבע שיכולים להרים את המתווך על טיל וגם אותך, אם תרכוש את הנכס.

תברח מהמתווך והעסקה.

פורסם

תודה

עד לפני מספר שנים היה ניתן לבנות (פרגולות מחסנים וכד) בעיר שדרות בלי שום היתרים ולעיריה לא היה אכפת.

בשנה שנתיים האחרונות הגיע ראש עיר חדש שהחליט לעשות סדר, וכל מי שבונה או בנה נאלץ לשלם.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

פורסם

לא חשוב מה אכפת או לא אכפת לעיריה.

מה שחשוב הוא המעמד החוקי של הבניה. ואם נעשתה מחוץ לחוק הרי שיש להתיחס להעלמת העין של העיריה הדבר חולף.

כל הכבוד לראש העיר החדש שמנסה למנוע הפקרות. גם מבחינת עומס על משאבים ותשתיות, גם מבחינה אסתטית וגם מבחינת תקני בטיחות בבניה.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אני מתעניין ברכישת דירה בחריש.

מישהו יכול להסביר מה ההבדל בין רכישה דרך עמותה לבין רכישה מקבלן?

מה היתרונות והחסרונות?

תודה

פורסם

על קצה המזלג:

דרך קבלן התאריך והמחיר ידוע מראש.

דרך קבלן אתה לא מוגבל לבנק המלווה בלבד.

דרך קבלן המחיר גבוה יותר.

יש בבעלות המשפחה דירה שנרכשה בחריש בין העמותות הראשונות שזכו. אנחנו כמעט 5 שנים אחרי והדירות בקרוב אמורות להמסר (כשרכשו דברו על שנתיים וחצי בנייה).

במקרה שלנו מחיר הרכישה לא השתנה. השלבים שתקעו מבחינת לו"ז הם בחירת הקבלנים ולקיחת המימון/תשלום של כל הרוכשים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לא קראתי הכל כי אין לי הרבה מה לתרום לשרשור, אבל אני גר בשדרות והורים של חבר מוכרים את הדירה שלהם בגלל שהם בונים בית חדש באיזור הבניה החדשה.

בית 2 קומות עם גינה, אם אתה מעניין, צור קשר אשאיר לך פרטים :)

• תוכן חדש...