Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תפקיד בעבודה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך את עזרתכם המלומדת

בן 29 (ללא תואר, מתכנן ללמוד בעוד שנה-שנתיים) עובד בתחום השירות-תפעול בתפקיד ניהולי (ניהול של כ 20 עובדים ישירים)

אני עומד בפני שתי אופציות קידום

הראשונה -

להישאר בתחום השירות-תפעול ולקבל תפקיד ניהולי גדול יותר עם ניהול מנהלים ובסה"כ כ 30 עובדים

או

השניה - לקבל תפקיד בתחום ה QA של הארגון בו אני עובד, ללא לימוד המקצוע ולקבל נסיון פרקטי בשטח

השכר הוא שכר דומה בשני התפקידים

מדובר בעולמות שונים ומכאן התלבטות הגדולה שלי

אודה עזרתכם המלומדת

תודה רבה

פורסם

האם תחום הניהול מדבר אליך? אתה נהנה ממנו? אם כן הייתי הולך על תפקיד ניהולי גדול יותר וגבוהה יותר ע"מ לטפס בסולם הדרגות.

תפקידי QA שונים בתכלית, מקצועית מדובר בתפקיד שאם תיקח אותו ברצינות תעשה הסבה מקצועית למקצוע טכנולוגי(אך לא ניהולי!), יתאפשר לך בעתיד לבצע הסבה לעולמות הקוד בקלות יותר מאשר התפקיד העכשוי שלך(קח בחשבון שעולם הQA בהרבה מקרים חוזר על עצמו קצת ו"ממצה" את עצמו מהר לרבים) - אבל אם אתה מתחבר לעולם הטכנולוגי (וקשה לדעת את זה מבחוץ) מדובר בעולם שמאוד מתגמל מבחינת שכר.

מצד שני אם לא תתחבר, זה עולם אינטנסיבי,מעייף ומאוד מהר תרגיש ב"כלוב של זהב".

אופציה שלישית שקצת טווח ארוך זה להתפתח לתפקיד ניהול בעולם הQA או התוכנה - ולשלב את 2 התחומים(גם משהו לטווח הרחוק).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
אופציה שלישית שקצת טווח ארוך זה להתפתח לתפקיד ניהול בעולם הQA או התוכנה - ולשלב את 2 התחומים(גם משהו לטווח הרחוק).

שים לב שהוא לא כתב QA תוכנה. סתם QA יש גם בטרקטורים וגם במפעל לייצור נעליים.

נטייתי היא להמליץ על אופציה #1, אבל לא יזיק לדעת על איזה תחום מדובר וכיצד שתי ההצעות מתיישבות עם תכניותיו של פות"ש לטווח ארוך.

פורסם
שים לב שהוא לא כתב QA תוכנה. סתם QA יש גם בטרקטורים וגם במפעל לייצור נעליים.

נטייתי היא להמליץ על אופציה #1, אבל לא יזיק לדעת על איזה תחום מדובר וכיצד שתי ההצעות מתיישבות עם תכניותיו של פות"ש לטווח ארוך.

מדובר בQA תוכנה

את תפקידי הניהול אני אוהב ומוערך בתפקיד

מנגד המחשבה על תפקיד ה QA היא כדי לרכוש מקצוע "לחיים" ללא תהליך לימוד ארוך ומייגע וללא עלויות

אני מתחבר גם לתחום המחשבים והפחד היחידי שיש לי לקחת תפקיד של QA הוא שאני ארגיש שמשעמם לי בתפקיד

אני יודע שיש ביקוש לאנשי QA עם נסיון בשוק העבודה וכאשר אני מסתכל על העתיד אני ארגיש בטוח יותר עם מקצוע "ביד"

מה אתם אומרים?

פורסם

ניהול הוא יותר מקצוע לחיים לדעתי. אם אתה יודע לנהל אנשים אתה בתאוריה יכול לנהל כל תחום.

הייתי נוטה להישאר בניהול מאשר להתחיל מחדש בתחום אחר מהתחתית. בנוסף הייתי בודק אופציות ללימודים במקביל.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

בפוסט הפותח יש משפט מעניין - הבחור מתכוון לצאת ללימודים בעוד שנה-שנתיים.

מה בכוונתך ללמוד? האם יש לך נתוני הפתיחה לקבלה ללימודים? מדוע אתה דוחה אותם ולא מתחיל במועד הקרוב ביותר האפשרי? כיצד בכוונתך להתפרנס בתקופת הלימודים?

תביא בחשבון שככל שתתבגר הלימודים יהיו יותר קשים - הן בגלל הגיל והן בגלל התחייבויות נוספות שעלולות להצטבר.

בדוק את עניין החלפת התפקיד לאור תוכניותיך לעתיד (הלא כל כך רחוק). יתכן שהשיקול של תפקיד המאפשר עבודה במשרה חלקית בתקופת הלימודים צריך להכריע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ניהול הוא יותר מקצוע לחיים לדעתי.

אני מתאר לעצמי שפות"ש התחיל מלהיות עובד זוטר, וקודם לראש צוות.

הבעיה שמנהלים בדרך כלל מקדמים מתוך חברה. אם הוא יגיע למקום עבודה חדש, ללא תואר וללא הוא מקצוע פורמלי ביד, הוא יצטרך להתחיל עוד פעם בתור עובד זוטר.

לדעתי עדיף לו לעבור לQA, זה יכול לפתוח לו אפיקים חדשים, אם לא בחברה, אז לתת לו כיוון בחיים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לא נכון בהכרח.

ראיתי מספיק מנהלים שקודמו לתפקיד במעבר לחברה חדשה וראיתי גם מנהלים שהפסיקו לנהל בתפקידם החדש.

זה שמנהל קודם במקום העבודה הנוכחי לניהול רק נותן לו ניסיון כדי להגיש קורות חיים לתפקיד ניהולי בחברה אחרת.

איך תגדיר מנהל צוות מכירות עם תואר ראשון במנהל עסקים? חסר מקצוע?

לטעמי ניהול הוא מקצוע בפני עצמו ועוד אחד שאי אפשר ללמוד ממש.

ראיתי מנהלים ללא כל תואר שהיתי הולך אחריהם בעיניים עצומות ומנהלים עם תואר שני שהיתי מוכן לצבוע בכחול ולזרוק לים.

אין קורלציה בין הכשרה מקצועית ליכולות ניהול אנשים.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

לא אמרתי שיש קורלציה. מסכים איתך לגמרי, שיש כאלה ויש כאלה.

פשוט זה מה שמסתכלים עליו. QA נשמע כמו משהו יותר ריאלי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בקצרה, זו לא שאלה שבאמת אפשר לענות עליה.

אלו שני תפקידים שונים לגמרי. ניהול של מספר רב של אנשים הוא תפקיד שמצריך סט יכולות שונה לגמרי מ-qa. קצת קשה לי לראות איך אותו אדם יכול להצליח ולהנות משני תפקידים שונים כל כך.

אני לא יודע אם השיקול של "מקצוע" לעוד 37 שנים הוא השיקול המהותי פה. בשני התחומים מדובר לדעתי במקצוע - גם ניהול ארגון בתחום מסוים הוא מקצוע שאפשר להתקדם ולהתמחות בו. QA אמנם הוא משהו יותר פורמלי, ושכרגע יש לו ביקוש לא רע, אבל תקרת השכר והקידום המקצועי לא מאוד מאוד גבוהה.

לדעתי, לך על מה שנראה לך שתצליח בו יותר, כאשר חלק גדול מההצלחה הוא גם כמה אתה נהנה מהתפקיד. כמו שזה נשמע, QA עלול להיות מונוטוני ומשעמם מדי למישהו שרגיל לאדרנלין של ניהול. לא הייתי קובר את עצמי לכל החיים במשהו שלא מתאים לי רק כי זה "מקצוע". זה לא באמת מחזיק מים 37 שנה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
שים לב שהוא לא כתב QA תוכנה. סתם QA יש גם בטרקטורים וגם במפעל לייצור נעליים

בד"כ (ואדים אתה לא תאהב לשמוע את זה :-D), כשאומרים QA מתכוונים ספציפית לבדיקות תוכנה, ולביקורת איכות כללית מקובל לקרוא QC

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

תיזהר ממלכודות דבש.

אתה עכשיו עובד בחברה במעריכה אותך. אתה מקבל קידום מסויים. אחרי הקידום - כבר לא תרצה לצאת ללימודים.

כי קיבלת תפקיד ניהולי שאחרים עם תואר לא מקבלים (באופציה 1) או לחילופין קיבלת ידע פרקטי בלי כל הכאב ראש של הלימודים (אופציה 2).

היה ובשלב מסויים ייפרדו דרככם - אתה תהיה בבעיה. כי אתה תהיה ללא שום הכשרה "רישמית".

מה שאני מייעץ לך - שבכל אחת מהאופציות - לא תזנח את אופציית הלימודים ותישאב למסלול שיכול להשאיר אותך בלי כלום בסוף.

פורסם

~

המסקנה העולה מבין השורות היא שאם כבר משנים פאזה, כדאי ללכת לתחום המכירות - שם נמצא הכסף האמיתי וגם קל יותר להוכיח הצלחה כשמתראיינים במקום העבודה הבא. לעזוב תפקיד ניהולי (שפות"ש כנראה טוב בו) בשביל לעבור לתחום הגנרי ביותר בהייטק הישראלי לא נשמע כמו אסטרטגיה מנצחת.

בד"כ כשאומרים QA מתכוונים ספציפית לבדיקות תוכנה, ולביקורת איכות כללית מקובל לקרוא QC

QA ו-QC זה שני שלבים שונים במחזור החיים של המוצר. לגבי מה ש'מקובל', אני עובד כיום בחברה שבה אין מחלקת שירות אלא רק CA, כלומר Customer Assurance... נראה שבימינו כל אחד פשוט ממציא לעצמו את השמות והכינויים שבא לו, וזה לא מחייב לכלום.

פורסם
תיזהר ממלכודות דבש.

אתה עכשיו עובד בחברה במעריכה אותך. אתה מקבל קידום מסויים. אחרי הקידום - כבר לא תרצה לצאת ללימודים.

כי קיבלת תפקיד ניהולי שאחרים עם תואר לא מקבלים (באופציה 1) או לחילופין קיבלת ידע פרקטי בלי כל הכאב ראש של הלימודים (אופציה 2).

היה ובשלב מסויים ייפרדו דרככם - אתה תהיה בבעיה. כי אתה תהיה ללא שום הכשרה "רישמית".

מה שאני מייעץ לך - שבכל אחת מהאופציות - לא תזנח את אופציית הלימודים ותישאב למסלול שיכול להשאיר אותך בלי כלום בסוף.

בעולם המחשבים היום לתארים יש ערך נמוך מאוד.

הצורך בתעודה בא לרוב לידיי ביטוי אך ורק כאשר אתה נדרש לתפקידי ארכיטקט(גם לא חובה) או תפקידי ניהול בכירים(סמנכ"לים וכו'), ראשי צוות זוטרים ממש לא מחוייבים בתואר ובטח שלא אנשים טכניים - להגיע עם שנתיים-שלוש ניסיון בQA תוכנה יאפשר לו למצוא עבודה באזרחות באותו התחום.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...