Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התייעצות בקשר לשיפורים ...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה לי אליכם ...

האם השיפור הטוב ביותר לרכב הוא בראש ובראשונה (כפי שהרוב טוענים) החלפת כל מערכת הפליטה ?

הבעיה היא שזה עולה המון כסף .

אפשר למשל בחצי מחיר להוסיף צ'יפ + קיט מלא של פילטר ולקבל את אותה תוספת כח (או יותר) .

אם הטענה אכן נכונה , אז מדוע עדיפה החלפת מערכת הפליטה על השינויים הנ"ל ,למשל ?

דרך אגב , מדובר ב-106GTI , אם זה משנה .

אני אגיד לכם למה אני שואל (חוץ מידע כללי...) : הייתי היום אצל E&A בשביל להתקין את הדוושות (הללויה :D ) והוא התחיל לבלבל לי שיש לו צ'יפ מעולה לאוטו ורצה לשים לי אותו בחינם להתרשמות (אפילו הציע לי להיות עם זה כמה ימים כדי לחוות אותו) ואם אני אתחרט -הוא מחזיר למה שהיה . הוא כבר התחיל להביא כלים לעשות את זה ...

אמרתי לו שיירגע קצת ושאני אחזור אליו , אני לא רץ כ"כ מהר להתעסק עם המחשב באוטו עד שאני יודע בוודאות מה אני שם ומה המשמעות של זה על האוטו . (הוא גם אמר שהצ'יפ משפר את צריכת הדלק ומגדיל את המומנט ... למישהו יש ניסיון עם החבר'ה האלה ???) .

אז עכשיו אחרי שקיבלתם את הרקע לשאלה אני חוזר לשאלה עצמה : למה לא עדיף לשים באוטו צ'יפ + קיט פילטר מאשר מערכת פליטה מלאה שעולה יותר מכפול , מעבר לעניין תוספת הכח - מה בריא ומועיל יותר לאוטו ?

מקווה לתשובות רציניות ומעמיקות ...

עידו .

...*106GTI*...

!!! That's The Way I Like It

פורסם
שאלה לי אליכם ...

האם השיפור הטוב ביותר לרכב הוא בראש ובראשונה (כפי שהרוב טוענים) החלפת כל מערכת הפליטה ?

הבעיה היא שזה עולה המון כסף .

אפשר למשל בחצי מחיר להוסיף צ'יפ + קיט מלא של פילטר ולקבל את אותה תוספת כח (או יותר) .

אם הטענה אכן נכונה , אז מדוע עדיפה החלפת מערכת הפליטה על השינויים הנ"ל ,למשל ?

דרך אגב , מדובר ב-106GTI , אם זה משנה .

אני אגיד לכם למה אני שואל (חוץ מידע כללי...) : הייתי היום אצל E&A בשביל להתקין את הדוושות (הללויה :D ) והוא התחיל לבלבל לי שיש לו צ'יפ מעולה לאוטו ורצה לשים לי אותו בחינם להתרשמות (אפילו הציע לי להיות עם זה כמה ימים כדי לחוות אותו) ואם אני אתחרט -הוא מחזיר למה שהיה . הוא כבר התחיל להביא כלים לעשות את זה ...

אמרתי לו שיירגע קצת ושאני אחזור אליו , אני לא רץ כ"כ מהר להתעסק עם המחשב באוטו עד שאני יודע בוודאות מה אני שם ומה המשמעות של זה על האוטו . (הוא גם אמר שהצ'יפ משפר את צריכת הדלק ומגדיל את המומנט ... למישהו יש ניסיון עם החבר'ה האלה ???) .

אז עכשיו אחרי שקיבלתם את הרקע לשאלה אני חוזר לשאלה עצמה : למה לא עדיף לשים באוטו צ'יפ + קיט פילטר מאשר מערכת פליטה מלאה שעולה יותר מכפול , מעבר לעניין תוספת הכח - מה בריא ומועיל יותר לאוטו ?

מקווה לתשובות רציניות ומעמיקות ...

עידו .

אוקיי. קודם כל הכי טוב לשפר גם את מערכת הפליטה וגם את מערכת היניקה. תחשוב - באופן הגיוני בשביל פליטה טובה צריך גם יניקה טובה... במקרה שלך כנראה שפילטר שמורכב כמו שצריך יתן שיפור כלשהו, אבל למיטב ידיעתי במנוע הזה צ'יפ לא יעיל במיוחד (זרזיר?)

בנוגע ל-E&A - הדבר הכי טוב שתוכל לעשות זה להתרחק מהם. רבות כבר נכתב עליהם בפורום הזה ולא לטובה. הם ינסו לדחוף לך כל דבר שהם מוכרים ועוד בכוח. הם נתפסו בשקר כבר פעמים רבות ואני לא הייתי הולך אליהם אחרי כל מה ששמעתי. מקסימום בשביל לקנות חלקים (והייתי מרכיב במקום אחר).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אכן כמו שידידי רוני אמר, להתרחק מ E&A,

הם באו להתקין לי צ'יפ והתיאשו כבר אחרי 5 דקות שלא הצליחו לפתוח את ההלחמה, גיא פתר את העניין בבערך 2 דקות :)

רוצה צ'יפ ברמה ? גיא פרילינג לשרותך

050299254

או

03-9223819

לפי בדיקה מהירה, הצ'יפ אמור לתת לך עוד 9-12 כ"ס

פורסם

צ'יפ הוא למעשה שינוי התוכנה המקורית של המנוע. השינוי הוא לערכים שנקבעים בעת ההתקנה. ז"א שאם תתקין צ'יפ ואח"כ תשפר את מע' הפליטה ייתכן שיהיה צורך בתכנות מחדש כדי להפיק ביצועים טובים יותר.

לדעתי כדאי לשים צ'יפ אחרי שיפור יניקה/פליטה.

פורסם

אני מצטרף לידידיי, ואומר שגם מדובר במחירים מופקעים , וחוסר ידע מוחלט.

סתם דוגמא : בטלפון אמרו לי : 100 ש"ח ערכת ניקוי PIPERCROSS

עד שהגעתי לשם , היא התייקרה ב-20 ש"ח. כנראה אינפלציה. :evil:

שלא לדבר על השטויות שהם מייעצים לאנשים שם , התאפקתי לא לצחוק.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

יורדים פה חזק על ה- E&A ...

אני אישית לא קניתי שם יותר מדי , אבל לדוגמא דוושות כן קניתי שם והתרשמתי לטובה מהשירות , מהחברה הנחמדים ומהיחס האנושי הטוב .

פורסם

עזוב אותך חארטה, בוא ניגש לתכלס.

לי יש רכב כמו שלך (אם לא שמת לב מהכינוי :wink: )

הרכב שלי מקורי, בלי שום שיפור (חוץ מממיר)

ונהגתי על שנת 98 עם צ'יפ לפני שהסרתי ממיר אצלי (שדרך אגב

לא הוסיף לדעתי כלום).

בשורה התחתונה, היה הבדל זעיר לחלוטין במומנט בסל"ד נמוך וזהו :!:

לא שווה שקל אחד אפילו.

יותר מזה, פלאגי ה-busch super4 ששמתי באוטו עכשיו, נותנים תגובה

יותר טובה מהצ'יפ.

עכשיו אני לא רוצה להתלכלך או משהו כזה, אבל הצ'יפ ברכב ההוא הותקן ע"י

גיא פרילינג האיש והאגדה.

אז תכלס?

שים את הכסף על מערכת ראם-אייר, לפי מה שאני קורא בחו"ל התוצאות ממנה

דיי מדהימות. אומנם יקרה, אבל כנראה ששווה את הכסף.

נ.ב.

אחרי שאתה קונה אחת,

אני רוצה מידות, כדי לשכפל אותה לרכב שלי :wink:

פורסם

השילוש הקדוש.

אתה בחיים לא תקבל אינדיקציה אם תסע על הרכב שלך ללא צ'יפ , ואז תסע על רכב עם צ'יפ.

אתה חייב לנסות אצלך ולראות אם אתה מרגיש את ההבדל.

יש רכבים שמרגישים וכאלו שלא.

לך לכאלו שמציעים לך התנסות ללא תשלום, מה יש לך להפסיד ?

לגבי מערכת פליטה, אם מדובר במערכת ספציפית לדגם שלך, זה כמעט תמיד יוסיף ביצועים , ויוסיף בעין יפה.

לא היתי מתקרב לשום דבר שקשור ל"אוניברסאלי" בעניין מערכות הפליטה.

פילטר , תמיד טוב, וברוב המקרים יוסיף. אני לא ממש רואה סיבה להשקיע סכומים כמו 700 שקל בזה, במיוחד לא למנועים האלו, אבל....

בכל מקרה, מחירים טובים וזולים משמעותית מבכל סדנא אחרת בארץ, תוכל להשיג באתר

http://www.max-tuning.com

פילטרים צ'יפים ועכשיו גם מערכות פליטה של SUPERSPRINT ו ITC .

MAX-TUNING, Dyno & Performance

Dynapack Israel, EFI Tuning and diagnostic

...Haltech, MoTeC, AEM

On facebook , Tel:054-5994459

פורסם

עידו מה המצב

אם אתה זוכר אני הבחור ששאלת אותו ברידינג אם הוא מוכר את ה106

בכול מקרה כמו שאתה יודע יש לי אוטו כמו שלך

פילטר אגזוז בלי ממיר וציפ

אני לא יכו להגיד לך מה נותן כול אחד לחוד אבל ביחד הם נותנים כמה כוחות סוס טובים

אני מציע לך לפנות לפרילינג

הוא ישים לך ציפ ואם לא תיהיה מרוצה יש לך אפשרות להחזיר את הציפ ולקבל את כספך

שווה בדיקה

שווה עוגייה

פורסם

אהלן.

אני מעדיף לא להיכנס לכל הסוגייה של אצל מי לשים. לכל סדנה יש את הפילוסופיה שלה (לא שנשארו כ"כ הרבה סדנאות) ואני נמנע מלהמליץ על זה או אחר (כש"זה" שהוזכר כאן ראה לנכון להתקשר ולאיים עלי כשהמלצתי בפורום על מוצר אחר משלו).

בכל מקרה- מע' פליטה טובה (כולל סעפת-חובה!!) תשחרר לך כ10 כוחות סוס.נכון להיום אין לך כל טעם לשים פילטר קונוס או אינבוקס,כי למאה ושש GTI ישנו פתרון הרבה יותר יעיל וחזק-RAM AIR.משום מה זה נכנס ממש חזק בGTI ,כנראה מכיוון שבאפליקציה הספציפית הזאת,התוספת מאוד משמעותית ועומדת על כמעט 11 כ"ס (לרוב פילטר קונוס מוסיף ברכב כזה 5-4 כ"ס)

הנה ציטוט מאתר של GMC:

We have just finished developing a look alike copy of the Citroen works air filter system for the VTS /VTR and will also fit the 106. For those who have not seen one, it is a tube that goes on the throttle body and bends through 90 degrees and keeps this dia. until it gets to the front edge of the cylinder head, from here it opens out into a big fan shape that fits on the front panel above the radiator so that it can pull cold air. This not only looks very attractive but also definatley improves power. We had a standard VTS which produced 94 bhp at the wheels on our dyno and by fiting this unit and a dastec management control the figure went t0 114 bhp, obviously it is difficult to apportion the exact increase for each separate unit but from experience of fitting just a Dastec unit the filter must have given the car 10 bhp extra. This must be the cheapest performance increase, bar none. This is the only filter unit we can guarantee to give more power over the standard one. Too many, so called performance filter units do not improve the power, as they are sucking warm air from the engine bay. Many kits are described as cold air kits but unless the air filter is totlly enclosed and can only draw cold ait from the front, they will not work well. The type I am refering to are the oned with an unenclosed filter with a cold air pipe directed onto the filter. This type of unit is very little better one without a cold air pipe bacause as soon a the car is in motion, hot air being pushed through the radiator pushes the cold air pipe delivery away from the filter and you get a warm/cold air mixture.

לגבי אגזוז-הנה (בערך) כל מה שצריך לדעת על הנושא אם יש לך 106/סקסו:

Why fit another exhaust to my vehicle? There are several reasons, style, performance, sound and "the old one needs replacing". Style cannot be argued against as most standard system's exit through a boring small, often rusty tail pipe. Performance is a harder one to equate, as putting a performance big bore system on a standard engine is unlikely to produce much benefit. Sound is hard to give an opinion on, and one person’s noise is another’s music. Most performance systems do not increase the noise level much, but will certainly the change the note. Changing to a performance system because the old one is worn out is arguably the best reason, as many performance systems are not that much dearer than the manufacturers replacement and on some models even cheaper. Do not compare non genuine replacement exhausts from your local free fit garage prices with manufacturers own or performance systems, as not only are the majority made out of thinner or lower grade material but from our experience reduce performance. Most performance exhausts, including Scorpion and Musketier are made out of stainless steel, which is superior in every respect, especially against corrosion, which is the main killer of exhausts, so when comparing prices and value for money make sure you are comparing like with like.

To give you an example of non-genuine systems, we fitted the rear silencer to a customer’s vehicle, he insisted on none genuine to save money. At the same time we carried out a full service and a day after he was back complaining we had done a bad service, as the car was sluggish at high throttle openings. We rechecked everything and every thing was ok, so in desperation we fitted a genuine rear box, performance restored.

Regarding manifolds, it is an area a lot of people, including manufacturers seem to neglect, as most exhaust manifolds resemble those they fitted 30 years ago. The main reason here appears to be cost. It is far easier and cheaper to produce a compact cast iron manifold than it is to fabricate a tubular 4-branch manifold that has to be hand built. Quite useful gains can be made with a custom-built exhaust manifold, even on a standard road car. We make a 4-1 competition manifold for the 1360cc alloy engines and another for the 1360 cc and 1587 cc steel engines. When Max Power tested our manifold on a standard AX GT 1360, it gave between 3-4 horsepower more on the Rolling Road. This may not sound much but it must be remembered that a std. AX only gets circa 57 BHP at the wheels, so this equates to a 7 percent increase in power. It should also be remembered that any competition part like this will work more efficiently when more modifications are made.

We have now just developed 2 new exhaust manifolds for the 16 valve VTS and Peugeot 106. One is for the standard car with standard sized exhaust system and is a 4 - 1 race pattern unit and will fit all cars with no modifications. The second one is the same pattern and shape except it is very big bore for race or top power supercharged engines with an outlet pipe 63mm for which we also make a special exhaust system for this manifold. If someone wants to fit the manifold to the standard system we have an adaptor to do this, also working from the other way, if someone wants to fit any part of this big bore system to their manifold we have adaptors to do it. For instance, you may just want the big bore on the rear silencer, which has an outlet size of 100mm x 85mm oval. Ring for more details.

One area in the exhaust department where significant cheap, per pound spent, gains can be made, is in fitting a CAT replacement pipe. For those not sure what this means I will explain. All modern cars are emission controlled, one part of equipment to do this being a catalyctic converter, which is a box on the exhaust, similar in appearance to a normal silencer. This consists of a honeycomb of small passageways through which the exhaust gases pass, which forms a chemical reaction with the coating on the inside of honeycomb, to clean up the emissions. This method of forcing the exhaust gas through small passageways causes backpressure and restricts the engines performance. The solution is obvious, you remove the CAT and insert a plain pipe to bridge the gap between the pipes the CAT connected. On most cars removing the CAT will improve power by between 7% to 12%, and the cost for such a solution is usually about £50, where else can you get such an improvement for so little spent. One word of caution though it is technically illegal to remove such a device and you could be prosecuted, but it is highly unlikely and many cars will still pass the emissions test without one. The only problem that will occur is that it will not pass an M.O.T. To get around this you just keep the CAT in your garage and refit it for the test, which is simple as most only take about half an hour to change.

עכשיו צ'יפ זה סיפור אחר לגמרי.

אתה תזדקק לדלק נוסף בשביל תוספת האוויר.את הדלק יוכל לתת (הפתעה...) צ'יפ.

בתחום הזה היתי סומך רק על פרילינג.הבן אדם בונה את הצ'יפ ספציפית לאוטו שלך.צ'יפ מיובא מחו"ל לא מתאים לשיפורים שביצעת,לדלק,לסגנון הנהיגה שלך ולעוד אלף פרמטרים שגיא מתכנן במקום.

אבל קח בחשבון-צ'יפ זה לא קסם.אנשים שומעים "צ'יפ" וחושבים שזה ייתן להם גדולות ונצורות.זה לא.צ'יפ רק "יחליק" לך את עקומות המומנט וההספק ותו לא.רק אם תשפר בבוא היום את המנוע בצורה מקיפה,צ'יפ ייתן לך משהו.

הנה עוד מידע:

http://www.pug106.co.uk/modifications/tuning/engine/induction/

הנה תמונה של ה RAM AIR:

pug_sport_fitted_1.jpg

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

או לפחות תגיד שאתה לא מתכוון ב "זה" אלי !

שלא יחשבו ככה בטעות ! :wink:

אגב הצ'יפים שנמכרים ב MAX-TUNING , הם כולם כמובן דרך גיא, אך במחירים מיוחדים.

בהצלחה !

MAX-TUNING, Dyno & Performance

Dynapack Israel, EFI Tuning and diagnostic

...Haltech, MoTeC, AEM

On facebook , Tel:054-5994459

• תוכן חדש...